طرز تهیه لواشک آلو در فر

طرز تهیه لواشک آلو در فر
به این مقاله امتیاز دهید

طرز تهیه لواشک آلو در فر یکی از کارهای جذابی است که در فصل تابستان فرصت انجام‌دادنش را دارید و البته لذت آن را در تمامی طول سال به‌معنای واقعی خواهید چشید. برای تهیه‌ی لواشک کار دشواری پیش رو نخواهید داشت؛ فقط کافی است برای انجام‌دادن مرحله‌مرحله‌ی طرز تهیه لواشک آلو در فر با این مطلب اسنپ‌فود همراه باشید.

از ترش و شیرین لواشک

قدمت لواشک بسیار زیاد است و این امر هم چندان جای تعجب ندارد؛ خشک‌کردن میوه یکی از روش‌های قدیمی نگهداری آن است و طرز تهیه لواشک آلو در فر هم نسب خود را به همان روش‌ها می‌رساند. این خوراکی ایرانی طرفداران بسیاری دارد؛ فرقی هم نمی‌کند ترش و شور باشد یا ملس و حتی شیرین. طرفداران این خوراکی فقط به ایرانی‌ها ختم نمی‌شوند و در دیگر جاهای دنیا هم هواخواه کم ندارد؛ حتی نام‌های مختلفی هم برای آن انتخاب کرده‌اند؛ مثلاً عرب‌ها به آن «قمر الدین» می‌گویند. انگلیسی‌ها به لواشک Fruit Leather می‌گویند. نام فارسی آن، همان‌طور که پیداست، از لواش می‌آید؛ لایه‌ای با قطر نازک و سطحی پهن، درست مانند نان لواش. لواشک را می‌توان با انواعی از میوه‌ها تهیه کرد؛ از آلو و زردآلو و قیسی گرفته تا آلبالو و کیوی. ما طرز تهیه لواشک آلو در فر را برایتان توضیح داده‌ایم؛ شما بسته به اینکه دوست دارید دارید از چه میوه‌ای لواشک درست کنید، می‌توانید لواشک دلخواه‌تان را جایگزین آلو کنید.

پیشنهاد ما این است که لواشک را همانند ترشی‌ها و دسرها به خوردنی‌های خود اضافه کنید؛ این خوراکی برای هضم غذا بسیار کاراست.

لواشک خانگی در فر

لواشک خانگی در فر 

روش خشک کردن لواشک در فر

چرا باید از طرز تهیه لواشک آلو در فر پیروی کرد؟ درست‌کردن لواشک با همه‌ی جذابیت‌هایش برای همه و در همه فصل‌ها امکان‌پذیر نیست. اگر شما در منطقه‌ای با آب‌وهوایی مرطوب زندگی می‌کنید، درست‌کردن لواشک به‌شکل سنتی تقریباً غیرممکن است؛ در نبود نور آفتاب و با وجود رطوب هوا، احتمالاً لواشک شما کپک خواهد زد. شرکت‌ها و برندهای مختلفی لواشک را به‌صورت صنعتی تولید می‌کنند، اما هیچ لواشکی نمی‌تواند جای طعم خانگی لواشک را بگیرد. طرز تهیه لواشک آلو در فر به شما اجازه می‌دهد در هر آب‌وهوایی بتوانید طعم خانگی لواشک را بچشید.

مواد لازم برای طرز تهیه لواشک در فر

  1. آلو زرد یا قرمز (یا هر میوه‌ی دیگری که دوست دارید): یک کیلو
  2. آب: به‌مقدار لازم
  3. نمک: به‌مقدار لازم
لواشک

لواشک

طرز تهیه لواشک آلو در فر

گام 1.آلوها را بشویید و آن‌ها را از وسط نصف کنید.

گام2.اگر هسته‌ی آلوها به‌راحتی جدا می‌شد، در همین مرحله هسته را جدا کنید؛ می‌توانید این کار را بعد از پختن انجام دهید.

گام3.آلوها را داخل قابلمه بریزید و روی آن‌ها را با آب بپوشانید.

گام 4.شعله را در حالت ملایم قرار دهید که آلوها به‌مرور بپزند و له شوند.

گام5.بعد از له‌شدن آلوها شعله را خاموش کنید و اجازه دهید آلوها سرد شود.

گام6.آلوها را داخل صافی بریزید. اگر قبلاً هسته‌ی آلوها را جدا نکرده‌اید، الان وقت جداکردن هسته‌هاست.

گام7.اگر دوست دارید لواشک‌تان ترش‌تر باشد، پوست آلوها را جدا نکنید؛ در غیر این صورت می‌توانید در این مرحله به‌راحتی این کار را انجام دهید.

گام 8.آلوها را داخل مخلوط‌کن بریزید که به‌خوبی پوره شود و اگر پوست آن باقی مانده است با خود آلو یکی به‌خوبی مخلوط شود.

گام 9.مایه را به قابلمه بازگردانید و به آن نمک اضافه کنید. حواس‌تان باشد که زیاد نمک نریزید؛ چون هنوز آب مایه تبخیر نشده است و ممکن است بعد از غلیظ‌شدن شور شود.

گام10.اجازه دهید آلوها روی شعله‌ی ملایم بپزد و آب آن تبخیر شود. گاهی آن را هم بزنید که ته نگیرد.

گام11.بعد از اینکه مایه غلیظ شد و قوام گرفت، اجازه دهید اندکی سرد شود.

گام12.یک لایه کاغذ روغنی کف فر می‌اندازیم و روی آن پارچه‌ی نسوز مخصوص فر پهن می‌کنیم.

گام13.مایه‌ی لواشک را با قطر نیم‌سانت روی پارچه می‌ریزیم؛ غلظت مایه‌ی لواشک باید طوری باشد که بعد از پهن‌شدن شکل خود را روی پارچه حفظ کند.

گام 14.سینی فر را به‌مدت ۲ تا ۳ ساعت روی بالاترین طبقه‌ی فر و در کمترین دما، بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ درجه‌ی سانتی‌گراد، می‌گذاریم.

گام 15.بعد از این زمان لواشک باید خشک و تیره شده باشد.

گام 16.اگر کناره‌ای لواشک خشک و تیره شده ولی وسط آن هنوز نرم است، سینی را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید به‌مدت دو ساعت سرد شود؛ سپس سینی را دوباره داخل فر قرار دهید که همه‌جای لواشک خشک و تیره شود.

گام 17.لواشک بعد از حاضرشدن باید سفت باشد و به‌راحتی از پارچه جدا شود.

گام 18.با کارتر پیتزا گوشه‌های لواشک را صاف می‌کنیم و به‌صورت نواری می‌بریم.

گام 19.برای اینکه لواشک به هم نچسبد، روی آن را کاغذ روغنی می‌گذاریم و سپس آن را لوله می‌کنیم.

گام 20.برای جلوگیری از کپک‌زدن، لواشک را در یخچال نگهداری کنید.

گام 21.برای اینکه سرما لواشک را کاملاً سفت نکند، می‌توانید آن را درون ظرف پلاستیکی قرار دهید.

اگر به لواشک علاقه مند هستید :