طرز تهیه غذای شیرازی آلو دو پیازه
دو پیازه آلو یک غذای لذیذ شیرازی است که طرفداران زیادی دارد. برای طرز تهیه دو پیازه آلو، ابتدا سیبزمینیهای مکعبی را با افزودن مقداری آب، نمک و ادویه آبپز کنید. سپس، پیازهای نگینی را با مقداری ادویه در روغن تفت دهید و رب گوجه را به آن اضافه کنید. در ادامه، سیبزمینیهای آبپز و شنبلیله خشک را در پیازداغ بریزید و نمک غذا را اندازه کنید.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی دو پیازه آلو را با هم میبینیم:
دو پیازه آلو | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 10 دقیقه |
زمان پخت غذا | حدود 30 دقیقه |
میزان سختی | کم |
میزان کالری در هر 100 گرم | بین 150 تا 200 کالری |
طرز تهیه دو پیازه آلو
احتمالا با خواندن دستور پخت از خودتان میپرسید که چرا خبری از آلو نیست؟… باید بگوییم که در گویش شیرازی به سیبزمینی، آلو هم میگویند و دلیل نامگذاری این غذای خوشمزه هم همین است. آلو دو پیازه خیلی زود آماده میشود و میتواند یک انتخاب مناسب برای روزهایی باشد که سرتان حسابی شلوغ است و فرصت آشپزی ندارید. بااینحال، در این مواقع، انتخاب دیگری هم وجود دارد و آن کمک گرفتن از اسنپ فود است. کافی است وارد سایت شوید و به بخش سفارش آنلاین غذا بروید. حالا منویی از انواع غذاهای متنوع روبروی شما باز میشود و میتوانید غذاهای دلخواه خود را از نزدیکترین رستورانهای محل سفارش دهید. بقیه کارها بر عهده پیک است و خیلی زود غذای شما را به صورت گرم و تازه به درب منزلتان میرساند.
در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه آلو دو پیازه را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه دو پیازه آلو
مواد اولیه آلو دو پیازه شیرازی به صورت جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سیبزمینی | 4 عدد |
پیاز | 4 عدد |
رب گوجهفرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
شنبلیله | 2 قاشق چایخوری |
آب | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه آلو دو پیازه
دو پیازه آلو را مطابق مراحل زیر تهیه کنید:
مرحله اول
سیبزمینیها را بشویید، پوست بگیرید و به صورت مکعبهای نسبتا درشت خرد کنید. حالا سیبزمینیهای خرد شده را همراه با مقداری نمک، فلفل و زردچوبه داخل قابلمهای مناسب بریزید و مقداری هم آب اضافه کنید تا بپزند.
مرحله دوم
پیازها را هم بشویید و پوست بگیرید. سپس به صورت نگینی با خلالی خرد کنید و در تابهای مناسب با مقداری روغن تفت دهید. وقتی پیازها سبک شدند، مقداری زردچوبه و فلفل به آنها بزنید و کمی بعد، رب گوجه را اضافه کنید.
مرحله سوم
در این مرحله از طرز تهیه آلو دو پیازه، سیبزمینیهای پخته شده و شنبلیله خشک را به تابه اضافه کنید و به آرامی مواد را هم بزنید. در نهایت، مقدار نمک غذا را اندازه کنید و تابه را از روی حرارت بردارید.
شما میتوانید این غذای لذیذ را همراه با نان و برنج یا به تنهایی میل کنید.
چند نکته مهم در طرز تهیه خوراک دو پیازه آلو
دو پیازه آلو خیلی راحت و سریع آماده میشود، اما چند نکته تکمیلی هم وجود دارند که دانستن آنها خالی از لطف نیست:
- اگر میخواهید غذای شیرازی دو پیازه آلو را به صورت مجلسی سرو کنید، در انتهای کار، تمام مواد را با گوشتکوب بکوبید و قالب بزنید.
- در بعضی رسپیهای آلو دو پیازه در پایان کار، مقداری زعفران دمکرده هم داخل غذا میریزند. این کار، رنگ و طعم غذا را حسابی عوض میکند.
- میتوانید در صورت تمایل، رب گوجهفرنگی را از دستور غذای آلو دو پیازه حذف کنید.
- از اضافه کردن آب زیاد موقع آبپز کردن سیبزمینیها خودداری کنید. هدف ما این است که سیبزمینیها آبپز شوند، اما شکل ظاهری خود را حفظ کنند. معمولا 10 دقیقه زمان برای این کار کافی است.
- به طور معمول، ادویه دو پیازه آلو شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه است. بااینحال، اگر غذاهای تند را میپسندید، مقداری هم فلفل قرمز اضافه کنید. یکی از بهترین راههای تهیه این ادویهها با بالاترین کیفیت و کمترین زحمت، مراجعه به عطاری آنلاین اسنپ فود است.
- در بعضی رسپیهای طرز تهیه دو پیازه آلو، در آخرین مرحله، یک تخممرغ هم به مواد داخل تابه اضافه میکنند.
- اگر سیبزمینی سرخکرده دوست دارید، میتوانید سیبزمینیها را سرخ کنید و در مخلوط پیازداغ بریزید. البته باید بدانید که استفاده از سیبزمینی آبپز باعث میشود غذای کمروغنتر و سالمتری داشته باشید.
- گاهی در طرز تهیه دو پیازه آلو، از مقداری قارچ یا گوشت چرخکرده هم استفاده میشود. این مواد در دستور اصلی غذا نیستند، اما طعم دو پیازه آلو را لذیذتر میکنند. پس این غذا می تواند جزئی از انواع غذا با گوشت چرخ کرده باشد.
- در بعضی رسپیهای این غذای شیرازی، علاوه بر رب گوجه از گوجهفرنگی رنده شده هم استفاده میشود که سلیقهای است.
دو پیازه آلو؛ انتخابی ساده، خوشمزه و همه پسند
دو پیازه آلو با تمام سادگی، واقعا لذیذ است و حتی میتواند انتخابی مناسب برای گیاهخوارن باشد. با گنجاندن این غذاهای ساده و سبک در برنامه غذایی هفتگی خود، میزان مصرف گوشت را به تعادل برسانید و ببینید که با مواد اولیه ساده هم چه طعمهای لذیذی میتوان ایجاد کرد.
سوالات متداول
ادویه دو پیازه آلو غذای شیرازی چیست؟
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه ادویههای اصلی هستند، اما گاهی از زعفران دمکرده و فلفل قرمز هم استفاده میشود.
در طرز تهیه دو پیازه آلو، سیبزمینیها چقدر پخته شوند؟
معمولا حدود 10 دقیقه کافی است تا سیبزمینیها شکل ظاهری خود را حفظ کنند و له نشوند.
جدیدترین ها
آبان 26, 1403
آبان 26, 1403
آبان 23, 1403
آبان 23, 1403
پیشنهاد سردبیر
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402