طرز تهیه خورش سیر انار با روشهای ساده و راحت
خورش سیر انار یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی مازندران است که در گذشته طبخ آن رایج بود؛ اما امروزه کمتر آن را در میان غذاهای روزمره میبینیم. در طرز تهیه خورش سیر انار ، باید مرغ را تفت داده و سپس روغن کنجد و پیازها را به آن اضافه کنید. سپس سیر را له کرده و آن را همراه با نمک، فلفل و زردچوبه داخل تابه بریزید. زعفران و رب انار را هم در مقداری آب گرم حل کرده و به مواد درون تابه اضافه کنید. درنهایت هم مرغ و دانههای انار را به غذا اضافه کرده و سپس بگذارید تا غذا برای یک ساعت بجوشد و آماده سرو شود.
خورش سیر انار |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آمادهسازی | 15 دقیقه |
زمان پخت غذا | 1.5 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه خورش سیر انار مازندرانی
طرز تهیه خورش سیر انار یکی از پرطرفدارترین نمونههای دستور پخت این غذا بهشمار میآید و میتوانید نام آن را در منوی بسیاری از رستورانهای سنتی شمال کشور ببینید. جدول مواد اولیه مورد نیاز و دستور پخت این غذا را در ادامه برایتان آوردهایم که با استفاده از آنها میتوانید بهترین طعم این غذا را تجربه کنید.
مواد لازم برای تهیه خورش سیر انار مازندرانی
خورش سیر انار با استفاده از مواد اولیهای که در جدول زیر آوردهایم، آماده میشود:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
مرغ | 1 کیلو |
پودر موسیر | 1 قاشق مرباخوری |
پودر سیر | 1 قاشق مرباخوری |
سیر | 5 حبه |
انار دانهشده | 2 پیمانه |
رب انار | 2/1 پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
روغن کنجد | 4 قاشق سوپخوری |
زعفران | 1 قاشق مرباخوری |
نمک | به مقدار لازم |
دستور پخت خورش سیر انار مازندرانی
پس از آمادهسازی مواد بالا، باید مراحل زیر را برای پخت خورش طی کنید:
- مرحله اول: تابهای را روی حرارت بگذارید و مرغی را که شسته و پاک کردهاید، درون آن تفت دهید.
- مرحله دوم: در مراحل میانی تفت دادن، روغن کنجد را به تابه اضافه کنید.
- مرحله سوم: پس از 10 دقیقه مرغ را از تابه خارج کرده و کنار بگذارید.
- مرحله چهارم: اکنون پیازهای خردشده را در همان تابه به همراه 2 قاشق روغن تفت دهید.
- مرحله پنجم: سیر را له کرده و پس از طلایی شدن پیازها به تابه اضافه کنید.
- مرحله ششم: شعله زیر تابه را پایین بیاورید و سپس کمی نمک، فلفل و زردچوبه داخل آن بریزید. حال اجازه دهید این مواد برای یک دقیقه حرارت ببینند.
- مرحله هفتم: زعفران را در 2/1 پیمانه آب گرم حل کرده و رب انار را هم داخل آن بریزید و مخلوط کنید. سپس این ترکیب را درون تابه مرحله قبل بریزید.
- مرحله هشتم: مرغ را هم در همین مرحله به تابه اضافه کرده و سپس دانههای انار را هم درون غذا بریزید.
- مرحله نهم: اجازه دهید تا خورش مورد نظر شما برای مدت زمان یک ساعت بجوشد و جا بیفتد. سپس آن را سرو و میل کنید.
طرز تهیه خورش سیر انار بدون گوشت
خورش سیر انار را میتوانید بدون گوشت هم تهیه کنید. این روش برای کسانی که رژیم گیاهخواری داشته یا به هر دلیل تمایلی به مصرف گوشت ندارند، بهترین گزینه است. برای درست کردن این غذا باید مواد اولیه زیر را بر اساس آنچه که میگوییم، آماده کنید. این ترکیبات باید دقیقا بر اساس اندازههای موجود در جدول باشند و در صورت تمایل به افزایش آنها باید بقیه ترکیبات را هم به یک نسبت اضافه کنید.
مواد لازم برای تهیه خورش سیر انار بدون گوشت
مواد اولیه زیر شامل کلیه مواد مورد نیاز برای درست کردن این غذاست:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
دانه انار | 1 پیمانه |
سیر حبه | 1 عدد |
پیاز | 2 عدد |
گردو | به مقدار لازم |
شکر | به مقدار لازم |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | برای سرخ کردن |
دستور پخت خورش سیر انار بدون گوشت
بعد از آماده کردن مواد بالا، مراحل زیر را برای درست کردن این غذا انجام دهید:
- مرحله اول: تابه مورد نظر خود را برای سرخ کردن مواد اولیه روی حرارت قرار دهید و پیازهای خلالی را با روغن داخل آن سرخ کنید.
- مرحله دوم: حبههای سیر را هم بهصورت خلالی خرد کنید و داخل تابه بریزید. این مواد را به خوبی تفت دهید تا کاملا طلایی شوند.
- مرحله سوم: دانههای انار را به تابه اضافه کنید.
- مرحله چهارم: مغز گردوهایی را هم که از قبل خرد کردهاید، داخل تابه بریزید.
- مرحله پنجم: زردچوبه و هر ادویه دلخواه دیگری را که میخواهید، به این مواد اضافه کنید.
- مرحله ششم: حرارت دادن را تا جایی ادامه دهید که دانههای انار کاملا نرم شوند.
- مرحله هفتم: در این مرحله باید بر اساس سلیقه خود طعم غذا را تنظیم کنید. برای این کار میتوانید شکر یا نمک را بهکار ببرید.
- مرحله هشتم: اکنون غذای شما آماده است و باید آن را در کنار پلو سرو کنید.
نکات لازم برای تهیه خورش سیر انار
طرز تهیه خورش سیر انار با طی مراحلی که در بالا بیان کردیم، انجام میشود. اما بهتر است چند نکته را هم در مورد این غذا بدانید:
- خورش سیر انار باید غلیظ باشد.
- اگر حس کردید دانههای انار خشک شدهاند و نرمی را درون آنها حس نکردید، میتوانید مقداری آب به آن اضافه کنید.
- در برخی از دستورالعملها از آلو بخارا هم استفاده میشود.
- میتوانید سیر را بر اساس سلیقه خود درشت خرد کنید یا بهصورت پوره درآورید.
اصول نگهداری از خورش سیر انار
روش نگهداری از خورش سیر انار نیز همانند همه غذاهای خورشتی در ظرف دربسته و داخل یخچال است. بعد از پخت کامل غذا اجازه دهید کمی دمای آن کمتر شود و درنهایت آن را درون یخچال قرار دهید.
روش جلوگیری از خراب شدن خورش سیر انار
اگر در طرز تهیه خورش سیر انار مرغ بهکار برده باشید، این غذا در معرض فساد است و باید حتما در مکانی خنک و خشک قرار گیرد.
بهترین جایگزین ها در طرز تهیه خورش سیر انار
برای تهیه خورش سیر انار میتوانید از آب انار هم استفاده کنید تا خورش طعم بهتری داشته باشد. به جای شکر یا نمک نیز میتوانید از رب انار برای تنظیم مزه غذا استفاده کنید. برخی افراد به جای مرغ از گوشت اردک یا ماهی هم استفاده میکنند.
خورش سیر انار، خورشی با خودنمایی دانههای سرخ یاقوت
در این مطلب به نحوه درست کردن خورش سیر انار شمالی پرداختیم و نکاتی را که برای پخت آن وجود دارد، به شما گفتیم. پیشنهاد میکنیم این غذا را برای دورهمیهایتان تهیه کرده و با یک غذای جدید و جذاب از مهمانان خود پذیرایی کنید.
البته، اگر احساس میکنید که تهیه این غذا به تنهایی برای مهمانی کافی نیست اما حوصله تهیه چند نوع غذا را هم ندارید، از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، شما میتوانید این غذای جذاب را خودتان تهیه کرده و مابقی غذاهای پردردسر را از سفارش غذا اسنپ فود سفارش دهید. در پلتفرم اسنپ فود، انواع غذاهای شمالی، سنتی و اصیل، فست فود و … وجود داشته و میتوانید میز غذای مفصلی برای مهمانیهایتان تدارک ببینید.
سوالات متداول
برای درست کردن خورش سیر انار باید از انار ترش استفاده کنیم یا شیرین؟
انتخاب طعم انار و بهطور کلی مزه نهایی غذا کاملا به ذائقه خود شما بستگی دارد.
برای درست کردن خورش سیر انار با ماهی هم باید همین روشی که گفته شد، طی شود؟
بله؛ فقط قبل از اضافه کردن ماهی به خورش باید آن را سرخ کنید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402