سفری به سرزمین تزارها با کیک عسلی روسی
در دنیای شیرینیها، گاه طعمهایی بهشتی و خاطرهانگیزی را میچشیم که ما را به سفری شیرین و دلانگیز میبرند، سفری دلچسب و شیرین که مزه آن را تا مدتها زیر دندان حس خواهیم کرد. کیک عسلی روسی یا مدوویک، یکی از این شاهکارهای خوشمزه است که با ظاهری فریبنده و طعمی بینظیر، هر ذائقهای را مجذوب خود میکند. این کیک روسی با لایههای ترد بیسکویتی و کرم لطیف، طعم و مزهای متفاوت از شیرینی است که باید حتماً تجربهاش کنید.
در ادامه طرز تهیه این کیک خوشمزه را بهصورت گامبهگام به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید تا با رازهای پخت این کیک عسلی و ترفندهای تزیین آن آشنا شوید و مثل یک شیرینیپز حرفهای، این کیک را درست کنید. پیش از این پیشنهاد می کنیم خواص عسل طبیعی و همچنین راه های تشخیص عسل طبیعی از تقلبی را از مجله ما بخوانید.
میزان کالری در هر 100 گرم | 250 کالری |
زمان لازم برای آمادهسازی | 1 ساعت |
زمان لازم برای پخت | 30 الی 40 دقیقه |
تعداد نفرات | 7 نفر |
درجه سختی | متوسط |
سفری به سرزمین تزارها با کیک عسلی روسی
Medovik با بافتی ترد و لطیف، طعمی شیرین و دلچسب و عطری فراموشنشدنی شما را طلسم خواهد کرد. این کیک متشکل از چندین لایه کیک بسیار نازک است که پس از پختهشدن سفت میشوند و حالت بیسکویتی پیدا میکنند.
کیک مدوویک، ترکیبی دلچسب از لطافت کرم و تردی بیسکویت است. کیکی شیرین و لذیذ که بهصورت لایه، لایه تهیه میشود و هر برش از آن چندین لایه است که روی زبان آب میشود و شما را مجذوب طعم دلچسبش خواهد کرد.
مدوویک فقط یک کیک نیست؛ بلکه یک اثر هنری است. لایههای منظم بیسکویت، کرم لطیف و تزیینات ظریف، این کیک را به یک شاهکار کیکپزی تبدیل کرده است. برشهای دقیق کیک، کرمی که با ظرافت روی آن مالیده شده و تزییناتی از میوه، مغزها یا شکلاتی که در تهیه آن استفاده شده را به شکل یک تابلوی هنری نمایش میدهد.
برای یادگیری طرز تهیه انواع چیز کیک تنوری روسی، نیویورکی و شکلاتی تنها کافی است که سری به بلاگ اسنپ فود بزنید.
مواد لازم برای تهیه خمیر کیک عسلی عبارتاند از:
آرد | 3 لیوان نسبناً بزرگ |
تخممرغ | 3 عدد |
کره | 100 گرم |
عسل | 3 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 لیوان نسبتاً بزرگ |
ماست ترش | 2 قاشق غذاخوری |
جوششیرین | 2 قاشق چایخوری |
موادی که برای تهیه کرم این کیک روسی به آنها احتیاج دارید، عبارتاند از:
شیر | 5 لیوان |
خامه | 100 گرم |
شکر | 1 لیوان |
تخممرغ | 2 عدد |
کره | 100 گرم |
نشاسته ذرت | 2 قاشق غذاخوری |
آرد | 2 قاشق غذاخوری |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
برای تهیه کیک عسلی روسی همه مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
مرحله اول: در ابتدای کار باید خمیر کیک را آماده کنید. برای درستکردن خمیر اول کره و عسل را روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا ذوب شوند. سپس جوششیرین را به آنها اضافه کرده و هم بزنید.
سپس تخممرغ و شکر را با هم مخلوط کرده و با همزن برقی به مدت 5 الی 7 دقیقه هم بزنید تا مخلوط آنها کرم رنگ و پفدار شود. در ادامه مخلوط عسل و کره را به تدریج به تخممرغهای پف کرده اضافه کنید و هم بزنید تا مواد کامل با هم مخلوط شوند.
ماست را نیز داخل مواد ریخته و مجدد مواد را با هم مخلوط نمایید. در گامی بعدی برای تهیه خمیر کیک روسی، آرد را الک کرده و آن را کمکم به ترکیب بیفزایید. در این مرحله با استفاده از لیسک مواد را بهآرامی با هم مخلوط کنید تا خمیر جمع شود. دقت داشته باشید که خمیر باید کمی چسبنده باشد.
خمیر را به 8 تا 12 قسمت تقسیم کنید، هر قسمت را به شکل توپ درآورید و روی آن را با پلاستیک بپوشانید. خمیر را به مدت 30 دقیقه در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
مرحله دوم: در این مرحله نوبت پخت خمیر است. فر را روشن کرده و اجازه دهید تا با دمای 180 درجه گرم شود. در این فاصله تا فر گرم میشود، شما هر چانه خمیر را جداگانه با وردنه روی سطح آردپاشی شده به ضخامت 3 الی 4 میلیمتر باز کنید.
پس از باز کردن خمیر با استفاده از بشقاب یا قالب، خمیر را به شکل دایره برش بزنید. بعد از آن با چنگال روی خمیر را سوراخ ایجاد کنید تا در فر پف نکند.
هر یک از خمیرها را به مدت 3 تا 4 دقیقه در فر بپزید تا لبههای آنها کمی طلایی شوند. خمیرهای پخته شده را از فر خارج کرده و بگذارید تا در دمای اتاق خنک شوند.
مرحله سوم: پس از پختن خمیرها نوبت درستکردن کرم کیک مدوویک میرسد. برای درستکردن کرم ابتدا شیر، شکر، تخممرغ، نشاسته ذرت و آرد را در یک قابلمه بریزید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتباً مواد را هم بزنید تا زمانی که کرم غلیظ شود. بعد از غلیظ شدن کرم، کره و وانیل را به آن اضافه کنید و دوباره کرم را هم بزنید تا کره کامل ذوب شود. کرم را از روی حرارت بردارید و بگذارید در دمای محیط خنک شود.
در این مدت تا کرم خنک میشود، خامه را با همزن برقی، خوب بزنید تا فرم بگیرد. سپس کرم خنک شده را به خامه افزوده و با لیسک بهآرامی مخلوط کنید تا ترکیب یکدست شود.
مرحله چهارم: در آخر لایهبندی کیک را باید انجام دهید. برای این کار یکلایه از خمیر را روی سینی یا ظرف موردنظر قرار دهید. روی خمیر را با کرم بپوشانید. کرم را به طور یکنواخت و یکسان روی لایه کیک پخش کنید.
این کار را با لایههای بعدی خمیر و کرم تکرار کنید تا همه لایهها و کرم تمام شوند. روی کیک را با خمیر خرد شده یا پودر نارگیل تزیین نمایید.
در نهایت پس از اتمام کار کیک را به مدت 8 الی 12 ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک و سفت شود و کرم کامل به خورد لایههای خمیر برود.
ترفندهای شیرینیپزی برای تهیه کیک عسلی روسی
- برای اینکه خمیر Medovik لطیفتر و خوشمزهتر شود، کره و عسل را به روش بن ماری ذوب کنید. در این روش باید کره و عسل را در ظرفی فلزی قرار دهید و ظرف را داخل قابلمهای پر از آب جوش بگذارید. مراقب باشید که آب به داخل ظرف کره و عسل نفوذ نکند.
- اگر میخواهید خمیر پف کند و به اصطلاح نانی شود، جوششیرین را به مخلوط عسل و کره اضافه کنید.
- برای آن که خمیر چسبنده نباشد، آرد را کمکم اضافه نمایید و مرتب هم بزنید تا خمیر جمع شود.
- برای داشتن خمیری یکدست از لیسک برای مخلوطکردن مواد استفاده نمایید.
- اگر میخواهید خمیر پخته شده نرم و لطیف باشد بعد از پخت و خارجکردن آن از فر، روی آن را با پارچه نخی بپوشانید تا خنک شود.
- با استفاده از شیر پرچرب در تهیه کرم میتوانید کرم غلیظ و خوشمزهتر داشته باشید.
- استفاده از اسانس وانیل بهجای وانیل پودری در تهیه کرم کیک عسلی باعث میشود تا کرم عطروطعم وانیلی قویتری داشته باشد.
- بعد از پخت کرم، آن را از صافی عبور دهید تا کرم صاف و یکدست شود.
- اگر دوست دارید که کرم طعم و مزه جدیدی داشته باشد میتوانید از پودر کاکائو، قهوه، زعفران یا پوست رنده شده لیموترش در ترکیب آن استفاده کنید.
خواص کیک عسلی روسی
کیک عسلی یک دسر خوشمزه و مغذی است که میتوان از آن بهعنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم لذت برد. بااینحال توجه به این نکته مهم است که کیک عسلی کالری و شکر بالایی دارد؛ بنابراین باید در حد اعتدال مصرف شود.
کیک عسلی منبع خوبی از انرژی بوده و همچنین حاوی ویتامینها و مواد معدنی مختلفی است. به همین دلیل عملکرد مغز و سیستم عصبی را تقویت کرده و باعث بهبود متابولیسم خواهد شد.
علاوه بر این عسل دارای خواص آنتیاکسیدانی است که میتواند به محافظت از بدن در برابر آسیب سلولی کمک کند.
نکاتی برای کاهش کالری کیک عسلی
- میتوانید از شکر قهوهای بهجای شکر سفید در تهیه کیک روسی استفاده کنید.
- برای این که کیک مدوویک کالری کمتری داشته باشد، استفاده از خامه کمچرب با بدون چربی راهحلی ایدهآل است.
- استفاده از روغن نارگیل یا روغن زیتون بهجای کره، باعث کاهش کالری کیک عسلی روسی میشود. در این صورت حتی اگر رژیم هم داشته باشید با خوردن این کیک رژیمتان را نخواهید شکست.
تاریخچه کیک عسلی روسی
تاریخچه کیک عسلی روسی یا مدوویک به اوایل قرن نوزدهم میلادی (حدود سال 1820) باز میگردد. در آن زمان این کیک در آشپزخانه کاخ الکساندر اول در مسکو توسط یک قناد جوان پخته شد.
ملکه الیزابت همسر امپراتور روسیه از طعم عسل متنفر بود، اما قناد جوان که از این موضوع خبر نداشت کیک عسلی را با کرم خامه ترش غلیظ برای نشاندادن توانمندیها و استعداد خود به ملکه، پخت و برای او سرو کرد.
ملکه الیزابت برخلاف تصور قناد، عاشق طعم کیک شد و متوجه وجود عسل در آن نشد. این کیک بهسرعت در بین درباریان محبوب گردید و بهعنوان دسری لذیذ در جشنها و مراسمها سرو میشد.
در زمان اتحاد جماهیر شوروی، کیک مدوویک به یکی از محبوبترین کیکها در سراسر روسیه تبدیل شد. این کیک به دلیل طعم دلچسب و استفاده از مواد اولیه ساده بهراحتی در خانهها پخته میشد و نمادی از فرهنگ و سنت مردمان این سرزمین بود.
امروزه کیک عسلی روسی در سراسر جهان شناخته شده و محبوب است. این کیک در انواع مختلف با دستور پختهای متنوع تهیه میشود و بهعنوان دسری خوشمزه در مناسبتهای مختلف سرو میگردد.
در آخر…
کیک مدوویک ترکیبی دلچسب از لطافت کرم و تردی کیک بیسکویتی است. لایههای نازک و ترد کیک بیسکویتی که با کرم لطیف و خوشمزه آغشته شدهاند، مزهای دلچسب و بینظیر دارند که با هیچ کیک و شیرینی دیگری قابلمقایسه نیست.
همچنین عطر دلانگیز عسل و طعم غنی و کاراملی آن در این کیک روسی هر ذائقهای را سیر خواهد کرد و به وجد میآورد.
جدیدترین ها
آبان 29, 1403
آبان 29, 1403
آبان 28, 1403
آبان 28, 1403
پیشنهاد سردبیر
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402