طرز تهیه سس کچاپ خانگی به صورت مرحله به مرحله
طرز تهیه سس کچاپ خانگی میتواند لذت یک غذای سالم را تکمیل کند. از میان قفسههای اختصاصی سس در فروشگاهها این نوع سس همیشه جزو انتخابهای قطعی است. بهراحتی میتوان گفت سس کچاپ محبوبترین و پرکاربردترین سسهاست. این محبوبیت بیدلیل هم نیست. کم نیستند کسانیکه تصور خوردن پیتزا، لازانیا، انواع ساندویچ و غیره بدون سس کچاپ برایشان ممکن نیست. خبر خوب این است که شما میتوانید سس کچاپ را خودتان درست کنید؛ بدون هیچ مادهی نگهدارنده و ناسالم، با طعم دلخواه. میتوانید ترشی، شوری و شیرینی سس را خودتان تعیین کنید. برای آموزش طرز تهیه سس کچاپ خانگی با این مطلب اسنپفود همراه باشید.
آموزش طرز تهیه سس کچاپ خانگی از کجا آمده است؟
سس کچاپ احتمالاً متولد قرن هفدهم میلادی است. بااینهمه جالب است بدانید سس کچاپ امروزی به سس کچاپ قرنهفدهمی هیچ شباهتی ندارد. سس کچاپی که ما میشناسیم کمتر از دو قرن عمر دارد. از نیمهی قرن نوزدهم بهبعد است که سسی قرمزرنگ، درستشده با گوجهفرنگی و سرکه، نام کچاپ گرفت.
در قرن هفدهم کچاپ نام سسی بود که برای ماهی تدارک میدیدند. اتفاقاً خود کچاپ هم معنای ماهی میدهد و میتوان گفت سس ماهی است. در تهیهی آن هم از ماهی استفاده میشد. مواد اصلی سس کچاپ قرنهفدهمی از این قرار بود: ماهی کولی، خرچنگ، صدف، گردو، لوبیاقرمز، لیمو، انگور و خیار.
بد نیست بدانید کچاپ ابتدای قرن نوزدهم نیز به کچاپ امروزی شباهتی ندارد. در آن زمان به هر سسی که سرکه در آن به کار رفته بود کچاپ میگفتند.
طرز تهیه سس کچاپ امروزی که گوجهفرنگی و سرکه پایهی آن باشد یک سلیقهی کاملاً امریکایی است. درواقع رنگ و طعم سس کچاپ امروزی را باید در علاقهی مفرط ساکنان ینگهدنیا به گوجهفرنگی جستوجو کرد.
مواد اولیه برای طرز تهیه سس کچاپ خانگی
مواد اولیه برای طرز تهیه سس کچاپ خانگی بسیار دردسترس است. همانند طرز مواد اولیه برای سس خانگی پیتزا، مواد اولیه این سس را هم میتوان در هر آشپزخانهای پیدا کرد. البته دست شما برای تغییر در مواد اولیه باز است. حتی اگر ادویههای اصلی هم دردسترس نباشد، همیشه افزودنیها و چاشنیهای دلخواه شما میتواند طعم دوستداشتنیتری برایتان به ارمغان بیاورد. طرز تهیه سس کچاپ خانگی به اندکی وقت و این مواد اولیه نیاز دارد:
- پیاز متوسط: یک عدد
- روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
- سیر: یک حبه
- پورهی گوجهفرنگی: ۵۰۰ گرم
- سرکه: ۳۵۰ گرم
- آب: ۲۰۰ میلیلیتر
- شکر قهوهای: ۱۵۰ گرم
- نمک: نصف قاشق غذاخوری
- پودر پاپریکا: یکدوم قاشق چایخوری
- فلفل جامائیکایی آسیابشده: یکچهارم قاشق چایخوری
- زعفران: بهاندازهی دلخواه
- عسل: در صورت تمایل برای جایگزینی با شکر، نصف قاشق غذاخوری
طرز تهیه سس با گوجه تازه به صورت مرحله به مرحله
گام 1.پیاز را بهصورت بسیار ریز خرد کنید.
گام 2. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بگذارید با شعله کم گرم شود.
گام3. پیاز خردشده را داخل روغن داغ بریزید و اجازه دهید برای چند دقیقه حرارت ببیند و نرم شود.
گام4. سیر را بسیار ریز خرد کنید و برای دو تا سه دقیقه تفت دهید. آنها را به پیازهای تفتداده و نرمشده اضافه کنید.
گام5. پیاز و سیر تفتیده را از روغن جدا کنید و داخل یک قابلمه بریزید.
گام6. پورهی گوجهفرنگی را بههمراه آب و سرکه داخل قابلمه بریزید.
گام7. شعله را زیاد کنید و اجازه دهید بجوشد و آب آن گرفته شود.
گام8. شکر و نمک و فلفل را به مایه اضافه کنید.
گام9. میتوانید بهجای شکر از نصف قاشق عسل و نصف قاشق شکر استفاده کنید.
گام10. مواد را بهخوبی با هم مخلوط کنید.
گام11. اجازه دهید برای ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم حرارت ببیند.
گام12. در طول زمانیکه سس روی شعله است از همزدن غافل نشوید؛ مخصوصاً حواستان باشد که در دقایق پایانی سس شما ته نگیرد.
گام13. بههیچ وجه در طول این زمان در قابلمه را نگذارید.
گام 14.بعد از ۲۰ تا ۲۵ دقیقه حرارتدادن مایه، آن را از روی شعله بردارید و اجازه دهید اندکی خنک شود.
گام15. مایه را داخل مخلوطکن بریزید که سس شما یکدست شود. مخلوطکردن را تا زمان یکدستشدن سس ادامه دهید.
گام16. اگر نرمی و یکدستی سس هنوز مطلوب نیست، میتوانید آن را از یک صافی عبور دهید.
گام17. ظرف نگهداری سس را از قبل بجوشانید و و خشک کنید. سس را بهصورت داغ داخل ظرف داغ بریزید.
گام18. اگر ظرف را بهخوبی ببندید میتوانید تا زمان بازشدن در ظرف، تا ۶ ماه آن را نگه دارید.
با این طرز تهیه سس کچاپ خانگی شما سسی لذیذ خواهید داشت که چاشنی بسیاری از غذاهای محبوب شما خواهد شد. سس کچاپ خانگی شما کاملاً مطابق سلیقهی شماست. هر قدری که دوست دارید میتوانید به آن چاشنی اضافه کنید. از هیچ مادهی غیرطبیعی و ناسالم هم خبری نیست. حتی اگر دوست دارید میتوانید اندکی زعفران هم به آن اضافه کنید و طعمی خاصتر به دست آورید.
مواد لازم طرز تهیه سس قرمز با رب و سرکه
طرز تهیه سس قرمز با رب و سرکه از طرز تهیه سس کچاپ خانگی با گوجهفرنگی تازه بسیاری سادهتر است. تهیه این سس وقت چندانی از شما نمیگیرد و شما بهسرعت میتوانید آن را تهیه کنید. برای طرز تهیه سس کچاپ خانگی با رب گوجهفرنگی بهتر است از رب خانگی استفاده کنید که طعم دلپذیرتری به دست بیاید. برای تهیه سس قرمز با رب و سرکه شما به این مواد اولیه نیاز دارید:
- رب گوجهفرنگی خانگی: یک فنجان
- سرکهی سفید یا سرکهی سیب: نصف فنجان
- پودر سیر: یک قاشق چایخوری
- پودر پیاز: یک قاشق چایخوری
- عسل یا شکر: دو قاشق غذاخوری
- مُلاس یا شیرهی انگور: دو قاشق غذاخوری
- نمک: یک قاشق چایخوری
- پودر خردل: یک قاشق چایخوری
- آب جوشاندهی گرم: یک لیوان
طرز تهیه کچاپ با رب گوجهفرنگی و سرکه
برای طرز تهیه سس کچاپ خانگی با رب و سرکه کافی است رب و آب جوشاندهای را که هنوز گرم است با هم مخلوط کنید. سرکه و سایر مواد اولیه را به آن اضافه کنید. و روی شعلهی ملایم حرارت دهید که قوام پیدا کند. مایه را داخل ظرفی مناسب بریزید و بهصورت مداوم و در یک جهت هم بزنید که سس شما نرم و لطیف شود و شکل بگیرد. شما میتوانید در طرز تهیه سس کچاپ خانگی با رب گوجهفرنگی و سرکه از فلفل دلمهی بسیارریزخردشده استفاده کنید.
اگر شما هم دوست دارید غذایتان کاملاً خانگی باشد، برای تهیه سسهای ایده آلتان این مطالب را از دست ندهید:
جدیدترین ها
شهریور 26, 1403
شهریور 26, 1403
شهریور 25, 1403
شهریور 25, 1403
پیشنهاد سردبیر
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
فروردین 8, 1402
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 25, 1402
اسفند 20, 1402