آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه اش شولی یزد
آموزش آشپزی
2.2/5 - (6 امتیاز)
23

طرز تهیه آش شولی یزد با قدمتی 500 ساله

مینا اسماعیل بیگی 25 اردیبهشت 1402 4 دقیقه
۴ نفر
مناسب برای
غذای اصلی
نوع
متوسط
سطح
30 دقیقه
زمان آماده سازی
30 دقیقه
پخت

آیا می‌دانید که آش شولی، معروف‌ترین آش یزدی است که در آثار ناملموس ایرانی به ثبت رسیده است؟ این آش یزدی اصیل، قدمتی 500 ساله دارد و جالب است بدانید که یزدی‌ها، بیشتر آن را به عنوان یک میان‌وعده در ساعات 10 و 11 صبح و یا به عنوان عصرانه میل می‌کنند. زیرا این آش، بسیار اشتهاآور است و خواص فراوانی برای سلامتی دارد. اگر شما هم دوست دارید بدانید فوت و فن شولی یزدی چگونه است و چه خواصی برای بدن دارد، با اسنپ فود همراه باشید.

آش شولی یزد

تعداد نفرات 6 نفر
زمان آماده سازی کمتر از 30 دقیقه
زمان پخت غذا 30 تا 60 دقیقه
میزان سختی سختی متوسط

طرز تهیه آش شولی یزد

آش شولی یزد

در تهیه آش شولی یزدی از اوماج استفاده می شود و از این جهت، این آش، شباهت زیادی به آش دوغ اردبیل دارد. آش شولی دو نوع تابستانه و زمستانه دارد. نوع تابستانه؛ که در این مطلب درباره طرز تهیه آن صحبت خواهید کرد، با استفاده از چغندر و عدس پخته می‌شود، اما در نوع زمستانه، ماش و شلغم به کار می رود. در هر دو صورت، آش شولی، سبز رنگ و بسیار مقوی است.

مواد لازم برای تهیه آش شولی یزد

برای تهیه این آش محلی خوشمزه، مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید و توجه داشته باشید که سبزی آش باید ترکیبی از تره، جعفری و برگ اسفناج یا برگ چغندر باشد.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
اماج 1 پیمانه
چغندر 2 عدد
لپه نصف پیمانه
عدس 1 پیمانه
پیاز 2 عدد
سبزی آش نیم کیلو
زردچوبه 2 قاشق چایخوری
سرکه نصف پیمانه
روغن به مقدار لازم
نعنا داغ به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم

مراحل تهیه آش شولی به روش یزدی ها

مراحل تهیه آش شولی به روش یزدی ها

تهیه آش شولی، دستورالعمل پیچیده‌ای ندارد و کافیست مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا باید اُماج را آماده کنید. برای این کار، مقداری آرد را داخل الک پهن کنید. سپس، با دست، روی آرد، مقداری آب بپاشید و بعد از چند لحظه، آن را الک کنید.
  • مرحله دوم: اُماج یا همان گلوله‌های آرد باید خود را بگیرند. برای این منظور می‌توانید آن‌ها را مقابل نور آفتاب قرار دهید یا در فری که گرم شده، اما خاموش است، بگذارید.
  • مرحله سوم: پیاز را بشویید و پوست بگیرید و به صورت ساطوری خرد کنید.
  • مرحله چهارم: در قابلمه ای مناسب، 3 تا 4 قاشق روغن بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس، پیازها را در روغن داغ تقت دهید تا سرخ شوند.
  • مرحله پنجم: یک چهارم از چغندر را برش بزنید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس، آن را همراه با زردچوبه، داخل پیاز داغ بریزید و کمی با تفت دهید.
  • مرحله ششم: در این مرحله از طرز تهیه آش شولی یزد، لپه و عدس را به همراه کمی نمک به قابلمه اضافه کرده و روی آن‌ها، 12 پیمانه اب بریزید.
  • مرحله هفتم: ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا آب داخل قابلمه بجوشد، سپس، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا لپه و عدس و چغندر، 1 ساعت با حرارت ملایم، بپزند.
  • مرحله هشتم: پس از این مدت، دوباره حرارت شعله را کمی بالا ببرید و اُماج‌ها را به آرامی داخل قابلمه بریزید و همزمان، با قاشق چوبی هم بزنید تا اُماج‌ها به هم نچسبند.
  • مرحله نهم: سبزی آش را به صورت ساطوری خرد کرده و همراه با بقیه چغندرهای نگینی شده، داخل قابلمه آش بریزید و حرارت گاز را ملایم کنید تا مواد به آرامی با هم جوش بخورند و بپزند.

نکته: در این مرحله، درب قابلمه را باز بگذارید.

  • مرحله دهم: پس از گذشت 45 دقیقه، سرکه را به آش شولی اضافه کرده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. اجازه دهید، آش برای 15 دقیقه دیگر هم روی حرارت بماند تا مزه‌ها کاملا به خورد هم بروند.

خب، آش شولی آماده است. آن را در ظرف مناسبی بکشید و رویش را با مقداری نعنا داغ و پیاز داغ تزئین کنید و البته فراموش نکنید که در کنار آش، مقداری سرکه هم سر سفره بیاورید.

چند نکته تکمیلی و مهم در فوت و فن شولی یزدی

چند نکته تکمیلی و مهم در فوت و فن شولی یزدی

در تهیه این آش محلی یزدی، نکات زیر را هم در نظر داشته باشید:

  • در بعضی رسپی‌ها، برای چاشنی آش شولی یزدی، به جای سرکه از رب انار استفاده می‌شود.
  • طرز تهیه آش شولی شلغم یزدی هم به روش بالا است، با این تفاوت که باید به جای چغندر، از شلغم نگینی شده استفاده کنید.
  • توجه داشته باشید که شلغم، زودتر از چغندر می‌پزد. بنابراین، زمان پخت آش هم حدود نیم ساعت، کمتر خواهد شد.
  • در صورت عدم دسترسی به چغندر و شلغم، می‌توانید در طرز تهیه آش شولی یزد، از لبو استفاده کنید که البته در این صورت، رنگ آش‌تان قرمز خواهد شد.

خواص شولی یزدی

خواص شولی یزدی

آش شولی، خواص قابل توجهی برای سلامتی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • شولی یزدی، جزو آش‌های آبدار است و به همین دلیل، مانع کم آبی بدن می‌شود.
  • چغندر، یک آنتی اکسیدان قوی است که در افراد مبتلا به فشار خون، مانند یک گشاد‌کننده طبیعی عروق بدن عمل می‌کند.
  • حبوبات به کار رفته در آش، سرشار از پروتئین هستند و مصرف آن‌ها برای کودکان در حال رشد، بسیار مفید است.
  • استفاده از چاشنی‌هایی مانند سرکه سیب، آبغوره و یا سرکه خرما در این آش، میزان مصرف نمک را کمتر می‌کند.
  • این آش خوشمزه محلی، حاوی ویتامین‌های مفیدی مانند ویتامین‌های گروه ب و انواع فیبرهای محلول و نامحلول است و به درمان یبوست، کمک می‌کند.

آش شولی را حتما امتحان کنید

طرز تهیه شولی ساده را با هم دیدیم، اما اگر نمی‌توانید آن را در منزل طبخ کنید و اهل یزد و یا مسافر این شهر هستید، پیشنهاد می‌کنیم سری به سایت اسنپ فود بزنید و طعم این غذای محلی خوشمزه را با سفارش آنلاین غذا یزد تجربه کنید. این نوع خرید، کاملا به‌صرفه و آسان است و شما می‌توانید با ثبت آدرس مقصد، در زمانی کوتاه، غذای گرم خود را از پیک اسنپ فود، تحویل بگیرید. نوش جان

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

نظرات(23 دیدگاه)

mehrnaz
31 تیر 1402

امکان سفارش این آش هست؟

  • Snappfood
    31 تیر 1402

    بله شما می‌تونین از رستوران‌های عضو اسنپ فود، این آش خوشمزه رو سفارش بدین.

lida
31 تیر 1402

من این آش رو درست کردم، رنگش زیاد جالب نشد، چیکار کنم؟

  • Snappfood
    31 تیر 1402

    شما می‌تونین از یه مقدار لبو استفاده کنین تا رنگ آش سرخ و خوشرنگ بشه.

shiva
31 تیر 1402

بهترین چاشنی برای آش شولی چیه؟

  • Snappfood
    31 تیر 1402

    شما می‌تونین از سرکه یا رب انار استفاده کنین.

ssarehh
08 خرداد 1402

آش شولی با اُماج درست میکنن اونوقت این اُماج چی هستش اخه

  • snappfoodadmin
    08 خرداد 1402

    سلام اُماج نوعی آش محلی سنتی هستش آش شولی ،خمیرهای خرد به اندازه های ماش و عدس میگن اُماج خمیره های که در آش شولی میریزن

maryam
08 خرداد 1402

مادر بزرگ من آش شولی براش یک درمان هستش چغندر و شغلم همزمان میریزه ،فشارخونش تنظیم کرده و مصرف نمکش کنترل شده

  • snappfoodadmin
    08 خرداد 1402

    سلام انشاالله همیشه سلامتی باشه چغندر در اش شولی ، یک آنتی اکسیدان قوی است که در افراد مبتلا به فشار خون، مانند یک گشاد‌کننده طبیعی عروق بدن عمل می‌کند استفاده از چاشنی‌هایی مانند سرکه سیب، آبغوره و یا سرکه خرما در این آش شولی ، میزان مصرف نمک را کمتر می‌کند

henghame
08 خرداد 1402

سلام من پسرم وزن نمیگرفت بهش آش شولی دادم خداروشکر وزن گرفت خیلی هم آش شولی دوستش داره

  • snappfoodadmin
    08 خرداد 1402

    سلام گلم حبوبات به کار رفته در آش، سرشار از پروتئین هستند و مصرف آن‌ها برای کودکان در حال رشد، بسیار مفید است

gharbaghi
08 خرداد 1402

تو آش شولی رب انار ترش ریختم همسرم بهش لب نزد بنظرم به یکم آش شولی رب انار اضافه کنید اگر خوشتون امد در داخل همه آش بریزد

  • snappfoodadmin
    08 خرداد 1402

    سلام دوست گرامی رب انار و سرکه کنار آش شولی سلیقه ی هستش

zhaklin
08 خرداد 1402

وای یبوست داشتم هر چی میخوردم خوبم نمیکرد آش شولی خوردم ابی رو اتیش بود

  • snappfoodadmin
    08 خرداد 1402

    سلام بله آش خوشمزه محلی شولی حاوی ویتامین‌های مفیدی مانند ویتامین‌های گروه ب و انواع فیبرهای محلول و نامحلول است و به درمان یبوست، کمک می‌کند.

doryeyan
08 خرداد 1402

خیلی خوبه که سفارش انلاین یزد معروفی کردید مسافرت به یزد میرم با اسنپ فود غذا انتخاب میکنم

  • snappfoodadmin
    08 خرداد 1402

    سلام خواهش میکنم امیدوارم غذایی آش شولی و اش شوربا تو لیست انتخاب غذاتون باشه

vidaa
08 خرداد 1402

سلام شولی یزدی درست کردم شلغم ریختم شلغم ها تو آش شولی خیلی له شدن قیافشون خیلی زشت شده

  • snappfoodadmin
    08 خرداد 1402

    سلام شلغم، زودتر از چغندر می‌پزد. بنابراین، زمان پخت آش هم حدود نیم ساعت، کمتر خواهد شد باید زودتر آش شولی خاموش میکردید

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود