آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه پنیر کوزه ای
دسته‌بندی نشده
2/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه پنیر کوزه ای با چند ماده اولیه ساده

مینا اسماعیل بیگی 25 فروردین 1403 5 دقیقه

پنیر کوزه ای یکی از انواع پنیرهای قدیمی است که برای درست کردن آن به چندین ماه زمان نیاز دارید. در طرز تهیه پنیر کوزه ای ، ابتدا  شیر گاو را با حرارت ملایم گرم کرده، سپس یک قاشق چای‌خوری از مایه پنیر را با کمی شیر مخلوط کنید و داخل قابلمه بریزید. درب قابلمه را ببندید و پتویی روی آن بگذارید تا مواد بدون تکان خوردن به مدت 45 دقیقه استراحت کنند. پس از آن پنیر را در توری بریزید و محکم گره بزنید. توری را روی ظرفی قرار داده و یک شئ سنگین روی آن بگذارید. برای 4 تا 5 ساعت به آن استراحت بدهید. سپس پنیر را نمک بزنید و برای یک ماه در جای خنک مانند زیر زمین بگذارید. پس از این مرحله پنیر را رنده کرده و به آن سبزیجات اضافه کنید. درنهایت آن را درون کوزه یا دبه‌ بریزید و برای مدت سه ماه در جای خنک قرار دهید. پس از این زمان هم می‌توانید آن را میل کنید.

جدول زیر شامل کلیه اطلاعات مربوط به طرز تهیه این پنیر است.

پنیر کوزه ای

زمان آماده‌سازی مواد 6 ساعت
زمان آماده شدن برای مصرف 4 تا 5 ماه
میزان سختی زیاد

طرز تهیه پنیر کوزه ای

پنیر کوزه ای بسیار مقوی است و عطر و طعم بی‌نظیری دارد. به همین دلیل بسیاری از خانواده‌ها آن را برای صبحانه انتخاب می‌کنند. این پنیر نسبت به دیگر انواع آن، شکل ظاهری متفاوتی دارد و ظاهر آن خردشده است. معمولا پنیر کوزه‌ای را از شیر تازه گاو تهیه می‌کنند و به همین دلیل پروتئین و کلسیم بسیار بالایی دارد. در ادامه مواد اولیه مورد نیاز و مراحلی را که برای درست کردن این مدل پنیر نیاز دارید، به شما خواهیم گفت:

عکس پنیر کوزه ای

مواد لازم برای تهیه پنیر کوزه ای

درست کردن پنیر کوزه ای با استفاده از مواد اولیه زیر انجام می‌شود:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
شیر گاو تازه 20 کیلوگرم
مایه پنیر 2/1 قاشق چای‌خوری
نمک یددار درشت به مقدار لازم

مراحل تهیه پنیر کوزه ای

پس از آماده کردن مواد بالا باید مراحل زیر را برای تهیه این پنیر انجام دهید:

  • مرحله اول: در اولین مرحله شیر گاو تازه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا دمای آن کمی بالا رود.

نکته: شیر درون قابلمه نباید به نقطه جوش برسد.

  • مرحله دوم: به اندازه نوک قاشق چای‌خوری از مایه پنیر را بردارید و آن را با 2 پیمانه شیر مخلوط کنید.
  • مرحله سوم: ترکیب مایه پنیر و شیر را درون قابلمه بریزید.
  • مرحله چهارم: درب قابلمه را بگذارید.
  • مرحله پنجم: روی قابلمه یک پتو قرار دهید. این مواد باید برای مدت 45 دقیقه به همان حالت و بدون تکان خوردن باقی بمانند.
  • مرحله ششم: زمانی که پنیر خودش را گرفت و حالتی شبیه به ماست شل را پیدا کرد، باید آن را درون توری بریزید و محکم گره بزنید.
  • مرحله هفتم: توری حاوی پنیر را روی ظرف بگذارید و یک شئ سنگین را هم روی آن قرار دهید. پنیر باید برای مدت زمان 4 تا 5 ساعت به همین شکل باقی بماند.
  • مرحله هشتم: پس از گذشت این زمان، پنیر را نمک‌پاشی کنید و درون سطلی قرار دهید.
  • مرحله نهم: اگر بعد از یک روز پنیر آب پس نداد، خودتان با استفاده از آب نمک کمی آب برایش درست کنید و در ظرف بریزید.
  • مرحله دهم: این ظرف حاوی پنیر را باید در جای خنکی مانند زیر زمین قرار دهید. تقریبا یک ماه زمان نیاز است تا بتوانید از آن استفاده کنید.
  • مرحله یازدهم: پس از گذشت یک ماه به سراغ پنیر بروید و آن را رنده کنید.

نکته: می‌توانید در این مرحله کمی سبزی هم به پنیر بیفزایید.

  • مرحله دوازدهم: حالا پنیر را درون کوزه یا دبه بریزید و آن را کامل فشار دهید.

نکته: فشار دادن پنیر را تا جایی ادامه دهید که در زمانی که درون کوزه قرار دارد، هیچ هوایی به آن نخورد.

  • مرحله سیزدهم: اکنون کوزه را در زیر زمین که خنک است، چال کنید.
  • مرحله چهاردم: بعد از سه ماه پنیر شما آماده است و می‌توانید به سراغ آن بروید.

نکات لازم در طرز تهیه پنیر کوزه ای

طرز تهیه پنیر کوزه ای را تنها با طی مراحل بالا می‌توانید انجام دهید. اما نکاتی هم وجود دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

نکات لازم در طرز تهیه پنیر کوزه ای

  • بعد از رنده کردن پنیر حتما طعم آن را بچشید و در صورت نیاز کمی نمک به آن اضافه کنید.
  • بهترین زمان برای تهیه پنیر کوزه‌ای در فصل تابستان و مصرف آن در پاییز و زمستان است.

اصول نگهداری از پنیر کوزه ای

پنیر کوزه ای را پس از آماده‌‌سازی باید درون یخچال قرار دهید. البته می‌توانید آن را در فریزر هم بگذارید و کم‌کم مصرف کنید.

روش جلوگیری از خراب شدن پنیر کوزه ای

پنیر کوزه ای اگر بیشتر از 5 ماه زیر زمین بماند، طعم تلخی را به خود می‌گیرد. همچنین فضایی هم که در آن نگهداری می‌شود، باید خنک باشد.

بهترین جایگزین ها در طرز تهیه پنیر کوزه ای

در هنگام درست کردن پنیر کوزه ای می‌توانید از انواع مواد طعم‌دهنده هم استفاده کنید. به‌طور مثال سیاه‌دانه، تخم خرفه و زیره در بین این ترکیبات قرار می‌گیرند.

تاریخچه پنیر کوزه ای

پنیر کوزه را با نام کپه هم می‌شناسند. این ماده خوراکی به مناطقی مانند آذربایجان، اردبیل، قزوین، کردستان و نواحی غربی ایران تعلق دارد. در گذشته عشایر آن را تهیه می‌کردند؛ اما طعم بی‌نظیر آن باعث شده است که هنوز هم آن را با همان روش سنتی قدیمی درست کنند.

تاریخچه پنیر کوزه ای

خواص پنیر کوزه ای برای بدن

پنیر کوزه ماده غذایی مفید و باارزشی به‌شمار می‌آید. این پنیر حاوی مقدار زیادی کلسیم، پروتئین، فسفر و ویتامین‌های مختلف مانند A، D و K است که سلامت استخوان‌ها را به دنبال دارد و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. این پنیر همچنین خواص آنتی‌اکسیدانی هم دارد که می‌تواند بدن را در برابر اثرات منفی سدیم محافظت کند. مصرف پنیر کوزه به‌ویژه در کودکان و بزرگسالان، به بهبود و تقویت ساختار استخوانی هم کمک می‌کند و به‌عنوان منبع غذایی مفید با خواص تغذیه‌ای بالا شناخته می‌شود.

پنیر کوزه ای، پنیری در دل کوزه های سفالی…

طرز تهیه پنیر کوزه ای را در این مطلب به شما آموزش دادیم و همانطور که دیدید، مراحل تهیه جذابی دارد. با این حال، زمان مورد نیاز برای تهیه این پنیر بسیار زیاد است و اگر فکر می‌کنید که حوصله منتظر ماندن را ندارید، از اسنپ فود کمک بگیرید. شما می‌توانید لبنیات موردنظر خود را از قسمت سفارش لبنیات اسنپ فود سفارش داده و در محل اقامت خود تحویل بگیرید.

در پایان، اگر شما هم تجربه تهیه این مدل پنیر را داشته‌اید، نظرات خود را در مورد نحوه انجام آن با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

نجوشیدن شیر تازه گاو باعث بیماری نمی‌شود؟

زمانی که شما پنیر را برای یک ماه در جای خنک نگه دارید، عوامل ایجاد بیماری‌هایی مثل تب مالت که ممکن است در شیر نجوشیده وجود داشته باشند، از بین خواهند رفت.

اگر پنیر کوزه ای بعد از گذشت یک ماه هنوز آب داشته باشد، باید چه کاری انجام دهیم؟

در این صورت باید پنیر را درون گونی بریزید و برای مدت 2 تا 3 ساعت روی آن یک سنگ بزرگ قرار دهید.

پنیر کوزه ای باید حتما بعد از سه ماه از زیر زمین خارج شود؟

خیر؛ می‌توانید آن را بین 4 تا 5 ماه هم زیر زمین نگه دارید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود