آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه لونگی گیلان
آموزش آشپزی
3.8/5 - (5 امتیاز)
10

طرز تهیه لونگی گیلان و تجربه یک طعم به یادماندنی

مینا اسماعیل بیگی 18 مرداد 1402 7 دقیقه

اگر یک مهمانی ویژه در پیش دارید و دوست دارید عطر و طعم غذای شما تا مدت‌ها در خاطر مهمان‌ها بماند، طرز تهیه لونگی گیلان را دریابید. این غذا نوعی مرغ یا اردک شکم پر است که البته با استفاده از ماهی یا بادمجان هم طبخ می‌شود. درست کردن این غذای خوشمزه کمی زمان‌بر است و نکات و فوت و فن‌های زیادی دارد، با این حال، اگر کمی حوصله به خرج دهید به شما خواهیم گفت که چطور این غذای خوشمزه مجلسی را با عطر و طعمی به یادماندنی در منزل طبخ کنید. با ما همراه باشید و در ادامه جدول مشخصات غذایی لونگی گیلان را ببینید:

لونگی گیلان

تعداد نفرات 5 نفر
زمان آماده سازی 24 ساعت برای مزه دار کردن مرغ
زمان پخت غذا حدود 80 دقیقه
میزان سختی زیاد
میزان کالری در هر وعده سرو 202 کالری

طرز تهیه لونگی گیلان

عکس لونگی گیلان

خاستگاه اصلی لونگی، مربوط به استان گیلان و شهرهای آستارا و تالش است. تالشی‌ها، مرغ یا اردک شکم پر را برای شب عید طبخ می‌کنند. اما لونگی ماهی معمولا در شب چهارشنبه‌سوری پخته می‌شود و لونگی بادمجان هم نوعی میان‌وعده لذیذ و پرطرفدار در تالش است. با تمام این‌ها، طرز تهیه لونگی اردبیل هم دستوری کاملا مشابه گیلان دارد و این غذا، در میان اردبیلی‌ها هم طرفداران زیادی دارد. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه لونگی گیلان را با هم می‌خوانیم و پس از آن به سراغ طرز تهیه لونگی ماهی و لونگی بادمجان می‌رویم:

مواد لازم برای تهیه لونگی گیلان

مواد لازم برای تهیه لونگی گیلان

برای تهیه این غذای خوشمزه و دلچسب، مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
مرغ یا اردک متوسط 1 عدد
پیاز 3 عدد
سیب زمینی 1 عدد
سیر 2 تا 3حبه در صورت تمایل
گوجه فرنگی 2 عدد
آلو یا برگ قیسی 10 عدد
سبزی معطر ریز خرد شده شامل (نعناع، جعفری، گشنیز، چوچاق و برگ سیر تازه) 400 گرم
زرشک 100 گرم
رب انار یا رب آلوچه 1 پیمانه
گردوی پودر شده 1 پیمانه
آبغوره 4/1 پیمانه
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه به مقدار لازم
شکر مقداری کمی در صورت تمایل
روغن به مقدار لازم

مراحل تهیه لونگی گیلان

مراحل تهیه لونگی گیلان

طرز تهیه لونگی مرغ به روش تالشی‌ها، شامل مراحل زیر است:

  • مرحله اول: ابتدا مرغ یا اردک را خوب تمیز کرده و بشویید. سپس تمام قسمت‌های آن را با مقداری نمک، فلفل سیاه و قرمز و نصف رب انار یا رب آلوچه، کاملا مزه دار کنید.

نکته: در همین مرحله، در قسمت‌هایی از مرغ که گوشت سفت‌تری دارد، سوراخ‌هایی ریز ایجاد کنید تا بهتر مزه‌دار شود.

  • مرحله دوم: مرغ را به مدت 24 ساعت داخل یخچال بگذارید تا مزه ادویه‌ها و چاشنی‌ها به خورد آن برود.
  • مرحله سوم: پیازها را پوست گرفته، بشویید و رنده کنید. سپس، آب رنده پیاز را بگیرید و آن را با مقداری روغن در تابه‌ای مناسب تفت دهید. حرارت تابه باید در حد متوسط باشد.
  • مرحله چهارم: در ادامه سبزیجات معطر خرد شده را هم به پیاز اضافه کرده و همه مواد را با هم تفت دهید.
  • مرحله پنجم: حالا برگ قیسی یا آلوی بدون هسته خرد شده، پودر گردو، زعفران، زرشک و باقیمانده رب انار را داخل تابه بریزید.
  • مرحله ششم: سپس آبغوره، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را هم به مواد دیگر اضافه کرده و همه مواد را خوب هم بزنید تا ترکیب یکدستی ایجاد شود.
  • مرحله هفتم: پس از چند دقیقه تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا محتویات آن خنک شوند. در همین زمان فر را روشن کرده و حرارت آن را روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود.
  • مرحله هشتم: در ادامه طرز تهیه لونگی گیلان، مایه آماده شده را داخل شکم مرغ بریزید و با نخ آشپزی شکم مرغ را بدوزید تا در حین پخت، مواد داخل مرغ بیرون نریزند.
  • مرحله نهم: حالا مرغ را داخل ظرف فر قرار داده و کمی آب روی آن بریزید تا موقع پختن، خشک نشود.
  • مرحله دهم: پخت لونگی گیلان 90 دقیقه طول می‌کشد. در این مدت، هر 15 دقیقه یکبار درب فر را باز کرده و کمی از آب جمع شده در ظرف فر را روی مرغ بریزید تا خشک نشود.

نکته: در صورت تمایل، مقداری بیشتری از مواد میانی مرغ درست کنید و در اواسط پخت، این مواد را روی مرغ یا اردک بمالید تا غذای خوشمزه‌تر و پرملات‌تری داشته باشید.

  • مرحله یازدهم: در فاصله پخت لونگی، سیب زمینی‌ها را به صورت مکعبی یا خلالی خرد کرده و در مقداری روغن، سرخ کنید.
  • مرحله دوازدهم: در ظرفی دیگر، مقداری پیاز داغ درست کرده و گوجه فرنگی و زرشک را با آن تفت دهید. این مخلوط را با سیب زمینی‌های سرخ شده ترکیب کرده و برای دورچین لونگی، کنار بگذارید.

نکته: در صورت تمایل می‌توانید مقداری شکر هم به زرشک اضافه کنید.

خب، لونگی گیلانی خوشمزه شما آماده است. آن را در ظرف مناسبی بکشید و اطرافش را با دورچین گفته شده، تزئین کنید.

چند نکته خواندنی و مفید در طرز تهیه لونگی گیلان

چند نکته خواندنی و مفید در طرز تهیه لونگی گیلان

همان‌طور که دیدید لونگی گیلان، غذایی مجلسی و مفصل در لیست غذاهای گیلانی است. بنابراین، اگر می‌خواهید در طبخ آن به یک طعم و مزه اسنتثنایی برسید، فوت و فن‌های زیر را حتما در نظر داشته باشید:

  • گاهی برای بستن شکم مرغ، از چند عدد خلال دندان استفاده می‌کنند. البته به نظر می‌رسد که استفاده از نخ و سوزن، روش پرکارتر اما مطمئن‌تری است.
  • برای مزه دار کردن بافت داخل مرغ می‌توانید مقداری آبغوره با آبلیمو را از طریق یک سرنگ تمیز، در قسمت ران و سینه مرغ تزئین کنید. این کار باید در حین پخت گوشت مرغ صورت گیرد.
  • اگر سرکشی به فر و باز و بسته کردن درب آن برای شما مشکل است، لونگی را داخل یک فویل بپیچید و با خیال راحت داخل فر قرار دهید. سپس، در دقایق آخر پخت، فویل را درآورید و در صورت دلخواه، چند دقیقه‌ای هم از درجه گریل فر استفاده کنید تا ظاهر مرغ، خوشرنگ و طلایی شود.
  • اگر دوست دارید یک سس خوشمزه، لونگی گیلانی، شما را سر سفره همراهی کند، مقدار بیشتری از مایه داخل لونگی درست کنید. در ادامه و پس از پر کردن شکم مرغ، مقدار باقیمانده را در روغن سرخ کنید و به عنوان سس با لونگی گیلان سرو کنید.
  • اگر علاوه بر دوختن شکم مرغ، پاهای آن را هم با یک نخ محکم ببندید، مرغ شکم پر موقع سرو، شکل ظاهری خود را بهتر حفظ می‌کند.
  • اگر می‌خواهید مدت طبخ لونگی در فر را کوتاه تر کنید، ابتدا مرغ شکم پر را برای نیم ساعت تا 45 دقیقه داخل همان قابلمه و مایه‌ای که مرغ را در آن مزه‌دار کرده بودید، بپزید. سپس برای نیم ساعت، آن را داخل فر گذاشته و حرارت فر را روی 175 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
  • بعضی افراد برای تهیه مواد میانی لونگی، پیاز را سرخ نمی‌کنند و مواد را به شکل خام با هم ترکیب می‌کنند.
  • اگر عطر و بوی سیر را دوست دارید، 2 تا 3 حبه سیر تفت داده شده یا خام را به مواد میانی لونگی اضافه کنید.
  • اگر سبزیجات معطر را از طرز تهیه لونگی گیلان حذف کنید، به نسخه آستارایی این غذای گیلانی می‌رسید.

طرز تهیه لونگی ماهی

طرز تهیه لونگی ماهی

از یکی دو ساعت قبل ماهی را تمیز کرده و آن را با موادی مانند نمک، فلفل، زردچوبه و چاشنی‌هایی مانند آب انار و آب پیاز رنده شده، مزه‌دار کنید.

مواد میانی شکم ماهی شامل ترکیبی از سبزیجات ساطوری معطر، پیاز رنده شده، اشپل ماهی، رب انار، آبلیمو و گردوی آسیاب شده است. البته نمک و فلفل و زردچوبه هم فراموش نشود. شکم و گوش‌های ماهی را با ترکیب گفته شده پر کرده و با استفاده از یک چاقوی تیز، 3 شیار عمیق در هر دو سمت ماهی ایجاد کنید. سپس، شکم ماهی را با نخ بدوزید و سر و دم ماهی را با نخ به هم وصل کنید تا ماهی شکلی گرد و خمیده به خود بگیرد.

حالا ماهی شکم پر را در فری که از قبل با حرارت 180 درجه سانتیگراد تنظیم و گرم شده است قرار دهید. یک ساعت بعد لونگی ماهی آماده است. البته می‌توانید در دقایق پایانی پخت، گریل فر را روشن کنید تا لونگی ماهی خوش ظاهر و برشته‌ای داشته باشید. فراموش نکنید که حتما یک کاسه اب گرم در قسمت گرمکن فر قرار دهید تا لونگی ماهی، خشک نشود.

نکته: اگر بخواهید می‌توانید داخل شکم ماهی، از پیاز سرخ شده هم استفاده کنید، اما توجه داشته باشید که پیاز خام، بوی زهم ماهی را می‌گیرد.

نکته: در روش سنتی طرز تهیه لونگی ماهی از قابلمه استفاده می‌شود. برای این کار، 3 عدد نعلبکی یا ظرف سفالی را به صورت وارونه، کف یک قابلمه مناسب قرار دهید. سپس 1 لیوان آب گرم داخل قابلمه بریزید و ماهی را روی نعلبکی‌ها قرار دهید. حالا درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید لونگی ماهی به مدت 1 ساعت با حرارت ملایم بپزد.

طرز تهیه لونگی بادمجان

طرز تهیه لونگی بادمجان

در این رسپی، پوست بادمجان‌ها را بگیرید و یک شکاف کم عمق طولی در آن‌ها ایجاد کنید. سپس، به بادمجان‌ها نمک زده و اجازه دهید تا 1 ساعت بمانند و آب تلخ آن‌ها خارج شود. سپس، بادمجان‌ها را بشویید و داخل آبکش بگذارید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود.

به ازای 5 عدد بادمجان،1 پیاز و 1 سیب رنده شده لازم است. آب پیاز رنده شده را گرفته و آن را در روغن تفت دهید، سپس آب سیب رنده شده را هم بگیرید و آن را همراه با زردچوبه به پیاز اضافه کنید. در ادامه 150 گرم گردوی آسیاب شده را به مخلوط مواد اضافه کرده و صبر کنید تا گردو به روغن بیفتد. سپس، 2 تا 3 قاشق غذاخوری رب انار و مقداری نمک را به بقیه مواد بیفزایید.

در ادامه طرز تهیه لونگی بادمجان، بادمجان‌ها را سرخ کرده و در شکلف وسط آن‌ها مقداری از مایه لونگی گذاشته و آن‌ها را در ظرف مورد نظر خود بچینید.

دستور اصلی لونگی بادمجان با استفاده از رب ازگیل است. اما در نبود آن، رب انار هم جایگزین مناسبی است.

برای تهیه غذاهای محلی روی اسنپ فود حساب کنید…

اگر فکر می‌کنید طرز تهیه لونگی برایتان دشوار است و ترجیح می‌دهید این مدل غذاها را حداقل برای اولین بار به صورت آماده سفارش دهید، روی سفارش آنلاین غذا از اسنپ فود حساب کنید. در این صورت، بقیه مخلفات و دسرهای مهمانی را آماده کرده و بقیه کار را به اسنپ فود بسپارید. مطمئن باشید که عطر و طعم این غذا، چیزی نیست که بتوانید به راحتی از کنار آن بگذرید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

نظرات(10 دیدگاه)

متین
21 مرداد 1402

سلام لونگی بادمجان با رب ازگیل خیلی خوشمزه تر تا لونگی بادمجان با رب انار ،اکثر رب انارها خوب با کیفیت نیستند مزه ای غذا محلی به مواد اولیه خوب و تازه بستگی داره

  • snappfoodadmin
    21 مرداد 1402

    سلام در دستور اصلی لونگی بادمجان از رب ازگیل استفاده می شود. اما در نبود آن، در طرز تهیه لونگی بادمجان از رب انار به جایی رب ازگیل استفاده می شود . برای درست کردن ماهی لونگی و لونگی بادمجان و لونگی با اردک و مرغ بهتر از مواد خوراکی تازه استفاده کنید تا طعم و مزه ای غذا خوبی داشته باشید

ziyaye
21 مرداد 1402

میشه در ماهی لونگی آبغور نریزم به جای ابغور از آبلیمو استفاده کنم غذایی ماهی لونگی بدمزه نمیشه

  • snappfoodadmin
    21 مرداد 1402

    سلام اگر مزه آبغور را دذ غذای ماهی لونگی دوست ندارید به جای آبغور از لیمو تازه یا آبلیمو استفاده کنید .در تهیه ماهی لونگی و لونگی گیلانی میتوانید برای مزه دار کردن بافت داخل مرغ غذای لونگی مرغ یا لونگی اردک مقداری آبغوره با آبلیمو را از طریق یک سرنگ تمیز، در قسمت ران و سینه مرغ و یا اردک تزئین کنید. این کار باید در حین پخت گوشت مرغ یا اردک غذای لونگی صورت گیرد.

فلاحی پور
21 مرداد 1402

سلام ماهی لونگی شب چهارشنبه‌سوری همراه با لونگی بادمجان درست میکنم دورهمی خوردن غذا محلی خیلی خوبهههه

  • snappfoodadmin
    21 مرداد 1402

    سلام ماهی لونگی غذای سنتی و محلی گیلانی و اردبیلی است که برای مراسم های دورهمی و شادی بخصوص شب چهارشنبه سوری پخت میشود

سیاوش یزدی
20 مرداد 1402

سلام طرز تهیه لونگی ماهی دوست داشتم وای من عاشق مواد میانی غذای ماهی لونگی شدم

  • snappfoodadmin
    20 مرداد 1402

    سلام غذای لونگی ماهی شمالی گیلانی غذایی محبوب و لذیذی هستش مواد میانی شکم ماهی شامل ترکیبی از سبزیجات ساطوری معطر، پیاز رنده شده، اشپل ماهی، رب انار، آبلیمو و گردوی آسیاب شده است. البته نمک و فلفل و زردچوبه هم فراموش نشود. به دلخواه میتوانید مواد اولیه لونگی ماهی کم یا زیاد کنید

گلاره لنگرودی
20 مرداد 1402

سلام از اموزش طرز تهیه لونگی گیلان خیلی خوشم امدبخش غذاهای گیلانی را لطفا بیشتر کنید

  • snappfoodadmin
    20 مرداد 1402

    سلام ممنون که اسنپ فود را برای اموزش اشیزی انتخاب کردید و بلاگ اسنپ فود را مطالعه میکنید غذای لونگی گیلانی غذای محلی وسنتی گیلان به راحت وسریع پخت می شود غذاهای مرغ ترش گیلانی شمالی و طرزپخته جوجه ترش شمالی گیلانی و طرز تهیه جوجه کباب ترش گیلانی و اردک شمالی و کباب تابه ای شمالی در بلاگ اسنپ فود آموزش گذاشته شده فیلم کلیپ آموزشی غذاها همراه با عکس ها هستند

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود