آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • آگلونما و راهنمای کامل نگهداری
    آگلونما و راهنمای کامل نگهداری و پرورش شهریور 27, 1403
  • چند بار در روز به گربه غذا بدهیم
    چند بار در روز به گربه غذا بدهیم شهریور 27, 1403
  • پپرونی چیست
    پپرونی چیست؟ شهریور 27, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه باقلا قاتق
آموزش آشپزی
5/5 - (2 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه باقلا قاتق و ثبت خاطره یک طعم فراموش نشدنی

مینا اسماعیل بیگی 07 مرداد 1402 4 دقیقه

اگر به دنبال یک غذای بدون گوشت و خوشمزه هستید، طرز تهیه باقلا قاتق را از دست ندهید. این غذا، یکی از محبوب‌ترین انتخاب‌ها در لیست غذاهای گیلانی است. باقلا قاتق مواد ساده‌ای دارد، اما عطر و بوی آن طوری است که بعید است بتوانید دست رد به سینه‌اش بزنید. این غذای شمالی، کاملا مقوی و سیرکننده است و می‌تواند گزینه­ای مناسب برای غذای ماه مبارک رمضان باشد. اگر دوست دارید طرز تهیه باقلا قاتق شمالی را یاد بگیرید با اسنپ فود همراه شوید. در ادامه، جدول مشخصات غذایی این غذای معطر و پرطرفدار آمده است:

باقلا قاتق

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 20 دقیقه
زمان پخت غذا 20 دقیقه
میزان سختی کم

طرز تهیه باقلا قاتق

عکس باقلا قاتق

یکی از نکات طعم و مزه منحصر به فرد باقلا قاتق، استفاده از پاچ باقلا در طبخ آن است. دقت کنید که پاچ باقلا دو نوع است، یکی پاچ باقلای محلی و دیگری، باقلای کشاورزی. تفاوت این دو مدل در این است که پاچ باقلای محلی، بعد از پخت، شکل و ظاهر خود را حفظ می‌کند، اما باقلای کشاورزی یکی از حبوبات زودپزی است که در اثر زیاد پختن، له می‌شود. بنابراین، با توجه به این مورد، به سراغ مواد اولیه و طرز تهیه باقلا قاتق رشتی می‌رویم:

مواد لازم برای تهیه باقلا قاتق خوشمزه

برای تهیه باقلا قاتق، مواد اولیه زیر را فراهم کنید و توجه داشته باشید که هرچند طرز تهیه باقلا قاتق با لوبیا کشاورزی مرسوم‌تر است، اما می‌توان این غذای شمالی را با باقلای سبز هم طبخ کرد:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
پاچ باقلا یا لوبیای رشتی 300 گرم
تخم مرغ 3 عدد
شوید خشک 4 قاشق غذاخوری
سیر 4 حبه
آب 1 لیتر
کره یا روغن زیتون 50 گرم
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم
دارچین به مقدار دلخواه

مراحل طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی با باقالی خشک

مراحل طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی با باقالی خشک

قبل از هر چیز برای تهیه باقلا قاتق با لوبیا کشاورزی، لوبیاها را از چند ساعت قبل، در مقداری آب جوش بخیسانید و در این مدت، چند بار آب آن‌ها را عوض کنید. سپس، مطابق مراحل زیر پیش بروید:

  • مرحله اول : ابتدا پوست باقلاها را جدا کرده و آن‌ها را به دو نیم تقسیم کرده و کنار بگذارید.
  • مرحله دوم :حالا سیرها را پوست گرفته و بشویید. سپس، آن‌ها را رنده کنید و همراه با کمی روغن یا کره در تابه‌ای مناسب، تفت دهید.
  • مرحله سوم: وقتی عطر سیرها بلند شد، باقلاها را اضافه کرده و هر دو ماده را چند دقیقه دیگر با هم تفت دهید.

نکته: دقت کنید که سیر خیلی زود می‌سوزد، بنابراین کمی سرعت عمل داشته باشید و از تفت دادن بیش از اندازه آن‌ها خودداری کنید.

  • مرحله چهارم:در این مرحله از طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی ، شوید خشک را کم کم در تابه بریزید و با بقیه مواد تفت دهید.
  • مرحله پنجم :در ادامه، زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین را هم اضافه کنید. تمام مواد را به خوبی با هم تفت دهید تا مزه‌ها به خرد هم بروند.

نکته: دقت کنید که استفاده از دارچین، اختیاری است و می‌توانید آن را از دستور طرز تهیه باقلا قاتق مجلسی حذف کنید.

  • مرحله ششم:در ادامه کار، 1 لیتر آب را به تابه اضافه کنید و اجازه دهید آب به جوش آمده و باقلاها نیم‌پز شوند.
  • مرحله هفتم: وقتی باقلا قاتق به روغن افتاد و آب آن کمتر شد، نمک غذا را اندازه کنید.
  • مرحله هشتم: تخم مرغ‌ها را داخل تابه بشکنید و درب تابه را بگذارید. اجازه دهید به همین شکل، بپزند و خود را بگیرند. به عبارت دیگر تخم مرغ‌ها را نباید در غذا هم بزنید.

نکته: دقت داشته باشید که باقلا قاتق هم مثل طرز تهیه ترش تره، خورشتی کم آب است و حتما باید هنگام سرو، به غلظت مناسبی رسیده باشد.

رمز و راز تهیه باقلا قاتق با طعمی بی نظیر

رمز و راز تهیه باقلا قاتق با طعمی بی نظیر

توجه به این نکات در تهیه باقلا قاتق شمالی، حاصل کار شما را بهتر می‌کند:

  • به مقدار شوید مورد استفاده در طرز تهیه باقلا قاتق با لپه باقالی دقت کرده و مقدار آن را بیشتر نکنید. ریختن شوید زیاد در باقلا قاتق، این غذا را تلخ خواهد کرد.
  • شما می‌توانید مانند طرز تهیه شوید خولی گیلانی، در باقلا قاتق هم مقداری گوشت مرغ یا اردک بریزید تا مزه متفاوتی پیدا کند. این روش، در مناطق شرق گیلان، مرسوم‌تر است. در این حالت، پس از تفت دادن و پختن فیله‌های مرغ، آن‌ها را در اواخر طبخ باقلا قاتق در خورشت می‌ریزند و در واقع، جایگزینی برای تخم مرغ است.
  • در طرز تهیه باقلا قاتق با باقالی خشک بهتر است باقلاها از قبل خیس بخورند.
  • در صورت استفاده از باقلای تازه، نیازی به خیساندن آن‌ها نیست.
  • استفاده از باقلای مازندرانی در تهیه باقلا قاتق مناسب نیست و شما باید از این نوع باقلا در باقلا وابیج استفاده کنید.
  • طرز تهیه باقلا قاتق با باقالی سبز هم مشابه دستور بالا است.
  • گاهی گیلانی‌ها، باقلا قاتق را همراه با ماهی شور دودی روی برنج سرو می‌کنند. در این صورت، باید نمک را از دستور تهیه باقلا قاتق حذف کنید، چون ماهی شور، نمک غذا را تأمین خواهد کرد.

طرز تهیه باقلا قاتق با شوید تازه

طرز تهیه باقلا قاتق با شوید تازه

برای تهیه باقلا قاتق، از شوید تازه هم می‌توانید استفاده کنید. البته استفاده از شوید خشک، بهتر است و طعم بهتری به خورشت می‌دهد.

شما می‌توانید باقلا قاتق را همراه با برنج کته و مخلفاتی مانند سیر ترشی، زیتون پرورده یا ماست و خیار سرو کنید. طرز تهیه غذاهای گیلانی به همین جا ختم نمی‌شود و اگر طعم غذاهای ملس را ترجیح می‌دهید، از شما دعوت می‌کنیم تا طرز تهیه شیرین قورمه گیلانی را هم حتما ببینید.

باقلا قاتق، غذای محبوب گیلانی‌ها

باقلا قاتق، غذایی ساده و خوش‌طعم است، اما در مواقعی که سرتان حسابی شلوغ است، امکان دیگری هم برای تهیه این غذای خوشمزه شمالی وجود دارد. شما می‌توانید به این منظور، رو همراهی اسنپ فود حساب کرده و انواع غذاهای گیلانی را از اسنپ فود سفارش دهید تا هم فشار کارتان کمتر شود و هم سفره‌ای رنگین‌تر و متنوع‌تر داشته باشید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2717 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود