آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
فوت و فن لوبیا پلو
آموزش آشپزی
4/5 - (3 امتیاز)
4

فوت و فن لوبیا پلو برای تهیه یک پلوی ترکیبی عالی

مینا اسماعیل بیگی 02 دی 1402 6 دقیقه
۴ نفر
مناسب برای
غذای اصلی
نوع
متوسط
سطح
30 دقیقه
زمان آماده سازی
30 دقیقه
پخت

حتما قبول دارید که هیچ‌کس یک لوبیا پلوی شفته و به‌هم‌چسبیده را دوست ندارد، اما می‌دانید که فوت و فن لوبیا پلو چیست؟ استفاده از مواد اولیه مرغوب مثل لوبیا سبز تازه، گوشت باکیفیت و برنج خوب حرف اول را می‌زنند. به‌علاوه، مقدار تفت دادن رب گوجه، استفاده از زعفران پودری و پیاز نگینی‌شده را هم فراموش نکنید. البته هر کدام از این موارد جزئیاتی دارد که در این مطلب از اسنپ فود به‌طور مفصل به آن‌ها پرداخته‌ایم. پس با ما همراه باشید.

11 فوت و فن لوبیا پلو

برای اینکه لوبیا پلویی با عطر و ظاهر عالی تهیه کنید، باید نکاتی را مدنظر قرار دهید. در ادامه 11 فوت و فن آمده است و به شما کمک می‌کنند تا لوبیا پلویی خوش طعم و خوش پخت آماده کنید.

11 فوت و فن لوبیا پلو

توجه به برنج لوبیا پلو

یک نکته کلیدی در تهیه لوبیا پلو ، نحوه تهیه برنج آن است. به این منظور، نکات زیر را در رابطه با برنج لوبیا پلو به خاطر بسپارید:

  • حتما چند ساعت قبل از شروع کار، برنج را خوب شسته و در مقداری آب و نمک بخیسانید. شستن نشاسته اضافی باعث می‌شود که برنج شفته نشود. به‌علاوه، خیساندن برنج به پخت بهتر آن کمک می‌کند.
  • در طرز تهیه لوبیا پلو، پخت برنج می‌تواند به‌صورت کته یا آبکش باشد. البته پخت برنج به صورت آبکش، مجلسی‌تر است، اما در روش کته، خاصیت برنج، بیشتر حفظ می‌شود.
  • اگر برنج را آبکش کردید، کمی خام‌تر بردارید و اگر از روش کته استفاده کردید، آب کمتری در در قابلمه بریزید. دلیل این موضوع آن است که مایه لوبیا پلو به‌خاطر اضافه کردن پوره گوجه و… کمی آبکی است و زیاد بودن آب غذا باعث شفته شدن لوبیا پلو می‌شود.
  • شما می‌توانید برای عطر و بوی بیشتر غذا، از برنج دودی استفاده کنید. عطر این برنج در کنار سایر ادویه ها هر فرد بدغذایی را هم سر سفره می‌نشاند!

آماده کردن صحیح لوبیای لوبیا پلو

هیچ چیزی جای لوبیا سبزهای تر و تازه را در لوبیا پلو پر نمی‌کند. با این حال، خیلی وقت‌ها هم پیش می‌آید که وجود یک بسته لوبیا سبز فریز شده، سرعت کار شما را بیشتر می‌کند. به این منظور، اگر می‌خواهید ظاهر لوبیا سبزهای فریز شده هم تفاوت چندانی با لوبیا سبزهای تازه نداشته باشند، این نکات را رعایت کنید:

  1. ابتدا لوبیا سبزها را شسته و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن‌ها خارج شوند.
  2. حالا لوبیاها را به اندازه‌های یکسان و دلخواه خرد کرده و با مقداری آب به مدت یکی دو دقیقه بجوشانید. جوشاندن لوبیا سبز با آب باعث حفظ رنگ، طعم و بافت لوبیاها خواهد شد.
  3. بلافاصله لوبیاها را از داخل آب جوش خارج کرده و به‌مدت 2 دقیقه، در یک ظرف آب یخ که قبلا آماده کرده‌اید، قرار دهید.
  4. در ادامه، لوبیاها را آبکش کرده و اجازه دهید کاملا خشک شوند.
  5. حالا آن‌ها را در کیسه‌های نایلونی مناسب ریخته و در فریزر قرار دهید.

به این روش، بلانچینگ لوبیا سبز می‌گویند که ضمن از بین بردن آنزیم‌های مضر این گیاه، مانع تغییر رنگ و تیره شدن آن نیز می‌شود.

توجه به گوشت لوبیا پلو

اگر به‌دنبال یک دستور ویژه و مجلسی در طرز تهیه لوبیا پلو هستید، از گوشت تکه‌ای استفاده کنید. با این حال، استفاده از گوشت چرخ‌کرده یا گوشت قلقلی و حتی گوشت مرغ هم طرفداران خاص خود را دارد. نکته مهم این است که گوشت مورد استفاده شما، نه خیلی چرب و نه خیلی خشک باشد.

تهیه لوبیا پلوی گیاهی

اگر تمایلی به استفاده از گوشت ندارید، سویا را جایگزین کنید. اگر با این گزینه هم موافق نیستید، از ترکیب سبزیجات بیشتری در مایه لوبیا پلو استفاده کنید. برای مثال، اضافه کردن مقداری هویج خرد شده به ترکیب لوبیا پلو هم رنگ زیبایی به غذا می‌دهد و هم طعم دلچسبی دارد.

تهیه لوبیا پلوی گیاهی

استفاده از ادویه مناسب برای لوبیا پلو

لوبیا پلو جزء آن دسته غذاهایی است که طعم‌دهنده‌های متنوعی دارد. دارچین، در صدر این فهرست است و مثل همیشه باید جای نمک، فلفل سیاه و قرمز را هم در نظر داشته باشید. با این حال، بد نیست با توجه به دستور زیر، کمی ادویه مخصوص لوبیا پلو درست کرده و در یک شیشه دربسته نگهداری کنید تا کارتان راحت‌تر شود. برای این منظور، به این ترتیب عمل کنید:

  1. مقدار مساوی از زردچوبه، هل، دارچین، پودر کاری، زنجبیل و زیره را در آسیاب ریخته و خوب با هم ترکیب کنید.
  2. سپس، مقدار دلخواه، نمک، فلفل سیاه و قرمز به ترکیب فوق اضافه کرده و ادویه را داخل یک شیشه در بسته بریزید.

اگر به‌دنبال طعم‌های ویژه‌تری هستید، پودر سیر، پودر گل رز و پودر لیمو عمانی را هم فراموش نکنید. به‌علاوه، بعضی معتقدند که اضافه کردن مقداری گلاب به طعم‌دهنده‌های این غذا، عطر و بوی آن را شبیه غذاهای نذری می‌کند.

استفاده از زعفران برای لوبیا پلو

یکی از مهم‌ترین فوت و فن های تهیه لوبیا پلو ، استفاده از زعفران است. اما بهتر است زعفران لوبیا پلو را دم نکنید، زیرا این زعفران آبکی می‌تواند تا‌ حدی غذای شما را شفته کند. به جای آن، پودر زعفران را به‌صورت لابه‌لا با مایه لوبیا پلو و برنج مخلوط کرده و اجازه دهید زعفران، عطر و طعم خود را حین دم کردن برنج، آزاد کند.

پیاز و طعم فوق العاده آن در لوبیا پلو

پیاز سرخ کرده، عطر و طعم این غذا را دلچسب‌تر می‌کند. برای این منظور، مقداری از پیاز سرخ‌شده را کنار بگذارید و بعد از ترکیب برنج و مایه لوبیا پلو، به غذا اضافه کنید. پیاز لوبیا پلو باید به‌صورت نگینی خرد شود، اما برای پیاز تزئینی روی پلو می‌توانید از پیازهای خلالی هم کمک بگیرید.

تفت رب گوجه برای لوبیا پلو

رب گوجه را حتما در روغن تفت دهید تا غذای خوش‌رنگ‌تری داشته باشید. به‌علاوه، استفاده از مقداری پوره گوجه فرنگی در کنار رب هم طعم غذای شما را لذیذتر می‌کند. همچنین در استفاده از رب زیاده‌روی نکنید تا طعم آن در غذا غالب نشود.

تفت رب گوجه برای لوبیا پلو

سیر و عطر بی‌نظیر آن در لوبیا پلو

پس از سبک شدن پیاز در روغن، چند حبه سیر رنده‌شده هم به آن اضافه کرده و سپس گوشت را با این ترکیب تفت دهید. این کار، عطر و بوی بی‌نظیری به لوبیا پلوی شما می‌دهد و پیشنهاد می‌کنیم که حتما این ماده جادویی را در غذای خود امتحان کنید.

استفاده از روغن حیوانی در لوبیا پلو

در آخرین مراحل دم کشیدن لوبیا پلو، درب قابلمه را برداشته و مقداری روغن حیوانی کرمانشاهی روی غذا بریزید. عطر و طعم رویایی  لوبیا پلو با این کار کامل می‌شود و طعم غذای شما تا مدت‌ها زبانزد فامیل خواهد بود. البته در صورت عدم دسترسی به روغن حیوانی می‌توانید از مقداری کره استفاده کنید.

ته دیگ لوبیا پلو

ظاهر لوبیا پلو واقعا اشتها‌برانگیز است. با این حال، وجود چند تکه ته‌دیگ برشته در کنار این غذا، لذت عطر و طعم آن را کامل می‌کند. برای این کار می‌توانید از مقداری نان لواش یا ورقه‌های سیب‌زمینی استفاده کنید. کافی است نان یا سیب‌زمینی‌ها را همراه با مقداری روغن، کف قابلمه قرار داده و لوبیا پلو را روی آن بریزید. چند دقیقه اول، شعله گاز را در حد متوسط رو به بالا نگهدارید و زمانی که قابلمه بخار کرد، شعله گاز را کم کرده و برنج را دم کنید.

ته دیگ لوبیا پلو

لوبیا پلوی مجلسی با رنگین کمانی از طعم و رنگ

حالا که با نکات تهیه لوبیا پلو آشنا شدید، باید آستین‌ها را بالا زده و دست به کار تهیه غذا شوید. البته گاهی هم پیش می‌آید که به دلایل مختلف، فرصت تهیه یک غذای خانگی با ریزه‌کاری‌های آن را ندارید. در چنین مواقعی می‌توانید روی اسنپ فود حساب کنید. سفارش آنلاین غذا از اسنپ فود، به شما امکان می‌دهد که یک لوبیا پلوی خوشمزه را آنلاین سفارش داده و آن را به‌صورت گرم و تازه درب منزل خود تحویل بگیرید.

سوالات متداول

ویژگی‌های گوشت مورد‌استفاده در طبخ لوبیا پلو چیست؟

می‌توان برای این منظور از گوشت تکه‌ای، گوشت چرخ‌کرده یا گوشت مرغ استفاده کرد؛ اما گوشت نباید خیلی چرب یا خشک باشد.

ادویه ترکیبی لوبیا پلو چیست؟

این ادویه شامل ترکیبی از زردچوبه، هل، دارچین، پودر کاری، زنجبیل، زیره، فلفل سیاه، فلفل قرمز و نمک است.

بهترین مدل استفاده از زعفران در لوبیا پلو چگونه است؟

بهتر است پودر زعفران را حین دم‌گذاشتن لوبیا پلو در میان لایه‌های برنج و مایه لوبیا پلو بریزید تا عطر و رنگ خود را حین دم کشیدن غذا آزاد کند.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

نظرات(4 دیدگاه)

emad karmi
06 دی 1402

سلام چیکار کنم که لوبیا پلو شفته نشود با مرغ و گوشت تکه ای و گوشت چرخ کرده فرقی نداره برنج لوبیا پلو شفته و آبکی نشه؟

  • snappfoodadmin
    06 دی 1402

    سلام در طرز تهیه لوبیا پلو اگر برنج را آبکش کردید،کمی خام‌تر بردارید و اگر از روش کته برنج درست کردید، آب کمتری در در قابلمه بریزید. بخاطر اینکه مایه لوبیا پلو با اضافه کردن پوره گوجه و… کمی آبکی می شود و زیاد بودن آب غذا باعث شفته شدن لوبیا پلو می‌شود.

Mehdi moradvand
02 دی 1402

چرا باید لوبیا سبز قبل پختن غذای لوبیا پلو جوشاند؟ یک سوال دیگه دارم گل رز و پودر لیمو عمانی در لوبیا پلو میریزن؟

  • snappfoodadmin
    02 دی 1402

    سلام پختن لوبیا پلو با لوبیا تازه بهتر است اما اکثرا لوبیا را فیریزر نگه دارید می کند و برای اینکه لوبیا تازه تر و نرم تر بشود تا بهتر آماده درست کردن غذای لوبیا پلو با گوشت یا مرغ شود بهتر از قبل آنها بجوشند چون جوشاندن لوبیا سبز با آب باعث حفظ رنگ،طعم و بافت لوبیاها خواهد شد. در طرز تهیه لوبیا پلو نکته های ریز کمک میکند تا این غذا خوشمزه تر و خوش عطرتر شود که استفاده از پودر سیر، پودر گل رز و پودر لیمو عمانی طعم‌های ویژه‌تری به این غذا می دهد

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود