طرز تهیه حلیم جریش با رنگ و لعابی متفاوت
طرز تهیه حلیم جریش مربوط به استان هرمزگان است. البته پخت این حلیم، در کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای عربی هم رواج دارد و میتوان ردپای آن را در سفرههای افطار این مناطق دید. این غذای جنوبی، بافتی غلیظ دارد و مانند انواع حلیمهای دیگر، دو ماده اصلی آن، همان گندم و گوشت هستند. با این تفاوت که در پخت حلیم جریش هرمزگانی، از بلغور گندم استفاده میشود و به همین دلیل به حلیم جریش، حلیم بلغور گندم هم میگویند. اگر شما هم کنجکاوید بدانید که این غذای اصیل جنوبی چطور درست میشود، با اسنپ فود همراه باشید.
حلیم جریش | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 1 ساعت |
زمان پخت غذا | 5 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه حلیم جریش
طرز تهیه حلیم جریش، تفاوت زیادی با بقیه انواع حلیم ندارد، اما نکته متمایز این حلیم، استفاده از گوجه فرنگی و رب آن است که باعث میشود این غذای محلی بندرعباس، رنگ و لعاب متفاوتی پیدا کند. حلیم جریش به خاطر استفاده از بلغور، فیبر بالایی دارد و مصرف آن در فصول سرد پاییز و زمستان، برای بدن مفید و مقوی است. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه حلیم جریش هرمزگان را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه حلیم جریش
برای تهیه این حلیم خوشمزه جنوبی، مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
بلغور گندم | نصف پیمانه |
بلغور جو | نصف پیمانه |
گوشت گوسفندی با استخوان یا گوشت مرغ | 250 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
گوجه فرنگی | 3 عدد |
جعفری خرد شده | 4/1 پیمانه |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زردچوبه، دارچین و پودر کاری | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه حلیم جریش
در طرز تهیه حلیم جریش هرمزگان، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: بلغور گندم و جو را پاک کرده و هر دو را به مدت 2 ساعت در آب بخیسانید تا هم نفخ آنها گرفته شود و هم راحتتر بپزند. پس از این زمان، باید بلغورها را آبکش کنید تا آب اضافی آنها خارج شود.
- مرحله دوم: پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شوند.
- مرحله سوم: حالا گوشت گوسفند یا مرغ را داخل ظرف ریخته و حدود 5 دقیقه با پیاز تفت دهید.
- مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه حلیم جریش، ادویهجات لازم مانند زیره، فلفل و زردچوبه را به بقیه مواد اضافه کنید و بعد از آنها، گوجهها و رب و جعفری خرد شده را هم اضافه کنید.
- مرحله پنجم: در نهایت بلغورهای خیس خورده را به مواد حلیم جریش اضافه کرده و اجازه دهید تمام مواد همراه با 2 پیمانه آب و در حرارتی ملایم، به مدت 2 ساعت، بپزند.
- مرحله ششم: لازم است که پس از پخت کامل گوشتها، آنها را از دیگ بیرون آورده، استخوانها را خارج کنید و گوشت را ریش ریش کرده و به داخل ظرف، برگردانید.
- مرحله هفتم: برای اینکه حلیم جریش شما بافت یکدستی داشته باشد، میتوانید از گوشتکوب برقی استفاده کنید. البته برخی هم ترجیح میدهند مواد حلیم را داخل مخلوط کن ریخته و چند پالس، ترکیب کنند.
حلیم جریش در نهایت، بافت کشداری خواهد داشت و میتوانید روی آن را با مقداری پیاز سرخ کرده و گرد لیموعمانی، تزئین کنید. نوش جان
چند نکته کاربردی و مهم در طرز تهیه حلیم جریش
توجه به این نکات باعث میشود که کیفیت حلیم شما بهتر شود.
- در مراحل ابتدایی پخت حلیم جریش، نیازی به هم زدن مداوم نیست و همینقدر که هر نیم ساعت یکبار، حلیم را هم بزنید، کافیست. اما در مراحل پایانی پخت و زمانی که حلیم به غلظت بیشتری رسیده باشد، باید تعداد دفعات هم زدن را بیشتر کنید.
- برای هم زدن حلیم جریش، از قاشق بلندی استفاده کنید که به ته دیگ برسد.
- به عنوان چاشنی، هنگام سرو این حلیم میتوانید از گرد لیمو عمانی یا آبلیمو استفاده کنید.
سفارش آنلاین غذاهای بندرعباس از اسنپ فود ممکن شد!
همانطور که دیدید، طرز تهیه حلیم جریش هم مانند انواع حلیمها، زمانبر است. بنابراین، اگر وقت کافی برای تهیه آن در منزل را ندارید، پیشنهاد میکنیم که سری به سایت اسنپ فود بزنید. شما میتوانید این غذای جنوبی خوشمزه را از طریق سفارش آنلاین غذا بندرعباس سفارش دهید و آن را به صورت گرم و تازه، درب منزل خود، تحویل بگیرید. امیدواریم از طعم بینظیر این غذای محلی بندرعباس در کنار عزیزانتان، لذت ببرید. نوش جان
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402