آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
آموزش آشپزی
به این مقاله امتیاز دهید
بدون نظر

شله بریان زیره؛ یک غذای اصیل سالم بپزید!

مینا اسماعیل بیگی 24 فروردین 1403 5 دقیقه

در سرمای زمستان چه چیزی می‌تواند دلچسب‌تر از یک غذای گرم و مقوی باشد؟ شله بریان زیره، یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که بیشتر در فصل زمستان طبخ می‌شود و طرفداران بسیاری دارد. این غذای خوشمزه با گوشت، برنج و زیره تهیه می‌شود و طعمی بی‌نظیر دارد.

 

شله بریان زیره، غذایی گرم و دلچسب

شله بریان زیره تنها یک غذای خوشمزه نیست و فواید زیادی نیز برای سلامتی دارد. این غذا سرشار از پروتئین، آهن و ویتامین‌های گروه B است، به همین دلیل در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار تأثیرگذار است.

در این مقاله دستور پخت شله بریان زیره را به روشی ساده و آسان آموزش می‌دهیم. با ما همراه باشید تا با پخت این غذای سنتی، طعم و عطری دلنشین را به خانه خود هدیه دهید.

میزان کالری در هر بشقاب 400 کالری
زمان لازم برای آماده‌سازی 30 دقیقه
زمان لازم برای پخت حدود 4 ساعت
تعداد نفرات 4 نفر
درجه سختی متوسط

 

شله بریان زیره؛ یک غذای اصیل سالم بپزید!

شله بریان زیره، یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که قدمت آن به دوران صفویه باز می‌گردد. این غذا که اصالتاً متعلق به شهر اصفهان است به دلیل طعم و مزه بی‌نظیر و خواص مغذی که دارد در بین ایرانیان بسیار محبوب است.

 

پخت شله بریان زیره با مواد اولیه ساده و کم

 

شله بریان زیره با استفاده از گوشت، برنج و زیره درست می‌شود و به دلیل پخت طولانی، طعمی بسیار لذیذ و دلچسب دارد. این غذا به طور سنتی در دیگ‌های بزرگ و روی آتش طبخ می‌شد، اما امروزه با استفاده از قابلمه یا زودپز می‌توان این غذای لذیذ خیلی راحت در خانه درست کرد و طعم بی‌نظیر آن لذت برد.

مواد لازم برای پخت شله بریان زیره:

گوشت دنده یا گردن 150 گرم
برنج دانه‌ریز 1 پیمانه
پیاز 1 عدد
زیره 2 قاشق غذاخوری
نمک 1 قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
زردچوبه 1.2 قاشق چای‌خوری

 

دستور پخت شله بریان زیره

برای درست‌کردن شله بریان زیره همراه با ما مرحله‌به‎‌مرحله پیش بروید.

مرحله اول: آماده‌سازی مواد اولیه

برای پخت شله بریان زیره ابتدا برنج دانه‌ریز را با آب ولرم چندین بار بشویید تا خوب تمیز شود. سپس روی آن آب بریزید و مقداری نمک داخلش اضافه کنید و کنار بگذارید تا خیس بخورد.

پس از آن پیاز را پوست گرفته و نگینی یا خلالی به‌صورت ریز خرد کنید. گوشت را نیز خوب شسته و بگذارید تا آبکش شود.

 

شله بریان زیره، تجربه ای ناب از فرهنگ و سنت ایرانی.

 

مرحله دوم: تفت‌دادن و پخت گوشت

پیازها را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم با کمی روغن تفت دهید تا سبک و شیشه‌ای شود.

گوشت را به همراه زردچوبه و فلفل سیاه داخل قابلمه بریزید و با پیاز خوب تفت دهید تا طعم پیاز به خورد گوشت برود.

حالا چند پیمانه آب جوش به گوشت اضافه کنید و بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم به مدت 2 ساعت کامل پخته شود. در این مرحله آب زیادی داخل گوشت بریزید؛ زیرا در مراحل بعد به آن نیاز خواهید داشت.

مرحله سوم: افزودن برنج

زمانی که گوشت خوب پخته شد، استخوان آن را جدا کنید و مجدداً داخل آبگوشت درون قابلمه برگردانید. سپس آب برنج را گرفته و آن را داخل قابلمه گوشت بریزید. بگذارید تا برنج با آب گوشت پخته و نرم شود. در این مرحله هر چند دقیقه یک‌بار مواد را هم بزنید تا ته نگیرد.

مرحله چهارم: افزودن زیره

در 30 دقیقه آخر پخت، زیره را به شله بریان اضافه نمایید. سپس شعله زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید تا شله بریان جا بیفتد و غلیظ شود.

شله بریان زیره شما به همین راحتی آماده شده، آن را در ظرف موردنظر خود بکشید و با نان و سبزی میل کنید.

 

شله بریان زیره، غذایی سنتی از قلب نصف‌ جهان

خواص شله بریان زیره

شله بریان زیره به دلیل ترکیبات مغذی مانند گوشت، برنج و زیره که در تهیه آن استفاده می‌شود فواید و خواص بسیاری برای سلامتی دارد. برخی از این خواص عبارت‌اند از:

  1. منبع انرژی: شله بریان زیره به دلیل وجود کربوهیدرات در برنج و چربی در گوشت، منبعی غنی از انرژی است. این غذا می‌تواند به تأمین انرژی موردنیاز بدن برای فعالیت‌های سنگین روزانه کمک کند.
  2. تقویت سیستم ایمنی: گوشت یکی از ترکیبات اصلی شله بریان زیره است به همین دلیل منبعی غنی از پروتئین، آهن و ویتامین B12 است. این مواد مغذی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش توانایی بدن در برابر بیماری‌ها می‌شوند.
  3. کمک به هضم غذا: شله بریان زیره حاوی برنج زیاد است. وجود برنج در غذا باعث افزایش فیبر در آن می‌شود. وجود فیبر نیز هضم غذا را راحت کرده و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد.

 

سفره‌ای اصیل و ایرانی با شله بریان زیره

  1. سلامت قلب و عروق: شله بریان زیره به دلیل وجود زیره فراوان به کاهش کلسترول و فشارخون کمک می‌کند و از این طریق باعث بهبود سلامت قلب و عروق خواهد شد.
  2. پیشگیری از کم‌خونی: این غذا منبعی غنی از آهن است. آهن به تولید گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند و مانع از کم‌خونی خواهد شد.
  3. سلامت استخوان‌ها: علاوه بر این در این غذا کلسیم فراوانی وجود دارد؛ ازاین‌رو خوردن آن برای سلامت و تقویت استحکام استخوان و دندان مفید است.
  4. افزایش وزن: شله بریان زیره کالری بالایی دارد؛ پس برای افرادی که از لاغری رنج می‌برند بسیار مفید است و باعث افزایش وزن خواهد شد.

نکاتی که باید به‌خاطر داشته باشید:

  • مصرف زیاد شله بریان زیره به دلیل وجود چربی و کالری بالا برای افراد دارای اضافه‌وزن و چاقی مناسب نیست.
  • افراد مبتلا به چربی خون بالا باید در مصرف شله بریان زیره احتیاط کنند.
  • مصرف شله بریان زیره به دلیل نفاخ بودن برای افراد دارای مشکلات گوارشی مناسب نیست.

در آخر…

در این مقاله دستور پخت شله بریان زیره را یاد گرفتید. شله بریان زیره، یک تجربه ناب از طعم و اصالت ایرانی است که در هر زمستانی باید آن را امتحان کرد.

این غذای سنتی و لذیذ اصفهانی سرشار از انرژی و خواص بی‌نظیر است با طعم و عطری دلنشین که هر ذائقه‌ای را مجذوب خود می‌کند.

 

شله بریان زیره، یک غذای کامل و مقوی

 

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود