آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • 10 گیاه آپارتمانی مقاوم
    10 گیاه آپارتمانی مقاوم آبان 29, 1403
  • بهترین دمنوش برای عفونت ادراری
    بهترین دمنوش ها برای عفونت ادراری کدامند؟ آبان 29, 1403
  • علف گربه چیست
    علف گربه چیست و چه خواص و مزایایی دارد؟ آبان 28, 1403
صفحه پیدا نشد!
پروتئین
3.7/5 - (3 امتیاز)
2

خاصیت مرغ محلی + مضرات این مرغ ها

مینا اسماعیل بیگی 19 بهمن 1401 7 دقیقه

مرغ محلی برای همه ما آشناست. تفاوت زیادی در نحوه تولد و پرورش یافتن دارد و همین موضوع سبب شده تا با مرغ‌های صنعتی تفاوت زیادی داشته باشد. این مرغ‌ها ارزش غذایی بالایی دارند و بدون مکمل و مواد شیمیایی رشد و پرورش یافته‌اند. این مرغ‌ها سالم و تندرست بوده و به سختی دچار بیماری می‌شوند. البته این مرغ‌ها صرفا در روستاها و یا منازل پرورش پیدا نمی‌کنند، بلکه مرغ‌داری‌های زیادی هستند که به روش‌های طبیعی و سلامت این مرغ‌ها را پرورش می‌دهند. در ادامه با ما همراه باشید تا خاصیت مرغ محلی را با هم بررسی کنیم.

مرغ محلی و ارزش غذایی آن

براساس تحقیقات انجام شده مرغ‌ها و ماکیانی که در طبیعت به صورت طبیعی گردش و پرورش یافته‌اند چربی کمتری داشته و گوشت با قوام‌تری دارند. پروتئین، کلاژن، زینک و آهن بیشتری داشته و در کنار جویدن راحت‌تر، طعم بهتری نیز دارند. در ادامه با ارزش غذایی این ماده اولیه غذایی پرکاربرد بیشتر آشنا شوید.

 

مواد اولیه مغذی

 

در کل میزان گوشت مرغ

در کل میزان گوشت مرغ با پوست در گوشت سینه بدون پوست و بدون استخوان  

گوشت ران مرغ بدون پوست

 

بال مرغ

میزان کالری 119 215 114 119 22
میزان پروتئین به گرم 21/4 18/7 21/2 19/7 18/3
میزان چربی به گرم 3/1 15/1 2/6 3/9 16
چربی اشباع به گرم 0/8 4/3 0/6 1 4/5
چربی به همراه یک پیوند غیر اشباع 0/9 6/2 0/8 1/2 6/4
چربی به همراه چند پیوند غیر اشباع 0/8 3/2 0/4 1 3/4
میزان کلسترول به میلی گرم 70 75 64 83 77
میزان سدیه به میلی گرم 77 75 116 86 73
میزان آهن به میلی گرم 0/9 0/9 0/4 1 0/9

خاصیت مرغ محلی چیست؟

در ادامه به خواص گوشت مرغ محلی، خواص چربی این مرغ، خواص آن برای کودکان، در زمان بارداری و در طب سنتی اشاره شده است. اگر تمایل دارید تا بیشتر راجع به خواص این نوع مرغ بدانید، در ادامه با ما همراه باشید.

خواص چربی مرغ محلیخواص چربی مرغ محلی

واقعیت این است که از جمله مواردی که در خاصیت مرغ محلی باید به آن اشاره کنیم میزان چربی کمی است که در آن وجود دارد. در هر حال ما روزانه از مواد غذایی استفاده می‌کنیم که چربی بالایی داشته و همین موضوع سبب می‌شود تا ما با بیماری‌های مختلف قلبی و عروقی، اضافه وزن و سایر مشکلات روبه‌رو باشیم. به همین دلیل بیشتر این غذاها برای افرادی که از بیماری‌های خاصی رنج می‌برند یا رژیم‌های غذایی خاصی دارند، منع مصرف دارد. اگر به دنبال یک ماده مقوی اولیه هستید که جایگزین مناسبی برای غذاهای مغذی و کاربردی باشد و البته چربی کمی هم داشته باشد، ما به شما مرغ محلی را معرفی می‌کنیم.

گوشت مرغ محلی پروتئین زیادی دارد، اما چربی آن به شدت پایین و محدود است و نسبت به سایر پرنده‌ها می‌توان گفت که چربی زیادی ندارد. به همین دلیل آن را به عنوان یک ماده اولیه مقوی و کم چرب در برنامه رژیم غذایی افرادی که باید چربی کمی مصرف کنند قرار می‌دهند. البته نکته مهمی که در این بین باید به آن اشاره کنیم این است که در زمان مصرف مرغ محلی حتما پوست آن را جدا کنید. خواص پوست مرغ محلی ثابت که نشده است هیچ، گفته می‌شود که پوست این مرغ چربی بالایی دارد که می‌تواند شما را با مشکلات زیادی روبه‌رو کند. بنابراین، اگر پوست آن را بگیرید دیگر هیچ جای نگرانی برای وجود چربی‌های مضر نخواهد بود.

خواص مرغ محلی برای کودکان

شاید ندانید که مهم‌ترین خاصیت مرغ محلی پروتئین بالای آن است. به عبارتی ۱۲۰ گرم از این مرغ می‌تواند روزانه ۷۰ درصد از نیاز بدن ما به پروتئین را تامین کند. پروتئین از جمله مواد مفید و کاربردی برای رشد عضلات در کودکان است و مرغ محلی نسبت به همتایان صنعتی خود پروتئین بالاتری دارد. این پروتئین برای کودکان هضم و جذبه سریع و بی‌زحمتی داشته و به رشد سریع‌تر و بهتر آن‌ها کمک خواهد کرد.

همچنین آهنی که در گوشت مرغ وجود دارد گلبول‌های قرمز کودکان را افزایش داده و پتاسیم در گوشت مرغ محلی کمک می‌کند تا رگ‌های خونی همواره شرایط مطلوب و مناسبی داشته باشند. ناگفته نماند که فسفر و کلسیم موجود در این مرغ برای استحکام استخوان‌های کودکان بی‌نظیر است. هر ۱۰۰ گرم از مرغ محلی ۱۸۲ میلی گرم فسفر و ۱۵ میلی گرم کلسیم دارد. همچنین روی، منیزیم، ویتامین‌های C، A و B12 که در بهبود سیستم ایمنی و رشد مغزی کودکان نقش مهمی دارند حضوری پررنگ در مرغ محلی داشته و این ماده اولیه را به منبعی غنی از این مواد تبدیل کرده‌اند. بنابراین، اگر به دنبال رشد بهتر کودکانتان هستید، برای تهیه پروتئین، از قصابی آنلاین اسنپ فود کمک بگیرید.

خواص مرغ محلی در بارداری

پروسه بارداری مهم و عجیب است و به فاکتورهای متعددی برای گذراندن هر چه بهتر این دوره نیاز داریم. مرغ محلی از جمله مواد با ارزش و مغزی به حساب می‌آید که سرشار از اسید آمینه و پروتئین بوده و در دوران بارداری برای شما یکی از ملزومات اساسی به حساب می‌آید. چربی آن کم است و به همین دلیل باعث افزایش وزن مادر و نوزاد نخواهد شد. اما منبعی غنی و مقوی برای مادران باردار به حساب می‌آید. این مرغ باید به خوبی پخته شود.

دقت کنید که مادران باردار به هیچ عنوان نباید از مرغ خام استفاده کنند. چون می تواند یک باکتری خطرناک به نام لیستریا را به بدن منتقل کند که بسیار آلوده و مضر است. پس حتماً مرغ را در درجه حرارتی بالاتر از ۱۸۰ درجه فارنهایت پخته و این باکتری را در مرغ خود نابود کنید. ضمن اینکه مرغ محلی ویتامین‌ها، مواد معدنی و چربی فراوانی دارد و در بارداری برای رشد ذهنی، جسمی، عصبی و همچنین حفظ سلامت کودک مفید بوده و خوردن آن به شدت توصیه می‌شود.

خواص زرده تخم مرغ محلیخواص زرده تخم مرغ محلی

زرده تخم مرغ محلی طبع گرم‌تری داشته اما سفیده آن کاملاً سرد است. ارزش غذایی در این تخم مرغ دقیقا شبیه گوشت بوده و اگر زرده تخم مرغ را عسلی آماده کنید، ارزش غذایی آن بیشتر نیز خواهد بود. زرده تخم مرغ عسلی از مرغ محلی، قلب و مغز را تقویت کرده و برای افرادی که طبع سرد و خشک یا سوداوی دارند، به شدت توصیه می‌شود. چون سفیده تخم مرغ کمی دیر هضم است پس توصیه می‌کنیم که آن را با کمی نمک، فلفل و آویشن نوش جان کنید.

خواص مرغ محلی در طب سنتی

براساس طب سنتی خاصیت مرغ محلی و طبع آن با گوشت خروس و مرغ صنعتی یا مرغ ماشینی یکسان نیست. در طب سنتی طبع مرغ خانگی یا محلی، گرم و تر است. اما بد نیست بدانید که گرمی آن نسبت به گوشت گوسفند و قرمز کمتر است. طبع مرغ‌های صنعتی سرد و تر است. چون در محل‌های بسیار کوچک نگهداری شده، تحرک زیادی ندارند و مواد زائد فراوانی در بدن آنها است. توصیه می‌کنیم در استفاده از مرغ‌های صنعتی و ماشینی زیاده روی نکنید، خصوصا اگر سرد مزاج هستید.

مرغ‌ها هرچه چاق‌تر باشند رطوبت آنها بیشتر است. حتی در قسمت‌های مختلف نیز شما با طبیعت‌های متنوعی در مرغ‌ها رو به رو هستید. در قسمت بال، گردن و دل مرغ شما طبیعت گرم‌تری را خواهید داشت. همچنین طبیعت خروس نیز خشک و گرم است. حالا اگر در کنار یک وعده غذایی به همراه پلو، مرغ را نوش جان می‌کنید، بدانید که تمام این مواد طبع سردی داشته و اگر سرد مزاج هستید بعد از سرو غذا با گرفتگی عضلات، قولنج و درد شکم رو به رو خواهید بود. به همین دلیل مرغ را با ادویه‌جاتی که طبع گرمی دارند یا سکنجبین نوش جان کنید. زعفران، آویشن، سیر، زنجبیل، مرزه و ترخون از جمله ادویه‌های گرمی هستند که سردی مرغ را کاهش داده و طبع آن را متعادل می‌کنند.

خواص گوشت مرغ و خروس محلی

در ادامه ارائه خاصیت مرغ محلی و خواص گوشت مرغ ، بد نیست که کمی هم در مورد خواص بی‌نظیر خروس محلی و تفاوت و شباهت آن با مرغ محلی صحبت کنیم.

  • گوشت خروس محلی حرارت کمتری نسبت به مرغ محلی دارد و البته کمی خشک‌تر است. تهیه کردن و نوش جان کردن سوپ جوجه خروس برای افرادی که تب دارند یا تازه دوران نقاهت خود را گذرانده‌اند به شدت مفید فایده است. هضم راحتی دارد و ارزش غذایی آن زیاد است. همچنین در درمان امراض نافع خواهد بود.
  • مرغ و خروس محلی منابع غنی از ویتامین‌های B6 و B3 نیاسین، هستند و سلنیوم در آنها به وفور یافت می‌شود. به همین دلیل چاق کننده‌هایی کاربردی و مفید به حساب می‌آیند.

مضرات مرغ محلیمضرات مرغ محلی

همانطور که در قسمت قبل و به عنوان خاصیت مرغ محلی به نکات زیادی اشاره کردیم بد نیست بدانید که مصرف این محصول همانند سایر مواد غذایی اگر بی‌رویه باشد، می‌تواند خطرات زیادی را به وجود آورد. گوشت مرغ کلسترول کمتری نسبت به گوشت قرمز دارد اما زمانی که آن را با چربی‌های ترانس یا روغن حیوانی سرخ می‌کنید به راحتی می‌تواند فشارخون و کلسترول شما را افزایش دهد.

ضمن اینکه پوست مرغ، چربی اشباع زیادی داشته که در زمان تمیز کردن و قبل از طبخ نهایی حتماً باید این پوست را جدا کنید. همچنین افرادی که کلسترول بالا یا فشار خون بالا و زیادی دارند باید مرغ را به صورت کباب شده و آبپز نوش جان کنند. مرغ محلی مشکلات تزریق هورمون و حضور مستمر مواد شیمیایی در تغذیه را ندارد، اما توصیه ما به شما این است که حتماً این مرغ‌ها را از مراکز و فروشگاه‌های معتبر یا با خرید آنلاین محصولات پروتئینی از این مراکز تهیه کنید تا واقعاً یک مرغ محلی خریده باشید.

مرغ محلی برای همه مفید است…

در این مطلب خاصیت مرغ محلی را برای شما شرح دادیم و گفتیم که مرغ محلی منبعی غنی از مواد معدنی و پروتئین به حساب می‌آید. در حالت کلی مصرف بیش از اندازه گوشت سفید و قرمز نه تنها که مفید نیست بلکه می‌تواند در طولانی مدت ما را با امراض گوناگونی روبه رو کند. سعی کنید که حد اعتدال را در مصرف این مواد اولیه رعایت کنید و از همه مواد غذایی به اندازه مصرف کنید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2766 مقالات

ارسال نظرات

نظرات(2 دیدگاه)

حدیث
11 شهریور 1403

سلام من قبلا مرغ محلی نمیخوردم چون بدم میومد اما از وقتی اومدم اینجا و این مطلب هارو خوندم از اون موقع میخوام مرغ محلی بخورم :)

  • ادمین بلاگ
    11 شهریور 1403

    پیشنهاد می کنیم حتما این غذا رو امتحان کنید:)

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود