طرز تهیه جوجه چینی به 4 روش + جایگزین های تهیه
جوجه چینی یکی از غذاهای پرطرفدار است که میتوانید آن را هم بهعنوان غذای روزانه و هم برای مراسمهای مختلف درست کنید. در طرز تهیه جوجه چینی ، نیاز به خمیر بنیه دارید. برای این کار باید ابتدا تخممرغها را همراه با پودر سیر، فلفل قرمز و سیاه، آویشن، بیکینگ پودر، زعفران و دلستر مخلوط کنید. سپس آرد را کمکم روی مواد بریزید و آنها را آنقدر هم بزنید تا خمیری یکدست را به شما بدهد. از طرفی مزهدار کردن فیلههای مرغ با نمک، آبلیمو و زعفران را انجام دهید. درنهایت نیز این مرغها را به خمیر بنیه آغشته کرده و سرخ کنید.
البته طرز تهیه جوجه چینی بدون دلستر، روش درست کردن آن با ماست و حتی تهیه آن با استفاده از سیخ چوبی هم انجام میشود که در این مطلب به همهی آنها خواهیم پرداخت؛ اما قبل از شروع، جدول اطلاعات این غذا را بخوانید:
جوجه چینی |
|
تعداد نفرات | 5 نفر |
زمان آمادهسازی | 2 ساعت |
زمان پخت غذا | 30 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه جوجه چینی رستورانی با دلستر
جوجه چینی غذایی خوشمزه و در عینحال مجلسی و عالی بهشمار میآید که بافت رویی آن ترد و پفکی است و با استفاده از فیله مرغ تهیه میشود. روشی که در اغلب رستورانها بهکار میرود، طرز تهیه جوجه چینی با دلستر است. این نوشیدنی برای درست کردن خمیر غذا بهکار میرود و کمک میکند که بافت این لایه ترد شود. میتوانید مواد اولیه مورد نیاز و دستور پخت غذا را در ادامه ببینید.
مواد لازم برای تهیه جوجه چینی با دلستر
طرز تهیه جوجه چینی رستورانی با استفاده از مواد اولیه موجود در جدول زیر انجام میشود:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
فیله مرغ | نیم کیلو |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و زعفران دمکرده | به مقدار لازم |
تخممرغ | 4 عدد |
دلستر بدون طعم | 1 لیوان |
بکینگ پودر | 1 قاشق چایخوری |
آرد گندم | 2 لیوان |
فلفل سیاه و قرمز، پودر آویشن و پودر سیر | به مقدار لازم |
خیار شور | 3 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 قاشق غذاخوری |
سس مایونز | 3 قاشق غذاخوری |
فلفل سفید | به مقدار لازم |
سس گوجه تند | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه جوجه چینی با دلستر
بعد از آماده کردن موادی که در بالا گفته شد، باید مراحل مورد نیاز برای درست کردن غذا را طی کنید. در اینجا آموزش درست کردن این غذا را در اختیار شما قرار دادهایم:
- مرحله اول: فیلهها را بهصورت نواری درآورید و با نمک، آبلیمو و زعفران ترکیب کنید تا مزه آنها به خورد گوشت برود. روی این کاسه را بپوشانید و اجازه دهید به مدت 2 ساعت در یخچال بماند.
- مرحله دوم: در ظرفی دیگر 2 عدد از تخممرغها را شکسته و به خوبی هم بزنید تا بافت آنها یکدست شود.
- مرحله سوم: پودر سیر، فلفل قرمز و سیاه، آویشن، بکینگ پودر و زعفران دمکرده را هم داخل این ظرف بریزید. سپس همه مواد را به خوبی ترکیب کنید.
- مرحله چهارم: دلستر را در این مرحله داخل ظرف مواد بریزید.
- مرحله پنجم: آرد را کمکم به کاسه اضافه کرده و آن را سریع هم بزنید تا خمیر یکدستی ایجاد شود؛ سپس آن را کنار بگذارید.
نکته: خمیر آمادهشده را با نام بنیه میشناسند که باید بافتی شبیه به ماست چکیده داشته باشد.
- مرحله ششم: دو عدد تخممرغ را آبپز کنید و زرده آن را رنده بزنید.
- مرحله هفتم: پیاز، خیارشور، فلفل، سس مایونز و گوجه را به زرده اضافه کرده و خوب آنها را با هم مخلوط کنید؛ سپس این ترکیب را داخل یخچال بگذارید.
نکته: اگر میخواهید طعم جوجه چینی با سس تاتار را امتحان کنید، مرحله ششم و هفتم را هم انجام دهید. در غیر اینصورت میتوانید این دو مرحله را حذف کنید.
- مرحله هشتم: پس از آنکه مرغها برای مدت 2ساعت استراحت کردند، آنها را از یخچال خارج کنید.
- مرحله نهم: تابهای کوچک را روی حرارت قرار دهید و داخل آن روغن بریزید.
- مرحله دهم: تکههای مرغ را به خمیر بنیه آغشته کرده و درون روغن سرخ کنید.
- مرحله یازدهم: مرغهای سرخشده را روی صافی روغنگیر بگذارید تا چربی آنها کاملا گرفته شود. سپس همرا با سسی که درست کردهاید، میل کنید.
طرز تهیه جوجه چینی بدون دلستر با شیر
یکی دیگر از روشهای درست کردن جوجه چینی ، بدون دلستر و با استفاده از شیر است. شیر جایگزینی برای دلستر بوده و عملکردی مشابه با آن دارد؛ البته نباید از طعم متفاوت و خامهایتر این مدل جوجه چینی نسبت به مدل با دلستر غافل شویم. در این قسمت میخواهیم به آموزش درست کردن جوجه چینی با شیر بپردازیم.
مواد لازم برای جوجه چینی بدون دلستر با شیر
در طرز تهیه جوجه چینی بدون دلستر با شیر باید مواد زیر را که برای 4 نفر در نظر گرفته شدهاند، آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
تخممرغ | 3 عدد |
فیله مرغ | 5 عدد |
آرد | 3 قاشق غذاخوری |
شیر | 2/1 پیمانه |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران | به مقدار لازم |
روغن زیتون | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر پاپریکا، پودر پیاز | به مقدار لازم |
مراحل تهیه جوجه چینی بدون دلستر
بعد از آماده کردن مواد اولیه، مراحل زیر را تا انتها انجام دهید:
- مرحله اول: فیلهها را به شکل نواری خرد کنید و آنها را همراه با ادویه، زعفران و روغن زیتون هم بزنید. این ترکیبات باید یک ساعت درون یخچال بمانند تا طعم آنها به خورد هم برود.
- مرحله دوم: سفیده تخممرغ را درون کاسهای با همزن بزنید تا پف کند و سفت شود.
- مرحله سوم: آرد، شیر، کره و بکینگ پودر را به مواد اضافه کرده و آنها را با لیسک هم بزنید.
- مرحله چهارم: زرده تخممرغ همزده را هم به این مواد اضافه کنید.
- مرحله پنجم: فیله مرغ را بعد از یک ساعت از یخچال بیرون آورید و کنار دست خود قرار دهید.
- مرحله ششم: کمی آرد را هم در ظرفی دیگر بریزید و خمیر آمادهشده را هم درون کاسهای کنار بگذارید.
- مرحله هفتم: تابهای را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخل آن بریزید.
- مرحله هشتم: تکههای مرغ را یکبار درون آرد و بار دیگر داخل خمیر بزنید و سپس درون تابه بگذارید تا سرخ شوند. سپس آنها را سرو کنید.
طرز تهیه جوجه چینی با ماست
جوجه چینی با ماست هم روشی پرطرفدار برای درست کردن این غذا بهشمار میآید. بهتر است ماستی را که انتخاب میکنید، چرب باشد تا طعم نهایی غذا دلچسبتر شود. ترش یا شیرین بودن ماست هم به سلیقه خود شما بستگی دارد. در این روش طرز تهیه نیاز به موادی دارید که در جدول زیر اسامی و مقادیر مورد نیاز آنها قرار داده شده است.
مواد لازم برای تهیه جوجه چینی با ماست
طرز تهیه جوجه چینی با ماست با موادی که در جدول زیر آمدهاند، انجام میشود. این ترکیبات برای 4 نفر در نظر گرفته شدهاند؛ البته در صورت نیاز میتوانید مقادیر آنها را کمتر یا بیشتر کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سینه مرغ | 1 عدد |
آب لیمو ترش | به مقدار لازم |
ماست | 3 قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده | 2 قاشق غذاخوری |
کره | 100 گرم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
نمک و فلفل قرمز | به مقدار لازم |
پیاز | 1 عدد |
فلفل دلمهای | 1 عدد |
مراحل تهیه جوجه چینی با ماست
در طرز تهیه جوجه چینی با ماست ، مراحل زیر را انجام دهید:
- مرحله اول: پیازها را خلالی کنید و آنها را در ظرفی بریزید. در دست خود دستکش بگذارید و پیازها را به خوبی ورز دهید تا آب آنها خارج شود.
- مرحله دوم: زعفرانی را که از قبل دم کردهاید، به کاسه حاوی پیاز اضافه کنید.
- مرحله سوم: عصاره لیمو ترش تازه را داخل کاسه بریزید.
- مرحله چهارم: فلفل دلمهای خردشده را هم به این مواد اضافه کنید.
- مرحله پنجم: ماست را داخل کاسه حاوی مواد بریزید.
- مرحله ششم: سینه مرغ را به شکل نواری برش بزنید و به مخلوط درون کاسه بیفزایید.
- مرحله هفتم: اجازه دهید تا گوشت و ترکیبات موجود در کاسه برای مدت زمان یک ساعت داخل یخچال بمانند.
- مرحله هشتم: سپس این مواد را از داخل یخچال خارج کرده و داخل آن روغن مایع بریزید. دوباره کاسه را درون یخچال بگذارید و این بار برای مدت 10 تا 12 ساعت به آن زمان بدهید.
نکته: اگر فرصت کافی برای درست کردن غذا ندارید، میتوانید این زمان را به 2 ساعت کاهش دهید.
- مرحله نهم: پس از استراحت، نوبت به سرخ کردن جوجهها میرسد. کاسه حاوی گوشت را از یخچال خارج کرده و اجازه دهید تا به دمای محیط برسد.
- مرحله دهم: در تابهای روغن یا کره بریزید و جوجهها را درون آن سرخ کنید. باید درب تابه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا مرغها کاملا مغزپخت شوند.
- مرحله یازدهم: سپس جوجهها را از تابه خارج کرده و آنها را سرو کنید.
طرز تهیه جوجه چینی با سیخ چوبی
برخی افراد برای درست کردن جوجه چینی از سیخهای چوبی استفاده میکنند. روش آمادهسازی مرغ در این طرز تهیه را میتوانید با استفاده از تمام روشهایی که در بالا گفته شدند، انجام دهید. مواد اولیه مورد نیاز و مراحل کار با توجه به سلیقه شما میتواند با دستورالعملهای بالا انجام شود؛ اما طریقه سرخ کردن غذا کمی متفاوتتر است. سیخهای چوبی را میتوانید از فروشگاههای مختلف تهیه کنید. سپس مراحل سرخ کردن را به شکل زیر انجام دهید:
- مرحله اول: جوجه چینی را با یکی از روشهای بالا آماده کنید.
- مرحله دوم: سیخهای چوبی را خیس کرده و آب آنها را بگیرید.
- مرحله سوم: در تابهای کمی روغن و کره بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت داغ شوند.
- مرحله چهارم: جوجهها را به سیخ کشیده و آنها را یکییکی درون تابه بچینید.
- مرحله پنجم: دربی را روی تابه قرار دهید تا جوجهها کاملا پخته شوند.
- مرحله ششم: زمانی که یک سمت جوجهها سرخ شد، آنها را بچرخانید تا تمام قسمتها کاملا طلایی شوند. سپس آنها را از درون تابه بردارید و سرو کنید.
نکات لازم در طرز تهیه جوجه چینی
برای درست کردن جوجه چینی میتوانید هر روشی را که میخواهید به کار ببرید. در عینحال نکاتی هم وجود دارند که باید به آنها توجه کنید:
- خمیر بنیه را میتوانید برای سوخاری کردن سبزیجات یا مواد غذایی دیگر هم استفاده کنید.
- به خمیر بنیه نمک اضافه نکنید.
- پودر سیر اصلیترین ادویه در این غذاست و نباید حذف شود.
اصول نگهداری از جوجه چینی
جوجه چینی در همان ابتدا بافت تردی دارد؛ اما اگر مدتی بگذرد، بافت آن نرم خواهد شد. بنابراین بهتر است که آن را بلافاصله بعد از درست کردن میل کنید. در غیر اینصورت غذا را درون ظرفی دربسته درون یخچال قرار دهید.
روش جلوگیری از خراب شدن جوجه چینی
برای جلوگیری از خراب شدن غذا حتما آن را در محیط خنک و خشک قرار دهید. هرگونه تغییر در مزه و بوی غذا نشاندهنده فساد آن است.
بهترین جایگزین ها برای درست کردن جوجه چینی
در طرز تهیه جوجه چینی میتوانید به جای دلستر از شیر هم استفاده کنید. همچنین استفاده از آرد گندم به جای آرد ذرت نیز مجاز است.
سفارش جوجه چینی از اسنپ فود…
برای طرز تهیه جوجه چینی باید مرغ را مزهدار کنید و برای این کار حداقل به یک ساعت زمان نیاز دارید. برای افراد شاغل یا کسانی که فرصت زیادی برای آشپزی ندارند، طی کردن این مراحل کمی دشوار است و بنابراین بهترین کار مراجعه به اسنپ فود و سفارش آنلاین غذا است. رستورانهای فعال در این مجموعه پس از ثبت سفارش، جوجه چینی یا هر نوع غذای دیگری را در سریعترین زمان ممکن آماده میکنند و کاملا گرم و تازه بهدست مشتری میرسانند.
سوالات متداول
چه کار کنیم که خمیر بنیه گلوله گلوله نشود؟
باید آرد را کمکم به مواد اضافه کنید تا شاهد ایجاد گلوله در خمیر نباشید.
میتوانیم برای درست کردن جوجه چینی با ماست، از ماست موسیر هم استفاده کنیم؟
بله؛ در صورت تمایل میتوانید ماست پرچرب موسیر را هم بهکار ببرید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402