آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه پنیر موزارلا
دسته‌بندی نشده
به این مقاله امتیاز دهید
بدون نظر

طرز تهیه پنیر موزارلا به ۲ روش + نکات تهیه و نگهداری

مینا اسماعیل بیگی 25 فروردین 1403 7 دقیقه

در طرز تهیه پنیر موزارلا با اسید سیتریک، باید ابتدا مایه پنیر را له کرده و در قابلمه‌ای با آب حل کنید. سپس شیر گرم و اسید سیتریک را داخل قابلمه بریزید. مایه پنیر را به شیر بیفزایید و تنظیم حرارت را انجام دهید. وقتی دلمه شیر را مشاهده کردید، آن را درون پارچه‌ای که روی یک سبد قرار داده‌اید، بریزید و اجازه دهید تا آب آن درون ظرف زیر سبد بریزد. سپس پنیر خشک‌شده را درون ظرف حاوی آب پنیر بگذارید و در مایکروفر گرم ‌کنید. در مرحله بعدی پنیر را بفشارید، سپس در آب قرار دهید و دوباره در مایکروفر گرم کنید. در ادامه، پنیر را از آب بردارید و بگذارید تا سرد شود. در این مرحله آن را برای چند ثانیه در آب داغ فرو ببرید و ورز دهید تا شکل دلخواه شما را بگیرد.

توضیحات کامل‌تر این طرز تهیه و روش درست کردن آن با سرکه را در ادامه به شما آموزش داده‌ایم. جدول مشخصات این پنیر نیز به شکل زیر است:

پنیر موزارلا

زمان آماده‌سازی مواد ۳۰ دقیقه
زمان آماده شدن برای مصرف ۳۰ دقیقه
میزان سختی زیاد

طرز تهیه پنیر موزارلا با اسید سیتریک

پنیر موزارلا یکی از پنیرهای پرطرفدار و خوشمزه در سراسر دنیا است. شرکت‌های مختلفی این پنیرها را با طعم و رنگ‌های مختلف تولید می‌کنند که می‌توان آن را در کنار غذا یا به‌عنوان صبحانه سرو کرد. برای درست کردن پنیر موزارلا، به مواد اولیه زیاد یا طی کردن مراحل پیچیده نیاز ندارید. کافی است ترکیباتی را که در جدول زیر آورده‌ایم، تهیه کنید و مراحلی را که آموزش داده‌ایم، به ترتیب انجام دهید.

طرز تهیه پنیر موزارلا با اسید سیتریک

مواد لازم برای تهیه پنیر موزارلا خانگی با اسید سیتریک

برای درست کردن پنیر موزارلا با اسید سیتریک، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
قرص مایه پنیر 2/1 عدد
آب جوشیده و سردشده 2/1 پیمانه
شیر گاو 3.5 لیتر
اسید سیتریک 2 قاشق چای‌خوری

مراحل تهیه پنیر موزارلا با اسید سیتریک

قبل از شروع مراحل طرز تهیه پنیر موزارلا ، یک دماسنج را کنار خود بگذارید. سپس مراحل زیر را به ترتیب و با دقت انجام دهید:

  • مرحله اول: قرص مایه پنیر را درون کاسه‌ای بگذارید و با استفاده از هاونی کوچک آن را له کنید.
  • مرحله دوم: پودر مایه پنیر را داخل آب بریزید و آن را هم بزنید تا حل شود.
  • مرحله سوم: یک بشقاب را روی ظرف قرار دهید تا مایه به اصطلاح عمل بیاید.
  • مرحله چهارم: شیر را درون قابلمه‌ای بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.
  • مرحله پنجم: قبل از رسیدن شیر به نقطه جوش، اسید سیتریک را به آن اضافه کنید.
  • مرحله ششم: یک دماسنج را درون ظرف قرار دهید و زمانی که دمای شیر به 88 درجه فارنهایت رسید و برای مدت زمان 5 دقیقه روی همین حرارت ثابت باقی ماند، مایه پنیری را که حل کرده‌اید، داخل قابلمه بریزید.
  • مرحله هفتم: اکنون شیر شروع به دلمه بستن می‌کند. باید دوباره دماسنج را داخل آن قرار دهید. وقتی حرارت به 40 درجه رسید، شعله زیر قابلمه را خاموش کنید.
  • مرحله هشتم: یک آبکش را بردارید و پارچه نخی تمیزی را داخل آن بگذارید.
  • مرحله نهم: محتویات داخل قابلمه را درون پارچه بریزید و آن را گره بزنید. این بقچه ایجادشده باید برای مدت دیگری درون صافی باقی بماند تا تمام آب آن به‌طور کامل گرفته شود و درون ظرف دیگری که زیر آن قرار گرفته است، ریخته شود.
  • مرحله دهم: دلمه‌هایی را که آب خود را از دست داده و خشک شده‌اند، از درون پارچه خارج کنید و درون ظرفی که آب پنیر داخل آن ریخته است، بگذارید.
  • مرحله یازدهم: ظرف حاوی پنیر و آب پنیر را برای مدت 1 دقیقه درون مایکروفر قرار دهید.
  • مرحله دوازدهم: ظرف را بردارید و پنیر را با پشت قاشق فشار دهید تا آبی که درون بافت آن رفته است، خارج شود.
  • مرحله سیزدهم: پنیر را دوباره درون آب بیندازید. سپس ظرف را با دمای 85 درجه سانتیگراد و به مدت 5 دقیقه داخل فر بگذارید.
  • مرحله چهاردهم: اکنون باید پنیر را از داخل آب پنیر خارج کنید و در صافی قرار دهید. سپس با قاشق آن را بفشارید تا آب اضافی آن گرفته شود.
  • مرحله پانزدهم: اجازه دهید تا دمای پنیر پایین بیاید.
  • مرحله شانزدهم: پنیر را همراه با ظرفش برای 5 تا 10 ثانیه درون ظرف آب داغ فرو ببرید.
  • مرحله هفدم: پنیر را روی سطحی صاف قرار داده و آن را ورز دهید. باید به‌صورت طنابی آن را بکشید و دوباره تا کنید و وقتی به مقدار کافی کش آمد، آن را به شکل دلخواه فرم دهید.

طرز تهیه پنیر موزارلا با سرکه

گاهی می‌توان پنیر موزارلا را با سرکه هم درست کرد که در این روش کشسانی پنیر بسیار زیاد خواهد بود. به دلیل در دسترس بودن سرکه، این طرز تهیه پرطرفدارتر از روش قبلی است. در ادامه مواد اولیه مورد نیاز و مراحلی را که برای درست کردن غذا نیاز دارید، به شما خواهیم گفت:

طرز تهیه پنیر موزارلا با سرکه

مواد لازم برای تهیه پنیر موزارلا خانگی با سرکه

در طرز تهیه پنیر موزارلا با سرکه، باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
مایه پنیر 4/3 پیمانه
آب 4/3 پیمانه
شیر کامل و پرچرب 4 پیمانه
سرکه 3 قاشق چای‌خوری

مراحل تهیه پنیر موزارلا با سرکه

پس از آماده کردن مواد اولیه موجود در جدول بالا، باید مراحل زیر را برای درست کردن پنیر تا انتها طی کنید:

  • مرحله اول: شیر را روی شعله گاز قرار دهید و برای 30 دقیقه با دمای بین 60 تا 70 درجه سانتی‌گراد بجوشانید.
  • مرحله دوم: سرکه را با کمی آب مخلوط کرده و به قابلمه اضافه کنید. سپس بگذارید که این ترکیب برای 30 دقیقه دیگر نیز روی حرارت باقی بماند.
  • مرحله سوم: مایه پنیر را در آب حل کرده و داخل قابلمه بریزید. این مواد را در طول 30 دقیقه مرتب هم بزنید.
  • مرحله چهارم: اجازه دهید تا قابلمه حاوی شیر و ترکیبات، 15 دقیقه دیگر بدون هم زدن روی حرارت باقی بمانند.
  • مرحله پنجم: زمانی که حس کردید شیر دلمه بسته است، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا قابلمه برای 30 دقیقه روی شعله خاموش گاز بماند.
  • مرحله ششم: دلمه‌ها را از روی شیر جمع کرده و در ظرف دیگری بریزید.
  • مرحله هفتم: قسمت انتهایی قابلمه را که باقیمانده شیر در آن مانده است، درون آب سرد ببرید و دوباره اجازه دهید برای مدت 20 دقیقه با حرارت 100 درجه سانتیگراد روی گاز بجوشد.

نکته: شیر نباید بیشتر از 20 دقیقه حرارت ببیند و در این زمان باید به‌صورت مداوم آن را هم بزنید.

  • مرحله هشتم: دلمه‌هایی را که ایجاد شده‌اند، درون پارچه‌ای بریزید و درون آبکش قرار دهید تا آب آن‌ها گرفته شود.
  • مرحله نهم: تکه‌های پنیر خشک‌شده را درون ظرف شیر جوشیده (در مرحله 7) بگذارید و دوباره آن را در پارچه بریزید و بگذارید آب آن کاملا خارج شود.

نکته: مراحل 8 و 9 را باید سه بار تکرار کنید.

  • مرحله دهم: آخرین باری که آب پنیرها گرفته شد، آن‌ها را درون مایکروفر بگذارید و پس از نرم شدن بافتشان، آن‌ها را ورز دهید. سپس پنیر را به شکلی که می‌خواهید، درآورید.
  • مرحله یازدهم: محلول رقیق آب سرد و نمک تهیه کنید و تکه‌های پنیر را داخل آن بگذارید. سپس ظرف حاوی پنیر را داخل یخچال جای دهید.

نکات لازم در طرز تهیه پنیر موزارلا خانگی

برای درست کردن پنیر موزارلا کافی است مراحل بالا را انجام دهید. به‌علاوه نکات زیر هم به شما کمک می‌کنند تا این پروسه را بهتر پیش ببرید:

نکات لازم در طرز تهیه پنیر موزارلا خانگی

  • برای مطلوب‌تر شدن طعم پنیر، کمی نمک داخل مواد آن بریزید.
  • می‌توانید موقع درست کردن پنیر از سبزیجات معطر استفاده کنید.
  • بهتر است شیری که برای درست کردن پنیر به‌کار می‌برید، چرب باشد.
  • دقیقا هنگام استفاده از پنیر موزارلا آن را رنده کنید و این کار را از قبل انجام ندهید.

اصول نگهداری از پنیر موزارلا

پنیر موزارلای خانگی را در ظرفی حاوی کمی نمک و آب قرار دهید و آن را درون یخچال بگذارید. بعد از یک هفته باید پنیر را میل کنید. اگر قرار است برای مدت طولانی‌تری آن را نگه دارید، حتما آن را درون فریزر بگذارید. البته در نظر داشته باشید که مدت زمان نگهداری این پنیر در فریزر هم فقط 6 ماه است.

روش جلوگیری از خراب شدن پنیر موزارلا

پنیر موزارلا را بهتر است هرچه زودتر مصرف کنید؛ در غیر این صورت طعم و عطر آن تغییر خواهد کرد. ضمن این‌که اگر مدت زمان زیادی از تولید آن بگذرد، بافتش سفت‌تر خواهد شد.

بهترین جایگزین ها برای تهیه پنیر موزارلا

طرز تهیه پنیر موزارلا را می‌توانید با توجه به موادی که در اختیار دارید، با سرکه یا اسید سیتریک انجام دهید. همچنین انتخاب نوع شیر هم بستگی به خود شما دارد.

خواص پنیر موزارلا برای بدن

پنیر موزارلا محصول لبنی بسیار محبوبی است که علاوه بر طعم متفاوت و جذاب، فواید زیادی را هم برای بدن به دنبال دارد. مصرف این ماده خوراکی به حفظ سلامت پوست، مو و ناخن‌ها، تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماری‌ها و عفونت‌ها کمک می‌کند. همچنین کاهش خطر ابتلا به میگرن و کم‌خونی، کنترل سطح کلسترول خون و جلوگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی، حفظ سلامت دندان‌ها، عملکرد صحیح مغز و عصب‌ها، کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند دیابت و آرتریت و کنترل سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت را هم می‌توانیم از خواص پنیر موزارلا بدانیم. البته این ماده نیز مانند تمام مواد خوراکی دیگر باید به اندازه مصرف شود.

خواص پنیر موزارلا برای بدن

برای داشتن یک وعده غذایی لذیذ، پنیر موزارلا را حتما تهیه کنید…

در بالا طرز تهیه پنیر موزارلا را به طور کامل به همراه نکات تهیه آن برای شما توضیح دادیم. این پنیر کاربرد زیادی در ساندویچ‌ها و سالادها دارد و اگر آن را تهیه کنید، غذاها و میان وعده‌های خوشمزه‌ای تهیه خواهید کرد.

البته، همانطور که دیدید، میزان سختی تهیه این پنیر زیاد است و اگر حوصله یا فرصت تهیه پنیر موزارلا را ندارید، پیشنهاد می‌کنیم از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، شما می‌توانید این پنیر را از اسنپ فود سفارش دهید و در محل اقامت خود تحویل بگیرید.

سوالات متداول

چرا پنیر موزارلا بعد از کشیدن پاره می‌شود؟

این مشکل برای برخی افراد پیش می‌آید و کاملا طبیعی است. در این شرایط باید پنیر را برای مدت 5 تا 10 دقیقه دیگر درون مایکروفر قرار دهید.

پنیر موزارلا خانگی چقدر ماندگاری دارد؟

این پنیر در یخچال برای یک هفته و در فریزر تا 6 ماه ماندگاری دارد.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود