آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • طرز تهیه یرالما یومورتا
    طرز تهیه ساندویچ یرالما یومورتا آبان 12, 1403
  • انواع نژاد سگ
    انواع نژاد سگ؛ معرفی محبوب ترین انواع سگ آبان 12, 1403
  • طرز تهیه مرصع پلو
    طرز تهیه مرصع پلو با مرغ و یا گوشت قلقلی آبان 12, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه یرالما یومورتا
آموزش آشپزی
5/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه ساندویچ یرالما یومورتا

مینا اسماعیل بیگی 12 آبان 1403 5 دقیقه

یرالما یومورتا یک ساندویچ سنتی خوشمزه با عطر و بوی دلپذیر است. برای طرز تهیه یرالما یومورتا ، ابتدا سیب‌زمینی‌ها را با پوست در قابلمه مسی و روی سنگ‌های نان سنگک، تنوری کنید. تخم‌مرغ‌ها هم باید آبپز شوند. در نهایت، لقمه یرالما یومورتا را از ترکیب سیب‌زمینی تنوری، تخم‌مرغ آبپز، کره و مخلوطی از پیاز خلالی و سبزیجات خرد شده آماده کنید و مقداری هم نمک و فلفل به مواد بزنید.

در ادامه، جدول مشخصات غذایی یرالما یومورتا را با هم می‌بینیم:

یرالما یومورتا
تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 15 دقیقه
زمان پخت غذا حدود 1 ساعت
میزان سختی کم

طرز تهیه یرالما یومورتا

طرز تهیه یرالما یومورتا

اصالت یرالما یومورتا به عنولن یک غذای نونی متعلق به خطه آذربایجان است و خیلی از مردم آن را به‌عنوان یک غذای خیابانی سالم و خوشمزه می‌شناسند. البته میان شهرهای مختلف، تفاوت‌های ریزی هم وجود دارد. برای مثال، یرالما یومورتا در تبریز با نان لواش تهیه می‌شود، اما در ارومیه معمولا از نان سنگک استفاده می‌کنند. در هر حال، این ساندویچ سنتی واقعا خوشمزه است و درست کردن آن هیچ دردسری ندارد، اما مثل همیشه روی اسنپ فود و سفارش آنلاین نان از این سایت هم می‌توانید حساب کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه یرالما یومورتا را با هم می‌بینیم:

مواد لازم برای تهیه یرالما یومورتا

مواد اولیه برای تهیه ساندویچ یرالما یومورتا به ترتیب جدول زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سیب‌زمینی متوسط 4 عدد
تخم‌مرغ 4 عدد
پیاز 2 عدد
گشنیز و جعفری تازه 400 گرم
کره 100 گرم
نان لواش به تعداد کافی
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
سنگ نان سنگک به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه یرالما یومورتا

مراحل دستور تهیه یرالما یومورتا

دستور پخت یرالما یومورتا را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:

مرحله اول

ابتدا مقداری سنگ نان از نانوایی سنگکی محل خود تهیه کنید و داخل قابلمه مسی بریزید. سیب‌زمینی‌ها را بشویید و با اسکاچ روی آن‌ها را کاملا تمیز کنید. بعد از آبکشی، سیب‌زمینی‌ها را با پوست روی سنگ‌های داخل قابلمه بچینید. سپس درب قابلمه را ببندید و آن را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید.

مرحله اول

مرحله دوم

در فاصله پختن سیب‌زمینی‌ها روی سنگ‌های داغ، تخم‌مرغ‌ها را بشویید و در کیسه‌ای مناسب قرار دهید. سپس، سر کیسه را گره بزنید و آن را در قابلمه‌ای مناسب که تا نیمه پر از آب کرده‌اید، قرار دهید. قابلمه را روی حرارت زیاد بگذارید و حدود 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا تخم‌مرغ‌ها کاملا مغزپخت شوند.

مرحله سوم

در این فاصله، سبزیجات را پاک کنید، بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود. سپس، گشنیز و جعفری را روی تخته آشپزخانه به صورت ساطوری خرد کنید و کنار بگذارید.

مرحله چهارم

پیازها را بشویید و پوست بگیرید. سپس، آن‌ها را به صورت خلال‌های درشت و نازک خرد کنید. حالا پیازهای خلالی را با سبزیجات خرد شده مخلوط کنید و کنار بگذارید.

مرحله پنجم

در این مرحله از طرز تهیه یرالما یومورتا ، یک چنگال را داخل سیب‌زمینی‌ها بزنید، اگر به راحتی فرو رفت، یعنی سیب‌زمینی‌ها کاملا مغزپخت شده‌اند و می‌توانید آن‌ها را از قابلمه خارج کنید. باید کمی زمان دهید تا سیب‌زمینی‌ها از حرارت بیفتند.

دستور پخت یرالما یومورتا

دستور پخت یرالما یومورتا

مرحله ششم

در این فاصله، تخم‌مرغ‌ها هم آبپز شده‌اند. آن‌ها را از قابلمه و کیسه خارج کنید و پوست بگیرید. حالا نان لواش را روی یک سینی یا تخته آشپزخانه قرار دهید و یک عدد سیب‌زمینی پخته‌ شده را وسط آن بگذارید.

مرحله هفتم

سیب‌زمینی را روی نان با گوشتکوب یا پشت قاشق له کنید و به صورت یکدست روی نان بمالید. بهتر است در ابتدای کار، لبه‌های نان را کمی تا بزنید یا هنگام پخش کردن سیب‌زمینی، لبه‌های نان را خالی بگذارید تا مواد یرالما یورموتا از نان بیرون نریزد.

مرحله هشتم

حالا روی سیب‌زمینی مقداری کره بمالید و آن را به صورت یکنواخت در همه قسمت‌ها پخش کنید. در ادامه، 1 تخم‌مرغ آبپز شده را با چاقو خرد کنید و روی سیب‌زمینی و کره قرار دهید. سپس، مخلوط پیاز و سبزیجات را هم روی بقیه مواد بریزید و مقداری نمک و فلفل اضافه کنید.

مرحله نهم

نان را به صورت لوله‌ای جمع کنید و آن را داخل تکه‌ای کاغذ یا کیسه فریزر بپیچید. به همین سادگی، یرالما یومورتای خوشمزه شما آماده است و پیشنهاد می‌کنیم آن را به صورت گرم سرو کنید.

چند نکته مهم برای تهیه ساندویچ یرالما یومورتا

ساندویچ یرالما یومورتا

برای تهیه این ساندویچ خوشمزه و سنتی، نکات زیر را هم در نظر داشته باشید:

  • در طرز تهیه یرالما یومورتا ، از سیب‌زمینی تنوری با پوست استفاده می‌شود. بنابراین، حتما پوست سیب‌زمینی را خوب بشویید و اسکاچ بکشید.
  • یک روش دیگر برای تنوری کردن سیب‌زمینی‌ها آن است که سیب‌زمینی‌ها را پس از شستن و اسکاچ کشیدن، با پوست داخل ورقه‌های فویل بپیچید و روی منقل زغال قرار دهید. به این ترتیب، سیب‌زمینی‌های دودی خوشمزه‌ای خواهید داشت.
  • برای پخت یرالما یومورتا در تبریز و به شکل سنتی، از تنوری کردن سیب‌زمینی‌ها روی سنگ یا نمک استفاده می‌شود، اما اگر وقت کافی ندارید، می‌توانید سیب‌زمینی‌ها را داخل فر با دمای 180 درجه سانتی‌گراد به مدت 40 دقیقه تنوری کنید.
  • دقت داشته باشید که درب قابلمه حاوی سیب‌زمینی کاملا بسته باشد و حرارت را حتما ملایم کنید.
  • اگر به‌جای کره پاستوریزه، از کره محلی استفاده کنید، عطر و بوی ساندویچ خوشمزه شما سر به فلک می‌کشد!
  • مواد ضروری برای تهیه یرالما یومورتا ، همان چیزهایی است که در جدول ذکر کردیم، اما در صورت تمایل می‌توانید ساندویچ پرملات‌تری درست کنید و چند برش گوجه‌فرنگی و خیارشور هم به مواد آن بیفزایید.
  • گاهی در طرز تهیه یرالما یومورتا ، از مقداری نعنای خشک و گلپر هم استفاده می‌شود که عطر دلپذیری به این غذا می‌دهند و برای تعدیل طبع سرد سیب‌زمینی هم مفید هستند.
  • دقت کنید که تخم‌مرغ‌ها بیش از مدت گفته شده روی حرارت نمانند، زیرا زرده آن‌ها تیره و بد‌رنگ می‌شوند.

آیا برای درست کردن یک ساندویچ یرالما یومورتای خوشمزه آماده اید؟

ساندویچ یرالما یومورتای خوشمزه

یرالما یومورتا طرز تهیه آسانی دارد و می‌توانید روی آن به‌عنوان یک صبحانه مقوی یا حتی یک ناهار یا شام خوشمزه و ساده حساب کنید. به‌علاوه، تهیه این غذای سنتی، واقعا به‌صرفه است و به راحتی با موادی ساده و در دسترس آماده می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم لذت چشیدن طعم این ساندویچ خوشمزه را در روزهای سرد پاییز از دست ندهید.

سوالات متداول

برای درست کردن یرالما یومورتا از چه سبزیجاتی استفاده کنیم؟

معمولا از گشنیز و جعفری تازه استفاده می‌شود و استفاده از نعنای خشک هم سلیقه‌ای است.

برای تنوری کردن سیب‌زمینی‌ها در طرز تهیه یرالما یومورتا از چه روشی استفاده کنیم؟

برای این کار، سیب‌زمینی‌ها را به شکل سنتی روی سنگ نان سنگک یا نمک در قابلمه مسی تنوری کنید. همچنین می‌توانید آن‌ها را داخل فویل روی منقل زغال یا داخل فر بپزید.

تفاوت یرالما یومورتا در تبریز و ارومیه چیست؟

معمولا برای تهیه این غذا در تبریز از نان لواش و در ارومیه از نان سنگک استفاده می‌شود.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2750 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود