آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه خورش قورمه سبزی نذری برای 100 نفر
آموزش آشپزی
4.2/5 - (6 امتیاز)
8

طرز تهیه خورش قورمه سبزی نذری برای 100 نفر با مقدار دقیق برای هر نفر

مینا اسماعیل بیگی 28 آذر 1402 6 دقیقه
۴ نفر
مناسب برای
غذای اصلی
نوع
متوسط
سطح
30 دقیقه
زمان آماده سازی
30 دقیقه
پخت

طرز تهیه قورمه سبزی نذری برای 100 نفر یا بیشتر، تفاوت‌های اندکی با طرز تهیه این خورشت به صورت خانگی دارد. در مقادیر زیاد، ابتدا پیاز، گوشت و ادویه‌ها را تفت دهید. سپس، سبزی قورمه سبزی و لوبیاهایی را که قبلا یکبار جوشانده‌اید، با گوشت و پیاز تفت داده و آب اضافه کنید. در آخرین مراحل پخت هم چاشنی‌هایی مثل لیموعمانی و نمک را اضافه کنید.

علاوه بر موارد گفته شده، استفاده از ظروف جادار و مناسب، صرف زمان کافی و مواد اولیه باکیفیت، از جمله مواردی هستند که نتیجه کار شمار ا بسیار بهتر می‌کند. حالا اگر دوست دارید نحوه درست کردن یک قورمه سبزی خوشمزه نذری را به‌صورت مرحله به مرحله یاد بگیرید، با اسنپ فود همراه شوید.

خورشت قورمه سبزی نذری برای 100 نفر

تعداد نفرات 100 نفر
زمان آماده سازی از شب قبل
زمان پخت غذا 4 تا 5 ساعت
میزان سختی زیاد
میزان کالری در هر 100 گرم 150 تا 180 کیلوکالری

طرز تهیه قورمه سبزی نذری برای 100 نفر

پیش از آموزش طرز تهیه قورمه سبزی به مقدار زیاد، ذکر این نکته هم لازم است که برای این تعداد غذای نذری، به 15 تا 17 کیلو برنج (بسته به نوع برنج) نیاز دارید. برنج را از شب قبل پاک کرده، بشویید و در مقدار کافی آب نمک بخیسانید. تهیه قورمه سبزی در مقدار زیاد، مواد متفاوتی نیاز ندارد، اما روش کار نسبت به طبخ قورمه سبزی‌های خانگی کمی متفاوت است که در ادامه، آن را به‌صورت مرحله به مرحله بیان می‌کنیم:

طرز تهیه قورمه سبزی نذری برای 100 نفر

مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی برای 100 نفر

مقدار موادی که در ادامه می‌آیند، برای 100 نفر کافی هستند. بدیهی است که با 2 برابر یا نصف کردن این مواد، می‌توانید تعداد غذاهای نذری خود را 2 برابر یا نصف کنید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت گوسفندی 8 کیلوگرم
پیاز 10 کیلوگرم
لوبیا چیتی یا لوبیای قرمز 2 کیلوگرم
سبزی قورمه 10 کیلوگرم
لیموعمانی 10 کیلوگرم
روغن 5 کیلوگرم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

سبزی قورمه سبزی شامل موارد زیر است:

(3 کیلوگرم تره، 4 کیلوگرم جعفری، 1 کیلوگرم گشنیز، 1 کیلو و 800 گرم اسفناج و 200 گرم شنبلیله)

مراحل طرز تهیه قورمه سبزی برای 100 نفر

برای درست کردن قورمه سبزی به مقدار زیاد ، مراحل زیر را دنبال کنید:

مراحل طرز تهیه قورمه سبزی برای 100 نفر

  • مرحله اول: لوبیا قرمز یا چیتی را از شب قبل بخیسانید و در طول این مدت چند بار آب لوبیا را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. دقت کنید که حداقل زمان خیساندن لوبیا باید 12 ساعت باشد.
  • مرحله دوم: سبزی‌های قورمه سبزی را تمیز کرده و چند بار بشویید. سپس آن‌ها را با سبزی‌خرد‌کن به صورت ساطوری و کاملاً ریز خرد کنید.
  • مرحله سوم: در تابه‌ای مناسب، مقداری روغن جامد ریخته و سبزی‌ها را داخل آن سرخ کنید. این کار را به‌تدریج و با‌حوصله انجام دهید تا رنگ سبزی‌ها کم کم تیره شده و از حالت خامی خارج شوند.
  • مرحله چهارم: در ادامه کار، لوبیا را همراه با مقداری آب داخل قابلمه‌ای مناسب بریزید و یک بار بجوشانید. سپس لوبیا را آبکش کرده، آب آن را دور بریزید و لوبیا را کنار بگذارید.
  • مرحله پنجم: حالا پیازها را بشویید و به‌صورت نگینی خرد کنید. سپس آن‌ها را همراه با مقداری روغن داخل قابلمه‌ای مناسب تفت دهید و کمی صبر کنید تا سبک و شیشه‌ای شوند.

عکس خورشت قورمه سبزی

  • مرحله ششم: در ادامه، گوشت‌های خرد‌شده را به پیاز اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ گوشت‌ها تغییر کرده و سرخ شوند.
  • مرحله هفتم: حالا ادویه‌های لازم یعنی زردچوبه و فلفل سیاه را هم اضافه کرده و چند دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویه‌ها بلند شوند. برای اینکه خورشت شما خوشمزه و خوش عطر شود پیشنهاد می‌کنیم مقاله ادویه خورشت قورمه سبزی را مطالعه نمایید.
  • مرحله هشتم: در این مرحله از طرز تهیه قورمه سبزی نذری ، سبزی قورمه را به محتویات قابلمه اضافه کرده و پس از آن، لوبیاهای آبکش شده را داخل قابلمه بریزید.
  • مرحله نهم: کمی سبزی، گوشت و لوبیا را با هم تفت دهید؛ این کار باعث می‌شود که لوبیاها در حین پخت له نشوند. اما مدت تفت دادن نباید به حدی باشد که پوست لوبیاها چروک شوند.
  • مرحله دهم: حالا داخل دیگ یا قابلمه خورشت، آب جوش بریزید و درب آن را بگذارید تا خورشت به مدت حداقل 2 ساعت با حرارت متوسط بپزد.
  • مرحله یازدهم: 1 ساعت قبل از خاموش کردن زیر خورشت، زمان اضافه کردن لیموعمانی است. در این صورت لیموعمانی‌هایی را که از قبل در مقداری آب گرم یا ولرم خیسانده بودید، چند سوراخ کرده و داخل خورشت بیندازید.
  • مرحله دوازدهم: مثل همیشه، آخرین چاشنی نمک است. در نیم ساعت پایانی پخت و زمانی که از پختن کامل گوشت مطمئن شدید، نمک خورشت را اندازه کنید.

در فاصله آماده شدن خورشت، برنج را هم آماده کنید و دم بگذارید. به‌این‌ترتیب، غذای نذری شما آماده است و می‌توانید آن را در ظرف‌های مناسب بکشید.

چند نکته مهم در طرز تهیه قورمه سبزی نذری برای 100 نفر

در تهیه این غذای نذری همه پسند و پرطرفدار، نکات زیر را هم در نظر داشته باشید:

  • احتمالاً به‌خاطر حجم زیاد سبزی مجبورید که سبزی‌ها را با توجه به اندازه تابه در چند نوبت سرخ کنید. البته راه‌حل دیگر هم این است که به‌طور همزمان از چند تابه و نیروهای کمکی استفاده کنید. با‌این‌حال، دقت کنید که تمام سبزی‌ها بدون سوختن، به‌صورت یکدست سرخ شوند.
  • جوشاندن لوبیاها به‌صورت جداگانه و دور ریختن آب آن‌ها، رنگ خورشت قورمه سبزی را شفاف‌تر می‌کند.
  • مقدار آب دیگ خورشت باید به اندازه‌ای باشد که کاملا روی گوشت و لوبیا را بپوشاند.

روش نگهداری قورمه سبزی

اگر خورشت با برنج مخلوط شده، بهتر است آن را زودتر مصرف کنید. اما اگر ظرف خورشت کاملا جدا است، مقدار باقیمانده را در ظرفی مناسب و درب‌دار ریخته و داخل یخچال قرار دهید. به‌علاوه، نکات زیر را هم در نظر داشته باشید:

  • خورشت قورمه سبزی در یخچال نهایتا تا 3 روز باید مصرف شود.
  • اگر قصد فریز کردن خورشت قورمه سبزی را دارید، ابتدا آن را به مدت 1 روز داخل یخچال قرار دهید تا چربی گوشت سفت‌تر شود. سپس آن را به فریزر منتقل کرده و چسباندن برچسب تاریخ روی ظرف را فراموش نکنید.
  • قورمه سبزی در فریزر تا 3 ماه قابل‌استفاده خواهد بود.
  • در صورت نگهداری در یخچال، از ظروف شیشه‌ای درب‌دار استفاده کنید و در صورت استفاده از فریزر، ظروف پلاستیکی درب دار را به کار ببرید.

روش های جلوگیری از خراب شدن قورمه سبزی

برای جلوگیری از خراب شدن قورمه سبزی و حفظ کیفیت آن، نکات زیر را رعایت کنید:

  • حتما قبل از قرار دادن خورشت در یخچال یا فریزر، لیموعمانی‌های خورشت را خارج کنید تا قورمه سبزی تلخ نشود.
  • اگر خورشت را یکبار از فریزر خارج کرده و یخ‌زدایی کرده‌اید، برای بار دوم آن را به فریزر منتقل نکنید.
  • دمای 4 درجه سانتی‌گراد در یخچال، دمایی مناسب برای نگهداری از قورمه سبزی است و مانع خراب شدن خورشت می‌شود.
  • صبر کنید تا خورشت سرد شود و سپس آن را به یخچال منتقل کنید.
  • طولانی مدت ماندن خورشت قورمه سبزی در یخچال یا فریزر، عطر و طعم خورشت را تغییر خواهد داد.

بهترین جایگزین ها در تهیه قورمه سبزی نذری

به‌جای لیموعمانی می‌توانید از آب لیمو، گرده لیمو یا آبغوره استفاده کنید. هرچند که استفاده از لیموعمانی همیشه در اولویت است.

تاریخچه قورمه سبزی

قورمه سبزی یکی از کهنسال‌ترین و اصیل‌ترین خورشت‌های ایرانی است که تاریخچه آن به 2000 تا 5000 سال قبل بازمی‌گردد. برخی خاستگاه اولیه این غذای ملی را مربوط به زندگی عشایری می‌دانند. این عده معتقدند که قورمه سبزی، شکل تکامل‌یافته همان گوشت‌های قورمه‌ای است که به‌عنوان یک غذای مقوی در زندگی کوچ‌نشینی جایگاهی ویژه داشت و در ادامه با اضافه شدن سبزیجات متنوع، عطر و طعم دیگری به خود گرفت. البته برخی دیگر هم خاستگاه اصلی این غذای پرطرفدار را مربوط به خطه سرسبز شمال ایران می‌دانند. با وجود تمام این اختلاف نظرها و با وجود تمام تفاوت‌های جزئی پخت این خورشت در نقاط مختلف ایران، قورمه سبزی به‌عنوان یک غذای ملی، همچنان پیشتاز است و می‌توان آن را نمادی از مهمان‌دوستی و همدلی ایرانیان دانست.

خواص قورمه سبزی

قورمه سبزی فیبر بالایی دارد و به همین دلیل، غذایی زودهضم محسوب می‌شود. به‌علاوه این غذا، سرشار از آهن، منیزیم و پروتئین است. بخشی از پروتئین، پروتئین حیوانی گوشت و بخشی هم مربوط به پروتئین گیاهی لوبیا است. لیموعمانی موجود در قورمه سبزی، به کاهش چربی خون و فشار خون کمک می‌کند و سبزی‌های متنوع و ادویه‌جات هم خواص فوق‌العاده‌ای برای سلامتی دارند. همچنین این غذا به دلیل عطر و طعم بی‌نظیر خود، بسیار اشتها‌آور است و حتی افراد بدغذا را هم پای سفره می‌نشاند. در نهایت اینکه اگر قصد افزایش وزن، رفع کم‌خونی و تقویت عضلات را دارید، حتما روی قورمه سبزی حساب ویژه‌ای باز کنید.

برای تهیه قورمه سبزی در حجم بالا آماده‌اید؟

طرز تهیه قورمه سبزی برای 100 نفر را به صورت مرحله به مرحله برایتان توضیح دادیم. حال نوبت شما است، مواد را تهیه کرده و مراحل بالا را به ترتیب پیش ببرید. البته، اگر فرصت تهیه خورش قورمه برای تعداد بالای افراد را نداشته یا احساس می‌کنید که نمی‌توانید قورمه سبزی در حجم بالا تهیه کنید، از اسنپ فود کمک بگیرید. با کمک سفارش آنلاین غذا ، خورش و برنج موردنظر خود را سفارش دهید و درب منزل تحویل بگیرید.

سوالات متداول

ترکیب سبزیجات قورمه سبزی نذری برای 100 نفر چگونه است؟

ادویه مخصوص قورمه سبزی شامل 3 کیلوگرم تره، 4 کیلوگرم جعفری، 1 کیلوگرم گشنیز، 1 کیلو و 800 گرم اسفناج و 200 گرم شنبلیله هستند.

مقدار آب دیگ خورشت قورمه سبزی نذری چه اندازه باشد؟

مقدار آب باید به اندازه‌ای باشد که کاملا روی لوبیا و گوشت را بپوشاند. به‌علاوه، در صورتی که حین پخت احساس کردید آب خورشت کم است، می‌توانید مقداری آب جوش اضافه کنید.

مدت نگهداری از خورشت قورمه سبزی چقدر است؟

در صورت استفاده از یخچال تا 3 روز و در صورت فریز کردن خورشت، تا 3 ماه می‌توانید از قورمه سبزی استفاده کنید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

نظرات(6 دیدگاه)

farboud
23 دی 1402

سلام خورشت قورمه سبزی در فریزر چند روز میشه نگه داشت چیکار کنم که رنگ قورمه سبزی خوش رنگ بشه

  • snappfoodadmin
    23 دی 1402

    سلام خورشت قورمه سبزی در یخچال نهایتا تا 3 روز باید مصرف شود.برای خوش رنگ شدن سبزی قورمه آنها آهسته آهسته سرخ کنید رنگ سبزی ها کم کم تیره شود و از حالت خامی خارج شوند و یکدست سرخ کنید. اگر قصد فریز کردن خورشت قورمه سبزی را دارید، ابتدا آن را به مدت 1 روز داخل یخچال قرار دهید تا چربی گوشت سفت‌تر شود. بعد آن را به فریزر منتقل کنید و قورمه سبزی در فریزر تا 3 ماه قابل‌استفاده خواهد بود

arsouda
20 دی 1402

چطوری نفخ لوبیا قرمز یا چیتی بگیرم میخوام برای درست کردن قورمه سبزی نذری خیلی خوب در بیاد کسی میدونه چطوری قورمه سبزی خوش رنگ تر دربیارم

  • snappfoodadmin
    20 دی 1402

    سلام برای داشتن یک قورمه سبزی خوشمزه و خوش رنگ لوبیا قرمز یا چیتی را از شب قبل حداقل 12 ساعت بخیسانید تا نفخ آنها گرفته شود آماده پخت خورشت قورمه سبزی شوند .برای خوش رنگ شدن سبزی قورمه آنها آهسته آهسته سرخ کنید رنگ سبزی ها کم کم تیره شود و از حالت خامی خارج شوند و یکدست سرخ کنید

rima radmeher
02 دی 1402

در تهیه قورمه سبزی نذری به جای لیموعمانی میتونیم از چی استفاده کنیم

  • snappfoodadmin
    02 دی 1402

    سلام برای تهیه قورمه سبزی مخصوصا قورمه نذری معمولا همیشه از لیموعمانی استفاده میکنند اما میتوانید به‌جای لیموعمانی از آب لیمو،گرده لیمو یا آبغوره هم در این خورشت خوشمزه استفاده کنید.

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود