آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه ته چین مرغ
آموزش آشپزی
3/5 - (2 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی

مینا اسماعیل بیگی 07 آبان 1403 6 دقیقه

ته چین مرغ یک غذای مجلسی و پرطرفدار است که جلوه زیبایی به میز غذاها می‌دهد. در طرز تهیه ته چین مرغ ، ابتدا باید مرغ را با پیاز، نمک و ادویه بپزید و بعد از خنک شدن، ریش‌ریش کنید. در ادامه، برنج آبکش‌شده را با مخلوط ماست، زرده تخم‌مرغ، گلاب، زعفران و کره ذوب‌شده مخلوط کنید. حالا قابلمه‌ای نچسب را که قبلا چرب کرده‌اید با لایه‌های مخلوط برنج و مرغ ریش‌ریش پر کنید و غذا را روی شعله خیلی ملایم دم بگذارید.

ته چین مرغ
4 نفر تعداد نفرات
1 ساعت زمان آماده سازی
1 ساعت زمان پخت غذا
متوسط میزان سختی
360 کالری میزان کالری در هر 100 گرم

مواد لازم برای ته چین مرغ

درست کردن ته چین مرغ در خانه فوت و فن‌هایی دارد که اگر آن‌ها را به درستی رعایت کنید، حاصل کار شما چیزی کمتر از ته چین‌های مرغ رستورانی نخواهد بود. با دانستن مقدار دقیق مواد مورد استفاده و نکات پخت، ته‌چین شما وا نمی‌رود. در عین حال، بوی تخم‌مرغ یا مزه خامی هم نمی‌دهد و در نهایت، یک غذای مجلسی تمام‌عیار خواهید داشت.

در ادامه، مواد لازم را با هم می‌بینیم و بعد از آن به سراغ طرز تهیه ته چین مرغ روی گاز می‌رویم.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
برنج 3 لیوان
مرغ 1 ران کامل یا یک طرف سینه مرغ
پیاز 1 عدد
زرده تخم‌مرغ 3 عدد
ماست نصف لیوان
زعفران دم‌کرده نصف لیوان
گلاب 1 قاشق غذاخوری
نمک ½ قاشق چایخوری
فلفل سیاه و زردچوبه ¼ قاشق چایخوری
چوب دارچین 1 تکه کوچک
کره 3 قاشق غذاخوری

ته چین مرغ زعفرانی در قابلمه

طرز تهیه ته چین مرغ در 5 مرحله

برای درست کردن یک ته چین مرغ مجلسی ، مطابق مراحل زیر پیش بروید:

مرحله اول

مرغ را با پیاز، نمک، زردچوبه و چوب دارچین در قابلمه‌ای مناسب بریزید و مقداری آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه دهید مرغ بپزد و آب قابلمه کشیده شود. حالا مرغ پخته‌شده را کنار بگذارید تا خنک شود و سپس، آن را ریش ریش کنید.

مرحله اول طرز تهیه ته چین مرغ

مرحله دوم طرز تهیه ته چین مرغ

مرحله دوم

در قابلمه‌ای مناسب مقداری آب بریزید و آن را روی حرارت گاز قرار دهید تا بجوشد. سپس، برنج شسته‌شده را همراه با مقداری نمک در آب جوش بریزید و کمی صبر کنید تا برنج نیم‌پز شود. حالا برنج را داخل آبکش بریزید و آن را کنار بگذارید تا کمی خنک شود.

مرحله سوم

در این مرحله از طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی در قابلمه ، زرده‌های تخم‌مرغ را با ماست، گلاب، زعفران و کره ذوب‌شده مخلوط کنید و همه مواد را هم بزنید تا یکدست شوند. سپس این مواد را با برنج آبکش‌شده مخلوط کنید.

اضافه کردن زعفران به ته چین مرغ

مرحله چهارم

کف قابلمه نچسب را چرب کنید و نصف مخلوط برنج را داخل قابلمه بریزید. سطح برنج را با پشت قاشق فشرده و صاف کنید و روی آن یک لایه مرغ ریش‌ریش بریزید. روی مرغ‌ها را با بقیه مخلوط برنج بپوشانید و دوباره مواد را با پشت قاشق فشرده کنید.

طرز تهیه تهچین مرغ در قابلمه

مرحله چهارم طرز تهیه ته چین مرغ

مرحله پنجم

حالا درب قابلمه را ببندید و آن را روی حرارت خیلی ملایم قرار دهید. ته چین باید به آرامی بپزد تا طلایی رنگ شود و کاملا دم بکشد.

طرز تهیه ته چین مرغ در قابلمه

همان‌طور که دیدید، طرز تهیه ته چین در قابلمه کار سختی نیست، اما ممکن است زمان پخت این غذا، با توجه به اندازه قابلمه و مقدار مواد ته چین، بیشتر یا کمتر از مقدار گفته‌شده باشد. وقتی می‌گوییم ته چین مرغ حاضر شده که کاملا خودش را گرفته باشد و از دیواره‌های قابلمه جدا شود. دقت کنید که کیفیت قابلمه هم در این مورد خیلی مهم است و در تمام طول پخت، مقدار حرارت باید ملایم باشد.

طرز تهیه ته چین مرغ در فر

برای درست کردن ته چین مرغ در فر ، از قابلمه سرامیکی یا پیرکس استفاده کنید. البته استفاده از قابلمه‌های نچسب دیگر هم مانعی ندارد، اما دسته‌های قابلمه نباید پلاستیکی باشند.

بعد از اینکه ظرف را به روش گفته‌شده با مواد ته چین پر کردید، روی دهانه ظرف یک فویل بکشید و چند سوراخ کوچک روی آن ایجاد کنید. فر را روی دمای 170 درجه سانتی‌گراد قرار دهید و ظرف ته‌چین را به مدت 40 تا 60 دقیقه در فر بگذارید. ته چین باید در نهایت، حالت سفت و منسجم پیدا کند و از دیواره‌های ظرف جدا شود. اگر می‌خواهید روی ته چین مرغ طلایی شود، در 10 دقیقه پایانی پخت، فویل را از روی ظرف بردارید و از حرارت گریل استفاده کنید.

نکته: اگر حجم مواد ته چین بیشتر باشد، زمان پخت در فر هم طولانی‌تر خواهد بود.

طرز تهیه ته چین مرغ فوری و مجلسی

طرز تهیه ته چین مرغ فوری

یکی دیگر از روش‌های تهیه ته چین مرغ ساده روی گاز ، استفاده از تابه‌های دو طرفه است. در این حالت، ضخامت ته چین کمتر از روش‌های قبلی است و همین موضوع باعث می‌شود که ته چین خیلی زودتر بپزد. در نهایت می‌توانید این ته چین را به صورت قالبی و یک تکه سرو کنید یا آن را به صورت تکه‌های مربعی برش بزنید و تزئین کنید.

تزئین ته چین مرغ زعفرانی

یکی از بخش‌های هیجان‌انگیز طرز تهیه ته چین مرغ خانگی، تزئین این غذای لذیذ است. برای تزئین می‌توانید از خلال پسته، بادام و زرشک تفت داده‌شده در کره کمک بگیرید. همچنین می‌توانید مقداری ماست چکیده را در قیف بریزید و روی ته چین را با ماسوره شکوفه‌زنی تزئین کنید. استفاده از مقداری رنگ خوراکی در ماست هم جلوه کار شما را چند‌برابر می‌کند.

نکات و ترفندهای طرز تهیه ته چین مرغ

برای درست کردن یک ته چین مرغ مجلسی و خاص، نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • بهترین ماست برای طرز تهیه ته چین مرغ، ماست چکیده و شیرین است.
  • در بعضی رسپی‌های طرز پخت ته چین مرغ ، مرغ را با کمی کره و زعفران تفت می‌دهند تا عطر و طعم بهتری بگیرد.
  • لازم نیست هنگام آبکش کردن برنج، روی آن آب بگیرید.
  • تعداد لایه‌های ته چین سلیقه‌ای است؛ مثلا می‌توانید یک سوم از مواد ته چین مرغ را داخل قابلمه بریزید و مابقی قابلمه را به ترتیب با لایه‌های مرغ ریش‌ریش و بقیه مواد ته چین پر کنید تا همه مواد مصرف شوند.
  • شما می‌توانید در طرز تهیه ته چین مرغ، به‌جای استفاده از زرده‌های تخم‌مرغ، از 2 عدد تخم‌مرغ کامل استفاده کنید، اما اگر به‌دنبال یک ته چین مجلسی با بافتی نرم و لطیف هستید، استفاده از زرده تخم‌مرغ بهتر است.
  • دقت کنید که حتما باید ته چین با حرارت ملایم و یکدست پخته شود؛ زیاد بودن حرارت باعث طلایی شدن اطراف غذا و خام ماندن وسط آن می‌شود.
  • اگر ماست چکیده نداشتید، ماست را از تنظیف عبور دهید تا آب اضافی آن خارج شود. فراموش نکنید که یکی از دلایل خمیری شدن ته چین مرغ، استفاده از ماست شل و آبدار است.
  • استفاده از تخم‌مرغ کامل در طرز پخت ته چین مرغ، ته‌دیگ این غذا را سفت‌تر می‌کند، اما اگر فقط از زرده استفاده کنید، ته‌دیگ ته چین نرم‌تر خواهد شد.
  • در طرز تهیه ته چین ساده ، مرغ حذف می‌شود و مابقی مراحل و ریزه‌کاری‌های پخت، مطابق دستوری است که در ابتدای مقاله توضیح دادیم. شما می‌توانید این تکه‌های برنجی طلایی‌رنگ را در کنار بقیه غذاها سرو کنید.
  • برای جلوگیری از چسبیدن ته چین مرغ به قابلمه، حتما از قابلمه نچسب و باکیفیت استفاده کنید. همچنین حتما قابلمه را چرب کنید و مواد ته چین را خوب با قاشق فشار دهید. حرارت شعله هم باید کاملا ملایم باشد و وقت کافی برای پختن ته چین در نظر بگیرید. زود برداشتن قابلمه از روی حرارت و خوب نپختن ته چین، یکی از دلایل وا رفتن ته چین است.

ته چین مرغ اسنپ فود را حتما امتحان کنید…

در بالا طرز تهیه ته چین با مرغ را توضیح دادیم و نکات تهیه آن را گفتیم. حال، اگر هوس این غذای خوشمزه را کرده‌اید اما فرصت تهیه آن را ندارید یا مواد اولیه غذا در دسترس شما نیست، از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، ته چین را از رستوران دلخواه خود سفارش دهید و در محل آدرس تحویل بگیرید.

سوالات متداول

دلایل وا رفتن ته چین چیست؟

استفاده از قابلمه بی‌کیفیت، زمان پخت ناکافی و خام بودن ته چین، زیاد بودن حرارت شعله، استفاده از ماست شل و آبکی و همچنین زیاد بودن مقدار ماست از دلایل وا رفتن ته چین هستند.

چرا ته چین مرغ سفت می‌شود؟

رعایت نکردن نسبت مواد اولیه و استفاده از تخم‌مرغ زیاد، باعث سفت شدن ته چین می‌شود.

طرز تهیه ته چین مرغ فوری چیست؟

برای این کار از تابه‌های دو طرف استفاده کنید و لایه‌های ته چین را نازک‌تر بگیرید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود