طرز تهیه مجبوس گوشت
مجبوس یک غذای خوشمزه و اصیل عربی است. در طرز تهیه مجبوس گوشت ، باید ابتدا تکههای گوشت را با ادویه و پیاز بپزید و کنار بگذارید. سپس، لپه پختهشده را با پیازداغ و ادویه تفت دهید. در ادامه، تکههای گوشت را با مقداری ادویه و کره تفت دهید و آب گوشت را صاف کنید. حالا برنج خیسخورده را با آب گوشت و ادویه دم بگذارید و 20 دقیقه بعد، تکههای گوشت و مخلوط لپه را روی برنج بگذارید تا همه مواد یک ربع دیگر با هم دم بکشند.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی مجبوس گوشت را با هم میبینیم:
مجبوس گوشت | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | حدود 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | بیشتر از 3 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه مجبوس گوشت
شما میتوانید مجبوس عربی گوشت را با انواع گوشتهای سفید و قرمز مثل گوشت مرغ، ماهی و گوسفند درست کنید. البته طرز تهیه مجبوس عربی با میگو هم طرفداران خاص خود را دارد. به هر حال، طرز تهیه مجبوس لحم ، کمی زمانبر است. شما می توانید با سفارش محصولات پروتئینی نسبت به پخت این غذا اقدام کنید و اگر وقت کافی ندارید، بهتر است از سفارش آنلاین غذا در اسنپ فود کمک بگیرید. در ادامه، مواد لازم و مراحل دستور پخت مجبوس گوشت را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه مجبوس گوشت
برای تهیه مجبوس، مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برنج | 4 پیمانه |
گوشت گوسفند | 450 گرم |
لپه پختهشده | 1 پیمانه |
پیاز | 4 عدد |
گردو | 150 گرم |
ادویهها شامل (هل، جوز هندی، نمک، فلفل سیاه و قرمز، زردچوبه، زنجبیل، دارچین، گرام ماسالا، میخک، برگ بو و زعفران) | به مقدار لازم |
کره و روغن | به مقدار لازم |
مراحل دستور تهیه مجبوس گوشت
برای تهیه غذای عربی مجبوس ، مطابق مراحل زیر پیش بروید:
مرحله اول
در تابهای مناسب مقداری روغن بریزید و تکههای گوشت را در تابه تفت دهید تا بوی زهم آنها گرفته شود و تغییر رنگ دهند. در ادامه، 1 قاشق چایخوری زردچوبه و نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه هم اضافه کنید.
مرحله دوم
حالا چند عدد چوب دارچین و برگ بو هم داخل تابه بیندازید. همچنین مقداری هل، جوز هندی، دانه فلفل سیاه و میخک داخل تابه بریزید و با گوشت تفت دهید.
مرحله سوم
2 عدد از پیازها را بشویید، پوست بگیرید و به صورت چهارقاچشده در تابه بریزید. سپس، مقداری آب جوش اضافه کنید و درب تابه را بگذارید. برای پخت این گوشت بین 1 تا 2 ساعت زمان لازم است و حرارت تابه باید ملایم باشد.
مرحله چهارم
در این مرحله از طرز تهیه مجبوس گوشت ، 2 عدد پیاز باقیمانده را هم بشویید، پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس، پیازهای خرد شده را در تابهای مناسب با مقداری روغن تفت دهید.
مرحله پنجم
در ادامه، لپه پختهشده را به تابه اضافه کنید و چند دقیقهای همراه با پیازداغ تفت دهید. سپس ادویههای لازم شامل زردچوبه، دارچین، پودر هل، گرام ماسالا و فلفل قرمز(از هر کدام 1 قاشق چایخوری) و زنجبیل، فلفل سیاه و جوز هندی(به اندازه نصف قاشق چایخوری) را اضافه کنید.
مرحله ششم
حالا 150 گرم گردوی خردشده را در تابه بریزید و 2 قاشق غذاخوری زعفران دمکرده هم اضافه کنید. در ادامه، چند دقیقه همه مواد را خوب با هم تفت دهید و تابه را از روی حرارت بردارید.
مرحله هفتم
آب گوشت را صاف کنید و کنار بگذارید. سپس، تکههای گوشت را با مقداری نمک، فلفل سیاه، دارچین، جوز هندی، گرام ماسالا و پودر هل مزهدار کنید و مقداری زعفران دمکرده روی آنها بریزید.
مرحله هشتم
حالا تکههای گوشت را با 1 قاشق غذاخوری کره در تابهای مناسب روی حرارت تفت دهید و کنار بگذارید.
مرحله نهم
برنج را حداقل از نیم ساعت قبل در مقداری آب و نمک بخیسانید. سپس، آب برنج را دور بریزید و برنج خیس خورده را همراه با آب گوشت در قابلمه بریزید. مقدار آب باید به اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج قرار بگیرد.
مرحله دهم
در حین پخت برنج و هنگامی که آب گوشت تا حدی کشیده شد، 1 قاشق چایخوری گرام ماسالا داخل برنج بریزید. همچنین نصف قاشق چایخوری پودر هل و نصف قاشق چایخوری پودر دارچین هم اضافه کنید.
مرحله یازدهم
حالا کمی زعفران دمکرده روی برنج بریزید و آن را کمی هم بزنید تا ادویهها در تمام قسمتهای برنج پخش شوند. در ادامه، برنج را به مدت 20 دقیقه دم بگذارید.
مرحله دوازدهم
بعد از گذشت زمان لازم، درب قابلمه را بردارید. سپس، تکههای گوشت و مخلوط لپه را روی برنج بریزید و یکی دو قاشق کره هم به برنج اضافه کنید. در نهایت، دوباره درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید مجبوس گوشت برای یک ربع دیگر با این مواد دم بکشد و آماده سرو شود.
چند نکته در طرز تهیه مجبوس عربی
برای تهیه مجبوس گوشت، نکات زیر را به خاطر بسپارید:
- برای طبخ مجبوس از هر قسمتی از گوشت گوسفند میتوانید استفاده کنید؛ حتی استفاده از گوشت با استخوان هم مانعی ندارد.
- در صورت استفاده از برنج ایرانی، هنگام طبخ با آب گوشت، برنج را زیاد هم نزنید.
- با وجود اینکه آب گوشت را صاف کردهاید، موادی که ته آب گوشت جمع شدهاند را داخل برنج نریزید.
- در بعضی دستورهای مجبوس عربی گوشت، گوشت را با مقداری رب گوجه فرنگی تفت میدهند و لابهلای برنج میریزند.
- برای تهیه مجبوس گوشت با نخود ، گوشت و برنج را به روش گفته شده در بالا بپزید، اما برای تهیه مواد حشو، مخلوطی از پیاز، هویج، سیبزمینی و نخود پختهشده را همراه با ادویه و رب تفت دهید و بهعنوان دورچین، دور برنج و گوشت بریزید.
- میتوانید برای تزئین مجبوس عربی گوشت، از انواع خلالهای رنگارنگ مثل خلال بادام و پسته و همچنین از کشمش و زرشک استفاده کنید.
مجبوس گوشت؛ یک غذای عربی بی نظیر
عطر و طعم این غذا چیزی است که باید حتما آن را تجربه کنید. ادویه مجبوس عربی بسیار متنوع است و گوشتی که با این ادویهها مزهدار و پخته شده هم بسیار لذیذ میشود. البته مجبوس را با نامهای دیگری مانند مچبوس، مکبوس عربی و هواری هم میشناسند و پخت آن در استانهای جنوبی ایران مانند خوزستان، بوشهر و هرمزگان متداول است. امیدواریم شما هم این غذای لذیذ را تهیه کنید و از طعم بینظیر آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید.
سوالات متداول
ادویه مجبوس عربی شامل چه چیزهایی است؟
این ادویه شامل نمک، فلفل سیاه و قرمز، دارچین، زنجبیل، زردچوبه، گرام ماسالا، میخک، جوز هندی، هل، برگ بو و زعفران است.
مجبوس گوشت را با چه گوشتی بپزیم؟
میتوان برای تهیه این غذا از انواع گوشتهای سفید و قرمز مثل گوشت گوسفند، مرغ، ماهی و میگو استفاده کرد.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402