طرز تهیه خورش چغرتمه و فوت و فنهایی که نمیدانید…
خورش چغرتمه غذای محبوب شمالی است که افراد زیادی هنوز نام آن را نشنیدهاند. در طرز تهیه خورش چغرتمه به روش اصیل گیلانی، ابتدا باید مرغ را با زردچوبه، نمک و فلفل بپزید و آماده کنید. از طرفی پیاز را با روغن تفت دهید و زردچوبه و دارچین را درون آن بریزید. تخممرغها را هم بزنید و به پیاز داغ اضافه کنید. حال پس از اضافه کردن زعفران دمکرده به تابه، حرارت را خاموش کنید. تخممرغ پختهشده را به مرغ اضافه کرده و طعمدار کردن آن با نمک، فلفل و آب نارنج را انجام دهید. در آخر هم درب قابلمه را نیمهباز بگذرید تا غذا کاملا پخته و آماده سرو شود. روشهای دیگر درست کردن این غذا مانند طرز تهیه آن با بادمجان، روش اردبیلی، مراحل درست کردن آن با گوشت خورشتی و… را هم در این مطلب به شما آموزش خواهیم داد. اما قبل از آن جدول مشخصات طرز تهیه غذا را در جدول زیر ببینید:
خورش چغرتمه |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آمادهسازی | 30 دقیقه |
زمان پخت | 30 ساعت |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه خورش چغرتمه
خورش چغرتمه یکی از غذاهای سنتی خوشمزه ایرانی است و بیشتر به شمال کشور تعلق دارد. ترکیب مرغ و تخممرغ در این خورش آن را به وعده غذایی کاملی تبدیل کرده است که در کنار ادویهها و چاشنیهای مختلف دیگر، مزه عالی و منحصربهفردی را ایجاد خواهد کرد. بافت غذا گاهی سفت و شبیه به خوراک و در مواردی نیز همانند انواع خورشهای ایرانی است. این موضوع در روشهای مختلف پخت، کاملا متغیر خواهد بود. مواد اولیه مورد نیاز و طرز تهیه خورش چغرتمه با مرغ را میتوانید در ادامه ببینید:
مواد لازم برای تهیه خورش چغرتمه
اولین دستور برای درست کردن خورش چغرتمه با مواد اولیه زیر انجام میشود:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
مرغ | 1 عدد |
تخممرغ | 4 عدد |
پیاز | 2 عدد |
زعفران | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل، زردچوبه | به مقدار لازم |
پودر دارچین و چوب دارچین | به مقدار لازم |
آب لیمو یا آب نارنج | به مقدار لازم |
مراحل تهیه خورش چغرتمه
این روش طرز تهیه هم مانند طرز تهیه کوکو چغرتمه گیلانی (طرز تهیه کوکو بادکوبه ای) مخصوص شمال کشور است. برای درست کردن آن باید مراحل زیر را انجام دهید:
- مرحله اول: مرغ با اندازه دلخواه خرد کنید و همراه با آب، زردچوبه، نمک، فلفل و یک تکه چوب دارچین بپزید.
- مرحله دوم: از طرفی پیاز را خرد کرده و درون تابه همراه با روغن تفت دهید.
- مرحله سوم: زمانی که رنگ پیاز کمی تغییر کرد، زردچوبه و پودر دارچین هم داخل آن بریزید و برای 15 دقیقه دیگر اجازه دهید تا روی حرارت باقی بماند.
- مرحله چهارم: تخممرغها را درون کاسهای بشکنید و با چنگال بزنید تا بافت آنها از هم جدا شود.
- مرحله پنجم: تخممرغ را به پیاز داغ اضافه کنید و آن را به خوبی هم بزنید؛ سپس منتظر بمانید تا سفت شود.
- مرحله ششم: زعفران دمکرده را هم داخل محتویات تابه بریزید و زیر آن را خاموش کنید.
- مرحله هفتم: حال زمان اضافه کردن تخممرغ پخته و کمی نمک، فلفل و آب نارنج به قابلمه حاوی مرغ است.
- مرحله هشتم: در این مرحله کافی است درب قابلمه حاوی مواد را نیمهباز بگذارید تا مراحل پخت کامل شود.
طرز تهیه چغرتمه بادمجان
طرز تهیه چغرتمه بادمجان با ترکیبی از گوجهفرنگی و بادمجان در کنار دیگر ادویهها و مواد طعمدهنده انجام میشود که غذای مخصوص ترکیه است. به دلیل نبود گوشت در این دستور پخت، این غذا برای کسانی که گیاهخوار هستند، انتخاب مناسبی خواهد بود. مواد اولیه مورد نیاز و مراحل درست کردن چغرتمه بادمجان را در ادامه ببینید:
مواد لازم برای تهیه خورش چغرتمه بادمجان
در طرز تهیه خورش چغرتمه بادمجان، از مواد اولیه زیر استفاده میشود:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
بادمجان | 1 کیلو |
گوجهفرنگی | 5 عدد |
فلفل سبز | 4 عدد |
سیر | 3 عدد |
روغن مایع | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه خورش چغرتمه بادمجان
مراحل درست کردن این غذا را میتوانید در ادامه ببینید. از آنجایی که این غذا شبیه به خوراک است، هم با نان و هم با برنج سرو میشود؛ اما اکثر افراد آن را با نام خورش چغرتمه میشناسند:
- مرحله اول: بادمجانها را بشویید و خرد کنید. سپس آنها را در کمی آب و نمک قرار دهید تا طعمدار شوند.
- مرحله دوم: فلفل سبزها را شسته و به شکل نواری خرد کنید.
- مرحله سوم: گوجهها را هم بشویید و بهصورت نگینی درآورید.
- مرحله چهارم: تابهای را روی حرارت بگذارید و بادمجان و فلفل را داخل آن تفت دهید.
- مرحله پنجم: گوجهفرنگیها را هم همراه با سیر خردشده، نمک و ادویههای دیگر به تابه اضافه کرده و همه مواد را تفت دهید.
- مرحله ششم: اکنون درب تابه را بگذارید تا همه مواد به خوبی پخته و آماده سرو شوند.
طرز تهیه چغرتمه اردبیلی
چغرتمه اردبیلی درنهایت ظاهری شبیه به کوکو دارد. تفاوتی که این مدل با طرز تهیه چغرتمه مدل گیلانی دارد، استفاده از گوجهفرنگی در میان ترکیبات آن است. جدول مواد اولیه و مراحلی را که برای درست کردن این غذا باید بدانید، در ادامه برای شما آوردهایم:
مواد لازم برای تهیه چغرتمه اردبیلی
جدول زیر شامل مواد اولیه مورد نیاز برای درست کردن خورش چغرتمه است. در صورت نیاز میتوانید همه مواد را به یک نسبت افزایش دهید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سینه مرغ | 2 تکه |
پیاز | 2 عدد |
کره | 50 گرم |
تخممرغ | 3 عدد |
گوجهفرنگی | 2 عدد |
سیب زمینی | 2 عدد |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، برگ بو | به مقدار لازم |
مراحل تهیه چغرتمه اردبیلی
برای درست کردن چغرتمه اردبیلی، باید مراحل زیر را طی کنید:
- مرحله اول: پیاز را 4 قاچ کرده و همراه با سینه مرغ، برگ بو، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در قابلمهای بپزید.
- مرحله دوم: کمی آب هم به قابلمه اضافه کنید و شعله را پایین بیاورید تا خوب بپزد.
- مرحله سوم: در تابه کمی روغن بریزید و سینههای پختهشده را سرخ کنید.
- مرحله چهارم: سیبزمینی را پوست بگیرید و بهصورت خلالی درآورید. سپس آنها را همراه با کمی نمک درون تابه سرخ کنید و پس از سرخ شدن در ظرفی بریزید.
- مرحله پنجم: گوجهها را به شکل مکعبی خرد کرده و درون همان تابه سیبزمینی با کمی روغن تفت دهید تا نرم شوند.
- مرحله ششم: تخممرغها را در کاسهای بشکنید و فلفل سیاه و نمک به آن اضافه کنید. سپس این ترکیب را آنقدر بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند.
- مرحله هفتم: کره، مرغ و سیبزمینی را به گوجههایی که در حال سرخ شدن هستند، اضافه کرده و سپس تخممرغی را هم که با ادویهها زدهاید، داخل این تابه بریزید.
- مرحله هشتم: زمانی که تخممرغ کاملا پخته و سفت شد، غذای شما آماده است.
طرز تهیه چغرتمه گوشت
چغرتمه را با گوشت هم میتوانید درست کنید. این روش نسبت به مدلهای قبلی کمی مجلسیتر خواهد بود. برای طرز تهیه چغرتمه گوشت، از گوشت و دنبه گوسفندی استفاده میشود و طعم لذیذ و چرب آن هر فردی را راضی خواهد کرد. اگر قصد دارید که برای درست کردن چغرتمه این دستورالعمل را در پیش بگیرید، باید مواد اولیه و مراحلی را که در ادامه آوردهایم، با دقت بخوانید و آنها را انجام دهید:
مواد لازم برای تهیه چغرتمه گوشت
در طرز تهیه خورش چغرتمه با گوشت، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت گوسفندی | 2 بسته |
پیاز | 1 عدد |
رب گوجهفرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
گوجهفرنگی | 4 عدد |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
دنبه گوسفندی | 1 پیمانه |
سیبزمینی | 2 عدد |
مراحل طرز تهیه خورش چغرتمه گوشت
این مدل از چغرتمه را باید با انجام مراحل زیر تهیه کنید. بافت نهایی غذا شبیه به خوراک است و میتوانید آن را هم با برنج و هم با نان سرو کنید:
- مرحله اول: گوشت را خرد کرده و با دنبه در قابلمه پر از آب بریزید. سپس آنها را برای 2 تا 3 ساعت روی حرارت بپزید.
- مرحله دوم: دنبهها را جداگانه درون تابهای تفت دهید تا روغن بیندازند. سپس آنها را از داخل تابه بیرون بیاورید و درون ظرفی بریزید.
- مرحله سوم: گوشت پختهشده را داخل همان تابه قرار دهید و پیاز خلالی را هم به آن اضافه کنید. این مواد را تفت دهید تا پیازها سبک شوند و رنگ گوشت بهصورت طلایی دربیاید.
- مرحله چهارم: زردچوبه و نمک را هم به این مواد اضافه کنید.
- مرحله پنجم: اکنون باید رب را داخل تابه حاوی مواد بریزید و تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود.
- مرحله ششم: گوجهفرنگیها را پوست بگیرید و به شکل مکعبی درآورید. سپس آنها را به مواد درون تابه اضافه کنید. این ترکیبات باید دقایقی با حرارت ملایم بپزند.
- مرحله هفتم: زمانی که آب گوجهفرنگیهای درون تابه تمام شد و غذا به روغن افتاد، نمک آن را تنظیم کنید.
- مرحله هشتم: دنبهها را هم درون تابه بریزید و آنها را از روی حرارت بردارید.
- مرحله نهم: سیبزمینیها را پس از خرد کردن، درون تابه سرخ کنید.
- مرحله دهم: اکنون غذای شما آماده و در کنار برنج یا نان قابل سرو است.
نکات لازم در طرز تهیه خورش چغرتمه
در طرز تهیه خورش چغرتمه نکات زیر را هم مدنظر قرار دهید:
- در تمام دستورالعملهای تهیه چغرتمه میتوانید رب گوجهفرنگی را بهکار ببرید.
- در صورت تمایل میتوانید دارچین را از مواد اولیه حذف کنید.
اصول نگهداری خورش چغرتمه
خورش چغرتمه با استفاده از گوشت و تخممرغ تهیه میشود؛ بنابراین در معرض خراب شدن قرار دارد و بهتر است بلافاصله بعد از پخت آن را درون ظرفی دربسته داخل یخچال بگذارید.
روش جلوگیری از خراب شدن خورش چغرتمه
برای جلوگیری از خراب شدن این خورش حتما پس از پخت آن را در محیط خنک و خشک قرار دهید.
بهترین جایگزین ها برای تهیه خورش چغرتمه
در طرز تهیه خورش چغرتمه اردبیلی میتوانید به جای گوجه از رب استفاده کنید.
خورش چغرتمه را حتما امتحان کنید…
طرز تهیه خورش چغرتمه را در این مطلب آموزش دادیم و نکاتی را که باید برای درست کردن آن بدانید، به شما ارائه کردیم. پیشنهاد میکنیم این غذا را حتما تهیه کرده و یک ناهار یا شام خوشمزه برای اهل خانه تهیه کنید. البته، اگر بهطور کلی به غذاهای سنتی علاقه دارید، بهتر است سری هم به اسنپ فود بزنید. شما میتوانید در قسمت سفارش غذا اسنپ فود، انواع غذاهای گیلانی، محلی، فستفود و… را سفارش داده و در محل اقامت خود تحویل بگیرید.
سوالات متداول
غلظت خورش چغرتمه گیلانی باید چگونه باشد؟
این غذا به شکل غلیظ سرو میشود و نباید شل و آبکی باشد.
خورش چغرتمه را میتوانیم با نان هم سرو کنیم؟
بله؛ در برخی دستورالعملها غذا کاملا غلیظ است و میتواند با نان هم سرو شود.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402