آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه کره
دسته‌بندی نشده
5/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه کره با 4 روش آسان خانگی

مینا اسماعیل بیگی 01 خرداد 1403 9 دقیقه

کره برای برخی از افراد جزئی جدایی‌ناپذیر از صبحانه است که می‌تواند در کنار انواع مرباها، شروع یک روز عالی را نوید دهد. حالا اگر کره صبحانه به روش خانگی تهیه شده باشد، لذت چشیدن این طعم، چند‌برابر خواهد شد. برای طرز تهیه کره خانگی از ماست، باید ماست و آب و مقدار کمی نمک را در مخلوط‌کن آنقدر بزنید تا کف کند. کف حاصل به تدریج فشرده شده و حالت جامد پیدا می‌کند. در نهایت، کره را با دست فشار دهید تا دوغ و هوای موجود در آن جدا شده و کره خالص حاصل شود. البته کره خانگی با شیر، سرشیر و خامه هم قابل تهیه است و به‌جای مخلوط کن از همزن یا ماشین لباسشویی هم می‌توان کمک گرفت. تفصیل تمام این روش‌ها در این مقاله از اسنپ فود آمده است. پس با ما همراه باشید.

طرز تهیه کره از ماست

کره حاصل از ماست را با نام کره دوغی هم می‌شناسند. این کره از چربی ماست گرفته می‌شود و بسته به اینکه از ماست گاو، گاومیش، بز یا گوسفند استفاده کنید، مزه‌های نسبتا متفاوتی را تجربه خواهید کرد. البته اگر به‌دنبال بهترین انتخاب هستید، ماست گاوی را به شما پیشنهاد می‌کنیم که چربی کمتر و ویتامین A بیشتری دارد. کره دوغی نسبت به کره خامه‌ای گران‌تر است و خیلی از افراد، طعم و مزه آن را ترجیح می‌دهند. محصول دوم این دستور، یک دوغ کم چرب دلچسب است که بعد از گرفتن کره، به دست می‌آید. در ادامه، مواد لازم و مراحل انجام کار را با هم می‌بینیم:

طرز تهیه کره از ماست

مواد لازم برای تهیه کره با ماست

مواد اولیه برای تهیه این کره خانگی خوش‌طعم، شامل موارد زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
ماست به مقدار دلخواه
آب 1.5 تا 2 برابر مقدار ماست
یخ به مقدار لازم
نمک به مقدار کم

مراحل تهیه کره دوغی و خانگی

دستور کار را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:

  • مرحله اول: ماست را همراه با آب داخل مخلوط‌کن ریخته و کمی نمک به آن اضافه کنید.
  • مرحله دوم: مخلوط‌کن را روشن کرده و روی سرعتی یکنواخت قرار دهید. آنقدر به مخلوط کردن مواد ادامه دهید که کف تشکیل‌شده، روی مایع بیاید و یک جا جمع شود.

نکته: کف حاصل کم کم حالت جامد به خود می‌گیرد و مایعی که باقی می‌ماند، یک دوغ کم‌چرب است.

  • مرحله سوم: حالا یک پارچه توری تمیز (معمولا تنظیف) درون ظرفی جادار قرار داده و مواد داخل مخلوط‌کن را داخل پارچه بریزید.
  • مرحله چهارم: در این مرحله، کمی یخ هم به مایه داخل پارچه بیفزایید و همزمان، ظرف را تکان دهید تا کره سریع‌تر شکل بگیرد.
  • مرحله پنجم: حالا باید پارچه تنظیف را حسابی فشار دهید تا دوغ باقیمانده در بافت کره، کاملا خارج شود. دقت کنید که باقی ماندن این دوغ باعث بدبو شدن و خرابی کره می‌شود.
  • مرحله ششم: در نهایت، کره آماده شده را داخل قالبی مناسب ریخته یا با دستان خود شکل دهید و آن را داخل یخچال بگذارید.

طرز تهیه کره از شیر

در صورت استفاده از شیر، مراحل طولانی‌تری را در پیش خواهید داشت و لازم است طبق مراحل زیر پیش بروید:

طرز تهیه کره از شیر

  • مرحله اول: ابتدا شیر تازه و پرچرب را بجوشانید و وقتی از حرارت افتاد، مایه بزنید و کنار بگذارید تا یک ماست پرچرب ایجاد شود.
  • مرحله دوم: در ادامه، ماست و سرشیر آن را که به دمای اتاق رسیده‌اند همراه با 5 تا 2 برابر آب داخل مخلوط‌کن ریخته و کمی هم نمک اضافه کنید.
  • مرحله سوم: حالا مثل روش قبل، آنقدر مخلوط‌کن را با پالس‌های یکنواخت بزنید تا روی مایه، کف کند و کف یک جا جمع شود.
  • مرحله چهارم: در نهایت، مواد داخل مخلوط‌کن را داخل تنظیف بریزید و کاملا فشار دهید تا کره شکل بگیرد. برای سرعت بخشیدن به کار، استفاده از چند تکه یخ را فراموش نکنید.

طرز تهیه کره از سرشیر

برای درست کردن کره از خامه شیر مطابق مراحل زیر پیش بروید:

طرز تهیه کره از سرشیر

  • مرحله اول: ابتدا سرشیر را به مدت 24 تا 48 ساعت در محیطی کاملا خنک قرار دهید تا مولکول‌های چربی آن کاملا سفت شده و راحت‌تر خرد شوند.
  • مرحله دوم: حالا خامه سفت‌شده و خنک را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
  • مرحله سوم: در ادامه، خامه را داخل غذاساز ریخته و مقدار کمی نمک به آن اضافه کنید. سپس، خامه را به مدت 10 دقیقه بزنید تا کره و قسمت شیری از هم جدا شوند.
  • مرحله چهارم: کره‌ای را که در اطراف ظرف جمع شده، در ظرفی تمیز بریزید. اگر احساس کردید که بافت کره آبکی است، با یک قاشق کره را فشار دهید تا شیر موجود در آن کاملا خارج شود.

نکته: برای جداسازی بهتر کره و قسمت شیری، استفاده از صافی، ایده خوبی است و کار شما را راحت‌تر می‌کند.

به همین سادگی، کره خانگی شما آماده است و پیشنهاد می‌کنیم که برای سهولت استفاده، آن را داخل قالب‌هایی کوچک شکل داده و در یخچال بگذارید.

طرز تهیه کره خانگی با خامه

در این روش، خبری از نمک نیست و شما با چشیدن این کره، یک طعم خامه‌ای نسبتا شیرین را حس خواهید کرد. کره‌ای که از خامه به دست می‌آید، رنگی متمایل به زرد دارد و یکی از بهترین گزینه‌ها برای تهیه نان‌های غنی‌شده و شیرینی است. برای تهیه این کره خوش‌طعم و پرطرفدار، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: خامه پرچرب 35 درصد را از 24 تا 48 ساعت قبل کاملا سرد کنید تا مولکول‌های چربی آن کاملا سفت و شکننده شوند.
  • مرحله دوم: پس از گذشت زمان لازم، کره را از یخچال خارج کرده و در دمای محیط قرار دهید تا به دمای تقریبی 15 درجه سانتیگراد برسد.

طرز تهیه کره خانگی با خامه

  • مرحله سوم: حالا خامه را داخل مخلوط‌کن یا دستگاه کره‌زن ریخته و آن را هم بزنید. گرفتن کره از خامه حدود 20 تا 30 دقیقه زمان می‌برد.

نکته: اگر دستگاه‌های برقی در اختیار ندارید، خامه را داخل یک ظرف شیشه‌ای درب‌دار بریزید و آن را تکان دهید که البته این روش خیلی زمان‌بر خواهد بود.

  • مرحله چهارم: کره جدا شده را داخل آبکش بریزید تا دوغ آن کاملا جدا شود. سپس آن را با آب سرد آبکشی کنید تا سفت‌تر شود. در نهایت، کره را قالب‌گیری کرده و در یخچال قرار دهید.

نکته : دوغ به‌جا‌مانده از این کره را دور نریزید و از آن برای درست کردن لبنیات خانگی استفاده کنید.

قالب گیری کره

شما می‌توانید برای قالب‌گیری کره از قالب‌های پلاستیکی یا چوبی استفاده کنید. اکثر این قالب‌ها، دارای یک توپی مکشی یا گوشه‌های لولادار هستند و به همین دلیل،کره به‌راحتی از آنها جدا می‌شود. با‌این‌حال، حتما نکات زیر را هم در نظر داشته باشید:

قالب گیری کره

  • در صورت استفاده از قالب‌های سنتی چوبی، پیش از ریختن کره، قالب را داخل آب سرد قرار دهید تا کره به آن نچسبد.
  • با یک قاشق چوبی تختی یا پلاستیکی، کره را به دیواره کاسه فشار دهید تا حباب‌های هوا، دوغ و آب باقیمانده موجود در آن کاملا خارج شود.

طرز تهیه کره محلی با ماشین لباسشویی

در این روش از ماشین لباسشویی به‌عنوان یک جایگزین مدرن برای مشک استفاده می‌شود و مراحل کار به ترتیب زیر خواهد بود:

  • مرحله اول: 1 کیلو ماست پرچرب را با 1 کیلو ماست کم چرب مخلوط کرده و داخل دبه‌ای پلاستیکی بریزید.
  • مرحله دوم: از یک پارچه تمیز برای محکم کردن درب ظرف استفاده کنید تا در حین کار، درب دبه باز نشود.
  • مرحله سوم: در ادامه، دبه را به مدت 55 دقیقه داخل ماشین لباسشویی قرار دهید و دستگاه را روی دور متوسط بدون خشک‌کن تنظیم کنید.
  • مرحله چهارم: پس از گذشت زمان گفته شده، دبه را از ماشین لباسشویی خارج کرده و مقداری آب و یخ به آن اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: دوباره درب دبه را ببندید و این بار آن را به مدت 2 دقیقه با دست تکان دهید.

طرز تهیه کره محلی با ماشین لباسشویی

  • مرحله ششم: حالا روی یک قابلمه مناسب یک لایه توری قرار داده و روی توری، یک پارچه تنظیف (کیسه نخی) بگذارید.
  • مرحله هفتم: مواد داخل دبه را روی تنظیف بریزید و صبر کنید تا مایع اضافی کاملا خارج شود.
  • مرحله هشتم: در ادامه، کیسه نخی یا تنظیف را برداشته و با دست حسابی فشار دهید تا آب اضافی موجود در بافت کره کاملا خارج شود.
  • مرحله نهم: در نهایت، کره را از تنظیف خارج کرده و با دستان خود به شکل یک توپ گرد درآورید. سپس آن را داخل ظرفی مناسب در یخچال قرار دهید و اجازه دهید به مدت 2 ساعت استراحت کند.

نکات مهم در طرز تهیه کره خانگی

در این قسمت، بعضی ریزه‌کاری‌های طرز تهیه کره خانگی را با هم مرور می‌کنیم:

  • در گذشته، به‌جای وسایلی مانند مخلوط‌کن و همزن، از مشک استفاده می‌کردند. لازم بود مایه داخل مشک، چند ساعت با سرعتی یکنواخت تکان داده شود، تا کره شکل بگیرد.
  • برای تهیه کره دوغی طعم‌دار، در همان ابتدای مخلوط کردن ماست و آب، طعم‌دهنده دلخواه خود را که می‌تواند مقداری پونه یا نعنا باشد، اضافه کنید. البته توجه داشته باشید که این کار شکل گرفتن کره را طولانی‌تر کند.
  • دقت کنید که در طرز تهیه کره با ماست، هر چقدر چربی ماست بیشتر باشد، کره بیشتری تولید خواهد شد. به طور معمول، به‌ازای هر 1 کیلو ماست، چیزی در حدود 50 تا 100 گرم کره به دست می‌آید.

اصول نگهداری از کره

در بافت کره، حداکثر 16 درصد آب وجود دارد و همین رطوبت، باعث حساسیت بالای این ماده غذایی در برابر فاسد شدن است. بنابراین، حتما کره را داخل فریزر و در دمای منفی 18 درجه سانتیگراد نگهداری کنید. همچنین در صورت استفاده از قالب‌های کوچک، استفاده از کره راحت‌تر خواهد بود و شما می‌توانید هر بار، به مقدار مصرف خود چند قالب از فریزر خارج کنید.

روش جلوگیری از خراب شدن کره

دقت کنید که عواملی مانند قرار گرفتن در معرض نور و هوا، کیفیت کره را پایین می‌آورد. به‌علاوه، دمای یخچال‌های خانگی برای نگهداری طولانی‌مدت کره کافی نیست و شرایط رشد کپک در کره ایجاد خواهد شد.

روش جلوگیری از خراب شدن کره

بهترین جایگزین ها در طرز تهیه کره

طرز تهیه کره با همزن ، فرقی با مخلوط‌کن ندارد و همان‌طور که خواندید، علاوه بر این‌ها، می‌توان مخلوط مواد را داخل دبه‌ای درب‌دار ریخت و آن را داخل ماشین لباسشویی قرار داد.

خواص کره

کره حیوانی یک ماده غذایی سالم و مقوی است که فواید زیادی برای بدن دارد. در ادامه مطلب طرز تهیه کره ، چند فایده مهم این ماده لبنی را با هم مرور می‌کنیم:

  • این نوع کره سرشار از چربی‌های اشباع‌شده است که با افزایش کلسترول خوب خون (HDL) و کاهش کلسترول بد (LDL)، به سلامت قلب کمک می‌کند.
  • چربی‌های موجود در کره حیوانی، چربی‌هایی با زنجیره‌های کوتاه و متوسط هستند که فرایند سوخت ‌و ساز آن‌ها با سایر چربی‌ها تفاوت دارد. خوردن کره حیوانی، حس سیری را افزایش می‌دهد و باعث چربی‌سوزی بیشتر می‌شود.
  • کره حیوانی حاوی ۳ تا ۴ درصد بوتیرِیک است. این اسید چرب، عملکرد میتوکندری در سلول‌های بدن را بهبود می‌بخشد. همچنین، با افزایش مصرف انرژی، مانع افزایش وزن به‌خاطر رژیم‌های بد می‌شود. در ضمن، بوتیریک خاصت ضد التهاب دارد و یک محافظ قوی برای سیستم گوارش انسان است.
  • اسید لوریک موجود در کره حیوانی یک محافظ عالی برای جلوگیری از ابتلا به عفونت‌های قارچی است.
  • کره حیوانی سرشار از ویتامین A است و تأثیر خوبی در تقویت بینایی دارد.
  • چربی موجود در کره حیوانی، به لطافت و نرمی پوست کمک می‌کند و جلوی ابتلا به بیماری‌های سطحی پوست مانند آکنه و لک را می‌گیرد.

خواص کره

  • آنتی‌اکسیدان‌های موجود در کره حیوانی، فعالیت مخرب رادیکال‌های آزاد بدن را خنثی کرده و سیستم اینی را تقویت می‌کنند. همچنین، مانع تضعیف اعصاب و عروق می‌شوند.
  • چربی‌های اشباع‌شده موجود در کره حیوانی، موادی عالی و مؤثر برای جلوگیری از ابتلا به انواع سرطان‌ها هستند. آن‌ها مانع لخته شدن خون می‌شوند و جلوی تشکیل تومورها را می‌گیرند.
  • مصرف روزانه کره حیوانی به اندازه مناسب، باعث تعادل هورمونی بدن می‌شود.
  • لبنیاتی که از شیر گاو تهیه می‌شوند، حاوی ویتامین K2 هستند. این ویتامین، نقش مهمی در درمان مشکلاتی مانند پوکی استخوان و آرتریت دارد. همچنین، قدرت عضلات را افزایش می‌دهد و جلوی درد مفاصل بخصوص در زنان را می‌گیرد.
  • اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 از دیگر مواد عالی موجود در کره حیوانی هستند که به عملکرد بهتر مغز و تقویت سلامت پوست، کمک زیادی می‌کنند.
  • وجود مقادیر زیاد ویتامین A موجود در کره حیوانی، سلامت تیروئید را تثبیت می‌کند.

مضرات کره حیوانی

در کنار تمامی فوایدی که ذکر کردیم، محدودیت‌های مصرف کره حیوانی را هم در نظر داشته باشید و به موارد زیر توجه کنید:

  • اگر جزو افرادی هستید که به لبنیات حساسیت دارند، در مصرف کره حیوانی هم احتیاط کنید.
  • کره حیوانی یک ماده غذایی پر کالری است و در صورت زیاده‌روی در مصرف و نداشتن تحرک کافی، شما را مبتلا به اضافه وزن خواهد کرد.مضرات کره حیوانی

کره حیوانی؛ انتخابی عالی و مقوی برای صبحانه

در بالا طرز تهیه کره خانگی را به چند روش توضیح دادیم و نکات تهیه و خواص آن را برای شما گفتیم. حال، اگر برای درست کردن کره حیوانی در منزل وقت ندارید، سری به اسنپ فود بزنید و از قسمت فراورده‌های لبنی این سایت، محصول یا محصولات مورد نظر خود را به صورت اینترنتی سفارش دهید. چنین خریدی شما را از زحمت خرید حضوری بی‌نیاز می‌کند. به‌علاوه، امکان مقایسه قیمت‌ها هم فراهم است و شما می‌توانید با صرف کمترین وقت و انرژی، خریدی مطمئن و بی‌دردسر داشته باشید.

سوالات متداول

موارد استفاده از کره خامه‌ای چیست؟

این کره، طعمی نسبتا شیرین شبیه خامه دارد و علاوه بر وعده صبحانه برای درست کردن نان‌های روغنی و انواع شیرینی‌ها هم پرکاربرد است.

چطور از قالب چوبی برای قالب‌گیری کره استفاده کنیم؟

قالب را داخل آب سرد قرار دهید تا کره به آن نچسبد. ضمنا، کره را با یک قاشق تخت چوبی یا پلاستیکی کاملا فشار دهید تا آب و دوغ باقیمانده و حباب‌های هوا کاملا از آن خارج شود.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود