سفر به گذشتههای دور با طرز تهیه قورما شورباسی تبریزی
قورما شورباسی غذایی سنتی و قدیمی استان آذربایجان غربی و شهر تبریز است. برای طرز تهیه قورما شورباسی تبریزی ابتدا گوشت را به همراه پیاز و آب روی شعله حرارت دهید تا نیمپز شود. نیم ساعت پس از پخت، سیب زمینی و نمک را نیز اضافه کنید. سپس غذا را صاف کرده و گوشت را با پیاز و روغن دنبه تفت دهید. گوشت را در خمره سفالی بریزید، روی آن روغن دنبه اضافه کرده و در جای خنک نگهداری کنید. پس از خارج کردن گوشت از خمره، آن را با پیاز داغ، ادویه و رب سرخ کنید. آبِ گوشت صاف شده از قبل را همراه با زعفران و لپه نیمپز داخل قابلمه بریزید و منتظر بمانید تا غذا آماده شود.
در ادامه این مطلب از جمله اسنپ فود طبخ قورما شورباسی تبریزی را با مراحل و نکات آموزش دادهایم.
قورما شورباسی تبریزی |
|
تعداد نفرات | ۴ نفر |
زمان آمادهسازی | ۳۰ دقیقه |
زمان پخت | ۳ ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه قورما شورباسی
طرز تهیه قورما شورباسی تبریزی شاید کمی طولانی شود، اما طعمی فوقالعاده دارد. قدیمیترها در تبریز با این غذا خاطرات زیادی دارند. در ادامه این بخش با معرفی طرز تهیه قورما شورباسی تبریزی همراه ما باشید.
مواد اولیه قورما شورباسی
در اولین گام از طرز تهیه قورما شورباسی تبریزی باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت گوسفندی | ۳۰۰ گرم |
لپه | ۱ پیمانه |
پیاز | ۳ عدد |
سیب زمینی | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن دنبه | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
دستور پخت قورما شورباسی
در ادامه روش تهیه قورما شورباسی را به صورت مرحله به مرحله دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا گوشت گوسفندی را به صورت مکعبی برش بزنید و به خوبی بشویید. گوشت را به همراه مقدار مناسبی آب روی شعله قرار دهید تا آب به جوش آید. پس از آنکه گوشت کمی داخل آب جوش حرارت دید، کف قهوهای رنگی روی آب تشکیل میشود. کف را جمع کرده و شعله گاز را کم کنید.
- مرحله دوم: یکی از پیازها را خرد کرده و داخل قابلمه بیندازید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا گوشت با حرارت ملایم پخته شود.
- مرحله سوم: در حدود نیم ساعت که از پخت غذا گذشت، سیب زمینی و نمک را اضافه کنید و اجازه دهید تا نیم ساعت دیگر حرارت ببیند. پس از این مدت گوشت نیمپز شده است؛ حالا غذا را از صافی رد کنید و آبِ گوشت را برای استفاده در مراحل بعد کنار بگذارید.
- مرحله چهارم: پیاز دوم را به صورت نگینی خرد کرده و در یک تابه با مقداری روغن دنبه تفت دهید. پس از اینکه پیاز سبک شد، گوشت نیمپز را به تابه اضافه کرده و به تفت دادن پیاز و گوشت ادامه دهید.
- مرحله پنجم: حالا گوشت سرخ شده را داخل یک خمره سفالی بریزید و با روغن دنبه درون تابه، روی گوشت را بپوشانید؛ به گونهای سطح روغن درون خمره بالاتر از گوشت باشد. خمره را در یک جای خنک بگذارید تا هر زمان که نیاز داشتید، مقداری از گوشت را برداشته و از آن در طرز تهیه قورما شورباسی تبریزی استفاده کنید.
- مرحله ششم: لپه را در یک قابلمه جداگانه بپزید تا نیمپز شود. سپس لپه را آبکش کرده و برای استفاده در مراحل بعد کنار بگذارید.
- مرحله هفتم: داخل قابلمه، پیاز سوم را به صورت نگینی خرد کرده و تفت دهید. مقداری از گوشت را از خمره خارج کرده و با پیاز سرخ کنید.
- مرحله هشتم: نمک، زردچوبه، فلفل و رب گوجه فرنگی را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا خامی رب از بین برود. حالا مقداری از آبِ گوشت که در مرحله سوم از صافی رد کردید را به قابلمه اضافه کنید.
- مرحله نهم: لپه نیمپز و مقداری زعفران دم کرده را نیز به مواد اضافه کنید و نمک غذا را بچشید. حالا زمان دهید تا قورما شورباسی تبریزی کاملا پخته شده و جا بیفتد.
غذای شما آماده است؛ نوش جان!
فوت و فن های طرز تهیه قورما شورباسی
در طرز تهیه قورما شورباسی تبریزی نکات زیر را مدنظر قرار دهید تا نتیجه یک غذای خوشمزه شود:
- در تهیه این غذا گوشت نیمپز و دنبه را در خمره سفالی نگهداری میکنند. برای پخت غذا در مراحل ابتدایی و پایانی نیز باید از قابلمه مسی یا روی استفاده کنید.
- شما میتوانید در ۱۵ دقیقه پایانی پخت غذا، یک عدد تخم مرغ نیز داخل قابلمه قورما شورباسی بشکنید. برای اینکه تخم مرغ بیش از حد وا نرود، مقداری آب سرد به قابلمه اضافه کنید تا از حرارت آن کاسته شود.
- شما میتوانید مقدار بیشتری گوشت آماده کنید و داخل خمره سفالی بریزید. سپس این گوشت را برای زمانهای دیگر، در تهیه قورما شورباسی مورد استفاده قرار دهید. فقط دقت داشته باشید که خمره داخل یخچال بماند.
روش نگهداری قورما شورباسی
نکته نگهداری گوشت در خمره سفالی، خنک بودن مکان قرار دادن خمره است. در قدیم که یخچال نبود، این خمره را در زیرزمین یا جای خنک خانه نگهداری میکنند. باتوجه به اینکه امروزه اغلب منازل آپارتمانی است و نمیتوان جای خنکی پیدا کرد، باید خمره را در یخچال بگذارید.
راه جلوگیری از خراب شدن قورما شورباسی
در هر وعده به اندازه مصرف خود قورما شورباسی تبریزی تهیه کنید. با این وجود، اگر مقداری از غذا باقی ماند، آن را در ظرفی دربدار ریخته و در یخچال قرار دهید. باتوجه به استفاده از گوشت و تخم مرغ در تهیه قورما شورباسی، این غذا را بیشتر از ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری نکنید تا گوشت و دیگر مواد خاصیت خود را از دست نداده و خراب نشوند.
تاریخچه قورما شورباسی تبریزی
تاریخچه تهیه این غذا به استان آذربایجان غربی باز میگردد، اما درباره زمان دقیق تهیه آن برای اولین بار اطلاعاتی در دسترس نیست. این غذا روشی خلاقانه برای نگهداری گوشت در طولانی مدت بود، آن هم زمانی که هنوز یخچال وجود نداشت! درواقع پس از نیمپز کردن گوشت، آن را داخل خمره سفالی ریخته و روش گوشت را با روغن دنبه میپوشاندند. این روش ماندگاری گوشت را افزایش میداد و میتوانستند از آن برای تهیه غذای خوشمزه و مقوی استفاده کنند.
تهیه قورما شورباسی تبریزی به سبک مردم تبریز!
در این مطلب با طرز تهیه قورما شورباسی تبریزی و نکات تهیه آن آشنا شدید. مطمئن باشید که طعم قورما شورباسی، ارزش صرف زمان برای طبخ آن را دارد و در انتها یک غذای خوشمزه و مقوی میل خواهید کرد. البته همیشه زمان و حوصله تهیه غذا را نخواهید داشت که در این اوقات اسنپ فود آسانترین گزینه ممکن است. در این روش کافی است تا غذای خود را از قسمت سفارش غذا اسنپ فود سفارش داده و آن را درب منزل تحویل بگیرید.
سوالات متداول
مواد اولیه موردنیاز در طرز تهیه قورما شورباسی چیست؟
برای درست کردن این غذا به گوشت گوسفندی، روغن دنبه، لپه، پیاز، سیب زمینی، رب گوجه فرنگی، زعفران، نمک، فلفل و زردچوبه نیاز دارید.
قورما شورباسی غذای سنتی کدام شهر است؟
قورما شورباسی غذای محلی استان آذربایجان و شهر تبریز است. در گذشته که یخچال وجود نداشت، با این روش گوشت را نیمپز کرده و پس از ریختن داخل خمره، روی آن را با روغن میپوشاندند. سپس خمره را در جایی خنک از منزل قرار میدادند تا بتوان برای تهیه قورما شورباسی از آن استفاده کرد.
چرا تخم مرغ پس از اضافه کردن به قورما شورباسی وا میرود؟
باتوجه به زیاد بودن حرارت غذا و آب در حال جوش، احتمالا تخم مرغ بیش از حد وا میرود. برای جلوگیری از این اتفاق میتوانید مقدار کمی آب سرد داخل قابلمه بریزید تا حرارت آن کاهش یافته و تخم مرغ وا نرود.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402