طرز تهیه رولت مرغ مجلسی
رولت مرغ، با ظاهری بسیار جذاب و طعمی بینظیر، غذایی مدرن است که دستور پخت ساده ای هم دارد. این غذا، تلفیقی هنرمندانه از مرغ لطیف، سبزیجات معطر و ادویهجات دلچسب است که در هر لقمه، شما را به سفری خوشمزه دعوت میکند. چه در یک مهمانی مجلل و چه در یک دورهمی صمیمی، رولت مرغ میتواند ستارهی درخشان سفرهی شما باشد.
مواد لازم برای تهیه رولت مرغ
ممکن است بخواهید رولت مرغ برای 4 نفر یا رولت مرغ برای 10 نفر را بپزید که در این صورت باید در اندازه ی مواد اولیه تغییر ایجاد کنید.
برای پخت رولت مرغ، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سینه مرغ بدون استخوان | یک عدد (برای 4 نفر) یا دو عدد (برای 10 نفر) |
پیاز | یک عدد متوسط، رنده شده |
سبزیجات معطر ساطوری شده (جعفری، گشنیز، شوید و ترخون) | به میزان دلخواه |
زعفران دم کرده | دو قاشق غذاخوری |
آرد سوخاری | دو قاشق غذاخوری |
سیر | دو حبه، رنده شده |
پنیر خامهای | 100 گرم (برای 4 نفر) یا 250 گرم (برای 10 نفر) |
گردو | نصف پیمانه، خرد شده |
زرشک | یک چهارم پیمانه |
روغن زیتون | دو قاشق غذاخوری |
رب گوجهفرنگی | یک قاشق غذاخوری |
آب | نصف پیمانه |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
این مواد، پایهی اصلی رولت مرغ را تشکیل میدهند. اما شما میتوانید با توجه به ذائقهی خود، از مواد دیگری مانند قارچ، فلفل دلمهای رنگی ، پنیر پیتزا و ژامبون نیز استفاده کنید.
طرز تهیه رولت مرغ
حال که مواد اولیه را آماده کردهاید، به سراغ آموزش طرز تهیه رولت مرغ میرویم:
- آمادهسازی مرغ: سینهی مرغ را به صورت افقی برش دهید تا به دو لایهی نازک تبدیل شود. سپس با استفاده از بیفتککوب، آن را کمی بکوبید تا ضخامت آن یکنواخت شود. در ادامه، لایههای مرغ را با زعفران، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه دار کنید.
- تهیهی مواد میانی: در یک تابه، پیاز رنده شده را با کمی روغن زیتون تفت دهید تا نرم و طلایی شود. سپس سیر رنده شده را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا عطر آن آزاد شود. در ادامه، سبزیجات ساطوری شده را اضافه کرده و تفت دهید تا کمی نرم شوند. سپس تابه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مواد کمی خنک شوند.
- اضافه کردن پنیر و مغزها: در یک کاسه، پنیر خامهای را با مواد تفت داده شده، گردو و زرشک مخلوط کنید. این ترکیب خوشمزه، قلب تپندهی رولت مرغ شما خواهد بود.
- رول کردن مرغ: یکی از لایههای مرغ را روی سطح کار پهن کنید. سپس مواد میانی را به طور یکنواخت روی آن پخش کنید. لایهی دیگر مرغ را روی مواد قرار دهید و به آرامی رول کنید. برای اطمینان از اینکه رول باز نشود، میتوانید از خلال دندان یا نخ آشپزی استفاده کنید.
- پخت رولت مرغ: رولت مرغ را در آرد سوخاری بغلتانید و سپس در یک تابه، کمی روغن زیتون بریزید و رولت را در آن قرار دهید. حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید رولت به مدت 10-15 دقیقه از هر طرف سرخ شود تا طلایی و خوشرنگ شود.
- در این مرحله میتوانید رب گوجهفرنگی و آب را در یک تابه جدا اضافه کنید و اجازه دهید آب به جوش بیاید و بعد از آن سس را به تابه ی رولت مرغ اضافه کنید. بگذارید به مدت 30-40 دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا مغزپخت شود.
- سرو رولت مرغ: پس از پخت، رولت را از تابه خارج کرده و اجازه دهید کمی خنک شود. سپس آن را به صورت حلقهای برش دهید و در ظرف سرو بچینید. میتوانید رولت را با سبزیجات تازه و یا برنج سرو کنید.
ارزش غذایی رولت مرغ
در هر ۱۰۰ گرم رولت مرغ، شما میتوانید انتظار داشته باشید که حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ کالری انرژی، ۲۰ تا ۲۵ گرم پروتئین، و ۱۵ تا ۲۰ گرم چربی دریافت کنید. همچنین، این غذا حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی ضروری مانند سدیم، پتاسیم، کلسیم و آهن است.
شما میتوانید در بلاگ اسنپ فود مقاله ی طرز تهیه رولت گوشت را هم بخوانید.
فوت و فنهای پخت رولت مرغ
- برای اینکه رولت مرغ شما طعم و عطری بینظیر داشته باشد، از سبزیجات تازه و معطر استفاده کنید.
- اگر میخواهید رولت مرغ مجلسی بپزید، میتوانید از مواد دیگری مانند قارچ، فلفل دلمهای رنگی و یا پنیر پیتزا نیز در مواد میانی استفاده کنید.
- بنابر ذائقه ی خود میتوانید حتی از ژامبون هم در مواد میانی استفاده کنید.
- برای اینکه رولت شما در فر بپزد، آن را در دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 40-45 دقیقه قرار دهید.
- اگر میخواهید رولت مرغ چرخ کرده درست کنید، میتوانید مرغ را چرخ کرده و با مواد میانی مخلوط کنید. سپس مخلوط را در قالب رولت ریخته و در فر بپزید.
- برای اینکه رولت شما سادهتر باشد، میتوانید از مواد میانی کمتری استفاده کنید و یا حتی آن را بدون مواد میانی تهیه کنید.
نکته: برای تهیه یک وعده خوشمزه و متفاوت، میتوانید به مرغ پرتقالی نیز نگاهی بیندازید که طعمی لذیذ و خاص به سفره شما میبخشد.
رولت مرغ، غذایی است که با هر ذائقهای سازگار است و میتواند در هر موقعیتی، از یک مهمانی مجلسی گرفته تا یک شام سادهی خانوادگی، بدرخشد. با کمی خلاقیت و استفاده از مواد اولیهی تازه و با کیفیت، میتوانید این غذای خوشمزه را به یک تجربهی فراموشنشدنی تبدیل کنید. پس دست به کار شوید و این شاهکار آشپزی را خلق کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
اگر به دنبال یک غذای خوشمزه، زیبا و مجلسی هستید، رولت مرغ را امتحان کنید. مطمئن باشید که از نتیجهی کار شگفتزده خواهید شد. اگر تجربهای در پخت این غذا دارید و یا سوالی در مورد آن دارید، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402