طرز تهیه سوپ پای مرغ
یکی از غذاهای مقوی و بین المللی سوپ پای مرغ است. این غذا بسیار مقوی است و دستور پختهای متنوعی برای طرز تهیه پای مرغ و سوپ آن در نظر گرفته شده است. این سوپ را به عنوان پیش غذا محسوب نمیکنند، چون بسیار تقویت کننده و مغذی است و به عنوان یک وعده غذایی کامل در نظر گرفته میشود. در حالت کلی با هدف تقویت کردن استخوانها و غضروفها این سوپ را آماده میکنند. سوپی خوشمزه که میتوانید با سلیقه خود آن را با سایر مواد ترکیب کرده و نوش جان کنید. طعم و عطر این سوپ شما را غافلگیر خواهد کرد.
سوپ مقوی و خوشمزه پای مرغ | |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان پخت غذا | 45 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
100 گرم سوپ | 215 کالری |
مواد اولیه برای تهیه سوپ پای مرغ
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
پای مرغ | 100 گرم |
پیاز | 1 عدد |
سیب زمینی | 2 عدد |
هویج | 2 عدد |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه | به میزان لازم |
لیمو ترش | به میزان لازم |
زعفران دم کرده | به میزان لازم |
پیازچه | 100 گرم |
جعفری | 100 گرم |
طرز تهیه سوپ پای مرغ
این سوپ یک سوپ بسیار مقوی و سلامت است. بر اساس علم طب سنتی طبع سردی دارد و پر از ویتامینهای مختلف است. ناگفته نماند که بیشترین میزان پروتئین در پای مرغ را کلاژن تشکیل داده است، ولی کلسترول بالایی دارد. به همین دلیل توصیه میشود آن را با آبغوره یا آبلیمو ترش نوش جان کنید. این سوپ برای افرادی که به زخمهای گوارشی یا شکستگی استخوان دچار هستند معجزه میکند.
در توصیف خواص گوشت مرغ و پای مرغ باید بگوییم که این ماده سرشار از آهن و کلسیم است و هضم راحتی دارد. همچنین طرز تهیه سوپ پای مرغ برای سرماخوردگی روشی آسان برای مبارزه با سرفه و تبهای زیاد در این بیماری محسوب میشود. در ادامه با هم طرز تهیه این سوپ را مرحله به مرحله انجام خواهیم داد.
مرحله اول
در گام اول از طرز تهیه این سوپ، ابتدا باید پای مرغها را تمیز کنید. البته اگر به صورت بستهبندی با خرید آنلاین محصولات پروتئینی ، این محصول را تهیه کنید دیگر نیازی به تمیز کردن آنها نیست. فقط کافیست که پاهای مرغ را شسته و در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
مرحله دوم
سپس یک قابلمه مناسب انتخاب کرده بر روی حرارت قرار دهید. کمی روغن در قابلمه بریزید و سپس پیاز را پوست گرفته و نگینی خرد کنید. حالا بعد از داغ شدن روغن و قابلمه، پیازها را به روغن اضافه کنید اجازه دهید تا پیازها تفت خورده و سبک شوند.
مرحله سوم
در گام بعد از طرز تهیه سوپ پای مرغ دونفره ،حالا باید پاهای مرغ را به پیاز تفت خورده خود اضافه کنید. بعد از آن زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را نیز به این ترکیب اضافه کرده و اجازه دهید تا کمی پاهای مرغ شما در روغن، پیاز و ادویه جات تفت بخورند.
مرحله چهارم
وقتی پاهای مرغ شما به خوبی تفت خورده و آماده شدند، حالا درون قابلمه آب بریزید. بهتر است که آبی که به قابلمه اضافه میکنید به اندازه یک بند انگشت روی پاهای مرغ شما را بگیرد. سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید و اجازه بدهید تا پاهای مرغ در آرامش به خوبی پخته شوند.
مرحله پنجم
حالا در مرحله بعد به سراغ آماده کردن بقیه مواد میرویم. همانطور که در ابتدای این مطلب نیز اشاره کردیم شما میتوانید این سوپ را با مواد مختلفی مثل شیر، ماکارونی، ورمیشل، جو، برنج یا عدس، ماش و حتی مواد دیگر ترکیب کرده، پخته و نوش جان کنید، در واقع، انتخاب با شماست. ما در ادامه این مطلب طرز تهیه سوپ پای مرغ ساده و خوشمزه را برای شما شرح خواهیم داد.
مرحله ششم
در ادامه، بعد از اینکه آب پای مرغ شما به جوش آمد درب قابلمه را بردارید. بر روی سطح آب با کفهای سفیدی روبرو میشوید. این کفها را با یک کفگیر گرفته و آنها را دور بریزید.
مرحله هفتم
اگر تمایل داشتید در این مرحله مجدداً میتوانید از سیر یا پیاز استفاده کنید. بدین شکل که یک پیاز بزرگ را پوست گرفته، شسته، سپس به 4 الی 6 قسمت تقسیم کنید و درون آب جوش حاوی پای مرغ قرار دهید. این کار کمک میکند تا سوپ شما معطر شود. در نهایت پیازها را میتوانید به راحتی از درون سوپ خارج کنید. اگر تمایل داشتید میتوانید در این مرحله چند حبه سیر نیز به این ترکیب اضافه کنید. سیرها را میتوانید درسته، رنده شده یا له شده به پای مرغ در حال جوشیدن اضافه کرده و از عطر آنها لذت ببرید.
مرحله هشتم
در ادامه این طرز تهیه در حین پخت پای مرغ، به سراغ بقیه مخلفات سوپ خود بروید. پیازچهها را تمیز کنید و بشویید. جعفری را نیز تمیز کرده، شسته و ضدعفونی کنید. سپس سیب زمینیها را پوست بگیرید و هویجها را نیز تمیز کنید.
مرحله نهم
بعد از آن با استفاده از تخته آشپزخانه جعفریها را ساطوری کرده و پیازچهها را حلقه حلقه خرد کنید. هویج را رنده کنید و سیب زمینی را نیز با رنده درشت رنده کرده و در کناری قرار دهید. البته میتوانید سیب زمینیها و هویجها را به صورت نگینی نیز خرد کنید، انتخاب با شماست.
مرحله دهم
بعد از آن تمام مواد یعنی هویجها، سیب زمینی رنده شده، پیازچههای حلقه حلقه خرد شده و جعفری ساطوری شده را به مواد مرغ خود اضافه کنید. تقریباً ۲۰ دقیقه الی ۳۰ دقیقه کافیست تا تمام مواد در آب در حال جوش با پای مرغ، کاملا پخته و نرم شوند.
مرحله یازدهم
سپس زعفران دم کرده خود را به میزان دلخواه یا مقدار تقریبی ۳ یا ۴ قاشق چایخوری به این ترکیب اضافه کنید. در این مرحله ممکن است به دلیل جوشیدن، آب سوپ شما کم شود. به همین دلیل توصیه میکنیم که در صورت تمایل یک لیوان آب جوش به این ترکیب اضافه کنید.
مرحله دوازدهم
مجددا سوپ را هم بزنید تا تمام مواد به خوبی با هم پخته شوند و اگر تمایل داشتید میتوانید در این ترکیب از اسفناج نیز استفاده کنید. کافیست که اسفناجها را پاک کرده، شسته، آب اضافی آنها را بگیرید. سپس آنها را ساطوری خرد کنید و به همراه سایر مخلفات به سوپ خود اضافه کنید.
مرحله سیزدهم
بعد از آن درب قابلمه را ببندید و حرارت زیر قابلمه سوپ را کم کنید. اجازه بدهید تا سوپ شما در آرامش پخته و جا بیفتد. برای حصول اطمینان از اینکه سوپ شما کاملا پخته شده است یا خیر؟ باید دقت کنید که تمام مواد به خوبی نرم شده باشند.
مرحله چهاردهم
پای مرغ کاملا نرم شده و گوشت آن از استخوان کاملاً جدا شده است. مواد سوپ شما باید غلیظ و منسجم باشد. کمی از سوپ آماده شده را در یک ظرف ریخته، خنک کنید و طعم آن را بچشید. ممکن است که این غذا کمی به نمک احتیاج داشته باشد. نمک اضافه کرده و اجازه بدهید 3 دقیقه الی 4 دقیقه دیگر سوپ شما روی حرارت بماند.
مرحله پانزدهم
در نهایت حرارت زیر سوپ را خاموش کرده و آن را در ظرف سرو نهایی بریزید. با چند برش لیمو و جعفری ساطوری شده آن را تزیین کرده و با چاشنی آبلیمو و یا آب نارنج آن را نوش جان کنید.
طبع پای مرغ گرم است یا سرد؟
یکی از سوالات پرتکرار درباره پای مرغ این است که طبع پای مرغ چیست؟ گفته میشود که طبع پای مرغ سرد است و به همین دلیل متخصصان طب سنتی، توصیه میکنند تا در تهیه سوپ پای مرغ، از مواد غذایی با طبع گرم مانند زعفران نیز استفاده شود. ترکیب پای مرغ و مواد گرم میتواند طبع سوپ مرغ را تعدیل کند.
طرز تهیه سوپ پای مرغ با ورمیشل
ورمیشل هم از آن موادی است که میتوانید برای غلیظتر کردن سوپ پای مرغ روی آن حساب کنید. از سوی دیگر، استفاده از ورمیشل، طعم سوپ شما را جذابتر میکند. با ما در ادامه این بخش و روش تهیه سوپ پای مرغ با ورمیشل همراه باشید.
مواد اولیه سوپ پای مرغ با ورمیشل
برای درست کردن سوپ پای مرغ و ورمیشل، ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید و سپس دست به کار شوید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
پای مرغ | ۱۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
سیب زمینی و هویج | هر کدام ۲ عدد |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
لیمو ترش و زعفران دم کرده | به میزان لازم |
پیازچه و جعفری | هر کدام ۱۰۰ گرم |
ورمیشل خرد شده | ۱ پیمانه |
دستور تهیه سوپ پای مرغ با ورمیشل
در حالت کلی ورمیشلها ترد، ظریف، نازک و کوچک هستند. به همین دلیل مثل برنج و ماکارونی، نیاز به پخت جداگانه ندارند. برای درست کردن این سوپ، ابتدا پای مرغ را با پیاز، روغن و ادویهها تفت دهید و سپس آب اضافه کنید تا پای مرغ پخته شود. سبزیجات سوپ شامل پیازچه، جعفری، سیب زمینی و هویج را تمیز، آماده و خرد کنید و آنها را داخل قابلمه سوپ پای مرغ بریزید. در نهایت زعفران دم کرده را به دیگر مواد سوپ بیفزایید و حرارت را کم کنید تا سوپ جا بیفتد.
بعد از اینکه تمام مواد کاملاً پخته و سوپ شما آماده شد، حالا باید ورمیشل را به ترکیب سوپ اضافه کنید. در نهایت کافی است که تمام مواد سوپ با ورمیشلها یک جوش بخورد تا در نهایت سوپ شما با ورمیشل آماده سرو شود. در انتها نیز سوپ خود را با برش لیمو ترش و برگهای جعفری تزیین کنید.
طرز تهیه سوپ پای مرغ با برنج
ترکیب سوپ پای مرغ و برنج نیز یکی از ترکیبهای پرطرفدار برای درست کردن این سوپ است که علاوه بر خوشمزهتر شدن سوپ، خواص آن را نیز افزایش میدهد.
مواد اولیه سوپ پای مرغ با برنج
برای درست کردن سوپ پای مرغ با برنج برای ۴ نفر، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
پای مرغ | ۱۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
سیب زمینی و هویج | هر کدام ۲ عدد |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
لیمو ترش و زعفران دم کرده | به میزان لازم |
پیازچه و جعفری | هر کدام ۱۰۰ گرم |
برنج نیم دانه | ۱ پیمانه |
دستور تهیه سوپ پای مرغ با برنج
در طرز تهیه این سوپ با برنج، قبل از شروع پخت سوپ، یک پیمانه برنج را بپزید و کنار بگذارید. مطابق قبل، پای مرغ را با پیاز، روغن و ادویهها تفت دهید و مقداری آب اضافه کنید تا پای مرغ پخته شود. سبزیجات سوپ شامل سیب زمینی، هویج، پیازچه و جعفری را خرد کنید و داخل قابلمه سوپ بریزید. در نهایت زعفران دم کرده را به دیگر مواد بیفزایید و حرارت را کم کنید تا سوپ پخته شود و جا بیفتد.
در انتهای کار وقتی که سوپ شما آماده شد، برنج پخته شده را به ترکیب نهایی اضافه کنید و اجازه دهید تا سوپ یک جوش بزند. در نهایت سوپ لذیذ پای مرغ را با جعفری و برش لیمو تزیین کنید.
انواع مختلف سوپ پای مرغ
در این قسمت قصد داریم تا انواع مختلف این سوپ را که با اضافه کردن مواد اولیه مختلف تهیه میشوند به صورت کاملا مختصر برای شما شرح دهیم.
سوپ پای مرغ با جو
برای تهیه این سوپ با جو، بعد از اینکه پای مرغ شما پخته شد، قبل از اضافه کردن سایر مواد به پای مرغ در حال جوشیدن، جو را به آن اضافه کنید. البته در انتهای کار نیز میتوانید جو را به این ترکیب اضافه کرده و سوپ را آماده کنید. نکته مهم در این سوپ این است که طبع سوپ سرد است و جو نیز طبع سردی دارد. پس حتماً از زعفران دم کرده بیشتر و چاشنی آب نارنج برای ترکیب نهایی سوپ خود استفاده کنید.
سوپ پای مرغ با عدس
اگر تصمیم گرفتید این سوپ را با عدس یا ماش آماده کنید، در حین پختن پای مرغ در آب جوش، عدس یا ماش را که از شب قبل خیس کردهاید پخته و بعد از پخت نهایی، آن را به سوپ خود اضافه کنید. عدس نیز طبع سردی دارد پس در مصرف آن محتاط باشید.
سوپ پای مرغ با ماکارونی
بچهها علاقه بسیار زیادی به ماکارونی دارند. به همین دلیل شما میتوانید در تهیه سوپها نیز از ماکارونی به جای ورمیشل یا برنج استفاده کنید. کافیست که ماکارونی خود را در آب جوش نرم کرده، پخته و در نهایت به سوپ آماده شده اضافه کنید.
سوپ پای مرغ با شیر
طرز تهیه این سوپ با شیر نیز جذاب است. برای طبخ این سوپ کافیست که در پایان پخت تمام مواد، یک پیمانه شیر به سوپ خود اضافه کنید. اجازه بدهید تا با سوپ غلیظ شده ترکیب شود و یک جوش بخورد.
خواص سوپ پای مرغ
سوپ پای مرغ، یک غذای بسیار مقوی و سلامت است. این سوپ بر اساس ادعای طب سنتی، طبع سردی دارد و پر از ویتامینهای مختلف است. ناگفته نماند که بیشترین میزان پروتئین در پای مرغ را کلاژن تشکیل میدهد، ولی کلسترول بالایی دارد. سوپ پای مرغ برای افرادی که به زخمهای گوارشی یا شکستگی استخوان دچار هستند، معجزه میکند.
در توصیف خواص پای مرغ باید بگوییم که این ماده، سرشار از آهن و کلسیم است و هضم راحتی دارد. همچنین طرز تهیه سوپ پای مرغ برای سرماخوردگی ، روشی آسان برای مبارزه با سرفه و تب بالا ناشی از این بیماری محسوب میشود.
غذایی لذیذ به نام سوپ پای مرغ
در این مطلب، روشهای مختلف برای درست کردن سوپ پای مرغ را آموزش دادیم. این سوپ مقوی و لذیذ برای تمام افراد با هر سن و سالی مناسب است. توصیه میشود بانوان یائسه که با پوکی استخوان روبرو هستند و از داروهای غضروفساز یا قرصهای کلسیم استفاده میکنند، در کنار مصرف این داروها، سوپ پای مرغ را نیز در رژیم غذایی خود جای دهند. البته فراموش نکنید که پای مرغ پیش از مصرف، باید به خوبی تمیز شود و فاقد هر نوع آلودگی باشد.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402