آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
آجیل هندی چیست
انواع اجیل
4.5/5 - (2 امتیاز)
بدون نظر

آجیل هندی چیست؟ + هر آنچه باید درباره خواص آجیل هندی بدانید 

مینا اسماعیل بیگی 24 خرداد 1401 5 دقیقه

یکی از آجیل‌هایی که کمتر به آن پرداخته شده و در عین حال بسیار مقوی و خوشمزه به نظر می‌رسد، آجیل هندی است. با دانستن این که این نوع آجیل چیست، حتما این آجیل را به عنوان میان وعده برای اعضای خانواده خود، به ویژه کودکان و نوجوانانی که به دنبال تنقلات هستند، انتخاب می‌کنید. با توجه به طعم جذاب و معمولا تند و پرادویه این آجیل، افرادی که به چشیدن مزه‌های خاص علاقه‌مند هستند، حتما این آجیل هندی تند را می‌پسندند. در ادامه با ما همراه باشید تا ببینیم آجیل هندی چیست و چه خواصی دارد. همچنین شما می‌توانید از طریق اسنپ فود، آجیل هندی را از آجیل فروشی ‌های معروف ایران سفارش دهید.

آجیل هندی چیست؟

این نوع آجیل، یکی از آجیل‌های فرآوری شده است که به طور معمول و با توجه به ترکیب کلی آن، باید با ادویه‌های زیادی همراه بوده و طعمی تند و چیپسی داشته باشد. این که می‌گوییم آجیل هندی باید بافتی چیپسی داشته باشد، به دلیل ذات این آجیل است که باید حتما طوری آماده شود تا زیر دندان ترد بوده و همان احساس کریسپی بودن را تداعی کند. این ترد بودن این آجیل، برای کودکان و نوجوانان، فوق العاده جذاب بوده و اگر یک بار از این آجیل به فرزند نوجوان خود بدهید، قطعا جذب آن خواهد شد.  آجیل هندی کالری متوسطی داشته و 5 قاشق غذاخوری از این آجیل، معادل 130 تا 140 کالری دارد.

نکته: در نظر داشته باشید که به طور معمول آجیل های هندی تند بوده و در صورتی که به هر دلیل نسبت به مواد غذایی تند و به طور کلی تندی حساسیت داشته باشید، باید برای مصرف این آجیل احتیاط کنید. داشتن واکنش‌های آلرژیک نسبت به مواد غذایی تند، موجب تحریک‌های پوستی و حتی تنفسی شده و باید حتما در خصوص آن، توجه کافی را به خرج دهید.

محتویات آجیل هندی چیست؟

مطابق با چیزی که در خصوص این آجیل می‌شناسیم، محتویات آجیل های هندی شامل موارد زیر است:

  • نخود فرنگی
  • باقالا یا همان باقالی
  • بادام زمینی
  • ذرت

ترکیبات آجیل هندی

همین طور در برخی از انواع آجیل‌های هندی، از دال عدس و خلاله هویج نیز استفاده می‌شود. اگر تصمیم به تهیه این آجیل در منزل داشته باشید، می‌توانید به میل خود برخی از سبزیجات را به آن اضافه کرده یا برخی را حذف کنید. اما از یاد نبرید که نخودفرنگی و بادام زمینی، در شمار اجزای اصلی آجیل هندی هستند.

همان طور که در عکس آجیل هندی دیده می‌شود، لازم به ذکر است که مواد فوق باید پخته شده و با روکش‌های ترد و فلفلی و پر از ادویه، برشته گردند. پس از برشته شدن، آجیل هندی، همان حالت ترد و شکننده را پیدا کرده و با خوردن آن، لذت زیادی خواهید برد.

خواص آجیل هندی چیست؟

با در نظر گرفتن این واقعیت که آجیل های هندی از سبزیجات مختلف از جمله نخودفرنگی، باقالا و … تهیه می‌شود، می‌توان آن را دارای خواص تک تک این سبزیجات و مواد مغذی دانست. به واقع زمانی که شما از طریق میل کردن آجیل هندی، تعدادی نخودفرنگی میل می‌کنید، در حقیقت خواص نخود فرنگی را دریافت کرده‌اید. البته با توجه به برشته شدن، این موضوع که بخشی از خواص نخودفرنگی و دیگر محتویات آجیل های هندی، کم می شود را باید پذیرفت. با این همه، هنوز می‌توان به جرات گفت که خواص آجیل هندی به واسطه سبزیجات آن، بسیار زیاد بوده و حتی ادویه‌های به کار رفته در آماده سازی این آجیل، نیز در جای خود، بسیار سودمند هستند.

از جمله خواص آجیل هندی، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1 بادام زمینی موجود در آجیل هندی، به کاهش قند خون کمک کرده و برای پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 نیز کارایی عالی دارد. بادام زمینی دارای مقادیر زیادی منیزیم بوده و مصرف مرتب آن، به کاهش ریسک بیماری‌های قلبی و عروقی کمک خواهد کرد. به علاوه افرادی که به طور مرتب از بادام زمینی در رژیم غذایی خود استفاده می‌کنند، بارها کمتر در ریسک سکته مغزی قرار دارند.
2 همان طور که اشاره کردیم، ذرت نیز یکی از مواد مغذی است که در ترکیب آجیل هندی قرار دارد. ذرت دارای خاصیت جلوگیری از یبوست بوده و با داشتن آهن فراوان، به بهبود بینایی کمک می‌کند. به علاوه مصرف مقادیر منظم و مناسب از ذرت، موجب کاهش ریسک ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارش، سرطان سینه و … می‎‌شود.
3 باقالا یکی از مواد ثابت در آجیل های هندی بوده و اتفاقا بخش قابل توجهی از خواص آن را نیز تامین می‌کند. مصرف باقالا، به سلامت قلب کمک کرده و ریسک سکته‌های قلبی را کاهش می‌دهد. همین طور سلامت دستگاه تنفسی، به ویژه ریه‌ها، با مصرف باقالا بهبود پیدا می‌کند.
4 همه ما می‌دانیم که نخودفرنگی از سبزیجات بسیار مقوی و مفید بوده و مصرف آن به ویژه در دوران رشد و کودکی که بدن به کلسیم بیشتری نیاز دارد، توصیه می‌شود. وجود نخود فرنگی در آجیل هندی، باعث شده تا مصرف این آجیل برای کودکان بسیار مفید باشد. نخود فرنگی دارای کلسیم زیادی بوده و به رشد استخوان‌ها و شکل گرفتن اسکلت بدن و استحکام آن، کمک می‌کند.

خواص آجیل هندی

 

آجیل هندی رشته ای

یکی از انواع آجیل‌های هندی، آجیل هندی رشته‌ای است. این آجیل درست مانند نام آن، ظاهر رشته‌ای دارد. رشته‌های آجیل های هندی رشته ای، ترکیبی از آرد نخودچی، پودر فلفل قرمز، پودر زردچوبه، بکینگ پودر، زیره، تخم گشنیز، آب و نمک است. با استفاده از این مواد، خمیری ساخته شده و با رشته‌ای کردن و تفت دادن رشته‌ها، رشته‌های آجیل هندی، آماده می‌شود. این رشته‌ها، زیر دندان ترد بوده و احساس چیپسی بسیار جذاب و خوشمزه‌ای دارند.

البته آجیل هندی رشته ای، نیز به جز رشته‌هایی که گفتیم، دارای ترکیبات ثابت دیگر این آجیل، یعنی نخودفرنگی، کره بادام زمینی، ذرت و باقالا است. آجیل های هندی شیراز، معمولا دارای رشته‌هایی به این ترتیب بوده و طعمی تندتر دارد.

فروش آجیل هندی

شما می‌توانید نسبت به سفارش آنلاین آجیل هندی از اسنپ فود اقدام کرده و فروش آجیل هندی از عرضه کنندگان آن، به صورت مستفیم انجام شده و میزان آجیل دلخواه خود را با بهترین کیفیت تحویل خواهید گرفت. آجیل های هندی قیمت نسبتا یکسانی در بازار داشته و تنها با توجه به تغییر میزان محتویات آن و همین طور کیفیت آجیل، می‌تواند تا حدودی متفاوت باشد. بدیهی است که به طور مثال در آجیل هندی رشته ای، هر آن قدر که میزان بادام زمینی بیشتری داشته باشیم، قیمت نیز تا حدودی بیشتر خواهد بود.

 

از خواص آجیل هندی ساده نگذرید

برای در نظر گرفتن این که آجیل هندی چیست و چه محتویاتی دارد، باید گفت که آجیل هندی یکی از آجیل‌های خوشمزه‌ای است که با داشتن مواد مغذی و ترکیبات سبزیجاتی، برای سلامتی مفید بوده و می‌تواند به عنوان یک میان وعده سالم، مورد استفاده قرار بگیرد. با این همه به دلیل طعم تند و پرادویه این آجیل، نباید در میل کردن آن، زیاده روی صورت بگیرد. به علاوه عادت به میل کردن این نوع آجیل، هرگز نباید عادت خوردن بادام، پسته و گردو را از سر بیندازد. همچنین ما به شما بادام هندی را نیز به عنوان خشکباری با خاصیت فراوان معرفی می‌کنیم و پیشنهاد می‌کنیم برای اطلاع از خواص شگفت انگیز آن، مقاله خاصیت بادام هندی را مطالعه کنید.

شما تا به حال چه تجربه‌ای از میل کردن آجیل هندی داشته و این آجیل را تا چه اندازه خوشمزه می‌دانید؟ پیشنهاد می‌کنیم که این مطلب را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک گذاشته و آن‌ها را نیز با این آجیل خوشمزه تندمزه و پرادویه آشنا کنید. همچنین اگر شما علاقمند به آجیل‌های دیگری مثل اجیل مخلوط هستید، پیشنهاد می‌کنیم به مقاله آجیل مخلوط چیست مراحعه کنید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود