پروتئین

انواع گوشت پرندگان + بهترین گوشت پرنده از نظر طب سنتی

استقبال از گوشت پرندگان و بازگشت به مصرف گوشت‌های سنتی باعث شده تا امروزه افراد زیادی به پرورش طیور دست بزنند و بازار گوشت و قصابی آنلاین پر از پرندگان مختلف و گاهی عجیب باشد. تمامی گوشت‌هایی که در بازار می‌بینید به جهت سلامتی و مطابقت با توصیه‌های اسلامی سنجیده شده و اگر پرنده‌ای برای شما عجیب و ناآشنا است، دلیلش نداشتن اطلاعات لازم در مورد گوشت آن پرنده است. گوشت پرندگان ارزان‌تر از سایر گوشت‌ها بوده، به همان اندازه پروتئین بدن را تامین می‌کنند و گاها ویژگی‌های منحصربفردی دارند که در درمان بیماری‌های مختلف مفید هستند. در این مطلب شما را با انواع گوشت پرندگان آشنا می‌کنیم و به پرسش‌های رایج مخاطبان در این مورد پاسخ می‌دهیم.

بهترین گوشت پرنده کدام است؟

گوشت پرندگان در بازار ایران دارای تنوع بالایی است که در اینجا به انواع پرندگان خوراکی اشاره کرده‌ایم:

گوشت مرغبهترین گوشت پرنده کدام است؟

بی‌شک پر مصرف‌ترین انواع گوشت پرندگان در جهان گوشت مرغ است. گوشتی حاوی فسفر که برای بهبود و پیشگیری از انواع سرطان‌ها مفید است. گوشت مرغ ویتامین، پروتئین و مواد معدنی مختلفی را در خود جای داده و فسفر موجود در گوشت مرغ بر تامین پروتئین مورد نیاز بدن نقش مهمی دارد. به ترمیم سلول‌ها و بافت‌ها کمک می‌کند و در حفظ سلامت دندان‌ها موثر است. نیاسین در تقویت مو، شادابی پوست و تقویت سیستم عصبی موثر بوده و فرآیند تبدیل غذا به انرژی را بهبود می‌بخشد. سلنیوم به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل کرده و ضمن ترمیم بافت عضلانی بدن در پیشگیری از بیماری سرطان موثر است. ویتامین ب ۶ موجود در آن، از عوامل مهم در جلوگیری از سکته قلبی است و به جریان بهتر خون کمک می‌کند. آمینو اسید آن ضد افسردگی بوده و به خوابی راحت منجر می‌شود. منیزیم موجود در مرغ بر بهبود دوران قاعدگی و کمک به گذران این روزها مفید است. مرغ سرشار از کلسیم بوده و به استحکام استخوان‌ها کمک زیادی می‌کند.

گوشت بوقلمونگوشت بوقلمون

در گذشته به عنوان یک گوشت لاکچری به حساب می‌آمده و همانطور که در حکایات آمده، مهمانی پرشکوه پادشاهان با گوشت بوقلمون برگزار می‌شد. بوقلمون گوشتی بسیار لذیذ دارد که طعم آن به گوشت گوسفند نزدیک است. با نگاهی به خواص گوشت بوقلمون و با توجه به قیمت مناسب احتمالا شما نیز طرفدار بوقلمون خواهید شد.

بوقلمون سرشار از ویتامین‌ها گروه B بوده و مواد معدنی مختلفی همچون منیزیم، آهن، مس، روی، پتاسیم، آمینه اسید و سلنیوم را در خود جای داده است. مصرف این گوشت تاثیر بسیار زیادی بر سلامت ایمنی بدن می‌گذارد و به همین خاطر برای فصل سرد سال مناسب است. این گوشت چربی و ضایعات کمتری دارد و نسبت به گوشت‌های دیگر بصرفه‌تر است. بوقلمون کلسترول کمتری نسبت به گوشت گوسفند و مرغ دارد و پروتئین بالای آن، انرژی روزانه شما را تامین می‌کند. وجود آهن زیاد در این گوشت کمکی است برای خانم‌های باردار و کودکانی که به لحاظ استحکام استخوانی با مشکل مواجه هستند. این گوشت از پوکی استخوان جلوگیری کرده و برای رفع بیماری آنفولانزا توصیه می‌شود.

گوشت شترمرغگوشت شترمرغ

گوشت شتر مرغ یکی دیگر از انواع گوشت پرندگان است. گوشت شتر مرغ ارزش غذایی بالایی دارد و به دلیل چربی کم به افرادی که کلسترول بالایی دارند پیشنهاد می‌شود. شتر مرغ را در رده گوشت‌های قرمز قرار می‌دهند چرا که پروتئین بی‌اندازه‌ای به بدن تزریق کرده و انرژی روزانه شما را تامین می‌کند. از خواص گوشت شترمرغ باید به کلسترول و چربی پایین نسبت به گوشت‌های دیگر، حتی بوقلمون، اشاره کرد. شترمرغ برای افرادی که رژیم لاغری می‌گیرند بسیار مناسب است. این گوشت امگا ۳ فراوانی دارد و بهترین نوع گوشت برای بیماران قلبی و سالمندان به حساب می‌آید. سدیم بسیار کم آن برای بیماران دارای فشار خون بالا مناسب است. پروتئین و آهن موجود در گوشت این پرنده برای گذر از دوران بارداری مناسب بوده و هضم آن بسیار آسان است.

گوشت کبوتر

گوشت کبوتر در عین ناشناخته بودن بسیار مفید است و جنبه درمانی دارد. جوجه کبوتر برای تغذیه از دانه‌های مقوی استفاده می‌کند و به همین دلیل گوشت آن سرشار از پروتئین و ویتامین است. گوشت کبوتر موارد درمانی بسیاری دارد که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • رفع تشنگی مفرط
  • تقویت کبد، معده، کلیه و سیستم عصبی
  • کمک به درمان شب کوری
  • کمک به دفع سنگ کلیه
  • تقویت قوای جنسی و سردی مزاج
  • کمک به رفع ضعف و درمان بیماری‌های مختلف
  • کاهش دهنده فشار خون
  • تسکین سردردهای میگرنی
  • کمک به سخن گفتن کودکان و رفع استرس آن‌ها
  • درمان آسم و تنگی نفس
  • مناسب جهت درمان تب، سینوزیت و تب تیفوس

گوشت بلدرچین

خواص غذایی گوشت بلدرچین در میان انواع گوشت پرندگان، شباهت زیادی به گوشت شترمرغ دارد. بلدرچین میزان قابل توجهی ویتامین و پروتئین در خود جای داده و به ترمیم بافت ماهیچه‌ها کمک می‌کند. این گوشت کلسترول پایینی دارد و برای بیماران قلبی مفید است. سالمندان سوپ بلدرچین را به جهت تقویت عضلات و پیشگیری از بیماری‌های کهنسالی مصرف می‌کنند. بیماری نقرس با گوشت بلدرچین بهبود پیدا می‌کند و اسید اوریک بدن با مصرف آن به شکل قابل توجهی کاهش می‌یابد. مصرف این گوشت برای تقویت بدن جهت دوره نقاحت پس از عمل جراحی توصیه می‌شود.

گوشت کبوتر بهتر است یا بلدرچین؟

گوشت کبوتر و بلدرچین در میان انواع گوشت پرندگان درمانی، از سوی پزشکان به بیمار توصیه می‌شود. دوران بارداری، پس از زایمان، سالمندی، دوره نقاحت پس از عمل و جهت رفع بیماری‌هایی همچون نقرس یا بیماری‌های قلبی. باید اشاره کرد که خواص درمانی کبوتر بیشتر از بلدرچین است. با این حال گوشت بلدرچین در دسترس بوده و خوش خوراک‌تر است. به لحاظ غذایی هر دو گوشت دارای روی، متیونین، کلسترول، پروتئین، کلسیم، فسفر، سلنیوم، لیزین، پتاسیم، آهن و ویتامین‌های گروه B هستند. کبوتر با داشتن ویتامین C به میزان ۱۵ میلی گرم در ۲۵۰ گرم گوشت به لحاظ ویتامین‌های مفید از بلدرچین پیشی می‌گیرد. در روایات اسلامی بر خوردن گوشت کبوتر به عنوان بهترین گوشت پرندگان توصیه شده است. گوشت بلدرچین را نیز بزرگان اسلام به افرادی که عصبانی هستند توصیه کرده‌اند.

بهترین گوشت پرنده از نظر طب سنتی کدام است؟بهترین گوشت پرنده از نظر طب سنتی

در طب سنتی برای هر گوشت پرنده ویژگی‌های خاصی ذکر شده است. اغلب این ویژگی‌ها بر مبنای مزاج گوشت عنوان شده و باید به آن‌ها توجه کرد. موارد زیر به شما بیان می‌کند که در این زمینه مقوی‌ترین گوشت کدام است؟

  • مرغ: طب سنتی گوشت مرغ را گرم و خشک می‌داند. از خصوصیات آن به چاق‌کنندگی اشاره می‌کند و برای تقویت قوای جنسی بانوان آن را مفید می‌داند.
  • شترمرغ: گوشت شترمرغ با سرکه به گرم مزاجان توصیه شده و با نمک برای سرد مزاجان بهتر است. از آنجایی که دفع این گوشت برای بدن مشکل است، پیشنهاد شده در کنار آن از روغن زیتون استفاده شود. خواص این گوشت با گوشت قرمز قابل قیاس است.
  • کبک: مزاج گوشت کبک گرم و خشک است. با این حال بسیار لطیف است و به سرعت هضم می‌شود. نیروی جنسی را تقویت می‌کند و کباب شده آن چاق کننده است.
  • قرقاول و دراج: گوشت این پرندگان ترد و مطبوع است. مصرف آن‌ها در طب سنتی به شدت توصیه شده است. اگر سرد مزاج هستید، گوشت این پرندگان را با ادویه میل کنید و اگر گرم مزاج هستید، می‌توانید با اضافه کردن سرکه از آن‌ها استفاده کنید. در طب سنتی طبخ این گوشت‌ها به شکل سوپ و پخته توصیه شده که برای بیماران و دوره پس از عمل بسیار مفید است.
  • گنجشک: در میان انواع گوشت پرندگان، گنجشک ارزش غذایی کمی دارد و صرفا به افزایش میل جنسی کمک می‌کند. گوشتی سرد است که باید با شربت سکنجبین میل شود. برای رفع قلنج و کمر درد موثر بوده و تنها باید به عنوان دارو از آن استفاده شود.
  • کبوتر: گوشتی گرم و خشک دارد اما برای بسیاری از بیماری‌ها مفید است. مضرات آن با اضافه کردن سرکه برطرف می‌شود و آب و نمک را باید چاشنی قرار داد.
  • مرغابی: بوی بدی دارد و در پخت آن باید دقت زیادی کرد. مصرف آن به شکل شکم پر با سبزیجات تازه توصیه می‌شود.
  • اردک: اردک در طب سنتی گرم است و ارزش غذایی بالایی دارد. باید در کنارش از سبزیجات و ادویه استفاده کرد تا هضم آن آسان‌تر شود. گوشت اردک انرژی زیادی دارد و برای سالمندان و بیماران مفید است.
  • بوقلمون: بوقلمون منبع انرژی و پروتئین است و در طب سنتی به شدت پیشنهاد می‌شود. این گوشت برای پیشگیری از سرطان مناسب بوده و بر استحکام استخوان‌ها و بهبود سیستم ایمنی بدن، تاثیر زیادی دارد.
  • بلدرچین: با طبعی گرم و خشک گوشت لطیفی دارد و هضم آن آسان است. کمک زیادی به زیبایی پوست و مو کرده و سبب افزایش میل جنسی می‌شود. باید آن را به اندازه نیاز مصرف کنید وگرنه دچار سر درد خواهید شد.
  • خروس: خروس گوشت گرمی دارد و باید با آبغوره مصرف شود.
  • غاز: مزاج غاز متعادل است. گوشت این پرنده موجب افزایش قدرت باروری می‌شود و از آلزایمر جلوگیری می‌کند. سوپ جوجه غاز برای بیمارانی که دچار ضعف زیادی هستند مناسب به نظر می‌رسد.

بهترین گوشت پرندگان در اسلام چیست؟

همانطور که گفته شد انواع گوشت پرندگان موجود در بازار از دید دین مبین اسلام، حلال هستند و خوردن‌شان مشکلی ندارد. خصوصا اگر قبل از مصرف با پزشک مشورت شود و در خوردن آن‌ها زیاده روی نکنیم. در اینجا به چند روایت اشاره می‌کنیم که در آن‌ها به میل کردن برخی گوشت پرندگان توصیه شده است.

  • گوشت مرغ: در اسلام مرغ را غذای فقر می‌دانند و اشاره شده هنگامی که کبوتر و گوسفند نبود، از آن استفاده شود. در روایتی آمده عمر نزد حضرت علی (ع) آمد و گفت: (گوشت مرغ بهترین نوع گوشت است.) حضرت پاسخ دادند: (اینطور نیست. مرغ، خوک پرندگان است. بهترین نوع گوشت کبوتری است که شروع به پرواز کرده و یا در حال پرواز است.) البته مراد مرغی است که احتمال دارد در میان غذایش سوسک و حشرات نیز باشد.
  • گوشت مرغابی: در الکافی ۶ آمده است: (مرغابی گاومیش پرندگان است.) به این معنا که ارزش غذایی زیادی ندارد.
  • گوشت کبک: از امام کاظم (ع) نقل شده است: (به کسی که تب دارد گوشت کبک بدهید. زیرا ساق پا را تقویت می‌کند و تب را از بین می‌برد.)
  • گوشت مرغ اسفرود: امام جواد (ع) در باب این گوشت می‌فرمایند: (این پرنده مبارک است. پدرم این غذا را دوست می‌داشت. پدرم به کسی که یرقان داشت امر می‌کرد این مرغ را بریان کرده و بخورد.)
  • گوشت بلدرچین: پیامبر اکرم (ص) در روایتی می‌فرمایند: (کسی که می‌خواهد غضب و عصبانیتش فروکش کند، گوشت بلدرچین بخورد.)

حالا انواع گوشت پرندگان را می شناسید…

انواع گوشت پرندگان را برای شما نام برده و خواص آن‌ها را برای شما توضیح دادیم. حالا شما می‌توانید بنا بر ذائقه و نیاز خود از این گوشت‌ها استفاده کرده و بدن خود را تقویت کنید. فراموش نکنید که نباید بیش از اندازه از هر کدام از آن‌ها استفاده کنید و باید حد اعتدال را در مصرف آن‌ها رعایت کنید. در پایان، اگر نظر و پیشنهادی راجع به مصرف هر کدام از این گوشت پرندگان دارید، آن را با ما و دیگر کاربران سایت به اشتراک بگذارید.

نوشته های مرتبط

‫6 دیدگاه ها

    1. سلام اینکه کدام گوشت پرنده لذیذتر بستگی به ذائقه و سلیقه ای شما دارد و اما گوشت کبک، گوشتی خوش طعم، لذیذ و مفید است.این گوشت چربي پايين و پروتئين بالایی دارد و
      سریع الهضم است.گوشت کبک ارزش غذایی بالایی دارد و مواد مفید پتاسيم،کلسيم،فسفر،منيزيم، آهن و مقدار کمي گوگرد دارد و گوشت قرقاول ترد و مطبوع است و
      اگر سرد مزاج هستید،گوشت این پرنده را با ادویه میل کنید و اگر گرم مزاج هستید،می‌توانید با اضافه کردن سرکه از گوشت این پرنده استفاده کنید.

  1. سلام چقدر قشنگ و خوب و جامع درباره انواع گوشت پرندگان حلال گفتید حظ کردم گوشت بوقلمون و گوشت کبوتر و اردک و غاز اصلا نمیدونستم این همه خاصیت دارند خیلی خوبه که خواص گوشت پرنده ها فهمیدم

    1. سلام بوقلمون سرشار از ویتامین‌ها گروه B بوده و مواد معدنی مختلفی همچون منیزیم، آهن، مس، روی، پتاسیم،آمینه اسید و سلنیوم و کبوتر گوشتی گرم و خشک دارد
      اما برای بسیاری از بیماری‌ها مفید است.مضرات آن با اضافه کردن سرکه برطرف می‌شود و آب و نمک را باید چاشنی قرار داد.
      طب سنتی هم مصرف گوشت پرندگان حلال گوشت را توصیه کرده است

  2. بنظر من گوشت گنجشک از گوشت کبک خوشمزه تر و لذیذ تر فقط جان خودتون نیوفتین به جانشان
    هر چند ماه یکی از این پرنده ها بکشید گناه دارند

    1. سلام شکار هیچ پرنده ای مجاز نیست.مزاج گوشت کبک گرم و خشک است. گوشت بسیار لطیف دارد و به سرعت هضم می‌شود.
      نیروی جنسی را تقویت می‌کند و کباب شده کبک چاق کننده است.به کسی که تب دارد گوشت کبک بدهید.
      زیرا ساق پا را تقویت می‌کند و تب را از بین می‌برد.گوشت گنجشک ارزش غذایی کمی دارد و صرفا به افزایش میل جنسی کمک می‌کند.
      گوشتی سرد که باید با شربت سکنجبین میل شود.گنجشک برای رفع قلنج و کمر درد موثر بوده و تنها باید به عنوان دارو از آن استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا