طرز تهیه پنیر چدار و نکاتی که باید در مورد آن بدانید…
پنیر چدار یکی از خوشمزهترین پنیرها است که معمولا در غذاهای فستفودی از آن استفاده میشود. این پنیر دارای کمترین میزان چربی بوده و بافتی سخت و کمی شکننده دارد. پنیر چدار سنتی رنگ زرد کمی روشن داشته، اما نسخههای سفید و نارنجی نیز وجود دارند که رنگ نارنجی آنها از آناتو، میوه درخت آچیوت بهدست میآید. در ادامه این مطلب میتوانید طرز تهیه پنیر چدار را به شکلی دقیق و با جزئیات کامل ببینید. همچنین جدول زیر شامل مشخصات مربوط به تهیه این پنیر است:
پنیر چدار |
|
تعداد نفرات | 20 نفر |
زمان آمادهسازی مواد | 30 دقیقه |
زمان اماده شدن برای مصرف | 3 ماه |
میزان سختی | زیاد |
طرز تهیه پنیر چدار
پنیر چدار با رنگ سفید یا زرد تهیه میشود و برای درست کردن آن شیر خام گاو بهکار میرود. در بیشتر مواقع برای بهتر شدن طعم پنیر پس از انجام مراحل طرز تهیه، آن را به مدت ۹ الی ۲۴ ماه استراحت میدهند؛ اما در هر صورت بعد از 3 ماه هم قابل مصرف خواهد بود. در ادامه مواد اولیه مورد نیاز و مراحلی را که برای درست کردن این پنیر باید انجام دهید، به شما آموزش خواهیم داد:
مواد لازم برای تهیه پنیر چدار
طرز تهیه پنیر چدار ورقه ای با استفاده از مواد اولیهای که در جدول زیر قرار داده شدهاند، انجام میشود:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
شیر غیرپاستوریزه | 10 لیتر |
کلسیم کلرید خوراکی | 2/1 قاشق چایخوری |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
مایه پنیر | 2/1 قاشق چایخوری |
آناتو یا رنگ طبیعی خوراکی پنیر و کره | 12 قطره |
استارتر پنیر | 8/1 قاشق چایخوری |
روغن نارگیل | به دلخواه |
مراحل تهیه پنیر چدار
بافت نهایی پنیر چدار در انتهای مراحل سفت است و میتوانید با قرار دادن چدار در مایکروفر و ذوب شدن آن، به طرز تهیه پنیر چدار اب شده برسید. در ادامه به طرز تهیه این پنیر میپردازیم:
- مرحله اول: شیر را در قابلمهای روی حرارت بگذارید و اجازه دهید تا روی حرارت ملایم به دمای 30 درجه سانتیگراد برسد. میتوانید میزان حرارت را با دماسنج کنترل کنید.
- مرحله دوم: استارتر را داخل ظرف شیر گرمشده بریزید و هم بزنید.
- مرحله سوم: درب قابلمه را روی آن قرار دهید و بگذارید برای مدت 40 دقیقه روی حرارت ملایم باقی بماند.
- مرحله چهارم: رنگ خوراکی را در فنجان آب بریزید و آن را حل کنید.
- مرحله پنجم: رنگ رقیقشده را به شیر اضافه کرده و آن را به مدت 1 دقیقه هم بزنید.
- مرحله ششم: دوباره درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا برای مدت 50 دقیقه دیگر روی شعله باقی بماند.
- مرحله هفتم: اکنون دلمههایی روی شیر ایجاد میشوند که با فشار دادن آن میتوانید میزان سفتی آنها را بسنجید.
- مرحله هشتم: اگر دلمهها به اندازه کافی سفت بودند، آنها را برش بزنید و دوباره درب قابلمه را بگذرید تا برای 5 دقیقه دیگر به همان صورت باقی بماند.
- مرحله نهم: زیر شعله را زیاد کنید و درب قابلمه را بردارید؛ سپس شعله را بالا ببرید تا دمای شیر به 40 درجه برسد.
- مرحله دهم: اکنون درب دیگ را بگذارید و اجازه دهید با این دما برای مدت 40 دقیقه دیگر استراحت کند.
- مرحله یازدهم: پنیر ایجادشده را در پارچه مخصوص بریزید.
- مرحله شانزدهم: پنیرهایی را که آب آنها گرفته شده است، روی تخته بگذارید و برش بزنید. سپس آنها را به نمک آغشته کنید.
- مرحله هفدهم: روی قالب پنیر، پارچه مخصوص بیندازید و پنیرها را روی آن قرار دهید؛ سپس جسم سنگینی را هم روی آنها بگذارید و اجازه دهید تا برای 1 ساعت همانطور بمانند.
- مرحله هجدم: پنیر را پشت و رو کنید و دوباره وزنه سنگین را روی آن بگذارید. این بار پنیر باید برای 12 ساعت در همان حالت باقی بماند.
- مرحله نوزدهم: پنیر را از داخل قالب خارج کنید و اجازه دهید به مدت 2 تا 3 روز در مکانی خشک قرار گیرد.
- مرحله بیستم: بعد از این مدت دورتادور پنیر قالبی خود را با روغن نارگیل چرب کنید. سپس پارچه توری را روی آن بکشید و بگذارید تا برای مدت 3 ماه در مکانی با دمای 10 درجه باقی بماند و آماده سرو شود.
نکته: در این مدت باید هفتهای یک بار پنیر را پشت و رو کنید.
نکات لازم در طرز تهیه پنیر چدار
طرز تهیه پنیر چدار ورقه ای را اگر با همین روشی که گفتیم، انجام دهید، نتیجه نهایی دقیقا همان طعم مدلهای آماده را خواهد داشت. اما نکاتی هم وجود دارند که بهتر است آنها را بدانید:
- از شیر غیرپاستوریزه برای درست کردن پنیر استفاده کنید.
- بهتر است که قالب، شکل مربع داشته باشد.
اصول نگهداری از پنیر چدار
پنیر چدار را باید حتما بعد از درست کردن در ظرفی دربسته داخل یخچال قرار دهید. با این روش تا 2 هفته امکان استفاده از آن را خواهد داشت. البته اگر پنیر را در فریزر بگذارید، این مدت نگهداری بیشتر هم خواهد شد.
روش جلوگیری از خراب شدن پنیر چدار
هر نوع پنیری اگر برای مدت زمان طولانی خارج از یخچال باقی بماند، فاسد خواهد شد؛ بنابراین سعی کنید تنها زمانی آن را در محیط بگذارید که قصد استفاده کردن آن را دارید.
تاریخچه پنیر چدار
پنیر چدار برای اولین بار در قرن 12 و در منطقهای به نام سامرست در جنوب غربی انگلستان تهیه شد. طعم بینظیر آن دلیلی بود تا این پنیر از همان ابتدا برای پخت غذاهای بسیار زیادی مورد استفاده قرار گیرد. این محصول رفتهرفته جای خود را در دیگر کشورها نیز باز کرد و ایران هم یکی از مناطقی است که این پنیر در آن تهیه میشود و مورد استفاده قرار میگیرد.
خواص پنیر چدار برای بدن
پنیر چدار دارای مقدار زیادی کلسیم است که به تقویت استخوانها، پیشگیری از پوکی استخوان و افزایش مواد معدنی در بدن کمک میکند. در این پنیر مقادیر زیادی ویتامین b12 هم وجود دارد که تاثیر خوبی روی کمخونی و پیشگیری از آن دارد. این ویتامین برای تولید گلبولهای قرمز خون مفید است و علاوه بر این در ساخت DNA و اسیدهای چرب ضروری بدن هم تاثیرگذار خواهد بود.
فایده دیگر این پنیر کمک به کاهش وزن و عضلهسازی است. در ترکیبات این پنیر مقادیر زیادی از پروتئین و لوسین قرار گرفته که احساس سیری طولانیمدت را ایجاد میکند. از دیگر خواص این پنیر برای بدن میتوانیم به سازگاری با رژیم کتوژنیک، سازگاری با رژیم فستینگ یا روزه دورهای و مناسب بودن برای افراد مبتلا به عدم سازگاری با لاکتوز اشاره کنیم.
پنیر چدار، پنیری خوشمزه برای فست فودها…
در متن بالا طرز تهیه پنیر چدار را به صورت مرحله به مرحله توضیح داده و نکات تهیه و نگهداری آن را گفتیم. البته بهطور حتم این زمان طولانی تا درست شدن پنیر کمی خستهکننده است و اغلب افراد ترجیح میدهند که نمونههای آماده آن را خریداری کنند. به همین دلیل، اسنپ فود بخشی از پلتفرم خود را به لبنیات اختصاص داده است تا شما بتوانید به راحتی به پنیرهای دلخواه خود دسترسی داشته باشید. برای خرید پنیر چدار کافی است نام آن را در دستهبندی لبنیات اسنپ فود وارد کنید و درنهایت پس از پرداخت هزینه و وارد کردن اطلاعات، منتظر بمانید تا در سریعترین زمان ممکن به دست شما برسد.
سوالات متداول
برای درست کردن پنیر چدار میتوانیم از شیر پاستوریزه هم استفاده کنیم؟
بله؛ ولی روش اصلی آن با شیر خام است.
پنیر چدار برای مبتلایان به بیماریهای قلبی مناسب است؟
خیر؛ این پنیر چربی دارد و بهتر است افراد مبتلا به بیماریهای قلبی آن را مصرف نکنند.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402