طرز تهیه خورش گردو اسفناج + فوت و فنهای پنهانی پخت آن
خورش گردو اسفناج یکی از غذاهای ایرانی بسیاری خوشمزه بهشمار میآید که مخصوص شهر دامغان است و طعم بهخصوصی دارد. در طرز تهیه خورش گردو اسفناج ، باید اسفناج و گشنیز را خرد کنید و تفت دهید. گوشت را نیز پس از خرد کردن با پیاز تفت داده و سپس سیر را به این مواد اضافه کنید. در تابهای دیگر گردو را تفت دهید و داخل ظرف گوشت بریزید. سبزیجات را هم تفت دهید و به خورش اضافه کنید. نمک، فلفل و دارچین را در ظرف حاوی مواد بریزید. آلوها را هم پس از خیس کردن به خورش اضافه کنید. در این مرحله پس از ریختن زعفران به داخل خورش اجازه دهید تا جا بیفتد. جدول زیر حاوی اطلاعات مربوط به این غذاست:
خورش گردو اسفناج |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آمادهسازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 1 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه خورش گردو اسفناج
خورش گردو اسفناج غذای اصیل دامغان است. ترکیب اسفناج و گردو در این غذا باعث شده است تا برای بدن بسیار مفید باشد. روشهای پخت مختلفی برای درست کردن این خورش وجود دارد که در آنها از چاشنیهای متفاوتی برای طعمدهی استفاده میشود. بنابراین هر کسی با توجه به سلیقه خود امکان انتخاب آنها را دارد. در ادامه جدول مواد مورد نیاز برای طرز تهیه این غذا و مراحل پخت آن را به شما آموزش خواهیم داد:
مواد لازم برای تهیه خورش گردو اسفناج
خورش گردو اسفناج را باید با استفاده از مواد زیر و مقادیری که گفته شده است، آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
اسفناج | 250 گرم |
گشنیز | 500 گرم |
گوشت گوسفندی یا گوساله | 200 گرم |
آلو خورشتی | 2 حبه |
سیر | 1 عدد |
پیاز | 5 پیمانه |
آب جوش | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
فلفل، زردچوبه و دارچین | به مقدار لازم |
گردوی آسیابشده | 3/2 پیمانه |
زعفران دمکرده | 2 قاشق سوپخوری |
دستور پخت خورش گردو اسفناج
خورش گردو اسفناج را پس از آمادهسازی مواد بالا با طی کردن مراحل زیر تهیه کنید:
- مرحله اول: قبل از هر چیز اسفناج را پاک کنید و آن را بشویید. سپس آنها را در سبد بریزید تا آبی که دارد، کاملا گرفته شود. سپس آنها را به شکل خیلی ریز خرد کنید.
- مرحله دوم: گشنیز را هم مانند اسفناج پاک کنید، بشویید و سپس بهصورت ریز خرد کنید.
- مرحله سوم: پیاز را را بهصورت نگینی درآورید. سپس در تابه حاوی روغن تفت دهید.
- مرحله چهارم: گوشت را به شکل دلخواه خرد کنید و داخل تابه حاوی پیازهای در حال تفت بریزید.
- مرحله پنجم: سیر را پس از خرد کردن به مواد درون تابه اضافه کنید.
- مرحله ششم: کمی آب درون ظرف این ترکیبات بریزید و اجازه دهید که این مواد کمی دیگر روی حرارت باقی بمانند تا بافت گوشت بهطور کامل پخته شود.
- مرحله هفتم: گردوی خردشده را در تابهای دیگر بریزید و کمی تفت دهید. سپس آن را به گوشت اضافه کنید.
- مرحله هشتم: سبزیها را هم پس از تفت دادن در کمی روغن، داخل خورش بریزید.
- مرحله نهم: نمک، فلفل و دارچین را هم به ترکیبات اضافه کنید تا کمی مزهدار شود.
- مرحله دهم: آلوها را در این مرحله به خورش اضافه کنید.
نکته: قبل از آنکه بخواهید آلوها را به خورش اضافه کنید، حتما برای 15 دقیقه اجازه دهید که خیس بخورند.
- مرحله یازدهم: در مرحله آخر زعفران را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا به خوبی جا بیفتد.
- مرحله دوازدهم: زمانی که خورش شما جا افتاد، آن را در ظرف سرو بریزید و به همراه برنج سرو کنید.
طرز تهیه خورش گردو اسفناج با رب انار
یکی دیگر از روشهای پخت غذا همراه با رب انار است. اضافه کردن این چاشنی به غذا طعمش را متفاوت میکند؛ درواقع با توجه به نوع ربی که برای این غذا انتخاب میکنید، مزه آن کاملا قابل تغییر است. مواد مورد نیاز برای درست کردن این مدل خورش گردو اسفناج در برخی موارد شبیه به هم هستند و در بعضی از ترکیبات هم با یکدیگر فرق میکنند. در ادامه جدول مواد اولیه مورد نیاز و مراحل پخت غذا در اختیار شما قرار گرفته است:
مواد لازم برای خورش گردو اسفناج با رب انار
خورش گردو اسفناج با رب انار را با استفاده از موادی که در جدول زیر نام برده شدهاند، تهیه کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت خورشتی | 500 گرم |
مغز گردو | 300 گرم |
اسفناج | 500 گرم |
پیاز | 3 عدد |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | به مقدار لازم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
دستور پخت خورش گردو اسفناج با رب انار
طرز تهیه خورش گردو اسفناج با رب انار باید با توجه به مراحل زیر انجام شود:
- مرحله اول: پیازها را به شکل نگینی خرد کنید و در قابلمهای تفت دهید.
- مرحله دوم: زردچوبه و نمک را به قابلمه حاوی پیاز اضافه کنید و سپس گوشت خردشده را هم داخل آن بریزید. این مواد را تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
- مرحله سوم: یک لیتر آب را به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.
- مرحله چهارم: گردو را در آسیاب بریزید و به خوبی له کنید. سپس آنها را داخل قابلمه بریزید.
- مرحله پنجم: اسفناج را بشویید و آن را خرد کنید. سپس در تابه کمی روغن بریزید و سبزیها را داخل آن تفت دهید.
- مرحله ششم: زمانی که گوشت پخته شد، رب انار و اسفناج را به قابلمه آن اضافه کنید.
- مرحله هفتم: وقتی آب درون قابلمه کم شد، طعم خورش را با اضافه کردن نمک، فلفل و آبغوره تنظیم کنید.
نکات لازم در طرز تهیه خورش گردو اسفناج
تهیه این خورش هم مثل تهیه خورش اسفناج ، نکات و فوت و فنهایی دارد که اگر آنها را رعایت کنید، نتیجه نهایی غذای شما بسیار بهتر خواهد شد:
- اگر حس کردید که طعم خورش بیش از اندازه ترش شده است، آن را با کمی روغن متعادل کنید.
- اضافه کردن یخ در مراحل پایانی غذا باعث روغن انداختن آن خواهد شد.
- حرارت شعله زیر قابلمه غذا باید در طول پخت کم باشد.
اصول نگهداری خورش گردو اسفناج
خورش گردو اسفناج به دلیل داشتن گوشت باید درون یخچال نگهداری شود. در صورتی که این غذا در محیط گرم و مرطوب قرار گیرد، احتمال خراب شدن آن وجود دارد.
روش جلوگیری از خراب شدن خورش گردو اسفناج
برای جلوگیری از خراب شدن خورش گردو اسفناج، حرارت آن را در دمای بالاتر از 60 درجه نگهدارید. در صورتی که قرار نیست این غذا را در همان زمان که پخته شده است، میل کنید، حتما آن را درون یخچال بگذارید.
بهترین جایگزین ها برای طرز تهیه خورش گردو اسفناج
در طرز تهیه خورش گردو اسفناج با رب انار میتوانید از رب گوجهفرنگی هم استفاده کنید. بهکار بردن گشنیز در میان سبزیجات هم طعم غذا را بهتر میکند.
خواص اسفناج برای بدن
اسفناج خواص بسیار زیادی دارد و در بسیاری از غذاها مانند اسفناج پلو نیز از آن استفاده میشود. از جمله اثرات این سبزی میتوانیم به پیشگیری از سرطان، تقویت سیستم ایمنی، جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی، سلامت چشم، تقویت استخوان و سلامت پوست و مو اشاره کنیم. این اثرات به دلیل وجود مواد معدنی و ویتامینهایی است که در این ماده خوراکی وجود دارند.
خورش گردو اسفناج را حتما تهیه کنید…
در بالا نحوه درست کردن خورش گردو اسفناج را برای شما توضیح داده و نکات تهیه و نگهداری آن را برایتان گفتیم. پیشنهاد میکنیم این خورش را حتما تهیه کرده و برای وعده ناهار یا شام سرو کنید. البته، اگر فکر میکنید که کوچولوهای خانه این غذا را نمیپسندند و مجبور هستید دو نوع غذا تهیه کنید، از اسنپ فود کمک بگیرید. این خورش خوش رنگ و لعاب را خودتان تهیه کرده و غذایی که کودکان خانه دوست دارند را از سفارش آنلاین غذا اسنپ فود سفارش دهید.
سوالات متداول
آیا میتوان در خورش گردو اسفناج از سبزیهای دیگر هم استفاده کرد؟
بله؛ این موضوع به سلیقه شما بستگی دارد.
طعم اصلی رب انار در پخت خورش گردو اسفناج باید چگونه باشد؟
در اغلب مواقع برای درست کردن آن از رب انار ترش استفاده میکنند.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402