آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه کبه
آموزش آشپزی
به این مقاله امتیاز دهید
بدون نظر

طرز تهیه کبه به روش های عربی، لبنانی، عراقی و…

مینا اسماعیل بیگی 18 اسفند 1402 11 دقیقه

کبه یک غذای خوشمزه و محلی عربی است که در شهرهای جنوبی ایران مانند بوشهر هم طرفداران زیادی دارد. در طرز تهیه کبه ، برنج را با مقداری آب، نمک و زردچوبه به صورت کته و شفته بپزید. سپس برنج را آنقدر ورز دهید تا حالت خمیری پیدا کند. برای تهیه مواد میانی کبه، تکه‌های گوشت را با پیاز تفت داده و مواد دیگری مثل گردو، کشمش، خلال بادام، جعفری، نمک و ادویه‌ها را به آن‌ها اضافه کنید. در نهایت، مقداری از خمیر کبه را در دست شکل داده و مقداری از مواد میانی را وسط آن قرار دهید. خمیر را با دست جمع کرده، آن‌ها را ابتدا در مقداری تخم‌مرغ زده شده غلطانده و سپس در روغن فراوان سرخ کنید. البته برای طرز تهیه کبه از بلغور گندم، سیب زمینی و… هم می‌توان استفاده کرد که جزئیات همه این روش‌ها را در این مقاله از اسنپ فود آورده‌ایم. با ما همراه باشید.

در ادامه، جدول مشخصات غذایی کبه را با هم می‌بینیم:

کبه

تعداد نفرات 6 نفر
زمان آماده سازی با در نظر گرفتن زمان خیساندن برنج، بیش از 12 ساعت
زمان پخت غذا حدود 2 ساعت
میزان سختی زیاد

طرز تهیه کبه عربی

کبه یا کپه یکی از خوشمزه‌ترین و مقوی‌ترین غذاهای عربی است که روش‌های پخت متفاوتی دارد. در این بین، یکی از رایج‌ترین روش‌های تهیه این غذای خوش‌طعم، درست کردن آن با برنج است. کبه‌ها معمولا به شکل بیضی‌ها یا دایره‌های یکدست سرو می‌شوند و بافت تردی دارند. همچنین می‌توانید در کنار آن‌ها انواع سس‌های دلخواه خود را سرو کنید. در ادامه، جدول مواد لازم و مراحل دستور پخت کبه عربی یا (کبه برنج) را با هم می‌خوانیم:

طرز تهیه کبه عربی

مواد لازم برای تهیه کبه

مواد مورد نیاز برای طرز تهیه کبه برنجی (کبه عربی) به صورت جدول زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
برنج نیم‌دانه خام 3 پیمانه
گوشت گوساله بدون استخوان (ریز ریز شده) نیم کیلو
پیاز بزرگ 3 عدد
جعفری خرد‌شده نیم کیلو
تخم‌مرغ 6 عدد
کشمش 250 گرم
گردوی ریز‌شده 1 لیوان
خلال بادام 1 لیوان
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور پخت کبه برنجی (کبه عربی)

برای تهیه کبه عربی به ترتیب مراحل زیر پیش بروید:

  • مرحله اول: برنج نیم‌دانه ایرانی را از شب قبل بشویید و در مقداری آب بخیسانید. گوشت گوساله را هم پس از شستن، به صورت ریز ریز خرد کرده و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود.
  • مرحله دوم: پیازها را شسته، پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس، پیازهای نگینی‌شده را در تابه‌ای مناسب با مقداری روغن سرخ کنید تا سبک و طلایی شوند.
  • مرحله سوم: در ادامه، تکه‌های گوشت را داخل پیاز داغ ریخته و به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ گوشت تغییر کرده و حالت خامی آن از بین برود.
  • مرحله چهارم: حالا کشمشی را که از قبل شسته‌اید، همراه با خلال بادام و گردوی خرد‌شده در مخلوط گوشت و پیاز بریزید و همه مواد را هم بزنید.
  • مرحله پنجم: سپس مقداری نمک و زردچوبه اضافه کرده و جعفری خرد‌شده را نیز در تابه بریزید. همه مواد را کمی با هم تفت داده و کنار بگذارید.
  • مرحله ششم: در این مرحله از طرز تهیه کبه ، برنج خیس‌خورده را با مقداری آب و نمک به حالت کته بپزید؛ اما هیچ روغنی اضافه نکنید. هنگامی که آب برنج جوشید، مقداری زردچوبه هم اضافه کنید.

نکته: آب برنج باید به حدی باشد که به حالت له یا اصطلاحا شفته دربیاید.

  • مرحله هفتم: در ادامه، برنجی که آب خود را کشیده و به مرحله دم گذاشتن رسیده است، داخل یک سینی بزرگ بریزید. سپس به همان صورت گرم، شروع به ورز دادن برنج کنید تا کاملا له شود.
  • مرحله هشتم: حالا مقداری از برنج له‌شده (به اندازه یک نارنگی) برداشته و آن را کف دست خود پهن کنید. سپس در قسمت میانی برنج، مقداری از مواد گوشتی قرار داده و آن را به آرامی به حالت گرد و کشیده شکل دهید.

نکته: برای جلوگیری از چسبیدن برنج به دست، کمی آب در کنار دست خود قرار داده و گاهی دستان خود را خیس کنید.

  • مرحله نهم: تخم‌مرغ‌ها را در کاسه‌ای جداگانه شکسته و کمی با چنگال بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند. سپس، تابه‌ای مناسب را روی حرارت قرار دهید و داخل آن مقداری روغن بریزید تا داغ شود.
  • مرحله دهم: کبه‌های آماده را ابتدا داخل تخم‌مرغ زده و سپس در تابه سرخ کنید. پس از سرخ شدن یک سمت کبه‌ها، آن‌ها را به آرامی در روغن برگردانید تا همه قسمت‌ها به طور یکنواخت سرخ شوند.
  • مرحله یازدهم: در نهایت، کبه‌های سرخ‌شده را در ظرفی مناسب چیده و اطراف آن‌ها را با جعفری خرد شده و مواد دلخواه دیگر تزئین کنید. نوش جان

طرز تهیه کبه بلغور

در این قسمت، نوع دیگری از کبه را شرح می‌دهیم که برای پخت آن از بلغور گندم استفاده می‌شود و به آن کبه برغل هم می‌گویند. این نوع کبه در عراق طبخ می شود و طعم فوق‌العاده‌ای دارد. در ادامه، جدول مواد لازم و مراحل دستور پخت را با هم می‌خوانیم:

طرز تهیه کبه بلغور

مواد لازم برای تهیه کبه بلغور

مواد اولیه برای تهیه این نوع کبه به صورت جدول زیر است. با این مقدار مواد اولیه می‌توانید برای 4 نفر کبه درست کنید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
بلغور گندم ریز 1 پیمانه
گوشت چرخ‌کرده گوساله 250 گرم
پیاز کوچک 1 عدد
آب جوش 1.5 پیمانه
نشاسته ¼ پیمانه
آب ولرم ¼ پیمانه
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
پودر پاپریکا و فلفل قرمز به مقدار لازم
روغن مایع سرخ‌کردنی به مقدار لازم

مواد میانی کبه بلغور

برای تهیه مواد میانی این کبه، مواد زیر را فراهم کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ‌کرده 250 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
رب انار 2 قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز نصف قاشق چایخوری
خلال بادام ¼ پیمانه
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

دستور پخت کبه بلغور

برای تهیه کبه به سبک عراقی‌ها، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا بلغور گندم را شسته و آن را به مدت 15 دقیقه با مقداری آب جوش در کاسه‌ای مناسب بخیسانید.
  • مرحله دوم: حالا پیاز را رنده ریز کرده و آن را همراه با نشاسته، آب ولرم، نمک و ادویه‌ها در کاسه حاوی بلغور بریزید.
  • مرحله سوم: محتویات کاسه را به مدت 15 تا 20 دقیقه با دست ورز دهید تا خمیر کبه آماده شود. در ادامه، روی ظرف را با سلفون پوشانده و آن را چند دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
  • مرحله چهارم: در این فاصله، مواد میانی کبه را آماده کنید. برای این منظور، پیاز را به صورت ریز خرد کرده و همراه با مقداری روغن در تابه‌ای مناسب تفت دهید تا سبک و شیشه‌ای شود.
  • مرحله پنجم: در ادامه، گوشت چرخ‌کرده را به پیاز افزوده و به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ گوشت عوض شود. سپس، خلال بادام و رب انار را هم اضافه کنید.
  • مرحله ششم: در این مرحله از طرز تهیه کبه ، نمک، فلفل و پودر تخم گشنیز را هم در تابه بریزید و همه مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند.
  • مرحله هفتم: حالا خمیر کبه را از یخچال خارج کرده و کنار دست خود بگذارید. سپس مقداری از خمیر (به اندازه یک نارنگی) برداشته و مقداری از مواد میانی کبه را وسط آن قرار دهید.
  • مرحله هشتم: در ادامه، خمیر کبه را به شکل گرد یا بیضی جمع کرده و همین کار را تا تمام شدن مواد کبه ادامه دهید.
  • مرحله نهم: در تابه‌ای مناسب مقداری روغن ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس، کبه‌ها را در روغن داغ سرخ کرده و روی یک توری فلزی یا دستمال روغن‌گیر قرار دهید.

نکته: استفاده از دستمال روغن‌گیر باعث می‌شود که کبه‌ها حالت تردتری پیدا کنند و خمیر نشوند.

طرز تهیه کبه لبنانی

یکی از اصیل‌ترین روش‌های تهیه کبه مربوط به کشور لبنان است. در واقع، کبه (Kebbe) جزو غذاهای ملی این کشور محسوب می‌شود و به‌عنوان یک غذای مقوی و خوشمزه، پای ثابت سفره‌های افطار ماه رمضان در این کشور است. در ادامه، جدول مواد لازم و مراحل دستور پخت کبه لبنانی را با هم می‌بینیم:

طرز تهیه کبه لبنانی

مواد لازم برای تهیه کبه لبنانی

مواد مورد نیاز را مطابق جدول زیر فراهم کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
برنج 2 لیوان
گوشت چرخ‌کرده 150 گرم
پیاز 1 عدد
سیر 2 حبه
سیب‌زمینی کوچک 1 عدد
تخم‌مرغ 1 عدد
گردو 3 قاشق غذاخوری
زرشک 3 قاشق غذاخوری
رب گوجه 1 قاشق غذاخوری
ادویه کاری 2 قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
روغن سرخ‌کردنی به مقدار لازم

دستور پخت کبه لبنانی

برای درست کردن کبه لبنانی اصیل، به روش زیر عمل کنید:

  • مرحله اول: گوشت چرخ‌کرده را با پیاز رنده‌شده و سیر له‌شده در تابه‌ای مناسب با مقداری روغن تفت دهید.
  • مرحله دوم: در ادامه، زرشک، گردو، رب گوجه، نمک و ادویه‌های لازم را هم در تابه ریخته و همه مواد را کاملا با هم مخلوط کنید.
  • مرحله سوم: اجازه دهید آب گوشت کشیده شود و مواد به روغن بیفتند. سپس، تابه را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا کمی سرد شود.
  • مرحله چهارم: برنج را با آب و نمک و بدون روغن، به صورت کته بپزید؛ اما آب برنج را کمی بیشتر بریزید تا له شود. سپس، برنج پخته‌شده را با گوشت‌کوب بکوبید و کنار بگذارید تا سرد شود.
  • مرحله پنجم: در ادامه طرز تهیه کبه عربی با سیب زمینی ، سیب‌زمینی را آبپز و له کنید. سپس برنج و سیب‌زمینی را با تخم‌مرغ مخلوط کرده و همه این مواد را خوب با هم ورز دهید.
  • مرحله ششم: مقداری از خمیر کبه را در دست شکل داده و داخل آن از مواد میانی بریزید. سپس خمیر را جمع کرده و آن‌ها را در تابه‌ای مناسب با روغن داغ سرخ کنید.

طرز تهیه کبه عربی بدون گوشت

اگر مایل باشید، می‌توانید کبه عربی را بدون گوشت هم تهیه کنید. در این صورت، مواد میانی شامل انواع سبزیجات متنوع خواهند بود که با انواع چاشنی‌ها مثل ادویه‌های خوش‌عطر و بو و رب، مزه‌دار می‌شوند. در ادامه، مواد لازم را فراهم کرده و مراحل کار را مطابق دستور آن پیش ببرید:

طرز تهیه کبه عربی بدون گوشت

مواد لازم برای تهیه کبه عربی بدون گوشت

مواد اولیه در این دستور به شرح جدول زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
برنج 3 لیوان
پیاز 3 عدد
سیب‌زمینی کوچک 1 عدد
هویج 2 عدد
نخود‌فرنگی 1 پیمانه
سویا 1 پیمانه
ذرت 1 پیمانه
جعفری خرد‌شده به مقدار لازم
زرشک 2 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه، فلفل سفید و فلفل قرمز به مقدار لازم
نمک، زردچوبه و زیره به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور پخت کبه گیاهی

کبه عربی بدون گوشت هم لذیذ است و کافی است برای درست کردن آن مراحل زیر را طی کنید:

  • مرحله اول: برنج را با 1 قاشق چایخوری نمک، 5 پیمانه آب و 1 قاشق چایخوری زردچوبه به صورت کته بپزید. پس از پختن و خنک شدن برنج، آن را ورز دهید تا یکدست شود.
  • مرحله دوم: یکی از پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و در تابه‌ای مناسب با مقداری روغن تفت دهید تا سبک و شیشه‌ای شود.
  • مرحله سوم: در ادامه طرز تهیه کبه ساده ، سیب‌زمینی را هم به صورت نگینی خرد کرده و به پیاز اضافه کنید. ذرت، هویج و نخود فرنگی را هم در تابه ریخته و همه مواد را با هم مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم: سبزی جعفری را پس از شستن و آبکشی کردن به صورت ساطوری خرد کرده و در تابه بریزید. در ادامه، سویا را که از قبل خیسانده بودید، به مواد داخل تابه بیفزایید.
  • مرحله پنجم: رب گوجه، نمک، انواع فلفل، زردچوبه و زیره را هم اضافه کرده و در نهایت، زرشک را داخل تابه بریزید. کمی بعد، تابه را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا خنک شود.
  • مرحله ششم: حالا مقداری از برنج را در دست خود پهن کرده و مقداری از مواد میانی کبه را در وسط آن بریزید. سپس خمیر کبه را با دست جمع کرده و در نهایت کبه‌ها را در روغن داغ سرخ کنید.

طرز تهیه کبه با مرغ

این مدل کبه، از نظر ظاهری شباهت زیادی به پیراشکی مرغ و ناگت مرغ دارد و می‌توانید به‌عنوان یک شام دلچسب و متفاوت روی آن حساب کنید. در ادامه، جدول مواد لازم و مراحل دستور پخت را با هم می‌بینیم:

طرز تهیه کبه با مرغ

مواد لازم برای تهیه کبه مرغ

مواد مورد نیاز برای این مدل کبه به صورت جدول زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سینه مرغ نصف 1 عدد
برنج 2 پیمانه
تخم‌مرغ 1 عدد
سیب‌زمینی متوسط 1 عدد
هویج 1 عدد
زرشک و زعفران به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور پخت کبه مرغ

کبه برنجی با مرغ به صورت زیر تهیه می‌شود:

  • مرحله اول: ابتدا سینه مرغ را شسته و آن را همراه با مقداری پیاز و هویج خرد‌شده، آب و نمک و فلفل در قابلمه‌ای مناسب بپزید.
  • مرحله دوم: سیب‌زمینی را هم به صورت جداگانه آبپز کنید. در همین فاصله، برنج را با مقداری آب و نمک به صورت کته بپزید و مقداری زعفران یا زردچوبه هم به آب آن اضافه کنید.
  • مرحله سوم: برنج و سیب‌زمینی پخته را با هم مخلوط کرده و خوب ورز دهید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
  • مرحله چهارم: مرغ پخته‌شده را ریش‌ریش کرده و آن را همراه با مقداری زرشک و زعفران در تابه‌ای مناسب با مقداری روغن تفت دهید. بعد از تفت دادن، تابه حاوی مرغ را کنار بگذارید.
  • مرحله پنجم: در ادامه، مقداری از خمیر کبه (به اندازه یک نارنگی) برداشته، داخل آن مقداری از مخلوط مرغ قرار دهید و خمیر را جمع کنید.
  • مرحله ششم: تخم‌مرغ را در کاسه‌ای جداگانه شکسته و کمی با چنگال بزنید. سپس، کبه‌های آماده را داخل یک سینی جادار در کنار هم چیده و روی آن‌ها را با قلم‌موی آشپزی، کمی تخم‌مرغ بمالید.
  • مرحله هفتم: سینی را به مدت 3 تا 4 ساعت در یخچال قرار دهید و در نهایت کبه‌ها را از یخچال خارج کرده و در تابه‌ای مناسب با روغن فراوان سرخ کنید.

نکات مهم در طرز تهیه کبه

هنگام تهیه کبه عربی، نکات و موارد زیر را هم در نظر داشته باشید:

  • در زمان سرخ کردن، مقدار روغن باید به اندازه‌ای باشد که کبه‌ها درون آن شناور شوند.
  • خمیر کبه باید حالتی چسبنده داشته و بیش از اندازه سفت نباشد. البته، اگر احساس کردید که خمیر بیش از اندازه شل شده است، مقدار کمی آرد به آن بیفزایید.

نکات مهم در طرز تهیه کبه

اصول نگهداری از کبه

کبه حاوی گوشت و برنج پخته است و این مواد نباید بیش از 3 یا 4 روز داخل یخچال نگهداری شوند. بنابراین، باقیمانده کبه‌ها را داخل ظروفی درب‌دار و تمیز در یخچال قرار دهید و طی زمان گفته‌شده، مجددا آن‌ها را گرم کرده و مصرف کنید. البته کبه‌های آماده را می‌توانید برای مدت طولانی‌تری فریز کنید. برای این منظور، کبه‌های سرخ‌نشده را در یک سینی بزرگ قرار داده و چند دقیقه‌ای داخل فریزر بگذارید تا کاملا خنک شوند. سپس، آن‌ها را از فریزر بیرون آورده، داخل کیسه‌ها یا ظروفی مناسب گذاشته و به مدت 1 تا 2 ماه فریز کنید. خنک شدن اولیه کبه‌ها کمک می کند که در زمان فریز کردن به هم نچسبند و ظاهر خود را بهتر حفظ کنند.

روش جلوگیری از خراب شدن کبه

کبه عربی را در معرض گرما یا رطوبت قرار ندهید و حتما برای نگهداری آن‌ها از ظروف خشک و تمیز استفاده کنید. همچنین پیش از استفاده مجدد، رنگ و لعاب ظاهر غذا را خوب بررسی کنید تا رنگ و بوی غیرمعمولی وجود نداشته باشد.

بهترین جایگزین ها در طرز تهیه کبه

هرچند که ورز دادن برنج با دست بهتر است، اما می‌توانید به‌جای آن از غذاساز هم استفاده کنید. همچنین، می‌توان برای خمیر کبه، به‌جای برنج از بلغور گندم استفاده کرد.

خواص برنج

برنج طبیعت سردی دارد، اما اضافه کردن موادی مثل زردچوبه، زعفران، گردو، کشمش و انواع ادویه‌های گرم، طبع این غذای خوشمزه عربی را تعدیل خواهد کرد. برنج مقدار زیادی کربوهیدرات دارد و انرژی مورد نیاز بدن را به خوبی تأمین می‌کند. علاوه بر این، این ماده غذایی پرطرفدار، فیبر قابل توجهی دارد و مصرف آن ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی را کاهش داده و مشکلات گوارشی را درمان می‌کند. از دیگر خواص برنج می‌توان به تقویت سیستم ایمنی بدن، کنترل فشار خون، کاهش التهاب بدن و بهبود رشد موها اشاره کرد.

خواص برنج

طعم انواع کبه عربی را با اسنپ فود تجربه کنید…

اگر تا به حال کبه درست نکرده‌اید و مطمئن نیستید که بتوانید از پس این کار بربیایید، اصلا نگران نباشید و روی کمک اسنپ فود حساب کنید. شما می‌توانید با سفارش آنلاین غذا از سایت اسنپ فود، انواع کبه‌های لذیذ مثل کبه مرغ، کبه گوشت و… را به صورت اینترنتی سفارش داده و از طعم بی‌نظیر این غذای خوشمزه عربی بهره‌مند شوید. امیدواریم تجربه سفارش غذا از اسنپ فود مثل طعم کبه عربی، برایتان به‌یادماندنی و خاطره‌انگیز باشد.

سوالات متداول

‌مدت نگهداری کبه در یخچال و فریزر چقدر است؟

کبه پخته بین 3 تا 4 روز در یخچال ماندگاری دارد. البته شما می‌توانید کبه‌های آماده سرخ‌نشده را به مدت 1 تا 2 ماه به صورت بسته‌بندی‌شده در فریزر نگهداری کرده و در زمان مصرف، سرخ کنید.

در مغز کبه گیاهی از چه موادی استفاده می‌شود؟

برای این منظور می‌توانید از انواع سبزیجات مثل ذرت، هویج، نخود‌فرنگی، سویا و.. استفاده کنید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود