آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
آموزش آشپزی
1/5 - (1 امتیاز)
1

طرز تهیه فطایر گوشت و قارچ + عکس

مینا اسماعیل بیگی 21 فروردین 1403 7 دقیقه
۴ نفر
مناسب برای
غذای اصلی
نوع
متوسط
سطح
30 دقیقه
زمان آماده سازی
30 دقیقه
پخت

 

فطایر گوشت، یک غذای خوشمزه و مجلسی است که با خمیری ساده و موادی لذیذ تهیه می‌شود. این غذا شباهت زیادی به کیک گوشت دارد و می‌توان آن را به‌صورت لقمه‌ای یا کاپ کیک نیز سرو کرد. فطایر گوشت، انتخابی ایده‌آل برای مهمانی‌ها، جشن‌های تولد و حتی به‌عنوان یک میان‌وعده کامل و مغذی است.

عکس فطایر گوشت

فطایر عربی، یک غذای ساده و مناسب برای تمام سنین است که به مزاج هر ذائقه‌ای خوش می‌آید. این غذا به دلیل داشتن مواد مغذی مانند گوشت، سبزیجات و نان می‌تواند به‌عنوان یک وعده ‌غذایی کامل سرو شود. همچنین فطایر گوشت را می‌توانید به‌عنوان پیش‌غذا در کنار غذاهای دیگر نیز سرو کنید.

در ادامه این مقاله طرز تهیه فطایر گوشت با قارچ را به شما آموزش خواهیم داد.

میزان کالری در هر بشقاب 200 کالری
زمان لازم برای آماده‌سازی 1 الی 1 ساعت و نیم
زمان لازم برای پخت 40 دقیقه در فر
تعداد نفرات 6 نفر
درجه سختی متوسط

 

طرز تهیه فطایر گوشت و قارچ + عکس

فطایر گوشت نوعی غذای عربی است که اصالتاً متعلق به لبنان است و شباهت زیادی به پیراشکی و کیک گوشت دارد. این غذا با خمیری نازک و ترد تهیه می‌شود و داخل آن را با مواد مختلفی مانند گوشت، مرغ، پنیر و سبزیجات پر می‌شود. فطایر گوشت و قارچ یکی از محبوب‌ترین انواع فطایر عربی است که طعمی بی‌نظیر و دلچسب دارد.

 

فطایر گوشت و قارچ یک غذای لذیذ و مقوی

تهیه این غذا شامل ۴ بخش است: یکی تهیه خمیر فطایر و دوم تهیه مواد میانی آن، سوم تهیه فطایر و در نهایت تهیه رومال فطایر عربی و پخت آن که به طبخ یک پیش‌غذای خیلی شیک و خوشمزه می‌انجامد.

بخش اول؛ تهیه خمیر فطایر گوشت

مواد لازم برای تهیه خمیر فطایر عبارت‌اند از:

آرد نان فانتزی 250 گرم
کره گیاهی 25 گرم
شیر ولرم 1.2 پیمانه
آب ولرم به مقداری که خمیر نچسب شود
نمک 1.2 قاشق چای‌خوری
خمیرمایه خشک فوری 1 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه مرحله‌به‌مرحله خمیر فطایر:

مرحله اول: آرد را در ظرفی نسبتاً بزرگ بریزید و نمک و خمیرمایه خشک را با آن مخلوط کنید.

مرحله دوم: سپس شیر ولرم را داخل آرد ریخته و با آن مخلوط کنید. بهتر است دمای شیر حدود 35 درجه سانتی‌گراد باشد.

مرحله سوم: کره را به روش بنماری ذوب کرده و داخل ترکیب شیر و آرد بریزید. اکنون مواد را کامل با هم مخلوط کنید.

 

خمیر را ورز دهید و اجازه دهید تا در دمای محیط استراحت کند.

مرحله چهارم: حالا نوبت اضافه‌ کردن آب ولرم می‌رسد. دقت داشته باشید که آب نیز باید با شیر هم دما باشد. اما باید آب را کم‌کم داخل خمیر بریزید و هم‌زمان خمیر را نیز ورز دهید تا جایی که خمیر یکدست شده و حالت چسبندگی نداشته باشد.

مرحله پنجم: روی صفحه کار را آرد پاشی کرده و خمیر را به مدت 5 دقیقه خوب ورز دهید. نباید خمیر را چنگ بزنید و تنها باید با قسمت داخلی دست، آن را ورز دهید.

مرحله ششم: حالا که خمیر آماده شده است، ظرف را چرب کنید و خمیر را به‌صورت چونه درآورید و در آن قرار دهید. روی ظرف را با سلفون پوشانده و یک حوله نیز روی آن بکشید و صبر کنید تا در دمای محیط برای 40 دقیقه استراحت کند.

بخش دوم؛ طرز تهیه مواد داخل خمیر فطایر

برای درست‌کردن مواد میانی فطایر گوشت و قارچ به این مواد نیاز دارید:

گوشت چرخ‌کرده 100 گرم
پیاز نگینی خرد شده 1 عدد متوسط
ذرت شیرین 1.4 پیمانه
فلفل‌دلمه‌ای خرد شده 1.4 پیمانه
قارچ پخته شده 1.4 پیمانه
رب گوجه‌فرنگی 1.2 قاشق غذاخوری
پنیر موزارلا یا پنیر گودا سه ورق
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر پاپریکا به مقدار لازم
روغن‌مایع به مقدار لازم

 

دستور تهیه مرحله‌به‌مرحله تهیه مایه داخلی فطایر گوشت:

مرحله اول: در مدتی زمانی که به خمیر فطایر استراحت می‌دهید، سراغ درست‌کردن مایه داخل آن بروید. برای درست‌کردن مایه فطایر اول پیاز را نگینی و ریز خرد کنید و در کمی روغن و روی حرارت ملایم تفت دهید تا پیازها کامل سرخ شده و طلایی‌رنگ شوند. سپس گوشت چرخ‌کرده را داخل پیازهای سرخ شده بریزید و در روغن تفت دهید تا پخته شود.

 

گوشت را همراه با پیاز در روغن تفت دهید.

مرحله دوم: پس از پختن گوشت چرخ‌کرده، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر پاپریکا را روی آن ریخته و رب بزنید و مواد را با هم تفت دهید طوری که همه مواد با هم ترکیب شده و بوی خامی رب گرفته شود.

مرحله سوم: در این مرحله باید ذرت شیرین، فلفل‌دلمه‌ای و قارچ پخته شده را به ترکیب بیفزایید و دوباره مواد را با هم مخلوط کنید و هم‌زمان روی حرارت ملایم تفت دهید.

حالا مایه فطایر آماده شده است، آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی در دمای محیط خنک شود.

درست‌کردن فطایر گوشت و قارچ

اکنون که خمیر و مایه هر دو آماده شده‌اند نوبت درست‌کردن فطایر عربی است.:

مرحله اول:  خمیر را از ظرف خارج کنید و روی صفحه کار مجدد کمی ورز دهید. این کار باعث می‌شود هوای داخل خمیر خارج شود. سپس خمیر را به ۲ قسمت مساوی تقسیم کرده و هر یک را جداگانه چونه کنید.

مرحله دوم: هر دو چونه را با وردنه و به ‌اندازه قالب موردنظرتان باز کنید. برای این که خمیر به ته قالب نچسبد ابتدا قالب را چرب نمایید و سپس داخل آن کاغذ روغنی پهن کنید بعد خمیر را داخل قالب قرار دهید.

 

خمیر را به اندازه قالب باز کنید.

مرحله سوم: مواد میانی را در قسمت وسط خمیر بریزید و سپس با قاشق به طور یکنواخت در همه سطح خمیر پهن کنید، طوری که همه سطح خمیر را بپوشاند.

مرحله چهارم: اکنون روی مواد، پنیر بریزید. می‌توانید به ‌دلخواه از پنیر موزارلا یا گودا و حتی پنیر رنده شده استفاده کنید.

مرحله پنجم: چونه دوم را هم که از قبل بازکرده بودید روی سطح مواد میانی و پنیر قرار دهید طوری که کامل آن را بپوشاند. انگشتتان را کمی مرطوب کنید و کناره‌های خمیر زیرین را مقداری مرطوب کنید و خمیر رویی را با دست روی آن بفشارید تا هنگام پخت از هم جدا نشوند.

مرحله ششم: قبل از پخت فطایر گوشت روی قالب سلفون بکشید و آن را کنار بگذارید تا فطایر عربی به مدت نیم ساعت و برای بار دوم استراحت کند.

طرز تهیه رومال فطایر گوشت

در مدتی که فطایر در حال استراحت ثانویه است، شما رومال آن را آماده کنید. موادی که برای تهیه رومال فطایر به آن‌ها نیاز خواهید داشت عبارت‌اند از:

زرده تخم‌مرغ 1 عدد
شیر 1 قاشق غذاخوری
کنجد برای تزیین به مقدار دلخواه
سیاه‌دانه یا تخم خرفه برای تزیین به مقدار دلخواه

 

برای درست‌کردن رومال این فطایر عربی مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

مرحله اول: ابتدا با استفاده از چنگال زرده تخم‌مرغ را خوب بزنید تا کف کند. سپس شیر را به آن اضافه کرده و کامل با هم ترکیب کنید.

مرحله دوم: پس از استراحت فطایر روی سطح بالایی خمیر، 8 برش نازک ایجاد کنید طوری که تا انتهای خمیر برش نخورد.

 

فطایر گوشت و قارچ، یک غذای اصیل و خوش‌طعم عربی

مرحله سوم: پس از این کار با استفاده از قلم‌مو ترکیب شیر و زرده تخم‌مرغ یا همان رومال را روی همه سطح خمیر بزنید و روی هر یک از برش‌ها را به ‌دلخواه با کنجد، تخم خرفه یا سیاه‌دانه تزیین کنید.

مرحله چهارم: حالا فر را روی دمای 180 درجه تنظیم کنید تا گرم شود. قالب فطایر را در طبقه وسط فر قرار دهید و زمان را روی 40 درجه تنظیم کنید تا فطایر گوشت پخته شود.

پس از این که روی خمیر طلایی شد و فطایر کامل مغزپخت شد، آن را بیرون آورده و سرو کنید.

خواص فطایر گوشت

فطایر گوشت و قارچ، یک غذای خوشمزه و مغذی، سرشار از پروتئین، آهن، ویتامین B12، فیبر و آنتی‌اکسیدان است به همین دلیل فواید بسیاری برای بدن دارد.

  • فطایر گوشت و قارچ به دلیل داشتن گوشت چرخ‌کرده، منبع خوبی از پروتئین است. پروتئین برای ساخت و ترمیم عضلات، تولید آنزیم‌ها و هورمون‌ها و حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن ضروری است.

 

فطایر گوشت؛ انتخابی مناسب برای پیش‌غذا در مهمانی

  • ویتامین B12 برای تولید گلبول‌های قرمز خون، عملکرد صحیح سیستم عصبی و سلامت مغز ضروری است.
  • آنتی‌اکسیدان‌های موجود در فطایر گوشت به محافظت از سلول‌های بدن در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند.
  • فیبر نیز برای سلامت گوارش، تنظیم قند خون و کاهش کلسترول مفید است.

در آخر…

فطایر گوشت و قارچ، یک غذای خوشمزه مجلسی و مغذی است که به‌عنوان پیش‌غذا یا یک وعده‌غذایی کامل می‌تواند سرو شود. این غذا از خمیری ساده که با موادی میانی لذیذ پر شده است تهیه می‌شود و طعمی بی‌نظیر و دلچسب دارد.

خمیر فطایر، بافتی نرم و لطیف دارد که در دهان آب می‌شود. داخل این خمیر، ترکیبی بی‌نظیر از گوشت چرخ‌کرده، قارچ‌های معطر و ادویه‌جات جادویی نهفته است.

 

فطایر گوشت و قارچ، طعم دلچسبی که شیفته‌اش خواهید شد.

طرز تهیه فطایر گوشت را در این مقاله به شما آموزش دادیم. نحوه طبخ این فطایر عربی کمی پیچیده است، اما اگر کمی صبور باشید و با دستور تهیه ما پیش بروید می‌توانید یکی از بهترین و محبوب‌ترین پیش‌غذاهای جهان را درست کنید.

 

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود