آشنایی با ترشی پلا گرگان و گلستان
ترشی پلا یکی از غذاهای محبوب شمالی کشورمان است که طعم ترش و خوشمزهای دارد. این غذای خوشمزه از ترکیب برنج و حبوبات تهیه میشود و جزو لذیذترین غذاهای گرگانی و گلستانی بهشمار میآید. شما میتوانید این غذای خوشطعم و عطر را برای مراسمها و ضیافتهای مختلف خود تهیه کنید و با استفاده از آن لبخند را بهلب مهمانانتان هدیه دهید.
ترشی پلا با طعم لذیذ و عطر و بوی بینظیری که دارد، بهکام هر کسی شیرین خواهد آمد. این غذای شمالی، با طعم ترش مزهاش، خیلی زود بهدل مینشیند و جزو طرفداران پروپا قرص آن میشوید. بسیاری از توریستها و گردشگرانی که به شهر گرگان یا گلستان سفر کردهاند و طعم ترش پلو را چشیدهاند، بهدنبال دستور تهیه آن میگردند تا این غذا را جزو برنامه غذایی هفتگیشان قرار دهند.
طعم خاص ترشی پلا حتی کسانی را که به طعم و مزه ترشی علاقه ندارند، مجاب میکند تا طعم این غذا را بچشند. اما طرز تهیه ترشی پلا گرگان و گلستان چگونه است؟ چطور این غذا را در خانه درست کنیم؟ چه نکتههایی را باید در تهیه این غذا مد نظر قرار دهیم؟ اینها سوالهایی هستند که قطعا قبل از تهیه ترش پلو ذهنتان را به خود مشغول خواهند کرد.
آشنایی با ترشی پلا گرگان و گلستان
ترش پلو یکی از انواع پلوهای گلستانی و گرگانی است که طعم ترش رب آلوچه و دانههای انار طعم آن را خاص میکنند. وقتی که این پلو را میجوید، بافت نرم دانههای پختهشده انار زیر دندانتان جذابیت این غذا را افزایش میدهند.
ترشی پلا بهعنوان یکی از غذاهای ترش مزه استان گلستان برای بسیاری از روزهای خاص سال مثل عید نوروز، عید فطر، چهارشنبهسوری و … پیشنهاد می شود. شما میتوانید افراد خانواده را دور هم جمع کنید و با تهیه این غذا یک دورهمی دلنشین و لذتبخش داشته باشید.
ترشی پلا سفرهتان را رنگی و زیباتر میکند. شما میتوانید این غذا را در کنار غذای اصلی نیز برای مهمانانتان سرو کنید. به هر حال شاید برخی افراد به طعم ترشی علاقه نداشته باشند، بنابراین سرو این غذا در کنار غذای اصلی نیز میتواند ایدهای جذاب و بکر باشد.
ترشی پلا در کنار انواع غذاهای محلی استان گلستان مثل ترچلو یا قارون آتی گرگان میتواند باعث شیک و مفصل برگزارشدن مهمانیتان باشد. این غذا گزینهای جذاب برای پذیرایی از مهمانان است و قطعا خاطره خوش صرف آن تا مدتها به یاد مهمانانتان میماند.
ترشی پلا با ترشه پلا متفاوت است. این دو غذا طرز تهیه جداگانهای دارند و از مواد اولیه متفاوتی نیز تهیه میشوند. بنابراین این 2 غذا را با یکدیگر اشتباه نگیرید. ترشه پلا بر خلاف ترش پلو، بهدلیل شیر پلویی و کشمش طعم شیرینی دارد.
اطلاعات تکمیلی تهیه ترشی پلا
اطلاعات تکمیلی تهیه ترشی پلا بهترتیب زیر هستند:
میزان کالری | یک کفگیر 300کالری |
مدت زمان آمادهسازی | 15 دقیقه |
مدت زمان لازم برای پخت | 45 دقیقه |
تعداد نفرات | 6 نفر |
مواد لازم برای تهیه ترشی پلا گرگان و گلستان
در ادامه لیست مواد اولیه لازم برای تهیه ترشی پلا را برایتان قرار میدهیم:
برنج | 5 پیمانه |
نخود | یکچهارم پیمانه |
لوبیا | نصف پیمانه |
عدیس | نصف پیمانه |
نمک، فلفل و زردچوبه | بهمقدار لازم |
رب آلوترش | 3 قاشق غذاخوری |
آب | بهمقدار لازم |
انار دانشده | 2 عدد |
پیازه | 2 عدد متوسط |
طرز تهیه ترشی پلا گرگان و گلستان
در ادامه طرز تهیهای ترش پلو خوشمزه و بینظیر را برایتان قرار میدهیم. کافیست طبق این مراحل پیش بروید تا یکی از خوشمزهترین غذاهای محلی گلستان را تهیه کنید:
- در مرحله اول باید نفخ حبوبات گرفته شود. بنابراین تمام حبوبات را شب قبل از تهیه ترشی پلا در آب بخیسانید و در این مدت چندین بار آبشان را عوض کنید تا کاملا نفخشان را بگیرید.
- داخل یک ظرف آب بریزید و حبوبات خیسخورده را داخل آن بگذارید. حالا با قراردادن ظرف روی شعله گاز اجازه دهید حبوبات بهطور کامل پخته شوند.
- برنجها را با آب چند بار بشویید و سپس آنها را داخل یک ظرف پر از آب بریزید. داخل ظرف نمک ریخته و اجازه دهید برنجها نیز به مدت 1 ساعت خیس بخورند.
- بعد از اینکه مطمئن شدید حبوبات بهطور کامل پختهاند، برنجها را بههمراه زردچوبه و نمک داخل ظرفشان بریزید.
- اجازه دهید برنجها بافت نرم و مناسبی پیدا کنند. این کار حدود 10 دقیقه طول میکشد. پس از نرمشدن برنج ها، مواد داخل قابلمه را آبکشی کنید.
- پیازها را پوست بگیرید و خلالی خرد کنید.
- داخل یک تابه روغن بریزید و تابه را روی گاز بگذارید. اجازه دهید روغنها کاملا داغ شوند. اکنون پیازها را داخل تابه بریزید تا کاملا تفت بخورند و بافت نرمی پیدا کنند.
- رب آلوچه و دانههای انار را داخل تابه بریزید.
- حالا داخل قابلمه یک لایه برنج و یک لایه از مواد ماهیتابه را بریزید. این کار را تا تمامشدن برنجها و مواد ادامه دهید.
- حالا روی درب قابلمه دم کنی بکشید و درب را بگذارید. اجازه دهید پلو برای مدت 45 دقیقه بهطور کامل دم بکشد.
اکنون غذای خوشمزه شمالی شما یعنی ترش پلو آماده است و میتوانید این غذا را به همراه مخلفات مثل ترشی، ماست، سالاد و … نوشجان کنید.
نکتههای مهم در تهیه ترشی پلا گرگان و گلستان
ترشی پلا در لیست خوشمزهترین غذاهای محلی استان گلستان و گرگان قرار میگیرد؛ تنها کافیست مراحل پخت این غذا را بهخوبی طی کنید تا ترش پلو طعمی خوشمزه پیدا کند. برای تهیه این غذا به نکتههایی که در ادامه میگوییم، توجه داشته باشید:
- برای اینکه طعم ترش پلو ملستر شود، امکان اضافهکردن چند قاشق شکر به محتویات ماهیتابه وجود دارد.
- ترش پلو با ترکیب سالاد شیرازی، سالاد فصل و … طعم فوقالعاده خواهد داشت. بنابراین در کنار سرو این غذا، حتما سالاد نیز تهیه کنید.
- ترش پلو بهدلیل داشتن حبوبات و برنج جزو غذاهای سنگین بهشمار میآید. بنابراین پیشنهاد میدهیم این غذا را برای ناهار سرو کنید.
- شما میتوانید برای تهیه این غذا بهجای رب آلوچه از رب انار استفاده کنید.
- تهدیگ این غذای خوشمزه طعم لذیذ و خاصی میتواند داشته باشد. بنابراین یک تکه نان را بهعنوان تهدیگ این غذا کف قابلمه بگذارید. شما همچنین میتوانید از خود برنجها تهدیگ درست و سر سفره غذا برای مهمانانتان سرو کنید.
- این غذای محلی گرگانی بهتر است در کنار انواع غذاهایی با طعم شیرین، معمولی یا تند سرو شود. با این کار شما چندین گزینه به مهمانانتان میدهید تا غذایی متناسب با سلیقه و ذائقهشان بخورند.
- ایده تهیه چند غذای ترش مزه در کنار یکدیگر نیز جذاب است. شما میتوانید غذاهای ترش دیگر مثل خورش آلوچه و … را تهیه و در کنار این غذا برای مهمانان خود سرو کنید.
- مراقب باشید بیشازاندازه به این غذا نمک نزنید. طعم ترش انار و رب آلوچه جای خالی نمک را پر میکند. شما می توانید سر سفره غذا نمکدان بگذارید تا مهمانان متناسب با ذائقهشان به غذا نمک بزنند.
ترشی پلا، غذایی خوشمزه و ترش که از یادتان نمیرود
ترشی پلا را حتما جزو برنامههای غذاییتان قرار دهید، چون علاوهبر طعم ترش و مزهای خاص، خواص زیادی برای بدن دارد. این غذا را حداقل هفتهای یکبار تهیه کیند تا طعم و مزه آن همیشه شما را به یاد فرهنگ غذایی استان گلستان و جنگلهای سرسبز شمال بیندازد.
گاهی حوصله درستکردن هیچ غذایی را از ترشی پلا گرفته تا یک تخم مرغ ساده، داخل خانه ندارید. حالا فرض کنید قرار است چندین نفر بهعنوان مهمان به خانهتان بیایند. دراینحالت پیشنهاد میدهیم از اسنپ فود گرگان انواع غذاهای محلی این شهر مثل ترشی پلا را سفارش دهید. با سفارش آنلاین غذا دیگر نیازی به تهیه آن داخل منزل نیست.
اکنون طرز تهیه ترشی پلا را بهعنوان یکی از غذاهای محلی گرگان و غذاهای سنتی گلستان بهطور کامل یاد گرفتید. همچنین چند نکته مهم برای تهیه این غذا گفتیم که کمکتان میکند ترشی پلا را با طعم لذیذتر و خوشمزهتری سرو کنید. شما می توانید با توجه به مطالب گفتهشده، مفصلترین ناهار یا شام را بپزید و با طعم خاص غذاهای محلی گلستان و گرگان لذتبخشترین خاطره از رفتن به مهمانی را برای مهمانانتان بهارمغان بیاورید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402