طرز تهیه کوفته گردو با 3 دستور مختلف + اصول تهیه و نگهداری
عطر و طعم کوفته گردو، تجربهای متفاوت از چشیدن طعم انواع کوفته را برایتان رقم میزند. در طرز تهیه کوفته گردو ، باید ابتدا مقداری پیازداغ درست کنید. سپس، لپه را هم با مقداری آب بپزید و بکوبید. لپه کوبیده را با پودر نشاسته، پودر مغز گردو، سبزیجات، ادویه و تخممرغها در کاسهای مناسب مخلوط کرده و حسابی ورز دهید. پیازداغ را با زردچوبه و آب در یک قابلمه ریخته و اجازه دهید بجوشد. وقتی آب جوشید، از مواد کوفته گلولههایی به اندازه گردو جدا کرده و برای نیم ساعت، کوفتهها را در آب در حال جوش بپزید. البته کوفته گردو به روشهای دیگری هم طبخ میشود که در این مقاله، جزئیات آنها را شرح میدهیم.
کوفته گردو |
|
تعداد نفرات | 6 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 30 دقیقه |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه کوفته گردو با لپه
اگر بهدنبال یک غذای گیاهی متفاوت و جذاب هستید، کوفته گردو را حتما امتحان کنید. این کوفته، یک غذای کمکالری و بسیار لذیذ است؛ بنابراین علاقمندان به غذاهای رژیمی هم میتوانند آن را در برنامه غذایی خود بگنجانند. در ادامه، مواد لازم و مراحل درست کردن کوفته گردو با لپه را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه کوفته گردو با لپه
مواد اولیه برای پخت کوفته گردو با لپه را مطابق جدول زیر آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
مغز گردوی پودر شده | 300 گرم |
لپه پخته شده | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد |
تخم مرغ | 2 تا 3 عدد |
تره خرد شده | نصف لیوان دسته دار فرانسوی |
مرزه و ترخون خشک | 1 قاشق غذاخوری |
آرد گندم یا پودر نشاسته | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
دستور پخت کوفته گردو با لپه
برای تهیه این غذای لذیذ و دلچسب، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: پیاز را شسته، پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس، آن را در تابهای مناسب با مقداری روغن سرخ کنید تا سبک و طلایی شود.
- مرحله دوم: لپههایی را که از قبل خیساندهاید، با مقداری آب در قابلمهای مناسب بپزید تا کاملا نرم شوند. سپس آنها را با غذاساز یا گوشتکوب بکوبید و کنار بگذارید.
- مرحله سوم: حالا تخممرغها را در کاسهای مناسب و جادار بشکنید و لپه کوبیدهشده، پودر نشاسته و پودر مغز گردو را به آن اضافه کنید.
- مرحله چهارم: در ادامه، سبزیجات کوفته شامل تره، مرزه و ترخون را هم به محتویات کاسه افزوده و مقداری نمک و فلفل سیاه هم اضافه کنید.
- مرحله پنجم: شروع به ورز دادن مواد کنید و دقت داشته باشید که این مرحله بسیار مهم است، زیرا باعث انسجام مواد کوفته و جلوگیری از وارفتن آن در حین پخت میشود.
- مرحله ششم: حالا پیازداغی را که در ابتدا آماده کرده بودید، همراه با مقداری زردچوبه و آب در قابلمهای مناسب ریخته و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب بجوشد.
- مرحله هفتم: در ادامه، از مواد کوفته به اندازه گردو برداشته، با دست خود گرد کنید و داخل قابلمه بیندازید. حدود نیم ساعت بعد، حرارت را خاموش کرده و کوفتهها را سرو کنید.
طرز تهیه کوفته گردو ارومیه
طرز تهیه انواع کوفته | لیست انواع کوفته تنوع چشمگیری دارد. یکی دیگر از دستورهای پخت کوفته گردو، مختص آذربایجان است. در طرز تهیه کوفته گردو تبریزی و ارومیه هم مثل طرز تهیه کوفته گردو با لپه ، از هیچ گوشتی استفاده نمیشود؛ اما این مدل کوفته، چاشنی رب انار دارد و طعم آن با این چاشنی، متفاوت از دستور قبلی خواهد بود. در ادامه، مواد لازم و مراحل دستور پخت این کوفته خوشمزه آذری را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه کوفته گردو ارومیه
کوفته گردو ارومیه و تبریز با مواد اولیه زیر درست می شود:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گردوی آسیابشده | 2 لیوان |
لپه پختهشده | 1.5 لیوان |
تخم مرغ | 2 عدد |
گوجه فرنگی خرد شده نگینی | 4 عدد |
تره | 70 گرم |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
آرد ذرت | 1 قاشق چایخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
دستور پخت کوفته گردوی ارومیه
برای تهیه این غذای خوشمزه، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا لپه پختهشده را با گوشتکوب کاملا له کنید. سپس آن را در ظرفی مناسب با گردوی آسیابشده، تخممرغ، تره، آرد ذرت، ادویهها و نمک ترکیب کرده و چند دقیقه ورز دهید.
- مرحله دوم: در ادامه، پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در قابلمهای مناسب با مقداری روغن سرخ کنید. وقتی پیاز طلایی شد، نمک، فلفل و زردچوبه را هم به آن بیفزایید.
- مرحله سوم: حالا رب گوجه را اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن، گوجهفرنگیهای خردشده را هم در قابلمه بریزید. سپس، 4 لیوان آب در قابلمه بریزید و حرارت شعله را زیاد کنید تا آب بجوشد.
- مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه کوفته گردو ارومیه، دستان خود را با کمی روغن چرب کنید. سپس از مواد کوفته، گلولههایی به اندازه گردو درست کرده و آنها را در قابلمه حاوی سس بیندازید.
- مرحله پنجم: پس از اضافه کردن کوفتهها، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید کوفتهها با حرارت ملایم به مدت 10 دقیقه بپزند و سس کوفته غلیظتر شود.
طرز تهیه کوفته گردو و رب انار
مواد اصلی تشکیلدهنده این کوفته، گردو، گوشت چرخ کرده و رب انار است و مزهای شبیه فسنجان دارد. این غذای اصیل و خوشطعم معمولا در کنار برنج سرو میشود و چشیدن طعم آن میتواند تجربهای متفاوت از خوردن یک خورشت گوشتی لذیذ باشد. در ادامه، مواد لازم و مراحل دستور تهیه کوفته گردو با چاشنی رب انار را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه کوفته گردو و رب انار
مواد مورد نیاز به صورت جدول زیر است. با این مقدار مواد میتوانید برای 4 نفر کوفته گردو و رب انار درست کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گردوی آسیابشده | 4 عدد |
گوشت چرخکرده | 300 تا 400 گرم |
پیاز | 1 عدد |
رب انار | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
نعنا خشک | به مقدار دلخواه |
شکر | مقداری در صورت تمایل |
مواد لازم برای تهیه سس کوفته گردو و رب انار
برای تهیه سس این کوفته، مواد اولیه زیر را فراهم کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گردوی آسیابشده | 4 عدد |
پیاز | 1 عدد |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجهفرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
آب | 3 لیوان |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
دستور پخت کوفته گردو با رب انار
طرز تهیه کوفته گردو با گوشت و رب انار به شرح زیر است:
- مرحله اول: پیاز را شسته، به صورت ریز رنده کرده و آب آن را بگیرید.
- مرحله دوم: گوشت چرخکرده را در کاسهای مناسب بریزید. سپس، پیاز رندهشده، گردوی آسیابشده، رب انار، نعنا خشک و نمک و فلفل را به گوشت افزوده و همه مواد را خوب ورز دهید.
- مرحله سوم: حالا از مواد کوفته به اندازه گردو یا کمی بزرگتر جدا کرده و در دست خود به صورت گرد درآورید. سپس این کوفتهقلقلیها را در ظرفی مناسب کنار هم چیده و 1 ساعت در یخچال بگذارید.
- مرحله چهارم: پس از گذشت زمان لازم، کوفتهها را از یخچال خارج کرده و در تابهای مناسب با مقداری روغن سرخ کنید.
نکته: صبر کنید تا روغن کاملا داغ شود تا کوفتهها سریع خودشان را بگیرند و وا نروند.
- مرحله پنجم: در این مرحله از طرز تهیه کوفته گردو و انار ، به سراغ درست کردن سس کوفته بروید. برای این منظور، پیاز را پس از شستن و پوست گرفتن، به صورت درشت رنده کنید.
- مرحله ششم: در ادامه، پیازها را در قابلمهای مناسب داخل روغن سرخ کنید. وقتی پیازها طلایی شدند، گردوی آسیابشده را بیفزایید و مواد را کمی تفت دهید.
- مرحله هفتم: حالا نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. وقتی بوی ادویهها آزاد شد، رب انار و رب گوجه را در قابلمه بریزید و تفت دهید تا رنگ باز کنند.
- مرحله هشتم: در ادامه، مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و درب آن را ببندید تا آب بجوشد. حالا کوفتههای سرخشده را به سسی که در حال جوش است اضافه کنید.
- مرحله نهم: درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا کوفته گردو حسابی جا بیفتد. 40 دقیقه بعد، کوفته گردوی خوشمزه شما آماده است. میتوانید در اواخر پخت، 1 قاشق غذاخوری شکر هم اضافه کنید که سلیقهای است.
نکات لازم در طرز تهیه کوفته گردو
دانستن نکات زیر به شما کمک میکند که در پخت کوفته گردو، حرفهایتر عمل کنید:
- میتوانید رب گوجهفرنگی را از دستور طرز تهیه کوفته گردو با رب انار حذف کرده و این غذای لذیذ را فقط با چاشنی رب انار درست کنید.
- دقت کنید که در پایان پخت، سس کوفته گردو زیاد نباشد و غذا بیش از اندازه آبکی نشود.
- برخلاف طرز تهیه کوفته تبریزی، کوفته گردو با لپه خیلی زود میپزد. چون این کوفته گوشت ندارد و غذایی نسبتا سبک است.
- بهتر است برای پودر کردن گردوها از دستگاه خردکن یا مولینکس استفاده کنید تا پودر گردو کاملا یکدست شود.
- تخممرغ را از رسپی کوفته گردو حذف نکنید و مواد کوفته را خوب ورز دهید تا کوفتهها وا نروند.
- شما میتوانید برای تهیه کوفته گردو از سبزیجات تازه یا خشک استفاده کنید.
- اگر در طرز تهیه کوفته گردو تبریزی و ارومیه، مقداری آلوی خشک را خیسانده، در مغز کوفتهها جای دهید و سپس آنها را بپزید، غذای لذیذتری خواهید داشت.
اصول نگهداری از کوفته گردو
در صورت تهیه هر نوع کوفته، باقیمانده غذا را در ظرفی مناسب و دربدار ریخته و در یخچال بگذارید. البته، خوب است بدانید که کوفته گردو بدون گوشت در مقایسه با کوفته گردو با رب انار و گوشت، ماندگاری بیشتری دارد.
روش جلوگیری از خراب شدن کوفته گردو
این غذای لذیذ باید دور از گرما و رطوبت قرار گیرد. هنگام استفاده مجدد، رنگ و لعاب کوفتهها و عطر و بوی آنها را بررسی کنید تا مورد مشکوکی وجود نداشته باشد. سپس کوفتهها را مجددا گرم کرده و میل کنید.
بهترین جایگزین ها برای تهیه کوفته گردو
شما میتوانید در طرز تهیه کوفته گردو ، بهجای سبزیجات تازه از سبزیجات خشک استفاده کنید. همچنین در طرز تهیه کوفته گردو با لپه ، پودر نشاسته قابل جایگزینی با آرد گندم است.
خواص گردو
گردو مقادیر زیادی از اسیدهای چرب امگا3 را در خود جای داده است. به همین دلیل، مصرف آن برای سلامت قلب و عروق بسیار مفید است و میتواند فشار خون را کاهش دهد. آنتیاکسیدانهای فراوان موجود در گردو نیز برای ارتقای سیستم ایمنی بدن بسیار مفید هستند و فیبر قابل توجه موجود در این ماده غذایی به عملکرد بهتر سیستم گوارشی کمک میکند. علاوه بر اینها، خواص گردو شامل حال بانوان باردار هم میشود؛ زیرا این ماده غذایی باارزش، مجموعهای کامل از انواع ویتامینهای گروه B مانند فولات، ریبوفلاوین، تیامین و.. را در خود جای داده است که به سلامت بیشتر مادر و رشد بهتر جنین کمک میکنند.
کوفته گردو، کوفته ای خوش طعم و مقوی…
در بالا طرز تهیه کوفته گردو به 3 روش مختلف را توضیح داده و نکات تهیه آن را برای شما گفتیم. پیشنهاد میکنیم یکی از این روشها را انتخاب کرده و یک غذای لذیذ برای وعده ناهار یا شام خانواده تدارک ببینید. البته، اگر کوفته از غذاهای مورد علاقه شما است اما فکر میکنید که مهارت کافی در طبخ خانگی آن را ندارید، از اسنپ فود کمک بگیرید. شما میتوانید با مراجعه به این سایت و ورود به قسمت سفارش غذا ، انواع غذاهای خوشمزه و جاافتاده مثل کوفته را به صورت اینترنتی سفارش دهید و از طعم فوقالعاده آنها لذت ببرید.
سوالات متداول
کوفته گردوی گیاهی از چه موادی تشکیل میشود؟
این کوفته شامل ترکیبی از مغز گردو پودرشده، پیاز، تخممرغ، لپه و سبزیجات است.
برای جلوگیری از وارفتن کوفته گردو چه کنیم؟
مواد کوفته را خوب ورز داده و تخممرغ را از دستور حذف نکنید.
سس کوفته گردو ارومیه شامل چه موادی است؟
برای تهیه این سس از ترکیب پیازداغ، ادویه، نمک، رب گوجه و گوجهفرنگیهای نگینی استفاده میشود.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402