طرز تهیه مربای پوست پرتقال؛ صبحانه ای به رنگ پاییز

طرز تهیه مربای پوست پرتقال
به این مقاله امتیاز دهید

دریافت ویتامین‌های مختلف در وعده صبحانه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به این شکل می‌توانید بدن خود را در مقابل بیماری‌های ویروسی فصل، ایمن کنید و همیشه سلامت و شاداب بمانید. اگر طرز تهیه مربای پوست پرتقال خلالی را یاد بگیرید، به راحتی می‌توانید از این مربای خوشمزه و در عین حال پر از ویتامین و مواد مغذی، در وعده صبحانه‌های پاییزی خود استفاده کنید.

طرز تهیه این مربا بسیار ساده بوده و زمان چندانی از شما نخواهد گرفت. مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه‌ی این مربا هم بسیار دم‌دست است و در این فصل سال در هر خانه‌ای پیدا می‌شود. برای آموزش طرز تهیه مربای پوست پرتقال، یک مربای خوشمزه‌ی پاییزی، با این مطلب اسنپ‌فود همراه باشید.

مربای پوست پرتقال

تعداد نفرات 8 نفر
زمان آماده سازی 20 دقیقه
زمان پخت غذا 80 تا 100 دقیقه
میزان سختی متوسط

فواید مربای پوست پرتقال

فواید مربای پوست پرتقال

پوست پرتقال که در اغلب موارد به‌راحتی دور ریخته می‌شود، مواد غذایی ارزشمند و خواص فراوانی دارد؛ تا آنجا که می‌توان به‌راحتی آن را یک دارو دانست. در واقع، شما با طرز تهیه مربای پوست پرتقال طرز تهیه‌ی یک داروی بسیار مؤثر و طبیعی را یاد می‌گیرید.

پوست پرتقال چند ماده‌ی اصلی دارد که بسیار ارزشمند هستند. ویتامین E یکی از آن‌هاست؛ این ویتامین در غذای عادی بسیاری از ما به‌ندرت پیدا می‌شود و بسیاری از ما بدون آن که خودمان بدانیم از کمبود آن رنج می‌بریم. افسردگی ساده‌ترین عارضه‌ی این کمبود است.

فلانوئید (زردینه) یکی از آنتی‌اکسیدان‌های بسیار مؤثر و مفید مرکبات است. مقدارفلانوئیدها در پوست میوه‌ها، به‌نسبت خود میوه، بسیار بیشتر است. مهم‌ترین فلانوئید موجود در پوست پرتقال، نارینجنین است که از بروز سرطان جلوگیری می‌کند. همین طور این ماده روند ترمیم سلول‌های آسیب‌دیده را بیشتر کرده و سطح تری‌گلیسرید، کلسترول و قند خون را تنظیم می‌کند.

خواص مربای پوست پرتقال

به طور کلی می‌توان خواص این مربا از انواع مرباهای شمالی را در موارد زیر خلاصه کرد:

  • شفافیت بیشتر پوست و جایگزین‌کردن سلول‌های تازه با سلول‌های قدیمی
  • کاهش کلسترول مضر خون
  • کاهش فشار خون؛ به‌دلیل داشتن فلاون
  • خاصیت ضدحساسیتی و جلوگیری از آزاد شدن هیستامین
  • ضد ناراحتی‌های روده
  • سلامت قلب با کنترل کلسترول و تری‌گلیسرید و قند خون
  • جلوگیری از بوی بد دهان و بهبود آن
  • تقویت سیستم ایمنی بدن با داشتن ویتامین‌های A و C
  • حفظ سیستم تنفسی و جلوگیری از سرطان ریه
  • بهبود سیستم گوارشی با داشتن فیبر و پلی‌ساکارید
  • کاهش وزن و ازبین‌بردن چربی دورشکمی
پوست پرتقال

با وجود تمام این خواص که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم؛ قبل از هر چیز باید حواس‌تان باشد که پوست پرتقال را خوب بشویید و تا حد امکان از پرتقال‌های ارگانیک برای طرز تهیه مربای پوست پرتقال استفاده کنید.

مربای پوست پرتقال، مربایی با حال و هوای پاییزی

با این همه خواصی که پوست پرتقال برای سلامتی دارد، نادیده گرفتن و تهیه نکردن مربای آن اصلا درست نیست. زیرا با درست کردن این مربا می‌توانید مواد مفیدی را به بدنتان تزریق کرده و سلامتی‌تان را تضمین کنید. پس در تهیه این مربا تردید نکرده و مواد اولیه برای این مربای پاییزی را تهیه کنید. بعد از آماده کردن مواد، مراحل را با ما پیش ببرید تا مربای پرتقال را تهیه کنیم.

مواد اولیه برای طرز تهیه مربای پوست پرتقال

مواد اولیه برای طرز تهیه مربای پوست پرتقال

برای تهیه مربای پوست پرتقال، این مواد اولیه را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
پوست پرتقال شسته و خلال شده 200 گرم
شکر نیم کیلوگرم
آبلیمو یک قاشق سوپ خوری
آب دو لیوان

همه‌ی این مواد اولیه را می‌توانید به‌راحتی از سوپرمارکت‌های آنلاین اسنپ‌فود تهیه کنید.

طرز تهیه مربای پوست پرتقال

طرز تهیه مربای پوست پرتقال

مراحل تهیه این مربای خوشمزه و مفید از پوست پرتقال، به شرح زیر است:

  • مرحله اول: همان طور که در بالا اشاره کردیم؛ ابتدا پوست پرتقال را با دقت بشویید.
  • مرحله دوم: سپس بخش و بافت سفید داخل پوست‌های پرتقال را به کمک یک چاقو به خوبی تمیز کنید. به شکلی که لایه داخلی پوست پرتقال، به رنگ نارنجی دیده شود.
  • مرحله سوم: در مرحله بعدی، پوست‌ پرتقال‌ها را با دقت و به شکلی منظم خلال کنید.
  • مرحله چهارم: حالا پوست‌های خلال شده را برای مدت 15 دقیقه داخل آب جوش بریزید و بگذارید بجوشد. سپس آن‌ها را با آب سرد آبکشی کنید. سه بار این کار را تکرار کنید تا هم خلال‌ها پخته شده و هم به خوبی تلخی آن‌ها گرفته شود.
  • مرحله پنجم: حالا شکر را در آب ریخته و روی حرارت بگذارید تا جوشیده و به غلظت لازم برسد.
  • مرحله ششم: پوست پرتقال و آبلیمو را به شربت اضافه کنید و روی حرارت کم بجوشانید تا غلظت پیدا کند.
  • مرحله هفتم: پس از پخت، روی قابلمه دستمال بکشید و اجازه دهید تا برای مدت 24 ساعت در دمای محیط بماند.

طرز تهیه مربای پوست پرتقال به شکل گل

طرز تهیه مربای پوست پرتقال به شکل گل

طرز تهیه مربای پوست پرتقال مجلسی را به شکل زیر دنبال کنید. با یاد گرفتن طرز تهیه انواع مربای مجلسی، می‌توانید سفره‌های صبحانه را به شکلی لوکس و جذاب ترتیب دهید.

  • مرحله اول: پوست پرتقال را به‌صورت نواری برش دهید. البته قبل از آن، آن‌ها را به خوبی بشویید تا هر گونه آلودگی از سطح پوست پاک شود.
  • مرحله دوم: به‌جای گذاشتن پوست پرتقال‌ها در آب‌جوش، آن‌ها را برای ۴۸ ساعت در آب سرد قرار دهید و هر از چند گاهی آن را آبکشی کرده و آب ظرف را عوض کنید.
  • مرحله سوم: پوست‌ها را با آب سرد آبکشی کرده و هر یک از آن‌ها را به شکل لوله درآورده و از میان آن‌ها نخ رد کنید.
  • مرحله چهارم: پوست پرتقال‌های لوله‌شده را در قابلمه بریزید و با آب روی آن را پر کنید. اجازه دهید تا این مواد برای مدت 20 دقیقه روی حرارت بجوشد. سپس آن‌ها را با آب سرد آبکشی کنید. لازم است که این کار برای 4 بار تکرار شود؛ البته باید دقت داشته باشید که شکل پوست پرتقال‌ها خراب نشود.
  • مرحله پنجم: حالا پوست پرتقال‌ها را داخل شربت در حال جوش بریزید و بعد از غلیظ‌شدن، آبلیمو را به آن اضافه کنید.
  • مرحله شش: نخ‌ها را به‌دقت از پوست پرتقال‌ها جدا کنید و روی آن‌ها را با دستمال بپوشانید. اجازه دهید برای ۲۴ ساعت در دمای محیط بماند.

نکات مهم طرز تهیه مربای پوست پرتقال

نکات مهم طرز تهیه مربای پوست پرتقال

برای آن که بتوانید به بهترین شکل این مربای خوشمزه و خوش آب و رنگ را آماده کنید، این نکات را در نظر داشته باشید:

  • می‌توانید مقدار کمی هل، وانیل یا دارچین به مربای پوست پرتقال اضافه کنید. البته دقت داشته باشید که مقدار آن نباید زیاد باشد، در غیر این صورت طعم مربای شما، ناخوشایند خواهد شد.
  • جایگزین‌کردن عسل به‌جای شکر برای تهیه شربت مربای پوست پرتقال از آن یک مربای کاملا سالم و رژیمی می‌سازد.
  • اگر تصمیم دارید مربا را به شکل گل تهیه کنید، نخ‌ها را در مرحله‌ی آخر جدا کنید که در هنگام مصرف دردسری نداشته باشید.

مربای پوست پرتقال، مربایی از دل پاییز

مربای پوست پرتقال

طرز تهیه مربا پرتقال را برای شما توضیح دادیم و شما را با دو نوع خلالی و به شکل گل مربا آشنا کردیم. پیشنهاد می‌کنیم که حتما برای تهیه این مربای خوشمزه، به سراغ پرتقال‌های شمال بروید که پوست آن‌ها تلخی کمتری داشته و در فرایند جوشاندن نیز از هم گسسته نمی‌شوند. این باعث خواهد شد تا هم طعم مربای شما خوشمزه‌تر شده و هم شکل و ظاهر بهتری داشته باشد. شما چه نظر و تجربه‌ای در این باره دارید؟