آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
آموزش آشپزی
5/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

کله جوش کرمانی و خواص آن

مینا اسماعیل بیگی 15 مرداد 1402 5 دقیقه

اگر نگاهی به غذاهای سنتی ایرانی داشته باشیم، کله جوش از موارد پرطرفدار و بسیار مقوی است که از دیرباز مورد توجه ایرانیان بوده و خصوصا در فصل تابستان، همواره بر سر سفره‌ها به چشم می‌خورد. این غذا کلسیم بالایی دارد و خاستگاه آن اصفهان است.

همانند بسیاری از غذاهای ایرانی، کله جوش هم روش‌های پخت متنوعی در نقاط مختلف کشور دارد که یکی از آن‌ها کله جوش کرمانی از غذاهای ساده و محلی کرمان است. با ما همراه باشید تا یکی از روش‌های پخت این غذای خوشمزه را بررسی کنیم.

غذاهای اصیل ایرانی همیشه جذابیت‌های خاص خود را داشته و دارند، کله جوش نیز یکی از این غذاها است. این غذا رنگ و بو و طعمی بسیار خوشمزه و متفاوت دارد که باعث می‌شود وقتی آن را در جایی امتحان می‌کنید، سریع به دنبال دستورالعمل پخت آن بگردید و خودتان نیز آن را تهیه کنید و همین باعث می‌شود بار اولی نباشد که آن را میل می‌کنید.

عکس کله جوش کرمانی

غذا های محلی کرمان کاملا مناسب وقت‌هایی است که مهمان سر زده به خانه‌تان می‌آید و شما طی چند مرحله بسیار ساده، می‌توانید غذایی خوشمزه را برای آن‌ها آماده کنید.

میزان کالری در هر 100 گرم بین 105 تا 250 کیلو کالری (بسته به مواد و نوع طبخ)
زمان آماده‌سازی 15 تا 30 دقیقه
زمان لازم برای پخت 45 تا 60 دقیقه
تعداد نفرات 4 نفر

 

کله جوش کرمانی و خواص آن

کله جوش کرمانی به دلیل وجود کشک زیاد در ترکیبات خود، سرشار از کلسیم است. علاوه بر کلسیم، منبعی از ویتامین و همچنین پروتئین  و چربی مفید به دلیل وجود گردو است. با این اوصاف، وعده بسیار سالمی است حتی برای کسانی که رژیم دارند و تا زمان زیادی شما را سیر نگه می‌دارد.

این غذا در عین حال که سالم و خوشمزه است، روش پخت سریع و آسانی دارد و هرکسی می‌تواند آن را بپزد.

پس بیایید مراحل لازم برای پخت این غذای لذیذ را با هم دنبال کنیم!

طرز تهیه کله جوش کرمانی

مواد لازم: در جدول زیر مواد لازم برای تهیه کله جوش کرمانی را مشاهده می‌کنید.

کشک نیم کیلو
گوجه فرنگی دو عدد
گردو 5 الی 6 عدد
آب 2 لیوان
پیاز یک عدد بزرگ
نعنا خشک یک قاشق غذاخوری
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
فلفل سیاه در صورت دلخواه
سیر 5 یا 6 حبه

کله جوش کرمانی در ظروف سنتی

این مواد برای تعداد 4 نفر است. در صورتی که بخواهید برای تعداد بیشتری آماده کنید به نسبت آن‌ها به مواد اضافه کنید.

همانطور که در می‌بینید، در ترکیبات گوجه فرنگی نیز وجود دارد که طعم و مزه آن را بهتر می‌کند و  به خواص آن نیز می‌افزاید.

 

مراحل تهیه کله جوش کرمانی

جهت تهیه کله جوش کرمانی، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

مرحله اول، خرد کردن پیاز و سیر

پیازها را به تعداد لازم جدا کنید و پوست آن‌ها را بکنید. سپس آن‌ها را به شکل دلخواه و ترجیحا خلالی خرد یا رنده کنید، سیرها را نیز به مقدار دلخواه خرد کنید. اگر دوست دارید که پر سیر باشد می‌توانبد تعداد حبه‌ها را افزایش دهید.

مرحله دوم، سرخ کردن پیاز و اضافه کردن گوجه فرنگی

تابه مناسب را بردارید و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس به مقدار لازم روغن و ترجیحا روغن حیوانی را درون تابه بریزید. پیازهای خرد شده را در تابه بریزید و تا خامی آن‌ها گرفته نشده تفت دهید، سپس سیرهای خرد یا له شده را به پیازها اضافه کنید و دوباره تفت دهید. در این مرحله گوجه‌های له و میکس شده را به پیاز داغ اضافه کنید و روز حرارت قرار دهید تا آب گوجه‌ها کشیده شود و گوجه‌ها تفت بخورند.

مرحله سوم، اضافه کردن ادویه‌ها

نمک و زردچوبه و فلفل سیاه را به مقدار لازم اضافه کنید و دوباره تفت دهید.

مرحله چهارم، افزودن گردو

گردوها بنا بر سلیقه خود خرد یا آسیاب کنید. خرد کردن آن طعم و مزه بهتری به غذا می‌دهد و ظاهر را هم زیباتر می‌کند. اگر به گردو علاقه دارید مقدار بیشتری خرد کنید و گردوهای خرد شده را به مواد قبلی اضافه کنید و باز هم تفت دهید.

مرحله پنجم، اضافه و آماده کردن کشک

ابتدا داخل ظرفی مقداری آب بریزید و سپس رو گاز بگذارید تا به جوش آید. سپس کشک‌ها را نیز اضافه کنید تا کمی به جوش بیاید. روش دیگر آماده کردن کشک این است که کشک‌ها را در مقداری آب بریزید و به خوبی هم بزنید تا کمی رقیق شود. روش آماده شدن کاملا بستگی به نوع کشک شما دارد. شما می‌توانید از کشک‌های آماده یا همان پاستوریزه، و یا در صورت در دسترس بودن، از کشک‌های محلی استفاده کنید. این کاملا بستگی به سلیقه شما دارد.

مرحله ششم، افزودن کشک و نعنا داغ

کشک‌ها را به آرامی به مواد اضافه کنید و هم بزنید مراقب باشید که این کار روی حرارت ملایم انجام شود زیرا اگر حرارت زیاد باشد کله جوش خراب می‌شود، در ادامه نعناها را داغ کنید و آن‌ها را نیز به مواد آماده شده اضافه کنید.

مرحله آخر

زمان لازم برای آماده شدن کله جوش شما بیست الی سی دقیقه است. حرارت گاز را ملایم کنید تا به آرامی مراحل پخت طی شود.

کله جوش کرمانی پر از نعنا داغ خوشمزه

کله جوش آماده شده را در ظرف مناسب بریزید و آن را با نعنا داغ، گردو و پیاز داغ طلائی شده تزئین کنید. می‌توانید در کنار کله جوش، نان دلخواه، سبزی خوردن یا ترشی را نیز سرو کنید. اکنون کله جوش شما آماده است و می‌توانید آن را نوش جان کنید.

 

نکات تکمیلی

به جای کشک، بسته به ذائقه خود می‌توانید از ماست استفاده کنید. برای این کار قبل از افزودن ماست به ترکیبات، آن را خوب به هم بزنید تا یکدست شوید.

کشک و گردو و نعنا داغ از مواد پایه ثابت این غذای اصیل است و در نقاط مختلف موادی را به آن اضافه می‌کنند. به هر شکلی که این غذا را درست کنید خوشمزه است و قطعا بار اولی نخواهد بود که آن را میل می‌کنید.

طرز تهیه کله جوش روش‌های متفاوتی اعم از زنجانی، اصفهانی و ترکی و… نیز پخته می‌شود که ما کله جوش کرمانی غذای معروف کرمان را به شما آموزش دادیم. این غذا را نیز می‌توان به عنوان سوغاتی و غذای محلی کرمان در نظر گرفت و آن را به دوستان و آشنایان معرفی کرد.

این غذای محلی کرمان با داشتن خواص زیاد و سرشار از پروتئین و ویتامین، جایگزین مناسبی برای انواع فست فود است و برای تقویت فرزند دلبندتان می‌توانید هفته‌ای دو یا سه بار آن را بپزید.

اگر به غذاهای مجلسی کرمان علاقه دارید و می‌خواهید بیشتر درباره آن‌ها بدانید و راهنمای ما در مورد انواع غذاهای کرمانی را مطالعه کنید و از تنوع غذای سنتی کرمان لذت ببرید. آن‌ها را برای دوستان و عزیزان خود نیز تهیه کنید تا آن‌ها نیز لذت ببرند و با لبخند منزل شما را ترک کنند.

کله جوش کرمانی سرو شده در ظروف سنتی به همراه نان

اگر به هر دلیلی نمی‌توانید غذاهای کرمان را تهیه و طبخ کنید و از طرفی بسیار تمایل دارید تا آن‌ها را امتحان کنید، اسنپ فود امکانی برای شما فراهم کرده که بتوانید از سفارش انلاین غذا کرمان هر غذایی را که دوست دارید سفارش دهید تا در اسرع وقت به دست شما برسد و از طعم و مزه آن لذت ببرید. حتی می‌توانید به عنوان هدیه‌ای خوشمزه برای عزیزان خود سفارش دهید و آن‌ها را به لذتی به یاد ماندنی مهمان کنید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود