طرز تهیه واویشکا گیلانی با 7 روش مختلف
اغراق نیست اگر بگوییم که واویشکا در لیست غذاهای گیلانی، رتبه بالایی دارد. طرز تهیه واویشکا گیلانی روشهای بسیار متنوعی دارد و شاید بتوان گفت بخشی از این تنوع، مربوط به فرهنگ غذایی مناطقی است که این غذا را طبخ میکنند. این غذای خوشمزه در شهرهای رشت، صومعهسرا، ضیابر و… طبخ میشود و برای تهیه آن مواد بسیار متنوعی مانند مرغ، میگو، گوشت قرمز، بادمجان و… قابل استفاده هستند.
در این مقاله، به 7 روش مختلف طرز تهیه واویشکا شمالی میپردازیم. در ادامه، جدول مشخصات غذایی واویشکا گیلانی با گوشت چرخ کرده آمده است:
واویشکا گیلانی با گوشت چرخ کرده |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان پخت غذا | حدود 1 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه واویشکا گیلانی با گوشت چرخ کرده
یکی از رایجترین روشهای درست کردن واویشکای گیلانی، استفاده از گوشت چرخ کرده در طبخ این غذا است. همچنین میتوانید گوجه فرنگیها را به صورت پوره درآورده و در غذا بریزید. به علاوه، برای رسیدن به طعم یک غذای اصیل گیلانی، میتوانید 4 حبه سیر رنده شده را هم با پیاز تفت دهید. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه واویشکا با گوشت چرخ کرده آمده است:
مواد لازم برای تهیه واویشکای شمالی با گوشت چرخ کرده
برای درست کردن واویشکا با گوشت چرخ کرده، مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
سیب زمینی متوسط | 5 عدد |
گوجه فرنگی متوسط | 4 عدد |
تخم مرغ | 4 عدد |
آب جوش | نصف لیوان |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
پیازچه یا جعفری خرد شده | مقداری برای تزئین |
مراحل طرز تهیه واویشکا گوشت چرخ کرده
برای تهیه این غذای خوشمزه و محبوب شمالی، مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: ابتدا پیاز را پوست کنده، بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس در تابهای مناسب مقداری روغن ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید.
- مرحله دوم: وقتی روغن داغ شد، پیازهای نگینی شده را به مدت 5 تا 7 دقیقه در آن تفت دهید تا شفاف و طلایی شوند. حالا فلفل و زردچوبه را هم اضافه کرده و کمی تفت دهید تا عطر آنها بلند شود.
- مرحله سوم: در ادامه، گوشت چرخ کرده را هم به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس، مقداری نمک اضافه کرده و همه مواد را هم بزنید.
- مرحله چهارم: در این مرحله، رب گوجه فرنگی را به مواد داخل تابه اضافه کرده و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. پس از آن، گوجه فرنگیهای نگینی شده را هم با بقیه مواد واویشکا مخلوط کنید.
- مرحله پنجم: حالا حرارت زیر تابه را کم کنید و صبر کنید تا گوشت با آب گوجهها بپزد. وقتی آب گوجهها کشیده شد، نصف لیوان آب جوش را داخل تابه ریخته و درب آن را بگذارید. 20 دقیقه زمان لازم است تا گوشت کاملا بپزد و واویشکا جا بیفتد.
- مرحله ششم: در همین فاصله، سیب زمینیهای نگینی شده را در تابهای دیگر با مقداری روغن سرخ کنید. سپس، آنها را روی کاغذ مخصوص آشپزی قرار دهید تا روغن اضافه آنها گرفته شود.
- مرحله هفتم: حالا تخم مرغها را در ظرفی جداگانه شکسته، هم بزنید و کمی نمک و فلفل به آنها اضافه کنید.
- مرحله هشتم: پس از اینکه آب واویشکا کشیده شد و به روغن افتاد، تخم مرغهای هم زده را داخل تابه بریزید و برای 4 دقیقه درب تابه را بگذارید تا تخم مرغها خودشان را بگیرند.
- مرحله نهم: در ادامه، درب تابه را بردارید و حدود 6 دقیقه دیگر صبر کنید تا تخم مرغها کاملا بپزند. حالا واویشکا را در ظرفی مناسب کشیده و سیب زمینیهای سرخ شده را هم در کنار آن بریزید.
طرز تهیه واویشکا گیلانی به پایان رسید. در نهایت، روی غذا را با مقداری جعفری یا پیازچه تزئین کرده و همراه با نان یا برنج سرو کنید. نوش جان
طرز تهیه واویشکا گوشت تکه ای
تهیه واویشکا با گوشت تکه ای به زمان طبخ بیشتری نیاز دارد و با چاشنیهای متفاوتی درست میشود. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه این مدل واویشکا را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه واویشکا با گوشت تکه ای
برای درست کردن واویشکا با گوشت تکهای، مواد اولیه زیر را آماده کنید. با این مقدار مواد اولیه میتوانید برای 3 نفر واویشکا درست کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت تکه ای | 300 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
گوجه فرنگی متوسط | 5 تا 6 عدد |
سماق قرمز | 1 قاشق چایخوری |
آبغوره | به مقدار لازم |
آب جوش | مقدار کمی (در صورت نیاز) |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه واویشکا گیلانی با گوشت تکه ای
برای تهیه واویشکا رشت با گوشت تکه ای، به صورت زیر عمل کنید:
- مرحله اول: پیازها را پوست کنده، بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس، آنها را در تابهای مناسب با مقداری روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. حرارت گاز باید متوسط باشد.
- مرحله دوم: در ادامه طرز تهیه واویشکا گوشت ، گوشت تکهای را به صورت ریز خرد کرده و همراه پیاز و مقداری زردچوبه و فلفل تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
- مرحله سوم: در همین فاصله، گوجهها را پوست کنده و پوره کنید. سپس آن را همراه با آبغوره و سماق داخل تابه بریزید.
- مرحله چهارم: حالا درب تابه را بگذارید و شعله گاز را کم کنید تا گوشت بپزد و واویشکا به روغن بیفتد. در نهایت، نمک غذا را اندازه کرده و آن را سرو کنید.
نکته: اگر پیش از برداشتن غذا از روی حرارت احساس کردید که گوشت هنوز نپخته است، مقداری آب جوش به تابه اضافه کرده و زمان بیشتری را به طبخ آن اختصاص دهید.
طرز تهیه واویشکا گیلانی با مرغ
در تهیه واویشکا با مرغ میتوانید از سینه، فیله یا ران مرغ استفاده کنید. اندازه برشهای مرغ سلیقهای است، اما اگر مرغها را به اندازه 2 بند انگشت خرد کنید، غذای شما ظاهر جذابتری خواهد داشت. همچنین بعضی افراد دوست دارند واویشکای مرغ را کمی آبدار سرو کنند، اما اگر بخواهید از رسپی اصیل این غذا پیروی کنید، باید بدانید که طرز تهیه این غذا هم مانند طرز تهیه نازخاتون گیلانی طوری است که در نهایت باید غذایی غلیظ و کم آب داشته باشید. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه واویشکا مرغ را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه واویشکا با مرغ
لیست مواد اولیه برای تهیه واویشکای گیلانی با مرغ به صورت زیر است. البته میتوانید برای مزهدار کردن مرغ از ادویههای دیگری مانند ادویه کاری یا آویشن هم استفاده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سینه مرغ | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد |
سیب زمینی متوسط | 2 عدد |
سیر | 2 حبه |
گوجه فرنگی | 1 عدد |
فلفل دلمهای | 1 عدد |
فلفل سبز | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
آبلیمو یا آب لیموترش | 1 قاشق غذاخوری |
آب جوش | نصف پیمانه |
زعفران دم کرده غلیظ | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه واویشکا مرغ
برای تهیه این مدل واویشکای خوشمزه، مراحل زیر را انجام دهید:
- مرحله اول: پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و همراه با مقداری روغن در تابهای مناسب تفت دهید.
- مرحله دوم: وقتی پیازها سبک و طلایی شدند، سیر رنده شده و ادویهجات را اضافه کرده و همه مواد را 1 دقیقه دیگر با هم تفت دهید.
- مرحله سوم: حالا تکههای مرغ را اضافه کرده و با بقیه مواد تفت دهید تا کاملا تغییر رنگ داده و سرخ شوند.
- مرحله چهارم: در ادامه، پوره گوجه فرنگی را در تابه بریزید و با بقیه مواد مخلوط کنید. سپس، رب گوجه را در تابهای جداگانه با مقداری روغن تفت دهید تا حالت خامی آن از بین برود و آن را به مواد واویشکا اضافه کنید.
- مرحله پنجم: در این مرحله از طرز تهیه واویشکا گیلانی ، فلفل دلمهای و فلفل سبز را هم به صورت نگینی خرد کرده و در تابه بریزید.
- مرحله ششم: بعد از چند دقیقه، آب لیموترش، زعفران دمکرده و نصف پیمانه آب جوش را هم به تابه اضافه کرده و درب آن را بگذارید. حرارت گاز باید کم باشد.
10 دقیقه بعد، واویشکای گیلانی شما آماده است و میتوانید آن را در ظرف مناسبی کشیده و همراه با مقداری سیب زمینی که به صورت جداگانه سرخ کردهاید، سرو کنید.
طرز تهیه واویشکا با جگر سفید
این غذا شباهت زیادی به جغور بغور ترکی دارد و یکی از اصلیترین مدلهای پخت واویشکا در شمال کشور محسوب میشود. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه واویشکا با جگر سفید را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه واویشکا با جگر سفید
با مواد اولیه زیر میتوانید برای 4 نفر واویشکا درست کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
جگر سفید گوسفند | نصف یک دست |
دل گوسفند | نصف یک دست |
پیاز | 1 عدد |
گوجه فرنگی | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
دانه انار | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
گلپر | به مقدار لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
کره یا روغن | به مقدار لازم |
مراحل تهیه واویشکا با جگر سفید
برای درست کردن واویشکا با جگر سفید به ترتیب مراحل زیر عمل کنید:
- مرحله اول: پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و با مقداری روغن در تابهای مناسب تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
- مرحله دوم: دل و جگر گوسفند را خرد کنید. آنها را همراه با زردچوبه و فلفل سیاه داخل تابه ریخته و با پیاز، خوب سرخ کنید.
- مرحله سوم: حالا رب گوجه را در تابه بریزید و مقداری با بقیه مواد تفت دهید تا حالت خامی آن گرفته شود.
- مرحله چهارم: در ادامه، گوجه فرنگی را نگینی کرده و همراه با آب جوش، زعفران دمکرده و گلپر در تابه بریزید.
- مرحله پنجم: حالا شعله گاز را کم کنید و درب تابه را ببندید. اجازه دهید با همین حرارت ملایم، دل و جگر خوب بپزند و آب گوجهها کشیده شود.
در نهایت واویشکا را داخل ظرفی مناسب ریخته و روی آن را با دانههای انار تزئین کنید.
طرز تهیه واویشکا با سیرابی
ممکن است این مدل از طرز تهیه واویشکا چندان برایتان آشنا نباشد، اما اگر از طرفدارن طعم سیرابی و شیردان باشید، پیشنهاد میکنیم که حتما این خوراک لذیذ را امتحان کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه واویشکا سیرابی را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه واویشکای سیرابی
برای تهیه واویشکا با سرابی و شیردان، مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سیرابی و شیردان پاک شده | 1 دست |
سیر | 4 تا 5 حبه |
پیاز متوسط | 3 عدد |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
چوب دارچین | 1 تا 2 عدد |
برگ بو | 1 تا 2 عدد |
نمک، فلفل، زردچوبه و تخم گشنیز | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه واویشکا گیلانی با سیرابی
طرز تهیه واویشکا با سیرابی در ادامه امده است:
- مرحله اول: ابتدا سیرابی و شیردان پاک شده را به وسیله قیچی به تکههای کوچکتر تقسیم کنید.
- مرحله دوم: سپس تکههای سیرابی و شیردان را همراه با برشهای پیاز، چند حبه سیر، برگ بو، چوب دارچین و مقداری فلفل داخل قابلمهای مناسب ریخته و مقداری آب اضافه کنید. اجازه دهید سیرابی و شیردان روی حرارت ملایم کاملا بپزند.
- مرحله سوم: در ادامه، 1 پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در تابهای مناسب سرخ کنید. سپس، تکههای سیرابی و شیردان پخته شده را ریزتر کرده و به پیاز اضافه کنید. یکی دو حبه هم سیر داخل تابه بریزید.
- مرحله چهارم: حالا گوجه فرنگی را پوست گرفته و پوره کنید. سپس آنها را با زردچوبه، نمک، فلفل و تخم گشنیز کوبیده شده به محتویات تابه اضافه کنید.
- مرحله پنجم: اجازه دهید مقداری از آب گوجهها کشیده شود. در نهایت، رب را در تابهای دیگر مقداری تفت دهید و در تابه بریزید. پس از چند دقیقه، شعله را خاموش کرده و واویشکا را در ظرف مناسبی سرو کنید.
طرز تهیه واویشکا میگو
این نوع واویشکا هم در شمال و هم در جنوب کشور طرفداران زیادی دارد. به یاد داشته باشید که استفاده از آب پرتقال در این غذا، خواص میگو را بعد از پخت حفظ میکند. به علاوه، حتما باید میگوها را در 5 دقیقه پایانی پخت به بقیه مواد واویشکا اضافه کنید تا بافت سفتی پیدا نکنند. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه واویشکا با گوشت ماهی یا میگو را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه واویشکا میگو
برای تهیه این واویشکای متفاوت و خوشمزه، مواد اولیه جدول زیر را فراهم کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
میگو | نیم کیلو |
پیاز متوسط | 1 عدد |
قارچ | نیم کیلو |
گوجه فرنگی | 1 کیلو |
سیب زمینی متوسط | 2 عدد |
لیموترش تازه | 1 عدد |
زنجبیل تازه | به مقدار لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
آب پرتقال طبیعی ملس | 1 فنجان (در صورت تمایل) |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه واویشکا گیلانی با میگو
برای تهیه واویشکای میگو به این ترتیب عمل کنید:
- مرحله اول: ابتدا پیازهای نگینی شده را در تابهای مناسب با مقداری روغن تفت دهید و قارچهای ورقه شده را به آنها اضافه کنید.
- مرحله دوم: حالا گوجهها را پوست کنده و پوره کنید. این پوره را همراه با آب پرتقال و بقیه ادویهها در مخلوط پیاز بریزید.
- مرحله سوم: در همین فاصله، سیب زمینیهای نگینی شده را در تابهای جداگانه سرخ کرده و به مخلوط مواد قبلی اضافه کنید.
- مرحله چهارم: در نهایت، میگوهای پاک شده را همراه با آب یک لیموترش تازه داخل تابه ریخته و 5 دقیقه بعد، حرارت را خاموش کنید.
طرز تهیه واویشکا گیلانی با بادمجان
تردید نکنید که این غذای خوشمزه یک انتخاب مناسب برای دوستداران بادمجان است. به علاوه، میتوانید با حذف گوشت چرخ کرده، به دستور طرز تهیه واویشکای گیاهی برسید. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه واویشکا با بادمجان را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه واویشکا بادمجان
با مقدار مواد اولیه زیر میتوانید به اندازه 6 نفر واویشکای بادمجان طبخ کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
بادمجان قلمی | 10 عدد |
گوشت چرخ کرده | 600 گرم |
تخم مرغ | 6 عدد |
پیاز متوسط | 2 عدد |
گوجه فرنگی متوسط | 5 عدد |
آب جوش | نصف لیوان |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل تهیه واویشکا با بادمجان
دستور پخت واویشکا با بادمجان به قرار زیر است:
- مرحله اول: بادمجانها را بشویید. سپس پوست آنها را بکنید و به صورت مکعبی خرد کنید. در ادامه، روی آنها مقداری نمک پاشیده و داخل آبکش قرار دهید تا تلخی آنها گرفته شود.
- مرحله دوم: حالا بادمجانها را با آب سرد بشویید و خشک کنید. سپس، آنها را در تابهای مناسب با مقداری روغن داغ شده سرخ کنید.
- مرحله سوم: در این مرحله از طرز تهیه واویشکا شمالی با بادمجان، پیازهای نگینی شده را در تابهای دیگر با مقداری روغن سرخ کنید. سپس، مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به پیازها اضافه کرده و کمی تفت دهید تا عطر ادویهها بلند شود.
- مرحله چهارم: حالا گوشت چرخ کرده را در تابه حاوی پیاز ریخته و با بقیه مواد تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در ادامه، رب گوجه را هم به مخلوط گوشت اضافه کرده و کمی دیگر تفت دهید.
- مرحله پنجم: حالا گوجه فرنگیها را پوره کرده و به مواد تابه اضافه کنید. حرارت زیر تابه را کم کنید تا گوشت کاملا بپزد و آب گوجهها هم کشیده شود.
- مرحله ششم: نصف لیوان آب جوش را به مواد داخل تابه بیفزایید و اجازه دهید تا واویشکا برای 10 دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا آب آن نسبتا کشیده شود.
- مرحله هفتم: در این مرحله از طرز تهیه واویشکا گیلانی با بادمجان، بادمجانهای سرخ شده را به مواد داخل تابه اضافه کنید و 10 دقیقه دیگر زمان دهید تا مزه مواد به خورد هم بروند.
- مرحله هشتم: در نهایت، تخم مرغها را داخل واویشکا بشکنید. صبر کنید تا تخم مرغها خودشان را بگیرند و کاملا بپزند.
طعم غذاهای خوشمزه شمالی را با اسنپ فود امتحان کنید…
طرز تهیه واویشکا گیلانی به 7 روش مختلف را با هم دیدیم. همانطور که دیدید، طرز تهیه این غذا مراحل پیچیدهای ندارد، اما اگر ترجیح شما این است که یک واویشکای آماده شمالی را صرف کنید یا دوست دارید در کنار واویشکایی که خودتان در منزل درست کردهاید، یکی دو مدل غذای شمالی دیگر هم داشته باشید، حتما سری به اسنپ فود بزنید. با سفارش آنلاین غذا ، میتوانید از میان تنوع بینظیر غذاهای شمالی در اسنپ فود، موارد لخواه خود را سفارش داده و در محل آدرس تحویل بگیرید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402