طرز تهیه آش آبغوره یزدی همراه با نکات تکمیلی
آیا با طرز تهیه آش آبغوره یزدی آشنا هستید؟ و آیا میدانید که این آش خوشمزه محلی، چقدر برای افراد مبتلا به کبد چرب مفید است؟ به علاوه، کسانی که دچار چربی و کلسترول خون هستند هم میتوانند از خواص فوقالعاده آش آبغوره استفاده کنند. البته این آش، در تبریز و شیراز با اندکی تفاوت، طبخ میشود، اما در این شماره از مجله اسنپ فود، میخواهیم درباره طرز تهیه آش ابغوره یزدی بگوییم. با ما همراه باشید.
آش ابغوره یزدی |
|
تعداد نفرات | 6 نفر |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان پخت غذا | 60 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
میزان کالری در هر وعده سرو | 54 کالری |
طرز تهیه آش آبغوره یزدی
همانطور که در جدول بالا دیدید، آش ابغوره کالری پایینی دارد و میتوانید به راحتی آن را در رژیم لاغری خود بگنجانید. به علاوه، این آش، به خاطر وجود برنج و بلغور گندم، کاملا لعابدار است و بنابراین، نیازی به استفاده از آرد در آن نیست. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه آش آبغوره یزدی را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه اش آبغوره یزدی
برای تهیه آش آبغوره خوشمزه به سبک یزدی، مواد اولیه زیر را آماده کنید و در نظر داشته باشید که استفاده از غوره در این آش، اختیاری است و سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، برگ چغندر یا برگ اسفناج است.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آبغوره | 2 پیمانه |
بلغور گندم | 1 پیمانه |
عدس | 1 پیمانه |
لوبیا چشم بلبلی | 1 پیمانه |
برنج | 1 پیمانه |
پیاز | 3 عدد |
آب مرغ یا آب گوشت | 2 پیمانه |
غوره | نصف پیمانه |
سبزی آش خرد شده | 1 کیلو |
پودر نعنا خشک | 2 قاشق سوپ خوری |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل تهیه آش آبغوره یزدی
از حدود 2 تا 3 ساعت قبل از شروع کار، حبوبات را بخیسانید و پس از گذشت این مدت، کار را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:
- مرحله اول: در تابهای مناسب مقداری روغن بریزید و پس از اینکه داغ شد، پیازهای خلالی شده را در آن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
- مرحله دوم: در ادامه، ابتدا زردچوبه و پس از آن، نعنای خشک را به تابه اضافه کنید و تفت دهید. سپس، آب مرغ یا آب گوشت را به پیاز داغ اضافه کرده و حرارت شعله را زیاد کنید تا بجوشد.
- مرحله سوم: حالا بلغور گندم را به آب گوشت در حال جوش اضافه کنید و اجازه دهید مواد داخل قابلمه، به مدت یک ربع، با هم بجوشند.
- مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه آش آبغوره یزدی، عدس و لوبیا چشم بلبلی را همزمان در قابلمه بریزید، حرارت را کم کنید و صبر کند تا حبوبات نیمپز شوند.
- مرحله پنجم: حالا برنج را هم اضافه کنید و گاهی محتویات قابلمه را هم بزنید تا آش ته نگیرد.
- مرحله ششم: در ادامه، سبزی آش را اضافه کنید و پیش از آن، مطمئن شوید که حبوبات کاملا پخته باشند. حالا درب قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا آش، کاملا جا بیفتد.
- مرحله هفتم: در نهایت، آبغوره را داخل آش بریزید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. با وجود آبغوره، آش باید حدود 15 دقیقه دیگر بجوشد.
حالا دیگر آش آبغوره شما آماده شده و کاملا لعاب انداخته است. آن را در ظرف مناسبی بکشید و روی آن را با مقداری پیازداغ و نعنا داغ، تزئین کنید.
چند نکته تکمیلی در طرز تهیه اش آبغوره یزدی
برای تهیه این آش خوشمزه محلی، نکات زیر را هم در نظر داشته باشید:
- اگر دوست داشته باشید میتوانید به صورت جداگانه، مقداری کوفته قلقلی تهیه کرده و در آش بریزید و مقداری هم برای تزئین روی آش، کنار بگذارید.
- اگر بعد از اضافه کردن برنج، احساس کردید که آب آش کم است، مقداری آب جوش اضافه کنید.
- در صورت استفاده از غوره، باید آن را همراه با آبغوره داخل آش بریزید.
- در بعضی رسپیها، به جای لوبیا چشم بلبلی، از لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز استفاده میشود.
- در بعضی دستورها، در این آش، از 1 قاشق رب گوجه فرنگی هم به عنوان چاشنی استفاده میشود.
آش آبغوره یزدی، آشی مفید و خوشمزه
اگر ساکن یزد هستید یا به این شهر سفر کردهاید و دوست دارید طعم این آش خوشمزه محلی را بچشید، اما امکانات یا زمان لازم برای تهیه آن را ندارید، اصلا نگران نباشید. سری به سایت اسنپ فود بزنید و در قسمت سفارش آنلاین غذا یزد ، منوی بهترین رستورانهای این شهررا مشاهده کنید. به این ترتیب، فقط چند کلیک دیگر برای انتخاب غذا و ثبت سفارش فاصله است. البته فراموش نکنید که آدرس مقصد را هم به صورت کامل و دقیق وارد سایت کنید تا پیکهای اسنپ فود، در یک فاصله زمانی کوتاه، سفارش شما را به مقصد تعیین شده برسانند.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402