طرز تهیه شیرینی پسته ای خانگی به چند روش مناسب عید نوروز
شیرینی پسته ای یک شیرینی ساده و خوشعطر و بو است که برای مناسبتهایی مثل عید نوروز طرفداران زیادی دارد. در طرز تهیه شیرینی پسته ای ، پودر پسته را با پودر هل و پودر قند مخلوط کرده و روغن مایع را به آنها بیفزایید. در ادامه، آرد الکشده را به تدریج اضافه کرده و پس از شکل گرفتن خمیر، آن را با وردنه پهن کنید و قالب بزنید. در نهایت، شیرینیها را داخل فر بپزید و سرو کنید. البته تهیه این شیرینی به روشهای دیگری هم امکانپذیر است که میتوانید جزئیات آنها را در این مقاله از اسنپ فود بخوانید.
شیرینی پسته ای |
|
زمان آماده سازی | حدود 30 دقیقه |
زمان تهیه شیرینی | بین 10 تا 15 دقیقه |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه شیرینی پسته ای
درست کردن شیرینی پسته ای خانگی روشهای مختلفی دارد؛ اما ظاهر نهایی بیشتر این شیرینیها تقریبا مشابه است و احتمالا تفاوت اندکی را در طعم آنها احساس خواهید کرد که آن هم حاصل استفاده از آرد گندم، آرد برنج یا تخممرغ خواهد بود. البته ناگفته نماند که طعم و ظاهر شیرینی پسته ای یخچالی به کلی متفاوت است. در ادامه، یکی از رایجترین روشهای تهیه شیرینی پسته ای را با هم میخوانیم و پس از آن بهسراغ رسپیهای دیگر این شیرینی خوشطعم و ساده میرویم.
مواد لازم برای تهیه شیرینی پسته ای
تهیه این شیرینی هم مثل طرز تهیه شیرینی زنبوری مناسب عید ، هزینه زیادی روی دست شما نمیگذارد و کافی است مواد اولیه زیر را برای تهیه این شیرینی ساده و کم هزینه در خانه فراهم کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد سفید قنادی | حدود 100 گرم |
پودر پسته | 100 گرم |
پودر قند | 60 گرم |
پودر هل | 1 قاشق مرباخوری سر پر |
روغن مایع | 60 گرم |
دستور تهیه شیرینی پسته ای
برای تهیه این شیرینی دلچسب خانگی، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا فر را روشن کرده و حرارت آن را روی 170 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا فضای داخلی فر کاملا گرم شود.
- مرحله دوم: پودر پسته را همراه با پودر هل در ظرفی مناسب مخلوط کرده و پودر قند را به آنها بیفزایید.
- مرحله سوم: در ادامه، روغن مایع را به مخلوط پودرها اضافه کرده و با یک قاشق همه مواد را با هم مخلوط کنید.
- مرحله چهارم: آرد را الک کرده و آن را بهتدریج به مواد شیرینی اضافه کنید. همزمان مواد را با قاشق مخلوط کنید و وقتی که خمیر کمی سفت شد، از دست خود کمک بگیرید.
نکته: اضافه کردن آرد باید تا جایی باشد که خمیری یکدست و نچسب ایجاد شود.
نکته: در ورز دادن خمیر زیادهروی نکنید، زیرا در این صورت خمیر روغن زیادی پس داده و شیرینی، چرب و شکننده میشود.
- مرحله پنجم: حالا خمیر را روی سطحی صاف و در بین 2 کاغذ روغنی قرار داده و با کمک وردنه به ضخامت دلخواه پهن کنید.
- مرحله ششم: در ادامه، خمیر را با استفاده از قالبهای شیرینی، به شکلهای دلخواه قالب بزنید.
- مرحله هفتم: سینی فر را با کاغذ روغنی پوشانده و شیرینیهای قالبزدهشده را با فواصل مناسب روی آن بچینید. سپس، سینی فر را به مدت 10 تا 15 دقیقه داخل فر قرار دهید تا شیرینیها بپزند.
نکته: طول زمان پخت شیرینی پسته ای بستگی به ضخامت و اندازه شیرینیها دارد، اما یک معیار مناسب این است که بعد از حدود 10 دقیقه، زیر شیرینیها را چک کنید و اگر طلایی شده بودند، آنها را از فر بیرون بیاورید.
- مرحله هشتم: بعد از پخت کامل، اجازه دهید شیرینیها کاملا خنک شوند. سپس آنها را از کاغذ روغنی جدا کرده و در ظرف سرو بچینید.
طرز تهیه پودر پسته خانگی
یکی از رازهای رسیدن به طعم اصیل شیرینی پسته ای کرمان، استفاده از پودر پسته خالص بوده و خبر خوب این است که بهراحتی میتوانید آن را در منزل تهیه کنید. برای این منظور، مراحل کار را به ترتیب زیر پیش ببرید:
- مرحله اول: مغز پستهها را داخل کاسهای مناسب ریخته و روی آنها آب جوش بریزید. مقدار آب جوش باید در حدی باشد که کامل روی مغزها را بپوشاند.
- مرحله دوم: پس از گذشت چند دقیقه، مغزها را آبکش کرده و پوست رویی آنها را به راحتی جدا کنید.
- مرحله سوم: حالا مغز پستههای پوستگرفته را داخل یک سینی مناسب پهن کرده و در فضای محیط قرار دهید تا کاملا خشک شوند.
نکته: از خشک کردن مغز پسته مقابل نور آفتاب خودداری کنید؛ این کار رنگ مغز پسته را کمرنگ میکند.
- مرحله چهارم: در ادامه، باید مغز پستهها را آسیاب کنید. برای این کار، هر بار مقدار کمی مغز پسته را داخل دستگاه آسیابکن ریخته و به صورت پالسهای کوتاه بزنید تا کاملا پودر شوند.
نکته مهم: دقت کنید که دستگاه آسیاب نباید به صورت پیوسته روشن باشد، زیرا این کار باعث ایجاد اصطکاک و به روغن افتادن پستهها میشود و حالت پودری خود را از دست میدهد.
طرز تهیه شیرینی پسته ای پفکی
روش تهیه این مدل شیرینی پسته ای کمی متفاوت است و در آن نیازی به ورز دادن خمیر نیست. بنابراین اگر نگران به روغن افتادن خمیر و خشک شدن شیرینیها هستید، از این روش استفاده کنید. این شیرینی، بافت نرم و لطیفی دارد و مراحل آمادهسازی و پخت آن در مجموع حدود 40 دقیقه زمان میبرد. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه شیرینی پسته ای پفکی را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه شیرینی پسته ای پفکی
مواد مورد نیاز در این رسپی به شرح جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
مغز پسته | 100 گرم |
آرد برنج | 20 گرم |
شکر | 175 گرم |
سفیده تخممرغ | 3 عدد |
سرکه سفید | 1 قاشق سوپ خوری |
وانیل | 8/1 قاشق چایخوری |
جوش شیرین | 8/1 قاشق چایخوری |
دستور تهیه شیرینی پسته ای پفکی
اگر انتخاب شما برای شیرینی عید، شیرینی پسته ای پفکی است، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا شکر را همراه با سفیدههای تخممرغ و مغز پسته داخل دستگاه مخلوطکن ریخته و 5 دقیقه بزنید تا پسته کاملا پودر شود.
- مرحله دوم: در ادامه، مخلوط حاصل را که بافتی شبیه ماست دارد، داخل قابلمهای مناسب ریخته و روی حرارت چند دقیقه هم بزنید تا غلیظتر شود.
- مرحله سوم: حالا مخلوط مواد را به کاسهای مناسب منتقل کرده و آرد برنج را به آن اضافه کنید. پس از کمی هم زدن، وانیل، جوش شیرین و سرکه سفید را هم در کاسه بریزید.
- مرحله چهارم: پس از اینکه مواد را کاملا مخلوط کرده و به ترکیب یکدستی رسیدید، مخلوط مواد را داخل قیف ریخته و با فواصل مناسب روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشاندهاید، بریزید.
- مرحله پنجم: سینی را در فر که از قبل روشن کرده و روی حرارت 170 درجه سانتیگراد تنظیم کردهاید، قرار دهید. سینی فر باید به مدت 20 دقیقه در طبقه وسط فر قرار گیرد.
- مرحله ششم: بعد از گذشت زمان کافی، درب فر را باز نکنید. بلکه فر را خاموش کرده و اجازه دهید شیرینیها چند دقیقه به همان حالت داخل فضای گرم فر باقی بمانند.
- مرحله هفتم: در نهایت سینی را از فر خارج کرده و پس از اینکه شیرینیها کاملا خنک شدند، آن ها را در ظرف مناسب سرو بچینید و همراه با عزیزانتان نوش جان کنید.
طرز تهیه شیرینی پسته ای مخملی
برای تهیه شیرینی پسته ای مخملی از تخممرغ هم استفاده میشود؛ بااینحال، طعم این شیرینی تفاوت زیادی با نمونههای قبلی ندارد. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه شیرینی پسته ای مخملی را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه شیرینی پسته ای مخملی
مواد اولیه برای تهیه این شیرینی ترد و لذیذ به صورت زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد گندم | 250 گرم |
پودر پسته | 100 گرم |
پودر قند | 200 گرم |
تخممرغ | 2 عدد |
هل | 1 قاشق چایخوری |
روغن جامد | 75 گرم |
کره | 75 گرم |
دستور تهیه شیرینی پسته ای مخملی
برای تهیه این شیرینی عید نوروز، مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: ابتدا پودر قند را همراه با کره و روغن جامد در ظرفی مناسب ریخته و مواد را با همزن بزنید تا حالتی پوک و یکدست پیدا کند.
- مرحله دوم: حالا زردههای تخممرغها را جدا کرده و آنها را همراه هل به مواد شیرینی اضافه کنید. 1 دقیقه دیگر به هم زدن مواد ادامه دهید.
- مرحله سوم: در ادامه، آرد الکشده را همراه با پودر پسته بهتدریج به مواد قبلی افزوده و با دست مواد را ورز دهید تا خمیر حالت یکدستی پیدا کند.
- مرحله چهارم: خمیر را به مدت 2 ساعت در یخچال استراحت دهید و سپس آن را به کمک وردنه به قطر نیم سانت پهن کنید.
- مرحله پنجم: در ادامه، خمیر را با قالبهای دلخواه قالب زده و آنها را با فواصل مناسب داخل سینی فر بچینید. در این دستور، نیازی به استفاده از کاغذ روغنی روی سینی فر نیست.
- مرحله ششم: حالا با استفاده از قلمموی آشپزی، روی هر شیرینی مقداری سفیده تخممرغ مالیده و روی آن کمی پودر پسته بپاشید.
- مرحله هفتم: در نهایت، شیرینیها را داخل فری که از قبل با حرارت 170 درجه سانتیگراد گرم شده، قرار دهید تا بپزند.
نکته: زمان تقریبی پخت حدود 10 تا 12 دقیقه خواهد بود و طلایی شدن زیر شیرینیها معیار مناسبی برای تشخیص کامل شدن زمان پخت است.
طرز تهیه شیرینی حاج پسته کرمانی
این شیرینی را بهعنوان رژیمیترین سوغات کرمان میشناسند و باید آن را همخانواده شیرینی حاج بادوم یزدی دانست. برای تهیه آن باید بهازای 200 گرم پودر پسته و 250 گرم آرد سفید، 100 گرم پودر قند و 10 گرم روغن جامد فراهم کنید. البته 1 عدد زرده تخممرغ هم فراموش نشود. در ادامه، دستور تهیه را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:
- مرحله اول: ابتدا زرده تخممرغ و روغن جامد را در ظرفی مناسب ریخته و با همزن بزنید تا کاملا یکدست و نرم شوند.
- مرحله دوم: در ادامه، آرد سفید را با پودر پسته و پودر قند مخلوط کرده و این ترکیب را بهتدریج به مواد قبلی اضافه کنید.
- مرحله سوم: وقتی خمیری یکدست و منسجم ایجاد شد، گلولههای کوچک گرد یا بیضی شکل از آن جدا کرده و آنها را به قطر تقریبی 1 تا 1.5 سانت پهن کنید. خمیرهای کوچک را داخل سینی فر بچینید.
- مرحله چهارم: حالا سینی فر را به مدت 20 تا 25 دقیقه در یکی از طبقات میانی یخچال بگذارید تا خمیر استراحت کند و خودش را بگیرد.
- مرحله پنجم: در ادامه، سینی فر را داخل دستگاه فر که از قبل روشن کرده و روی حرارت 180 درجه سانتیگراد تنظیم کردهاید، قرار دهید. 15 تا 20 دقیقه دیگر، شیرینی خوشمزه کرمانی شما آماده است.
طرز تهیه شیرینی پسته ای یخچالی
یکی از سادهترین روشهای تهیه شیرینی پسته ای، روشی است که در ادامه ذکر میکنیم. در این دستور نیازی به استفاده از فر و ورز دادن خمیر نیست، اما باید زمان کافی برای فرم گرفتن شیرینیها در یخچال را در نظر بگیرید که این زمان حدود 1 ساعت خواهد بود. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه شیرینی پسته ای یخچالی را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه شیرینی پسته ای یخچالی
مواد اولیه برای تهیه این شیرینی خوشمزه عید نوروز به صورت جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
پسته ریز خردشده | 1 پیمانه |
بیسکوییت پتیبور | 1 بسته |
شیرعسلی | 200 گرم |
شکلات تختهای سفید | 200 گرم |
مراحل دستور تهیه شیرینی پسته ای یخچالی
برای تهیه این شیرینی فوری عید، از دستور زیر استفاده کنید:
- مرحله اول: ابتدا بیسکوییت پتیبور و پسته را به صورت جداگانه داخل غذاساز ریخته و کاملا پودر کنید.
- مرحله دوم: در ادامه، شکلات تختهای را به صورت ریز خرد کرده و در ظرفی مناسب به روش بنماری ذوب کنید.
- مرحله سوم: شیرعسلی را به شکلات ذوب شده اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند.
- مرحله چهارم: حالا پودر بیسکوییت و پودر پسته را به بقیه مواد افزوده و هم بزنید تا ترکیب یکدستی ایجاد شود.
- مرحله پنجم: مواد شیرینی را به صورت داغ داخل قالب سیلیکونی شکلات ریخته و خوب فشرده کنید.
- مرحله ششم: قالب را به مدت 20 دقیقه داخل یخچال بگذارید تا کاملا سفت شود. سپس شیرینیها را از قالب خارج کرده و در ظرفی مناسب بچینید.
طرز تهیه شیرینی پسته ای بدون فر
شما میتوانید مثل طرز تهیه شیرینی گل سرخی مخصوص عید نوروز ، شیرینی پسته ای را هم بدون فر درست کنید. برای این منظور، مطابق دستور زیر پیش بروید:
- مرحله اول: ابتدا خمیر شیرینی را مطابق یکی از روشهای گفتهشده آماده کرده، قالب بزنید و داخل یک سینی مناسب به رنگ روشن بچینید.
- مرحله دوم: قابلمهای مناسب را روی حرارت قرار داده و کف آن یک سهپایه کوتاه قرار دهید. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه روی حرارت و شعلهپخشکن بماند تا کاملا گرم شود.
- مرحله سوم: در ادامه، سینی شیرینی را روی پایه داخل قابلمه قرار دهید و درب قابلمه هم دمکنی بگذارید. زمان پخت در این روش، بین 30 تا 40 دقیقه خواهد بود.
نکته: برای تست پخت شیرینی، با چاقو آنها را تکان دهید و اگر راحت جابهجا شدند، یعنی شیرینی پخته و آماده است. سینی شیرینی را 1 ساعت در دمای محیط بگذارید و سپس در ظرف سرو بچینید.
نکات مهم برای تهیه شیرینی پسته ای
اگر میخواهید یک شیرینی پسته ای حرفه ای در منزل درست کنید، نکات و موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- دقت داشته باشید که پس از پخت، روی شیرینی پسته ای نرم است، اما این به معنای خام بودن شیرینی نیست و اگر چند دقیقه در دمای محیط بماند، روی شیرینی هم سفت خواهد شد.
- یکی از فوتهای کوزهگری تهیه این شیرینی عید نوروز، نحوه ورز دادن خمیر آن است. خمیر این شیرینی در ابتدا خشک است و باید با ورز دادن حالت چسبنده پیدا کند. البته دقت کنید که چسبندگی خمیر باید بهحدی باشد که بتوان آن را جمع کرد و در عین حال باید مراقب باشید که خمیر به روغن نیفتد.
- برای اینکه شیرینی پسته ای خشک نشود، شیرینیها را داخل فر بررسی کنید و وقتی سطح زیر آنها تغییر رنگ داد و طلایی شد، شیرینیها را از فر بیرون بیاورید.
- در بعضی رسپیهای این شیرینی از مقداری رنگ خوراکی سبز هم استفاده میشود تا شیرینیها در نهایت رنگ و لعاب پررنگتری داشته باشند.
- برای تهیه شیرینی پسته ای قزوین ، علاوه بر مواد گفتهشده در دستور اول، از مقداری آرد برنج هم استفاده میشود. ترکیب روغن هم باید مخلوطی از روغن جامد صافشده و روغن مایع یا کره باشد. در این دستور هم باید آرد برنج الک شود و لازم است که خمیر شیرینی به مدت 4 تا 5 ساعت در یخچال استراحت کند.
- میتوانید با قرار دادن مغز پسته روی هر شیرینی، ظاهر جذابتری به آنها بدهید و یا از قالبهای نقشدار استفاده کنید. همچنین میتوانید مقداری شکلات سفید را بنماری کرده و با قیف روی قسمتی از شیرینیها بریزید.
- برای پخت یک شیرینی خوشعطر و بو، هل سبز را بعد از چند بار آسیاب کردن از الک ریز عبور داده و با بقیه مواد مخلوط کنید.
- شیرینی پسته ای بافت بسیار تردی دارد. بنابراین حداقل 1 ساعت بعد از پخت کامل، به آنها دست نزنید و اجازه دهید کاملا خنک شوند. در غیر این صورت، بهمحض جابهجایی، شیرینیها پودر شده و زحمات شما به هدر میرود!
- برای تهیه این شیرینی نوروزی لذیذ، بهجای سینی فر از یک سینی رنگ روشن استفاده کنید. زیرا استفاده از سینی تیره باعث میشود که زیر شیرینیها خیلی زود تغییر رنگ داده و بسوزد.
اصول نگهداری از شیرینی پسته ای
شیرینی پسته ای را داخل ظرفی دربدار و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. توجه داشته باشید که قرار گرفتن این شیرینی در معرض نور مستقیم خورشید، کیفیت آن را پایین آورده و رنگ شیرینی را کمرنگ میکند.
بهترین جایگزین ها در طرز تهیه شیرینی پسته ای
استفاده از پودر هل در طرز تهیه شیرینی پسته ای ، روشی مرسوم و متداول است. بااینحال، اگر عطر هل را دوست ندارید، میتوانید بهجای آن از پودر زنجبیل یا وانیل استفاده کنید.
شیرینی پسته ای خوشمزه و مجلسی را از اسنپ فود سفارش دهید…
پخت شیرینی در خانه واقعا لذتبخش است، بااینحال مواقعی پیش میآید که برای پختن شیرینی سادهای مثل شیرینی پسته ای هم وقت و حوصله کافی وجود ندارد. در این شرایط حتما روی همراهی اسنپ فود حساب کنید و با سفارش شیرینی از این سایت محبوب، نیاز خود را به بهترین شکل ممکن برآورده سازید.
سوالات متداول
جایگزین پودر هل در شیرینی پسته ای چیست؟
شما میتوانید برای این منظور از پودر زنجبیل یا وانیل استفاده کنید.
شرایط نگهداری شیرینی پسته ای چیست؟
این شیرینی باید در ظرفی دربدار و در مکانی خشک و خنک مثل یخچال نگهداری شود.
چطور شیرینی پسته ای را سرو کنیم؟
بعد از پخت کامل، شیرینیها را 1 ساعت بدون جابهجا کردن، داخل همان سینی فر در فضای محیط قرار دهید تا کاملا خنک شوند و سپس آنها را در ظرف مناسب سرو بچینید. بافت شیرینی گرم بسیار حساس است و بهسرعت پودر میشود.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402