معرفی پودر غوره همراه با طرز تهیه، خواص و مضرات
اگر غذاهای ترشمزه مثل خورش غوره مسما را دوست دارید، احتمالا تجربه استفاده از پودر غوره را هم در غذاها داشتهاید. این چاشنی ترشمزه، آنتیاکسیدانها و مواد مغذی فراوانی را در خود جای داده و استفاده از آن برای تمام کسانی که به آشپزی علاقمندند، جذاب است. اما آیا میدانید این چاشنی خوشطعم، برای چه غذاهایی مناسبتر است و چه فوایدی برای سلامتی دارد؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات، با اسنپ فود همراه باشید.
پودر غوره چیست ؟
پودر یا گرد غوره ، ادویهای ترشمزه است که از میوه نارس انواع انگور بدون هسته به دست میآید. این چاشنی خوشطعم، طبع سردی دارد و یکی از بهترین جایگزینها برای آبغوره محسوب میشود. برای تهیه آن میتوانید از پودر غوره آماده استفاده کرده یا آن را در منزل درست کنید. در ادامه، طرز تهیه پودر غوره خانگی را با هم میبینیم:
طرز تهیه پودر غوره خانگی
برای تهیه این چاشنی ترش و خوشطعم، به ترتیب زیر پیش بروید:
- مرحله اول: ابتدا غورهها را از خوشه جدا کرده و تمام شاخ و برگهای اضافی آنها را بگیرید.
- مرحله دوم: حالا غورههای تمیز شده را داخل سبدی ریخته و با آب فراوان بشویید. سپس، سبد را کنار بگذارید تا آب اضافی غورهها خارج شود.
- مرحله سوم: در ادامه، غورهها را داخل سینی بزرگی بریزید و سینی را مقابل نور خورشید قرار دهید. به این ترتیب، حداکثر ظرف 1 هفته، غورهها کاملا خشک خواهند شد.
- مرحله چهارم: در نهایت، غورههای خشک را داخل دستگاه آسیاب ریخته و کاملا پودر کنید.
چند نکته در طرز تهیه پودر غوره
توجه به نکات زیر، کیفیت پودر غوره خانگی شما را بالا میبرد:
- صبر کنید تا غورهها کاملا خشک شوند و سپس آنها را پودر کنید. استفاده از غورههای نمدار، باعث کپک زدن پودر غوره میشود.
- شما میتوانید برای خشک کردن غورهها، بهجای نور خورشید از حرارت شوفاژ، بخاری یا فر استفاده کنید. البته تابش نور خورشید، خواص این چاشنی را بیشتر میکند.
- اگر بعد از آسیاب کردن گرد غوره، آن را الک کنید، یک گرد غوره نرم و یکدست خواهید داشت.
- اضافه کردن مقداری نمک به گرد غوره، ماندگاری آن را بیشتر میکند و باعث میشود که خوشطعمتر شود.
- غوره انگور فخری و عسگری، بهتر و مرغوبتر از سایر غورهها هستند.
شرایط نگهداری پودر غوره
پودر غوره را در ظرفی دربدار ریخته و در مکانی خشک و خنک نگه دارید. البته یک روش دیگر برای نگهداری این چاشنی آن است که پودر را با آب مخلوط کرده و در قالبهای کوچک یخ، فریز کنید. به این ترتیب، مدت ماندگاری چاشنی خوشمزه شما بیشتر خواهد شد.
پودر غوره در چه غذاهایی استفاده می شود؟
پودر غوره مقرونبهصرفهتر از آبغوره است و برای طعم دادن به غذاهای زیادی استفاده میشود. در ادامه، چند پیشنهاد ویژه را با هم میخوانیم:
- شما میتوانید در تهیه قیمه و قورمه سبزی، بهجای لیمو عمانی از این چاشنی ترشمزه استفاده کنید. همچنین استفاده از آن در طبخ خورشهای دیگری مانند خورشت کرفس و بامیه هم کاربرد دارد.
- گرد غوره یکی از ادویههای مناسب برای مزهدار کردن مرغ است و مزه ملس دلپذیری به آن میدهد.
- استفاده از گرد غوره برای تهیه انواع پلوهای مخلوط مانند لوبیا پلو، کلم پلو و… هم متداول است و عطر و طعم دلچسبی به این غذاها میدهد. همچنین میتوان این چاشنی ترشمزه را به غذاهایی مانند آبگوشت، انواع کوفته و مایه ماکارونی افزود.
- استفاده از پودر غوره برای تهیه سس انواع سالادها هم ایده خوبی برای بهره بردن از خواص این چاشنی بینظیر است.
خواص پودر غوره
پودر غوره علاوه بر طعم قوی خود، مزایای فراوانی برای سلامتی دارد که در ادامه، به چند مورد از آنها اشاره میکنیم:
- اسیدهای عالی موجود در این پودر از جمله اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید اگزالیک و… باعث جذب بهتر غذا میشوند.
- پودر غوره سرشار از پتاسیم است؛ بنابراین مصرف آن فشار خون را پایین میآورد و برای بهبود دردهای عضلانی، روماتیسم و سیاتیک هم اثرات مطلوبی دارد.
- ویتامین C موجود در این چاشنی، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و برای درمان ورم دهان و مخاط لثه مفید است.
- استفاده از این چاشنی، کلسترول بد (LDL) را کاهش داده و کلسترول خوب خون (HDL) را افزایش میدهد.
- پودر غوره یک چربیسوز بیرقیب است و چربیهای دور شکم را آب میکند.
- این چاشنی فوقالعاده، خاصیت صفرابر دارد و مشکلاتی مانند زردی، عفونتهای روده و کرم معده را برطرف میکند.
نحوه مصرف پودر غوره
گفتیم که پودر غوره با مزه ترش خود، یک طعمدهنده قوی به انواع غذاها است. بااینحال، گاهی برای استفاده از خواص درمانی این چاشنی، باید آن را به شکلهای متفاوتی مصرف کرد. برای مثال، به موارد زیر توجه کنید:
- اگر قصد کاهش وزن دارید و در این مورد روی خواص پودر غوره حساب کردهاید، آن را همراه با سالاد میل کنید. البته روش دیگر این است که مقداری از گرد غوره را داخل آب ریخته و به صورت دمنوش میل کنید.
- اگر دچار ورم گلو شدهاید، مقداری از این پودر را داخل آب ریخته و آن را قرقره کنید.
مضرات پودر غوره
ممکن است مصرف هر چاشنی و ادویهای در کنار تمام فواید، عوارضی هم بهدنبال داشته باشد. پودر غوره هم از این قاعده مستثنی نیست و مصرف آن محدودیتهایی دارد که در ادامه به آنها میپردازیم:
- از مصرف پودر غوره با معده خالی بپرهیزید. این مورد بخصوص درباره افرادی که دچار ناراحتیهای گوارشی و زخم معده هستند، عوارض بدتری ایجاد میکند.
- پودر غوره بسیار ترش است و استفاده از آن باعث تولید اسید در معده خواهد شد. این حالت، برخی مشکلات گوارشی مانند نفخ و دلپیچه را به همراه خواهد داشت. لذا کسانی که معدههای حساسی دارند، باید در مصرف این چاشنی، احتیاط کنند.
- استفاده از این چاشنی برای بانوان باردار مناسب نیست و ممکن است باعث سقط جنین شود.
- گرد غوره طبیعت سردی دارد، لذا ممکن است مصرف آن بدون مصلح برای افراد بلغمیمزاج، مشکلساز شود.
- مصرف گرد غوره میتواند ادرارآور باشد، بنابراین باید مراقب باشید که به مشکل کمآبی بدن دچار نشوید.
- زیادهروی در مصرف این چاشنی در مردان، باعث سردی مزاج و کاهش قوای جنسی میشود.
پودر غوره و سفارش از اسنپ فود
اگر فرصت درست کردن گرد غوره خانگی را ندارید و بهدنبال مرجعی مطمئن برای تهیه این چاشنی خوشطعم هستید، اسنپ فود را از قلم نیندازید. کافی است وارد سایت شده و به بخش عطاری آنلاین اسنپ فود بروید. در این قسمت، صفحه اختصاصی عطاریهای زیادی مقابل شما باز میشوند که امکان مقایسه برندها و قیمتها را برایتان فراهم میکنند و میتوانید با خیال راحت، یک خرید امن و آسان اینترنتی داشته باشید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402