طرز تهیه آش غوره + نکات مهم پخت
آش غوره آشی ترشمزه است که میتواند در روزهای گرم تابستان تعادل مزاج بدن را بهخوبی تأمین کند. برای طرز تهیه آش غوره ابتدا با مخلوط گوشت چرخکرده، پیاز، ادویه و نمک، مقداری کوفتهریزه درست کنید و در روغن تفت دهید. سپس برنج و لپه را بپزید و سبزی آش و ادویههای لازم را به آن اضافه کنید. بعد از پخت همه مواد، کوفتهریزهها را همراه آبغوره در آش بریزید و اجازه دهید آش غوره جا بیفتد.
در ادامه جدول مشخصات غذایی آش غوره را با هم میبینیم:
آش غوره |
|
تعداد نفرات | 6 نفر |
زمان آمادهسازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | حدود یک ساعت و 30 دقیقه |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه آش غوره
مانند طرز تهیه آش انار، پخت این آش هم حدود یک ساعت و نیم زمان میبرد، اما به لحاظ مواد مورد استفاده، سادهتر از آش انار است و میتوان آن را با گوشت یا بدون گوشت طبخ کرد. در ادامه جدول مواد لازم و مراحل دستور پخت را با هم مرور میکنیم:
مواد لازم برای تهیه آش غوره
مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برنج | 1 پیمانه |
لپه | نصف پیمانه |
آبغوره | نصف پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
گوشت چرخکرده | 200 گرم |
سبزی آش | نیم کیلو |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
پیاز داغ نعنا داغ | به مقدار لازم |
مراحل دستور پخت آش غوره
برای پختن آش غوره، از چند ساعت قبل، لپه و برنج را بخیسانید. سپس مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: ابتدا پیاز را بشویید و پوست بگیرید. سپس آن را رنده کنید و با گوشت چرخکرده، نمک و فلفل مقداری ورز دهید.
- مرحله دوم: مخلوط گوشت را بهصورت کوفتهریزه درآورید و در تابهای مناسب با مقداری روغن تفت دهید.
- مرحله سوم: برنج و لپه را با مقداری آب داخل قابلمهای مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند.
- مرحله چهارم: در اواخر پخت لپه و برنج، سبزی آش را که قبلا شسته و خرد کردهاید، به قابلمه اضافه و نمک و فلفل آش را اندازه کنید.
- مرحله پنجم: وقتی تمام مواد بهطور کامل پخت، کوفتهریزهها را همراه با آبغوره داخل قابلمه بریزید.
- مرحله ششم: اجازه دهید مواد آش حدود نیم ساعت دیگر روی حرارت ملایم با هم بجوشند و طعم آبغوره به خورد مواد دیگر برود.
- مرحله هفتم: درنهایت آش را داخل ظرفی مناسب بکشید و شبیه هلی آش ، روی آن را با مقداری نعناداغ و پیازداغ تزئین کنید.
چند نکته مهم در طرز تهیه اش غوره
برای تهیه آش غوره خوشمزه و جاافتاده، نکات زیر را به خاطر داشته باشید:
- در صورتیکه احساس کردید آب آش کم است، کمی آب جوش به آن اضافه کنید. این کار در هر مرحلهای از پخت آش بلامانع است.
- طرز تهیه آش آبغوره تبریزی کمی مفصلتر است. بلغور گندم، گوجهفرنگی و رب از مواد مهم این آش محسوب میشوند و به آن آش گوجه یا پامادور آشی هم میگویند.
- در صورت تمایل میتوانید مقداری آب قلم هم به آش اضافه کنید تا آش مقویتر و خوشمزهتری داشته باشید. آب قلم و عدس از مواد اولیه مهم در دستور پخت آش غوره کردستان هستند.
- شما میتوانید در طرز تهیه اش غوره از حبوبات دیگری مثل بلغور گندم و عدس هم استفاده کنید. همچنین میتوانید بنا به میل و ذائقه خود، با کم و زیاد کردن آبغوره، مزه ترشی آش را تنظیم کنید.
- در دستور تهیه آش غوره بدون گوشت، کوفتهریزه را از دستور حذف کنید و مقداری عصاره گوشت داخل آش بریزید.
- حبوبات در طرز تهیه آش آبغوره یزدی شامل عدس، لوبیا چشمبلبلی و بلغور گندم هستند.
اصول نگهداری از آش غوره
باقیمانده آش را در ظرفی دربدار بریزید و داخل یخچال بگذارید. فراموش نکنید که این آش حاوی گوشت است؛ بنابراین باید طی 3 یا 4 روز بعد از پخت مصرف شود.
روش جلوگیری از خراب شدن آش غوره
تمام غذاهایی که حاوی گوشت هستند، نباید در معرض گرما یا رطوبت قرار گیرند. حتما قبل از مصرف مجدد آش، رنگ و لعاب ظاهر و بوی آن را بررسی کنید و مطمئن شوید که مورد نامتعارفی وجود ندارد.
بهترین جایگزین ها در طرز تهیه آش غوره
در آش آبغوره تبریزی میتوانید بهجای لپه از لوبیا قرمز یا لوبیا چشمبلبلی استفاده کنید. همچنین میتوان بهجای کوفتهریزه، مقداری عصاره گوشت داخل آش ریخت.
خواص غوره
غوره سرشار از ویتامین C است و تأثیر فوقالعادهای در کاهش کلسترول خون دارد. ترکیبات ضدعفونیکننده غوره، کرم روده و معده را از بین میبرند. همچنین مصرف غوره، هضم غذاهای چرب و سنگین را آسانتر میکند و تقویتکننده کبد است. خبر خوب دیگر این است که استفاده از غوره در رژیمهای کاهش وزن هم جایگاه ویژهای دارد. البته علاوه بر آبغوره میتوان در قالب ترشی غوره و رب غوره هم از آن استفاده کرد.
آش غوره را از اسنپ فود سفارش دهید…
سعی کردیم در این مقاله تمام نکات و ریزهکاریهای پخت آش غوره حرفهای را تشریح کنیم. با اینحال اگر به هر دلیلی نمیتوانید این آش خوشطعم و پرخاصیت را در منزل تهیه کنید، سری به اسنپفود بزنید و از سفارش غذا در این سایت کمک بگیرید. این روش، شیوهای راحت و مطمئن برای سفارش اینترنتی انواع غذاهای دلخواه شما است که میتوان به کمک آن، سفره مفصلتر و با تنوع بیشتری چید.
سوالات متداول
سبزی آش غوره چیست؟
تره، جعفری، نعنا، گشنیز و ترخون؛ با این توضیح که مقدار نعنا و ترخون باید کمتر از بقیه سبزیها باشد.
حبوبات مورد استفاده در طرز تهیه آش غوره چیست؟
شما میتوانید برای تهیه این آش از حبوباتی مثل لپه، بلغور گندم، لوبیا قرمز، لوبیا چشمبلبلی و عدس استفاده کنید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402