طرز تهیه کشک مایع و خشک + فوت و فنهای آن
کشک نوعی ماده خوراکی با طعم شور است که در تهیه بسیاری از غذاها از آن استفاده میشود. در طرز تهیه کشک بهصورت مایع ، باید ابتدا ماست و آب را در قابلمه حرارت دهید. سپس، ترکیب ماست و آب را بدون درب برای 2.5 ساعت در همان حال باقی بگذارید و هر از گاهی آن را هم بزنید. در ادامه، ترکیب را از روی حرارت بردارید، پس از خنک شدن در پارچه تمیزی بریزید و اجازه دهید تا آب کشک خارج شود. سپس خمیر کشک را با نمک و کمی آب در مخلوطکن آنقدر بزنید تا یکدست و آماده مصرف شود.
در ادامه، مراحل دقیقتر روش مایع و دستور درست کردن کشک خشک را هم به شما آموزش خواهیم داد. جدول اطلاعات مربوط به زمان طرز تهیه و میزان سختی آن را هم میتوانید در اینجا ببینید:
کشک |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آمادهسازی مواد | کمتر از 30 دقیقه |
زمان اماده شدن برای مصرف | بیش از 90 دقیقه |
میزان سختی | زیاد |
طرز تهیه کشک مایع با دوغ
در طرز تهیه کشک مایع شاهد مراحل مربوط به جوشاندن و تغلیظ دوغ هستیم. کشک در صنایع غذایی بهصورت صنعتی و مستقیما از شیر تولید میشود؛ اما در روشهای خانگی ماست یا دوغ جایگزین شیر خواهند شد. در ادامه میتوانید جدول و مراحل درست کردن کشک مایع با دوغ را ببینید:
مواد لازم برای تهیه کشک مایع با دوغ
برای این مدل از طرز تهیه کشک ساده با دوغ باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
دوغ ترش | 2 کیلوگرم |
آب | 2 لیتر |
نمک | به مقدار لازم |
مراحل تهیه کشک مایع با دوغ
پس از آمادهسازی مواد اولیه، باید مراحل زیر را برای طرز تهیه کشک ساده انجام دهید:
- مرحله اول: دوغ را در قابلمهای بریزید و آن را روی شعله گاز بگذارید. اجازه دهید تا این ترکیب برای مدت زمان 5 ساعت بدون درب حرارت ببینند؛ البته در طول این مدت هر از گاهی آن را هم بزنید.
- مرحله دوم: در نیم ساعت آخر حرارت دیدن باید تعداد دفعات هم زدن را بیشتر کنید.
- مرحله سوم: ترکیب آمادهشده را از روی شعله بردارید و پس از خنک شدن در پارچه تمیزی بریزید.
- مرحله چهارم: پارچه را در سبد قرار دهید یا از جایی آویزان کنید تا آب کشک به خوبی خارج شود.
- مرحله پنجم: کشک خمیری را که بهدست آمده است، در مخلوطکن با نمک و کمی آب هم بزنید تا یکدست شود.
- مرحله ششم: حال میتوانید کشک را میل کنید.
طرز تهیه کشک خانگی با ماست (کشک جامد)
گاهی میتوان از ماست هم برای درست کردن کشک خانگی استفاده کرد. ماستی که شما برای این طرز تهیه استفاده میکنید، درنهایت در ترکیب با آب به دوغ تبدیل میشود و بقیه مراحل طی خواهد شد. جدول مربوط به مواد اولیه مورد نیاز و همچنین مراحلی را که برای درست کردن کشک با این روش باید بدانید، در ادامه در اختیار شما قرار دادهایم:
مواد لازم برای تهیه کشک جامد خانگی با ماست
در طرز تهیه کشک عشایر با ماست، باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
ماست | 1 کیلوگرم |
آب | 3 لیوان |
نمک | به مقدار لازم |
مراحل تهیه کشک جامد با ماست
پس از آمادهسازی مواد بالا، مراحل زیر را انجام دهید:
- مرحله اول: ماست را در بطری بریزید و با کمی آب مخلوط کنید تا شبیه به دوغ شود. باید آنقدر بطری را هم بزنید تا چربی ماست جدا شود و قابل مشاهده باشد.
نکته: اگر میخواهید چربی زودتر جدا شود، چند تکه یخ هم داخل بطری بریزید.
- مرحله دوم: با قاشق کرههای ایجادشده را بردارید و کمی از آن را باقی بگذارید.
- مرحله سوم: دوغ را در قابلمهای بزرگ بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. در حین حرارت دیدن دوغ، آن را هم بزنید.
- مرحله چهارم: بعد از 10 دقیقه و زمانی که دوغ به مرحله جوشیدن نزدیک شد، شعله را خاموش کنید.
نکته: دوغ نباید بجوشد.
- مرحله پنجم: کیسه نخی را آماده کرده و پس از خنک شدن ترکیب داخل قابلمه، آن را درون کیسه بریزید.
- مرحله ششم: با یک نخ درب کیسه را ببندید و آن را در مکان مناسبی آویزان کنید.
- مرحله هفتم: زیر کیسه هم یک ظرف بگذارید تا آب خارجشده داخل آن بریزد.
- مرحله هشتم: تقریبا 8 تا 10 ساعت طول میکشد تا کشک کاملا بیآب شود.
- مرحله نهم: پس از گذشت این زمان کشک را بچشید و میزان نمک آن را تنظیم کنید.
- مرحله دهم: کشک آمادهشده را به شکل توپکها یا هر شکل دیگری که میخواهید، درآورید و درون سبدی قرار دهید.
- مرحله یازدهم: سبد حاوی کشکها را در فضای باز بگذارید تا کاملا خشک شوند.
فوت و فنها و نکات تهیه کشک خانگی
در طرز تهیه کشک بهتر است که چند نکته زیر را هم در نظر بگیرید:
- از ماست محلی برای تهیه کشک استفاده کنید.
- آب خارجشده از کشک را میتوانید در تهیه غذاهای مختلف بهکار ببرید.
- در صورت تمایل برای دست کردن کشک خشک از قالب استفاده کنید.
- سعی کنید تا ماست بهکار رفته در کشک، ترش باشد.
- میتوانید کشک خمیری را با انواع طعمدهندهها مثل موسیر، آویشن و… مزهدار کنید.
اصول نگهداری کشک
کشکی را که درست میکنید، در ظرفی دربسته و درون یخچال قرار دهید. از آنجایی که درون این نوع کشک مواد افزودنی وجود ندارد، تنها برای 1 هفته قابل استفاده است. البته در صورت قرار دادن آن در فریزر میتوانید زمان نگهداری را طولانیتر کنید.
روش جلوگیری از خراب شدن کشک
کشک را پس از درست کردن و خنک شدن درون یخچال قرار دهید؛ بهویژه اگر آن را بهصورت مایع درست میکنید. در این صورت به هیچ وجه با فساد و خراب شدن آن روبهرو نخواهید شد. به خاطر داشته باشید که کشک خشک نسبت به نوع مایع آن، ماندگاری بیشتری دارد.
بهترین جایگزین ها در تهیه کشک
در طرز تهیه کشک میتوانید به جای ماست از دوغ هم استفاده کنید.
خواص کشک برای بدن
کشک حاوی انواع پروبیوتیکهاست و به بهبود سیستم گوارشی بدن کمک میکند. همچنین با وجود چربیهای غیراشباع مفید، سبب بهبود سلامت قلب و کاهش خطر بیماریهای قلبی خواهد شد. مصرف کشک روی استخوانها و دندانها نیز اثر مثبت خود را میگذارد و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
علاوه بر این مصرف کشک کاهش التهابات و بیماریهای مزمن را به همراه دارد. این ماده خوراکی به کاهش وزن هم کمک میکند و در حفظ سلامت پوست و مو، کمک به هضم غذا و پیشگیری از عفونتهای واژینال نیز تاثیرگذار است.
کشک موردنظر خود را از اسنپ فود سفارش دهید…
در بالا نحوه درست کردن کشک را توضیح داده و نکات تهیه آن را برای شما گفتیم. پیشنهاد میکنیم اگر به تهیه محصولات لبنی علاقه دارید، یک نوع از این کشکها را تهیه کرده و غذاهای خود را با کشک خانگی سرو کنید.
البته، راه آسانتری هم برای تهیه کشک وجود دارد و اگر احساس میکنید که پیش بردن مراحل بالا برای شما سخت است یا حوصله طی کردن مراحل را ندارید، میتوانید از اسنپ فود کمک بگیرید. شما میتوانید به قسمت لبنیات اسنپ فود مراجعه کرده و با ثبت سفارش، کشک یا دیگر محصولات لبنی را در محل اقامت خود تحویل بگیرید.
سوالات متداول
برای درست کردن کشک میتوانیم از ماست معمولی هم استفاده کنیم؟
بله؛ اما باید آن را در محیط قرار دهید تا ترش شود.
آیا روشی برای تسریع در ترش شدن ماست وجود دارد؟
بله؛ کافی است یک قاشق فلزی را داخل آن قرار دهید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402