آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
آموزش آشپزی
4/5 - (4 امتیاز)
6

طرز تهیه بِس بارماق گرگان و گلستان

مینا اسماعیل بیگی 10 مرداد 1402 5 دقیقه

استان گلستان در حاشیه شرقی دریای خزر، در منطقه ای زیبا و سرسبز در شمال کشور قرار دارد که دارای جاذبه‌های تاریخی و طبیعی فراوان است. این استان یکی از بهترین مقاصد گردشگری در ایران به شمار می‌رود. تنوع غذایی در این استان از خورشت گرفته تا پلوها و آش‌ها بسیار زیاد است که باعث به وجود آمدن طعم های لذیذ و خوشمزه‌ای در این استان شده است.

همچنین قومیت‌های مختلفی در این استان وجود دارند، که هرکدام فرهنگ غذایی متنوعی را دارا بوده و شما می‌توانید در کنار بازدید از مکان‌های دیدنی این شهر زیبا طعم‌های متنوعی از غذای محلی گرگان را نیز امتحان کنید که یکی از آنها بِس بارماق است که برپایه گوشت بوده و از اصیل‌ترین غذاهای شهر گرگان به شمار می‌رود.

 

عکس بِس بارماق

 

 

بِس بارماق گرگان و گلستان یکی از خاص‌ترین و خوش‌ طعم‌ترین غذاها در بین مردمان استان گلستان به شمار می‌رود. این غذای خوشمزه که از غذای قزاق‌های گلستان است، در بین مردمان قزاق از محبوبیت فراوانی برخوردار بوده و در مجالس مختلف پخته و سرو می‌شود. اما در ادامه قصد داریم تا با طرز تهیه بِس بارماق، غذای سنتی گرگان آشنا شویم پس تا انتها با ما همراه باشید.

طرز تهیه بِس بارماق گرگان و گلستان

میزان کالری ۱۴۹ کالری
زمان آماده سازی(خیساندن نخود) ۱۲ ساعت
زمان پخت حدود ۳ ساعت
تعداد نفرات ۶ نفر

 

 بِس بارماق گرگان و گلستان، این غذای خوشمزه به «پنج انگشت»  معروف است که دلیل نام‌گذاری آن اشاره به این دارد که بِس بارماق در زمان‌های قدیم  به طور سنتی با انگشتان دست خورده می‌شده است. این موضوع اشاره به قدیمی و اصیل بودن این غذای خوشمزه دارد.

بِس بارماق غذای قزاق‌های گلستان با طعم و مزه‌ی فوق العاده‌ای که دارد هر سلیقه‌ای را، راضی می‌کند. به خواندن این مقاله ادامه دهید تا با آموزش دستور پخت این غذای خوشمزه بتوانیم یک غذای اصیل و خوش‌طعم شمالی را درست کرده و نوش جان کنیم.

  مواد اولیه لازم برای تهیه بِس بارماق گرگان و گلستان

گوشت گوساله یا گوسفند یک کیلوگرم
آرد ۳۰۰ گرم
نخود ۲۰۰ گرم
گندم یا جو ۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد
سیب زمینی ۲ عدد
هویج یک عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
تخم مرغ یک عدد
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
سبزیجات خشک برای تزئین به مقدار دلخواه

 

دستور پخت بِس بارماق

  • برای تهیه بِس بارماق گرگان و گلستان نخود را از شب قبل خیسانده و بعد درون دیگ می‌ریزیم. سپس گوشت، گندم (جو)، نمک، فلفل، رب و پیاز را که قبلاً آن را خرد کرده‌ایم به دیگ‌مان اضافه می‌کنیم و به آن اجازه می‌دهیم تا به مدت سه ساعت در دیگ بماند تا گوشت‌ها کاملا پخته شود و نخود‌ها نیز شکلی ژله‌ای به خود بگیرند.

 

 

نخود پخته‌شده

  • در مرحله بعد گوشتی را که کاملا پخته شده است را از دیگ بیرون آورده و درون بشقابی می‌ریزیم. بعد از آن آب، آرد، نمک و تخم مرغ را با هم مخلوط کرده تا شکلی خمیری به خود بگیرند بعد از آن خمیرها را در ابعاد مربع ده سانتی متری برش می‌دهیم.
  • قطعات خمیری شکل را در دیگی که قبلاً گوشت را از آن خارج کرده‌ایم و آب‌‌ِ گوشت در آن مانده است قرار داده تا درون دیگ به همراه آبِ گوشت کاملا آب پز شود. در این مرحله توجه داشته باشیم که در هنگام اضافه کردن خمیر به آب باید قطعات را به تعداد کم اضافه کنیم تا از چسبیدن و حالت گلوله شدن خمیر خودداری شود.
  • در مرحله بعد به صورت دلخواه خود می‌توانیم قطعاتی از هویج یا سیب زمینی را هم به داخل دیگ بریزیم تا به همراه آبِ گوشت آب‌پز شوند.
  • بعد از گذشت حدود ۲۰ دقیقه که خمیر‌ها کاملا آب پز شدند آن‌ها را از درون دیگ خارج کرده و در کنار گوشتی که قبلاً آب‌پز کرده‌ایم قرار می‌دهیم. آبِ گوشت باقی مانده را از صافی عبور می‌دهیم تا قطعات هویج، سیب زمینی و نخود آب پز شده خارج شود و به همراه پیاز حلقه حلقه شده تزئین می‌کنیم.

گوشت پخته‌شده بِس بارماق

  • در آخر آب گوشت را پس از صافی کردن در داخل ظرفی می‌‌ریزیم و با سبزیجات خشک آن را تزیین می‌کنیم و در کنار گوشت نوش جان می‌کنیم.

 

 

نکاتی در رابطه با پخت بِس بارماق

دستور پخت بِس بارماق سختی تقریبا متوسطی دارد اما با رعایت نکاتی ساده در پخت غذا می‌توانیم به خوش‌طعم تر شدن آن کمک کنیم. یکی از این نکته‌ها  این است که باید حتما نخود را از شب قبل خیسانده تا برای روز بعد که قصد پخت غذا را داریم کاملا نرم شود.

 

 

 

آبگوشت خوش رنگ بِس بارماق

همچنین توصیه می‌کنیم که برای خوش‌طعم تر شدن آن از گوشت تازه استفاده شود. زمان گذاشتن برای پخت هر غذایی به خوشمزه شدن آن کمک می‌کند. بِس بارماق نیز از آن دسته از غذاها است که اگر با صبر و حوصله کافی به پخت آن بپردازیم ‌می‌توانیم انتظار طعم بهتری را از آن داشته باشیم.

کلام آخر؛ تنوع‌بخشی به سفره‌ی غذایی با پخت غذاهای محلی گرگان

شهر زیبای گرگان دارای تنوع غذایی بسیار زیادی است. همچنین غذاهای شمالی محبوبیت فراوانی  بین مردم داشته که طعم و مزه‌ی متفاوتی دارند. یکی از این غذاهای محلی و خوشمزه چکدرمه است که از غذاهای محلی گنبد کاووس به شمار می‌رود و دارای طعم و مزه‌ی خاصی است.

اما حالا که بحث غذاهای محلی گرگان شد یک پیشنهاد خوشمزه دیگر هم از بین انواع خورشت‌های محلی این شهر داریم به اسم قیمه خارش گرگان که همان خورشت قیمه است اما با یک مزه متفاوت .پیشنهاد می‌کنیم که دستور پخت این خورشت قیمه متفاوت و خوش‌طعم را هم مطالعه کرده و با طرز تهیه آن آشنا شوید.

البته اگر قصد دارید که با غذاهای بیشتری از شهر زیبای گرگان آشنا شوید یک پیشنهاد ویژه دیگر هم داریم و آن مقاله معرفی غذاهای محلی گرگان  است. این مقاله را هم مطالعه کرده و با دستور پخت‌هایی از سری غذاهای شهر زیبای گرگان آشنا شده، درست کرده و نوش جان فرمایید.

همچنین اگر قصد شما سفارش آنلاین غذا بوده می‌توانید از طریق اسنپ فود، هم بِس بارماق و هم غذاهای محلی و سنتی دیگری از شهر زیبای گرگان را امتحان کنید شما می‌توانید با سفارش از غذا گرگان انلاین بدون خروج از خانه، غذای مورد علاقه شمالی خود را درب منزل خود تحویل گرفته و نوش جان کنید.

و در آخر خوشحال می‌شویم تا نظرات خود را درباره‌ی این غذای خوشمزه بعد از پخت آن و چشیدن مزه ی بِس بارماق برای ما باز‌گو کنید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

نظرات(6 دیدگاه)

ebrahimheshmatiyan
11 مرداد 1402

غذای بس بارماق گرگانی از کدام رستوران انلاین سفارش بدم غذاهای محلی وسنتی دوست دارم امتحان کنم

  • snappfoodadmin
    11 مرداد 1402

    سلام غذاهای محلی و سنتی و غذای بس بارماق گرگانی میتونید از طریق اسنپ فود سفارش انلاین بدید https://snappfood.ir/ انواع کباب ها و انواع غذاهای فست فودی هم میتونید انلاین سفارش بدید

فرامرز آبادانی
11 مرداد 1402

چیکار کنم که نخود غذا محلی و سنتی بس بارماق نرم باشه طرز نرم کردن نخود که دیگه سفت نباشه

  • snappfoodadmin
    11 مرداد 1402

    سلام برای تهیه بِس بارماق گرگان و گلستان نخود را از شب قبل خیسانده و بعد درون دیگ می‌ریزیم. برای این غذای سنتی و محلی بس بارماق نخودها باید شکل ژله ای به خود بگیرند

rahman
11 مرداد 1402

سلام مواد اولیه لازم برای تهیه بِس بارماق یا خورشت پنج انگشت خیلی زیاد نیست و از لحاظ هزینه ای هم به صرفه هستش مواد اولیه این غذا بارماق گرگانی در بیشتر خونه ها پیدا میشه

  • snappfoodadmin
    11 مرداد 1402

    سلام مواد اولیه غذای بس بارماق یا خورشت پنج انگشت برپایه گوشت بوده و از اصیل‌ترین غذاهای شهر گرگان به شمار می‌رود. مواد اولیه لازم برای تهیه بِس بارماق گرگان و گلستان: گوشت گوساله یا گوسفند و آرد و نخود و گندوم و جو ،پیاز و سیب زمینی ، هویج و تخم مرغ و نمک و فلفل ، سبزیجات خشک برای تزئین، رب گوجه فرنگی است در منزل راحت میشه این غذای محلی و سنتی بارماق درست کرد

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود