چگونه در هنگام خرید از اسراف مواد غذایی پیشگیری کنیم؟
در دنیای امروز که جمعیت روز به روز در حال افزایش است و منابع محدود هستند، بسیار ضروری است که از منابع موجود مسئولانه استفاده کنیم. یکی از راههایی که میتواند تاثیر زیادی بر استفاده بهینه از منابع داشته باشد کاهش میزان اسراف مواد غذایی است. در تمام بخشهای زنجیره تامین مواد غذایی ممکن است به دلایل مختلف مواد غذایی خراب شده و سر از زبالهدانها در بیاورند و مصرف کنندگان میتوانند نقشی بسیار حیاتی در کاهش آن داشته باشند. در ادامه برخی از عادتهای مهمی را که خوب است در هنگام خرید مواد غذایی داشته باشیم با هم مرور میکنیم.
داشتن لیست خرید
پیش از خرید مواد غذایی و رفتن به فروشگاه حتما یخچال و کابینتهای خانه را چک کنید و لیستی از مواد غذایی که نیاز دارید تهیه کنید. این کمک میکند تا از خرید دوباره مواد غذایی که در خانه دارید پیشگیری کنید. در هنگام خرید نیز از خرید مواد غذایی غیر ضروری خودداری کنید و تلاش کنید تا فقط مواردی که لیست کردهاید را خریداری نمایید.
داشتن یک برنامه غذایی برای هفته پیش رو نیز کمک میکند تا لیست کاملتری تهیه کنید و در هنگام خرید سردرگم نباشید و از خرید مواد غذایی اضافی که ممکن است استفاده نشده و فاسد شوند خودداری نمایید.
فله بخرید
یکی از بهترین راهها برای صرفهجویی در هزینهها و کاهش اسراف مواد غذایی، خرید آنها به صورت فله است. وقتی مواد غذایی را به صورت فله خریداری میکنید میتوانید دقیقا به همان اندازه که نیاز دارید از آنها بردارید و مجبور نیستید برای بستههای بزرگی که نمیتوانید به سرعت مصرف کنید هزینه کنید. همچنین خرید فله به دلیل نداشتن بستهبندیهای مجزا زباله کمتری تولید کرده و برای محیط زیست بهتر است.
مجلسی نخرید!
بسیاری از فروشگاهها مواد غذایی که به اصطلاح مجلسی نیستند را با قیمت پایینتری به فروش میرسانند. بسیاری از میوهها و سبزیجاتی که برای مصرف روزانه خریداری میکنیم نیازی ندارند تا بدون عیب باشند و کمی لک و زدگی در قابل مصرف بودن آنها تاثیری ندارد. با این روش هم از باقی ماندن این مواد غذایی در فروشگاهها و خراب شدن آنها جلوگیری کردهایم و هم در هزینههایمان صرفهجویی میکنیم.
مواد غذایی فصل را بخرید
خریدن میوهها و سبزیجات در فصل خودشان هم ارزانتر است و هم به محیط زیست خیلی کمک میکند. محصولات فصلی عموما قیمت پایینتری دارند و رد پای کربن ما را کمتر میکنند. چرا که انرژی کمتری برای نگهداری و نقل و انتقال آنها صرف میشود.
از خرید اضافی خودداری کنید
خرید حجم زیادی از مواد غذایی جذاب به نظر میرسد اما میتواند منجر به فاسد شدن آنها شده و اسراف مواد غذایی را افزایش دهد. در هنگام خرید منطقی باشید و به همان اندازهای که میتوانید مصرف کنید خرید کنید. اگر هم غذای زیادی خریداری کردید و متوجه شدید نمیتوانید پیش از خراب شدن مصرفش کنید، آنها را به خیریهها و نیازمندان اهدا کنید.
حواستان به تاریخ انقضا باشد
تاریخ انقضای درج شده روی محصولات بسیار مهم است. حتما در هنگام خرید محصولات خوراکی به تاریخ انقضای آنها دقت کنید و بر اساس برنامه غذایی که دارید محصولاتی را که میتوانید تا پیش از فاسد شدن مصرف کنید را خریداری نمایید.
با دقت کردن به همین نکات ساده در هنگام خرید میتوان میزان اسراف و ضایعات مواد غذایی را به مقدار قابل توجهی کاهش داد و در کنار آن در هزینههای جاری هم به مقدار زیادی صرفهجویی کرد. دنبال کردن این رفتارها نه تنها به جامعه و محیط زیست کمک میکند بلکه قدم مهمی برای دستیابی به یک زنجیره غذایی پایدار است.
جدیدترین ها
شهریور 28, 1403
شهریور 28, 1403
شهریور 28, 1403
شهریور 27, 1403
پیشنهاد سردبیر
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
فروردین 8, 1402
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 25, 1402
اسفند 20, 1402