همه غذاهای محلی شهر لاهیجان
در شهر لاهیجان هم مانند شهرهای دیگر ایران، از گردشگران و توریست ها با غذاهای محلی و سنتی دلپذیر و لذیذ پذیرایی می کنند، کافی است که به این شهر توریستی، زیبا و مهمان نواز سفر کنید و از غذاهای محلی لاهیجان و کلوچه محلی آنها امتحان کنید. در این مقاله قصد داریم به معرفی محبوب ترین غذاهای محلی شهر لاهیجان و طرز تهیه کلوچه محلی لاهیجان بپردازیم، با ما همراه باشید.
غذاهای لاهیجان
در ادامه به معرفی بهترین غذای محلی لاهیجان می پردازیم.
مرغ و آلوی لاهیجان
در شهر شمال با مرغ غذاهای متنوعی درست می کنند و تخصص زیادی در تهیه انواع غذا مانند مرغ ترش و همچنین غذای محلی لاهیجان به نام مرغ و آلو دارند. خورشت مرغ و آلو با چند نوع رب ترش و شیرین پخته می شود و مزه ای ملس و دلپذیری دارد. این خورشت، غذایی مجلسی بوده و در بین مردم لاهیجان بسیار محبوب است. برای تهیه این غذای لذیذ از نارنج هم استفاده می شود.
خورشت سبزی فسنجان یکی از خوشمزه ترین غذاهای لاهیجان
خورشت سبزی یکی از غذاهای مورد علاقه در بین خانواده های ایرانی است و این خورشت را به روش های متفاوتی تهیه می کنند. در لاهیجان خورشت سبزی فسنجان از غذاهای خوش طعم و خوشمزه بوده که مختص شهر لاهیجان است.
همچنین برای تهیه خورشت سبزی فسنجان در لاهیجان، از گردوی چرخ شده، گشنیز، نعناع، مرغ و رب انار استفاده می کنند.
خورشت فسنجان یکی از محبوب ترین غذاهای لاهیجان
خورشت فسنجان از محبوب ترین خورشت های لاهیجان بوده و دارای عطر و طعم فوق العاده لذیذی است. همچنین خورشت فسنجان به روش های متفاوتی در شهر های ایران با توجه به نوع ذائقه و سلیقه تهیه می شود.
شش انداز بهترین غذای محلی لاهیجان
شش انداز یکی دیگر از غذاهای محلی و پرطرفدار استان گیلان است. این غذا به دلیل داشتن ترکیبات خاص و فوق العاده دارای عطر و طعم بسیار لذت بخشی است. مردم شهر گیلان، شیراز و زنجان این غذا را در روزهای خاصی از سال مانند چهارشنبه سوری و عید نوروز تهیه می کنند. برای تهیه خورشت شش انداز گیلکی از گردوی چرخ شده، پیاز رنده شده، بادمجان و رب انار استفاده می کنند.
طرز تهیه خورشت شش انداز گیلکی
و خوش عطر ابتدا پیاز رنده شده را با مقداری روغن تفت داده تا رنگ آن طلایی شود. سپس گردوی چرخ شده را به پیاز اضافه کنید و به خوبی تفت دهید. در ادامه 3 پیمانه آب سرد به مواد اضافه کرده و اجازه دهید با شعله ملایم بپزد. در این مرحله بادمجان ها را پوست گرفته و در اندازه های کوچک و یک دست خرد کنید. سپس بادمجان ها را سرخ کرده و همراه با رب انار به مواد اضافه کنید و اجازه دهید غذا کاملاً جا بیفتد و آماده سرو شود.
مرغ ترش غذای معروف شمالی
مرغ ترش یکی از غذاهای معروف و لذیذ شمالی هاست. خورشت مرغ ترش در مازندران، گیلان و دیگر شهرهای شمالی ایران با دستورهای مختلفی پخته می شود. مواد اصلی این خورشت رب انار و گردوست و طعمی بی نظیر، لذیذ و متفاوت نسبت به خورشت های دیگر لاهیجانی دارد.
ترش کباب یا بی جی کباب
ترش کباب یا بی جی کباب خورشتی است که به اسمش شباهتی ندارد و با کباب ترش متفاوت است. خورشت ترش کباب تقریباً در همه شهر های گیلان طرفدارای زیادی دارد. برای تهیه این خورشت از بادمجان، سیب زمینی و مرغ استفاده می شود.
میرزا قاسمی خوش طعم با بادمجان کبابی و سیر
این غذای خوشمزه و خوش عطر در زمان ناصرالدین شاه قاجار توسط محمد قاسم خان که والی حاکم رشت بود تهیه و نام او روی این غذای فوق العاده ماندگار شد. میرزا قاسمی نیز مانند خورشت سبزی فسنجان، خورشت مرغ و آلو و شش انداز از غذاهای محلی و سنتی لاهیجان است.
طرز تهیه میرزا قاسمی لاهیجان
برای تهیه این غذا ابتدا بادمجان ها را کباب کرده و پس از آماده شدن بادمجان ها، پوست آنها را کنده و سرهای بادمجان ها را جدا کنید. سپس بادمجان ها ساطوری خرد کنید. در مرحله بعد گوجه فرنگی ها را در آب جوش بریزید و پوست آنها را بگیرید. سپس گوجه فرنگی ها را خرد کنید. در این مرحله سیر له شده را داخل روغن داغ ریخته و اجازه دهید کمی سرخ شود. سپس بادمجان ها و گوجه های آماده شده را به سیر سرخ شده اضافه کرده و تفت دهید تا سرخ شوند.
در ادامه مقداری نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید. مواد را در یک طرف تابه قرار داده و در طرف دیگر تابه تخم مرغ ها را بشکنید و با هم مخلوط کنید تا سرخ شوند. سپس مواد را با هم به خوبی ترکیب کرده و کمی تفت دهید تا میرزا قاسمی آماده شود.
خورشت انار بیج
خورشت انار پیچ به خورشت قورآویچ و سنگه خورشت هم معروف است و یکی دیگر از غذاهای محلی بسیار لذیذ و خوشمره لاهیجان است. این غذا را در شهرهای شمالی ایران به مناسبت های مختلف در فصل انار مخصوصاً برای شب یلدا تهیه می کنند.
مرغ فسنجان یا مرغ لاکو از غذاهای محلی لاهیجان
در گذشته در استان گیلان رسم بوده که کشاورزان علاوه بر هدایایی مثل مرغ، جوجه و برنج نوبرانه، برای ارباب مرغ لاکو یا مرغ فسنجان هم، هدیه میآوردند. مرغ لاکو، یک مرغ یا مرغابی است که در فسنجان خیلی غلیظ آماده می شود.
همچنین این خورشت فوق العاده از گردو و رب انار تهیه می شود. برای تزیین این غذا از بادمجان سرخ شده هم استفاده می کنند. در لاهیجان علاوه بر گردو از قیسی هم برای لذیذتر شدن غذا استفاده می کنند تا طعم مرغ فسنجان ملس تر شود.
بنابراین در لاهیجان و شهرهای شمالی ایران غذاهای فوق العاده ای طبخ می شود و در بیشتر این غذاها از گردو و رب انار برای خوش طعم شدن غذا استفاده می کنند. به عبارت دیگر مواد اصلی این غذاها گردو و رب انار است.
به انواع دیگر غذای محلی لاهیجان می توان به ماهی شکم پر، ترشه شامی، کال کباب و باقالی قاتق نیز اشاره کرد.
کلوچه محلی لاهیجان دارای طعمی فوق العاده است که طرفداران زیادی دارد. در ادامه به طرز تهیه کلوچه لاهیجان می پردازیم.
مواد اولیه برای تهیه کلوچه محلی لاهیجان
- گردوی خرد شده 1 پیمانه
- تخم مرغ 6 عدد
- روغن مایع 100 گرم
- روغن جامد یا کره 300 گرم
- پودر قند 450 گرم
- کشمش پلویی 350 گرم
- بیکینگ پودر 1 قاشق چای خوری
- وانیل 8/1 قاشق چای خوری
- پودر کاکائو 2 قاشق غذاخوری
- شیر 2 پیمانه
- آرد قنادی 6 پیمانه
طرز تهیه کلوچه خوشمزه لاهیجان
- در مرحله اول فر را روی 160 درجه سانتی گراد قرار داده و اجازه دهید تا گرم شود.
- در ظرفی بیکینگ پودر و آرد را با هم مخلوط کرده و به خوبی الک کنید.
- روغن جامد یا کره و پودر قند را در ظرفی جداگانه دیگری ریخته و چند دقیقه به خوبی با هم، هم بزنید تا خمیری یکنواخت، لطیف و پفکی به دست آید.
- سپس روغن مایع را به مواد اضافه کرده و چند دقیقه با همزن، هم بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شوند.
- در این مرحله تخم مرغ ها رو یکی یکی به مواد اضافه کنید و به خوبی مواد را با هم ترکیب کنید.
- سپس وانیل و شیر را به مایه خمیر اضافه کرده و به خوبی هم بزنید.
- مخلوط آرد و بیکینگ پودر الک شده را کم کم به مواد خمیری شکل اضافه کرده و آرام با هم مخلوط کنید.
- همچنین در ادامه پودر کاکائو را به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید.
- سپس گردوی خرد شده و کشمش را به مایه خمیری شکل اضافه کرده و با لیسک مواد را به خوبی مخلوط کنید.
- در مرحله آخر کف سینی فر کاغذ روغنی قرار داده و با استفاده از خامه ریز خمیر کلوچه را با فاصله به صورت مرتب روی کاغذ سینی فر بریزید. سپس درون فر قرار دهید و اجازه دهید تا پخته شوند.
- چند دقیقه قبل از آماده شدن کلوچه ها شعله بالای فر را روشن کنید تا روی کلوچه ها کمی طلائی شود و سپس بعد از سرد شدن، کلوچه ها را به همراه چایی در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
نتیجه گیری
در این مقاله به معرفی بهترین غذای محلی لاهیجان و طرز تهیه این غذاها پرداختیم. شما با تهیه این غذاهای خوشمزه و همچنین تهیه کلوچه محلی لاهیجان، یک دورهمی خانوادگی و دوستانه خاطره انگیز را برای خود و عزیزانتان فراهم کنید. همچنین به شما پیشنهاد می کنیم اگر به شهر توریستی و زیبای لاهیجان سفر کردید از طبیعت فوق العاده این شهر لذت برده و غذاهای محلی لاهیجان را نوش جان نمایید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402