طرز تهیه ماهی زیبون با برنج مرغوب ایرانی
طرز تهیه ماهی زیبون همراه با برنج مرغوب ایرانی، جایگاه ویژهای در شهرهای استان هرمزگان؛ بخصوص بندرعباس و جزیره قشم دارد. این غذای جنوبی، در دسته ته چینها قرار میگیرد و احتمالا خواندن طرز تهیه آن، شما را به یاد دمپختک بیندازد. اگر شما هم دوست دارید بدانید که این غذای لذیذ هرمزگانی چطور تهیه میشود و چه قلقهایی دارد، با اسنپ فود همراه باشید.
ماهی زیبون |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 1 تا 2 ساعت برای آماده کردن ماهیها |
زمان پخت غذا | 1.5 تا 2 ساعت |
میزان سختی | سختی متوسط |
طرز تهیه ماهی زیبون
ترکیب عطر و طعم برنج شمالی و ماهی جنوبی و ادویهجات معطر، چیزی نیست که به راحتی بتوان از کنار آن گذشت. مخصوصا اینکه یک ته دیگ برشته شده و طلایی رنگ از نان تموشی هم انتظار شما را بکشد. ماهی زیبون با برنج، در جنوب ایران طرفداران زیادی دارد، اما لازم نیست برای چشیدن این طعم بهشتی، راهی جنوب شوید، شما در منزل هم میتوانید یک ماهی زیبون خوشمزه تهیه کنید. البته فراموش نکنید که استفاده از مواد باکیفیت هم در کیفیت نهایی این غذای بندر، تاثیر فراوانی دارد که اسنپ فود، در این مورد هم کار شما را راحت کرده است و میتوانید از طریق سفارش آنلاین اسنپ فود، مایحتاج مورد نیاز خود از قبیل سبزیجات و صیفیجات تازه را با بهترین کیفیت و قیمت، به راحتی تهیه کنید. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه ماهی زیبون را با هم میبینیم:
مواد لازم برای طرز تهیه ماهی زیبون
برای طرز تهیه زیبون غذای جنوبی، مواد زیر را آماده کنید و فراموش نکنید که طعم زیبون جنوبی در کنار برنج شمالی، غوغا میکند:
مقدار مورد نیاز | مواد لازم |
1 عدد | ماهی تازه |
2 پیمانه | برنج |
2 عدد | پیاز متوسط |
1 حبه | سیر (در صورت تمایل) |
4 عدد | سیب زمینی متوسط |
6 عدد | گوجه فرنگی متوسط |
1 عدد | فلفل تند (در صورت تمایل) |
1 قاشق غذاخوری | رب گوجه فرنگی (اختیاری) |
به مقدار لازم | پودر لیمو عمانی |
به مقدار لازم | پودر فلفل قرمز تند |
به مقدار لازم | نمک و فلفل سیاه و زردچوبه |
مقدار کمی در صورت تمایل | زعفران دم کرده |
به مقدار لازم | روغن |
مراحل طرز تهیه ماهی زیبون
طرز تهیه زیبون هرمزگان را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:
- مرحله اول: ماهی را تمیز کنید و آن را به 4 تکه تقسیم کنید. تکههای ماهی را برای چند ساعت داخل مخلوط آبلیمو، آب پیاز و زعفران قرار دهید تا بوی زهم آنها گرفته شود و مزهدار شوند. برنج را هم بشویید و در آب ولرم بخیسانید و کنار بگذارید.
- مرحله دوم: پس از چند ساعت، ماهیها آمادهاند. حالا سیب زمینی، پیاز و گوجهها را خوب بشویید. سیب زمینیها را به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید. پیازها را نگینی و نصف گوجهها را رنده کرده و باقی را به شکل حلقهای خرد کنید.
- مرحله سوم: داخل تابهای مناسب و نچسب، مقداری روغن بریزید و تکههای ماهی را در آن سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.
نکته مهم: در همین مرحله، برای جلوگیری از ایجاد بوی زهم، روغن داخل تابه را عوض کرده و مقداری روغن تازه در تابه بریزید.
- مرحله چهارم: حالا سیب زمینیهای نگینی شده را در تابه بریزید تا به طور یکدست، سرخ شوند. سیب زمینیها را کنار بگذارید و این بار، پیازها را تفت دهید و هنگامی که کمی سبک شدند، در صورت تمایل، مقداری سیر رنده شده به آنها اضافه کنید.
- مرحله پنجم: در این مرحله از طرز تهیه ماهی زیبون، ادویهجات دلخواه، پودر لیموعمانی و مقداری نمک را در تابه حاوی سیر و پیاز بریزید و سیب زمینیهای سرخ شده و گوجه رنده شده را به آن اضافه کنید.
- مرحله ششم: اگر میخواهید غذای جنوبی شما در نهایت، رنگ و لعاب بهتری داشته باشید، مقداری رب گوجه هم به محتویات تابه اضافه کنید و کمی صبر کنید تا آب گوجه فرنگیها، کشیده شود.
- مرحله هفتم: حالا، گوجههای حلقهای شده را در تابه بریزید. اما زیاد هم نزنید تا شکل گوجهها، تغییر نکنند.
- مرحله هشتم: تا اینجای کار، مواد مخلوط ما آمادهاند، آنها را کنار بگذارید و به سراغ آبکش کردن برنج بروید. فراموش نکنید که باید برنج را کمی زندهتر از حالتهای معمول، آبکش کنید.
نکته: در رسپی اصلی این غذای محلی بندرعباس، از نوعی نان محلی به نام نان تموشی به عنوان ته دیگ استفاده میشود. با این حال، نانهای معمولی مثل لواش هم قابل استفاده اند.
- مرحله نهم: حالا موقع پر کردن قابلمه است. مقداری روغن در کف قابلمه بریزید. سپس، یک لایه نان تموشی قرار داده و روی آن را با یک لایه برنج، بپوشانید. لایهای نازک از تکههای ماهی را همراه با مواد مخلوط روی برنج بریزید و همین طور لایه لایه ادامه دهید تا مواد شما تمام شوند و آخرین لایه قابلمه، برنج باشد.
- مرحله دهم: درب قابلمه را دم کنی بگذارید و قابلمه را روی شعله پخشکن بگذارید. حالا، شعله گاز را ملایم کنید و 30 تا 45 صبر کنید تا غذای بندر آماده سرو شود.
- مرحله یازدهم: برای سرو غذا، به آرامی برنج را داخل یک دیس بکشید و مراقب باشید که تکههای ماهی له نشوند. ماهیها را روی برنج بچینید و اطراف برنج را با خرماهای تازه دورچین کنید تا هم غذای زیباتری داشته باشید و هم تعادل طبع این غذای جنوبی را حفظ کرده باشید.
طرز تهیه زیبون ماهی با تن ماهی
در صورت عدم دسترسی به ماهی تازه، استفاده از تن ماهی هم جایگزین مناسبی است. برای این منظور، مراحل زیر را انجام دهید:
- تن ماهی را به مدت 20 دقیقه بجوشانید.
- یک پیاز کوچک را به شکل نگینی خرد کرده و در مقداری روغن تفت دهید.
- ادویهجات لازم را در پیاز بریزید و پس از تفت خوردن، تن ماهی را به آنها اضافه کنید.
- اگر دوست داشته باشید میتوانید آب یک لیموترش تازه را هم به ترکیب تن ماهی و پیاز اضافه کنید.
- بقیه مراحل کار را شبیه دستور طرز تهیه ماهی زیبون که در بالا آمد، پیش ببرید.
به همین سادگی، میتوانید بدون استفاده از ماهی تازه هم، یک غذای جنوبی محشر داشته باشید.
خرید غذا دریایی بندرعباس و چشیدن طعم بی نظیر زیبون با برنج ایرانی
حالا که با طرز تهیه ماهی زیبون آشنا شدید، موقع آن است که آستینها را بالا بزنید و دست به کار شوید. اما شاید بگویید پاک کردن ماهی در منزل، به این سادگیها نیست و اصلا تهیه ماهی تازه و باکیفیت هم دشوار است. در این صورت، پیشنهاد ویژهای برای شما داریم. به سایت اسنپ فود بروید و با سرچ خرید غذا دریایی بندرعباس ، این غذای لذیذ جنوبی را به صورت اینترنتی سفارش دهید. مطمئن باشید که راهی بهصرفهتر و آسانتر از این، وجود ندارد و در کوتاهترین زمان ممکن، پیک حامل غذای تازه، به درب منزل شما میرسد و همه چیز برای یک ضیافت گرم جنوبی، مهیا میشود. شاد و تندرست باشید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402