طرز تهیه کرامبل، یک کیک جذاب برای همه سلیقهها
کرامبل یکی از انواع کیک و شیرینیهای روکش دار است که از قدیمیترین شیرینیهای دنیا محسوب میشود. منظور از کیک روکش دار، یک روکش ساده و معمولی نیست بلکه روکشی است که از مواد کرامبل تهیه شده و روی کیک را ترد، طلایی و بسیار خوشمزه میکند. برای طرز تهیه کرامبل به مواد اولیه زیادی نیاز ندارید و در مدت زمان کوتاهی میتوانید این مدل کیک خوشمزه را آماده کنید.
این دسر بین المللی به روشهای مختلفی تهیه میشود به عنوان مثال طرز تهیه کرامبل ایتالیایی با طرز تهیه کرامبل انگلیسی تفاوتهایی دارد به خصوص که انگلیسیها برای تهیه کرامبل یک دستور پخت کاملا منحصر به فرد دارند.
اگر تاریخچه این نوع کیک را بررسی کنیم به جنگ جهانی دوم خواهیم رسید، در این زمان به خاطر قحطی و کمبود مواد غذایی مثل گندم، آرد، شیرو… مواد اولیه بسیار محدودی در دسترس بود. به همین دلیل تهیه کرامبل در این دوره مقرون به صرفه بود زیرا هم به مواد اولیه زیادی نیاز نداشت و هم در مدت زمان کوتاهی آماده میشد. این کیک جذاب را میتوان با تاپینگهای متنوعی سرو کرد در نتیجه برای انواع سلیقهها پیشنهاد وسوسه کنندهای خواهد بود. با ما همراه باشید تا با هم به انواع طرز تهیه کرامبل بپردازیم.
طرز تهیه کرامبل سیب و دارچین و گردو
سیب یک از میوههایی است که به راحتی در هر فصلی پیدا خواهد شد. حیف است ترکیب سیب و دارچین را که یک ترکیب بسیار خوش عطر است را از دست بدهیم. ما برای طرز تهیه کرامبل سیب و دارچین و گردو به مواد زیر نیاز داریم:
- مواد مورد نیاز برای کرامبل کیک
مواد مورد نیاز | میزان لازم |
سیب | 2 عدد |
مغز گردو خرد شده | 1 لیوان |
بیسکویت | 1 لیوان |
شکر | 3 قاشق غذا خوری |
پودر دارچین | 2 قاشق غذا خوری |
کره | 50 گرم |
- مواد مورد نیاز برای کیک
مواد مورد نیاز | میزان لازم |
تخم مرغ | 4 عدد |
شکر | 1 لیوان |
ماست | 1 لیوان |
روغن جامد | 150 گرم |
آرد | 2.5 لیوان |
وانیل | 1 قاشق چای خوری |
بیکینگ پودر | 2 قاشق غذا خوری |
- مرحله اول
در ابتدا سیبها را پوست کنده و به صورت نگینی آنها را خرد میکنیم. سپس سیبهای خرد شده را داخل یک ظرف مناسب میریزیم. بیسکویتها را به کمک غذاساز یا خردکن کاملا پودر میکنیم. در ادامه نصف پودر بیسکویت را به همراه نصف مغز گردو، شکر و پودر دارچین به سیبها اضافه کرده و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط میکنیم.
اگر دوست داشته باشید میتوانید برای تهیه این نوع کرامبل از جو پرک به جای پودر بیسکویت نیز استفاده کنید. برای درست کردن کرامبل سیب با جو پرک شما فقط به نصف لیوان جو پرک نیاز دارید تا در این مرحله به جای خردههای بیسکویت با دیگر مواد مخلوطشان کنید.
- مرحله دوم
کره را روی حرارت کتری ذوب کرده تا کاملا آب شود. کره را هم با بقیه مواد مخلوط میکنیم. فر را روشن کرده و روی درجه 170 درجه سانتی گراد قرار میدهیم تا به خوبی گرم شود.
- مرحله سوم
شکر و روغن جامد را در یک ظرف مناسب به کمک همزن برقی با هم مخلوط میکنیم. بعد از حدود پنج دقیقه زدن شکر و روغن، کرمی رنگ و کشدار میشوند. در این مرحله تخم مرغها را به ظرف اضافه میکنیم. بعد از شکستن هر تخم مرغ مواد را به خوبی با هم مخلوط میکنیم. به همراه آخرین تخم مرغ وانیل را نیز به باقی مواد افزوده و مجدد مواد را با هم به خوبی مخلوط میکنیم.
- مرحله چهارم
ماست را در این مرحله به بقیه مواد کیک اضافه کرده و به کمک یک قاشق یا لیسک آن را مخلوط میکنیم. آرد و بکینگ پودر را الک کرده و مرحله به مرحله به مایه کیک اضافه میکنیم. بعد از هر مرحله به آرامی مواد را در یک سمت مخلوط میکنیم.
- مرحله پنجم
بعد از یکدست شدن مایه کیک، هم زدن را متوقف میکنیم. قالب مورد نظرمان را کمی چرب کرده و مقداری آرد روی آن میپاشیم. نیمی از مایه کیک آماده شده را داخل قالب میریزیم.
نصف باقی مانده از سیب نگینی شده، مغز گردو خرد شده و پودر بیسکویت را به همراه کمی پودر دارچین روی مایه کیک میریزیم. سپس بقیه مایه کیک را داخل قالب ریخته و آن را با استفاده از لیسک روی مواد پخش میکنیم.
در آخر مواد کرامبلی که در مرحله اول آماده کردیم را روی کیک ریخته و قالب کیک را به مدت 45 دقیقه داخل فر قرار میدهیم. بعد از اینکه کیک شما کاملا پخته شد آن را از قالب خارج کرده و پس از خنک شدن نوش جان کنید!
بقیه اطلاعاتی که برای تهیه این کیک خوشمزه دارید را هم در ادامه آوردهایم؛ همچنین شما عزیزان میتوانید برای آموزش بیشتر این دستور پخت، فیلم تهیه کرامبل سیب را هم جستجو کرده و تماشا کنید.
میزان کالری در هر 100 گرم | 450 کالری |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 45 دقیقه |
تعداد نفرات | 8 تا 9 نفر |
اگر به میوههای تابستانی علاقمند هستید، ترکیب طعم هلو و عطر دارچین هم قطعا شما را به وجد خواهد آورد. برای طرز تهیه کرامبل هلو، در دستور پخت گفته شده دو عدد هلو را جایگزین سیبهای خرد شده کنید.
طرز تهیه کرامبل موز؛ مرحله به مرحله
همانطور که بالاتر هم گفته شد کرامبل را میتوان با طعمهای بسیار متنوعی آماده کرد، کرامبل موز یکی از محبوبترین انواع کرامبلهاست که طرفداران پروپا قرص فراوانی دارد. برای طرز تهیه کرامبل موز به مواد زیر نیاز داریم:
مواد مورد نیاز | میزان لازم |
کره | 30 گرم |
خامه | 50 گرم |
موز | 2 عدد |
شکر | 50 گرم |
برای آماده سازی کرامبل موزی، موز را خرد کرده یا پوره میکنیم. سپس کره، خامه و شکر را به آن اضافه میکنیم. مواد را روی حرارت قرار داده و به خوبی آنها را با هم مخلوط میکنیم.
بعد از یکدست شدن مواد، آن را از روی حرارت برداشته و روی لایه کیکی ریخته و به مدت 30 تا 35 دقیقه داخل فر قرار میدهیم. شما به راحتی با همین مواد میتوانید کرامبل پرتقالی هم درست کرده و از آن لذت ببرید.
نکته مهم در طرز تهیه کرامبل پرتقال این است که شما باید از مربای پرتقال به جای میوه تازه آن استفاده کنید و همین نکته باعث میشود تا میزان شکری که نیاز دارید نصف شود.
و در آخر
ما در این مقاله به طور مفصل به انواع طرز تهیه کرامبل پرداختیم، همانطور که دیدید این دسر جذاب به راحتی در خانه آماده خواهد شد. شما هم میتوانید در مدت زمان کوتاهی این کیک خانگی خوشمزه را مطابق میل و سلیقه خودتان درست کنید و برای دورهمی و مهمانیهای خود از آن لذت ببرید.
شما از چه شیوهای برای آماده کردن کیک کرامبل استفاده میکنید؟ به نظر شما کدام یکی از دستور پختهای گفته شده خوشمزهتر خواهند شد؟ حتما نظرات خودتان را با ما در میان بگذارید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402