پخت ماهی هامور با 4 روش پرطرفدار

در طرز پخت ماهی هامور ، ابتدا باید فیلههای ماهی را با افزودن پیاز خردشده، سیر رندهشده، آبلیمو، سرکه سفید و ادویهجات لازم مزهدار کنید. سپس ظرف ماهی را 3 تا 4 ساعت در یخچال استراحت دهید. پس از آن، ماهیها را در مخلوطی از آرد سفید با نمک و ادویه بغلطانید و در روغن داغ سرخ کنید. البته پخت ماهی هامور روشهای دیگری مانند ماهی هامور شکم پر، ماهی هامور کبابی و… هم دارد که در این مقاله از اسنپ فود، جزئیات تمام این روشها را برایتان شرح میدهیم. با ما همراه باشید.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی ماهی هامور را با هم میبینیم:
ماهی هامور | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 3 تا 4 ساعت |
زمان پخت غذا | کمتر از 10 دقیقه |
میزان سختی | کم |
طرز پخت ماهی هامور جنوب
اگر میپرسید ناهار چی بپزم، این فیلههای سرخشده ماهی هامور را در کنار مقداری سیبزمینی سرخشده به شما پیشنهاد میکنیم.علاوه بر اینکه خواص ماهی هامور زیاد است طرز تهیه آن هم بسیار ساده است، اما باید هرچه زودتر برای مزه دار کردن ماهی دست به کار شوید. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز طبخ ماهی هامور سرخ شده را با هم میبینیم:
مواد لازم برای پخت ماهی هامور
مواد اولیه را به صورت جدول زیر آماده کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
فیله ماهی هامور | 400 گرم |
پیاز درشت | 1 عدد |
سیر | 3 حبه |
سرکه سفید | به مقدار لازم |
آبلیمو | به مقدار لازم |
آرد | به مقدار لازم |
نمک، فلفل، زردچوبه و تخم گشنیز | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
اصلا نگران تهیه ماهی باکیفیت نباشید، چرا که با وجود اسنپ فود، کار آشپزی بهمراتب سادهتر میشود. کافی است سری به سرویس پروتئین اسنپ فود بزنید و بهترین و باکیفیت ترین محصولات دریایی را از طریق این سایت به صورت اینترنتی خریداری کنید.
مراحل طرز تهیه ماهی هامور
برای پخت ماهی هامور سرخشده مراحل زیر را پیش ببرید:
مرحله اول
فیلههای ماهی را با فرچه آشپزی به آبلیمو و سرکه آغشته کنید. سپس به آنها مقداری نمک، فلفل و زردچوبه بزنید. در ادامه، پیاز را به صورت ریز خرد کنید و روی ماهی بریزید.
مرحله دوم
حالا حبههای سیر را رنده کنید و همراه با تخم گشنیز کوبیدهشده در ظرف حاوی ماهی بریزید. تمام قسمتهای فیلهها را به این مواد آغشته کنید و روی ظرف را با سلفون بپوشانید. سپس آن را به مدت 3 تا 4 ساعت در یخچال بگذارید.
مرحله سوم
پس از گذشت زمان لازم، ظرف ماهی را از یخچال بیرون بیاورید و خردههای پیاز و سیر را از روی فیلهها جدا کنید. سپس، در کاسهای مناسب مقداری آرد بریزید و نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
مرحله چهارم
در ادامه طرز پخت ماهی هامور جنوب، تابهای را روی شعله قرار دهید و داخل آن مقداری روغن بریزید تا کاملا داغ شود. سپس، فیلههای ماهی را در مخلوط آرد بغلطانید و در روغن سرخ کنید. حدود 7 تا 8 دقیقه برای سرخ کردن ماهیها کافی است. آنها را در ظرف سرو بچینید و با مخلفاتی مانند پیاز، لیموترش و فلفل سرو کنید.
ماهی شکم پر هامور
بهترین طعم دهنده ماهی در این روش، مخلوطی از آرد با ادویهجات متنوع است. البته طعم خاص تمبر هندی هم در حین پخت ماهی هامور اضافه میشود تا همه چیز برای سرو یک غذای بینظیر جنوبی تکمیل شود. در ادامه، مواد لازم و مراحل پخت این غذای لذیذ را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه ماهی هامور شکم پر
مواد اولیه این غذا شباهت زیادی به طرز تهیه قلیه ماهی هامور دارد، اما طرز پخت این دو غذا کمی متفاوت است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
ماهی هامور با اندازه متوسط | 1 عدد |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 3 حبه |
تمبر هندی صافشده | ½ لیوان |
شنبلیله و گشنیز ساطوری | 300 گرم |
آرد | به مقدار لازم |
نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، پودر کاری، پودر سیر و پودر پیاز | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه ماهی شکم پر هامور
برای تهیه این غذای خوشمزه جنوبی، مراحل زیر را انجام دهید:
مرحله اول
ماهی را پاک کنید. سپس، شکم آن را برش بزنید و محتویات شکم را خارج کنید. در ادامه، ماهی را بشویید و آن را به صورت درسته داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافی خارج شود.
مرحله دوم
کمی روی ماهی نمک بپاشید. سپس، در کاسهای مناسب مقداری آرد را با نمک و ادویههای ذکرشده در جدول بالا مخلوط کنید و ماهی را در این مخلوط بغلطانید تا تمام قسمتهای آن، حتی داخل شکم ماهی هم خوب به مواد آغشته شود.
مرحله سوم
حالا ماهی را بتکانید تا اضافههای آرد بریزید. سپس ماهی را به همان شکل درسته در تابهای مناسب با مقداری روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
مرحله چهارم
در این مرحله از طرز طبخ ماهی هامور، مواد داخل شکم ماهی را آماده کنید. برای این منظور، پیازهای خردشده را در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سپس، زردچوبه و پودر کاری را اضافه کنید.
مرحله پنجم
وقتی عطر ادویهها بلند شد، زمان اضافه کردن سبزیجات ساطوری است. حواستان باشد که مقدار شنبلیله باید یک سوم گشنیز باشد تا غذا تلخ نشود. در ادامه، سیر لهشده و فلفل قرمز را هم اضافه کنید. اگر مایل بودید، میتوانید کمی هم کشمش داخل مواد بریزید که کاملا سلیقهای است.
مرحله ششم
پس از یک تفت مختصر، تابه را از روی حرارت بردارید. سپس، شکم ماهی را با این مواد پر کنید و آن را دوباره به مدت 20 دقیقه در تابهای مناسب روی حرارت بگذارید. روغن فراموش نشود و درب تابه هم حتما بسته باشد.
مرحله هفتم
پس از گذشت 20 دقیقه، عصاره تمبر هندی را اضافه کنید و دوباره درب تابه را بگذارید تا مزهها به خورد هم بروند و ماهی کاملا مغزپخت شود. حدود 35 دقیقه دیگر، ماهی هامور شکم پر آماده است و میتوانید آن را در کنار برنج زعفرانی و سیر ترشی نوش جان کنید.
ماهی هامور کبابی
برای مرینیت ماهی هامور در این روش، از مواد نسبتا متفاوتی استفاده میشود. پخت ماهی هامور به این روش، کاملا رژیمی و سالم است و شما میتوانید آن را بهعنوان یک غذای نونی یا همراه با برنج سرو کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل دستور پخت ماهی هامور کبابی را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه ماهی هامور کبابی
مواد مورد نیاز در این رسپی به صورت جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
فیله ماهی هامور | 400 گرم |
سیر پورهشده | 2 حبه |
شوید تازه خردشده | 1 قاشق سوپخوری |
ماست چکیده | 1 قاشق سوپخوری |
شیر نارگیل | 2 قاشق سوپخوری |
آب لیموترش تازه | 2 قاشق سوپخوری |
روغن زیتون | 2 قاشق سوپخوری |
مراحل طرز تهیه ماهی هامور کبابی
ماهی هامور کبابی را به صورت زیر آماده کنید:
مرحله اول
فیلههای ماهی را بشویید. سپس، به شکل مکعبی و اندازه دلخواه برش بزنید و داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آنها کاملا خارج شود. البته میتوانید برای خشک کردن فیلههای ماهی از دستمال مخصوص آشپزی هم استفاده کنید.
مرحله دوم
حالا سیر پورهشده، ماست ، شوید و بقیه مواد جدول بالا را همراه با فیلههای ماهی در کاسهای گود بریزید و خوب همه مواد را با هم مخلوط کنید. در ادامه، درب ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت 2 ساعت در یخچال بگذارید.
مرحله سوم
پس از گذشت زمان لازم، ماهیها را روی سیخهای نازک فلزی یا سیخهای چوبی بکشید و آنها را روی منقل زغال یا باربیکیو قرار دهید. زمان پخت ماهی هامور به این روش، بستگی به قطر قطعات ماهی دارد، اما حواستان باشد که همه قسمتهای ماهیها به صورت یکدست کبابی شوند.
ماهی هامور در فر
ماهی هامور شکم پر در فر، یک پیشنهاد ویژه و متفاوت برای مهمانیها است. عطر سیر این غذا در کنار طعم رب انار، وعده یک غذای دلچسب و لذیذ را میدهند که برای همه مهمانها جذاب خواهد بود. در ادامه، مواد لازم و مراحل دستور پخت را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه ماهی هامور در فر
مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
ماهی هامور | 1 عدد |
پیاز خردشده | 1 عدد |
سیر خردشده | ½ لیوان |
گردوی آسیابشده | ¼ لیوان |
گشنیز خردشده | 1 لیوان |
شنبلیله خردشده | 1 قاشق غذاخوری |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل دستور پخت ماهی هامور در فر
ماهی هامور طرز پخت در فر به صورت مراحل زیر است:
مرحله اول
ماهی را بشویید و همه قسمتها از جمله داخل شکم ماهی را تمیز کنید. در ادامه، چند برش نازک روی پوست ماهی بزنید و مقداری نمک، فلفل قرمز و زردچوبه روی آن بمالید. ماهی را به همین صورت حدود 30 دقیقه در یخچال بگذارید.
مرحله دوم
حالا تابهای مناسب را روی حرارت قرار دهید و داخل آن مقداری روغن بریزید تا داغ شود. سپس، سبزیهای خردشده را در آن تفت دهید. تفت دادن باید در حدی باشد که سبزیجات فقط کمی تغییر رنگ دهند؛ یادتان باشد که زیادهروی در این کار، سبزی را تلخ میکند.
مرحله سوم
در ادامه، پیاز خردشده را در تابهای دیگر با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس، سیر خردشده را به آن اضافه کنید و کمی بعد، گردوی خردشده و رب انار را در تابه بریزید.
مرحله چهارم
حالا سبزیهای سرخ شده و نمک را در تابه حاوی رب انار بریزید و همه مواد را خوب با هم تفت دهید. کمی از مواد تابه بچشید و اگر مایل بودید، رب انار بیشتری داخل تابه بریزید.
مرحله پنجم
در ادامه نحوه طبخ ماهی هامور ، شکم ماهی را با مواد داخل تابه پر کنید و آن را با نخ مخصوص آشپزی یا نخ و سوزن تمیز بدوزید. البته از نخ دندان هم میتوانید استفاده کنید.
مرحله ششم
حالا کف ظرف فر را با کمی روغن یا کره چرب کنید و ماهی را داخل آن قرار دهید. در همین مرحله از روش طبخ ماهی هامور میتوانید از مقداری سبزیجات متنوع مثل کلم بروکلی یا سیبزمینی به عنوان دورچین استفاده کنید و آنها را دور ماهی قرار دهید تا با هم بپزند.
مرحله هفتم
ماهی را به مدت 30 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید. سپس، ماهی را از فر بیرون بیاورید و روی آن مقداری زعفران دمکرده و کره آبشده بریزید. دوباره ظرف حاوی ماهی را به مدت 10 دقیقه داخل فر بگذارید تا ماهی هامور خوشمزه و مجلسی شما آماده سرو شود.
یک نکته مهم…
همانطور که دیدید، ادویه ماهی هامور در همه روشهای پخت آن یکسان نیست و همین موضوع باعث میشود که با وجود پخت یک نوع ماهی، طعمهای متفاوت و جذابی را تجربه کنید. فراموش نکنید که بخشی از طعم هر غذا، وابسته به ادویههای خوشعطر و بوی آن است و اگر بهدنبال مرجعی هستید که بتوانید از آن ادویههایی باکیفیت تهیه کنید، بدون تردید اسنپ فود و خرید از عطاری آنلاین این سایت را به شما پیشنهاد میکنیم.
آیا برای پخت ماهی هامور آماده اید؟…
خوشبختانه میزان چربی ماهی هامور آن را تبدیل به گزینهای مناسب برای تهیه ماهی سرخشده یا ماهی کبابی جنوب کرده است. بهعلاوه، گوشت این ماهی بوی کمی دارد و جالب است بدانید که به آن، ماهی خوشبو هم میگویند. تیغها و ضایعات ماهی هامور هم در حد متوسط است و خلاصه انتخاب آن بهعنوان یک غذای دریایی لذیذ و پرفایده، هیچ وقت شما را پشیمان نمیکند.
سوالات متداول
برای طبخ ماهی هامور سرخشده از چه ادویههایی استفاده کنیم؟
معمولا نمک، فلفل، زردچوبه و تخم گشنیز، ادویههای اصلی این غذا هستند.
پخت ماهی هامور شکم پر در فر چقدر طول میکشد؟
برای تهیه این غذا باید ماهی را به مدت 40 دقیقه در فر 180 درجه سانتیگراد بگذارید.
برای تهیه ماهی شکم پر هامور از چه سبزیجاتی استفاده کنیم؟
سبزی گشنیز و شنبلیله که نسبت شنبلیله به گشنیز باید 1 به 3 باشد.