طرز تهیه آش انار ساده به سبک شمالی و شیرازی

طرز تهیه اش انار

آش انار یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که از گذشته‌ها به خصوص در شب یلدا میهمان سفره‌های ایرانیان و غذایی برای استقبال از شب یلدا بوده است. در این مقاله قرار است به آموزش طرز تهیه آش انار ساده بپردازیم. بنابراین، اگر دوست دارید این غذا را یاد بگیرید، در ادامه با ما همراه باشید.

آش انار
تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان پخت غذا 90 دقیقه
میزان سختی متوسط

پخت آش انار شمالی

پخت آش انار شمالی

اگر با مهم‌ترین خواص انار آشنا شوید، حتما به آماده کردن غذاهای مختلف با این میوه، علاقه مند خواهید شد. این آش طرز تهیه سختی ندارد و می‌توانید بعد از حدود دو ساعت، یک آش خوشمزه و اصیل میل کنید. در ادامه مواد لازم و مراحل تهیه آن را می‌خوانیم.

مواد مورد نیاز برای آش انار

اگر به میوه انار علاقه داشته و می‌خواهید این آش خوشمزه را درست کنید، باید مواد زیر را تهیه کنید. در جدول زیر مواد لازم برای پخت این غذا برای 4 نفر قید شده است.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
برنج نیم دانه 1 پیمانه
لوبیا قرمز نصف پیمانه
بلغور گندم یا جو ( به‌دلخواه ) نصف پیمانه
عدس نصف پیمانه
سبزی آش 300 گرم
آب انار 1 لیوان بزرگ
رب انار 2 قاشق غذاخوری
آب گوشت 4 لیوان
پیاز 5 عدد متوسط
سیر 4 حبه
ادویه ( نمک، فلفل، زردچوبه) به مقدار لازم

طرز تهیه آش انار ساده به صورت مرحله به مرحله

طرز تهیه آش انار ساده به صورت مرحله به مرحله

 

با استفاده از این آموزش می‌توانید طرز تهیه آش انار با رب انار را به ساده‌ترین شکل ممکن بپزید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

  • مرحله‌ی اول: در طرز تهیه این آش با رب انار، اولین کاری که باید انجام دهید این است که لوبیا قرمز، بلغور و عدس را به خوبی بشویید و از چند ساعت قبل از پخت خیس کنید.
  • مرحله‌ی دوم: بعد از گذشت زمان کافی از خیس خوردن حبوبات، آن‌ها را در یک قابلمه‌ی مناسب می‌ریزیم و چند لیوان آب به قابلمه اضافه می‌کنیم. زیر قابلمه را روشن کرده و اجازه می‌دهیم تا به خوبی بپزند و له شوند.
  • مرحله‌ی سوم: پیازها را بعد از این که شستیم به صورت خلالی خرد می‌کنیم. در یک تابه‌ی مناسب مقداری روغن ریخته و پیازها را درون آن تفت می‌دهیم تا رنگ آن‌ها طلایی شود. بعد از طلایی شدن پیازها می‌توانیم اندکی زردچوبه به آن اضافه کنیم و مجددا تفت دهیم تا ادویه به خورد پیازها برود. بعد از سرخ شدن پیازها آن‌ها را کنار می‌گذاریم.
  • مرحله‌ی چهارم:‌ در این روش طرز تهیه آش چیزی که مزه‌ی غذا را تغییر می‌دهد و بسیار خوشمزه می‌کند، استفاده از سیر است. سیرها را نیز به طور خلالی خرد کرده، به خوبی سرخ می‌کنیم  و آن‌ها را نیز کنار می‌گذاریم.
  • مرحله‌ی پنجم: بعد از گذشت مدت زمان لازم برای پخت حبوبات به آن‌ها سر می‌زنیم و اگر به خوبی پخته بودند، برنج را که حدودا از یکی دو ساعت  قبل خیس کرده بودیم به آن‌ها اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا بپزد.
  • مرحله‌ی ششم: سبزی آش را به صورت درشت خرد می‌کنیم. اگر دوست دارید تا طعم آش بهتر شود می‌توانید از سبزی آش انار شیرازی استفاده کنید که ترکیبی از تره، ترخان و شوید است. بعد از این که برنج و حبوبات به طور کامل پختند آن‌ها را از قابلمه خارج کرده و به قابلمه دیگری متقل می‌کنیم. سبزی را نیز به قابلمه جدید اضافه می‌کنیم.
  • مرحله‌ی هفتم: حالا وقت آن است که آب انار را به همراه آب گوشت به قابلمه اضافه کنیم.
  • مرحله‌ی هشتم: حدودا 10 دقیقه بعد از اضافه کردن آب انار و آب گوشت و جوشیدن به همراه حبوبات، زمان اضافه کردن ادویه، پیاز داغ به قابلمه است. همچنین در این محله باید رب انار را نیز اضافه کنید. (حواستان باشد که تمام پیاز را اضافه نکنید و مقداری از آن را برای تزیین غذا کنار بگذارید!)
  • مرحله‌ی نهم: بعد از اضافه کردن تمام مواد، ترکیب را به خوبی بهم می‌زنیم و اجازه می‌دهیم تا آش انار روی حرارت ملایم بپزد.
  • مرحله‌ی دهم: بعد از این که آش به طور کامل پخت و به اصطلاح جا افتاد، سیر داغ را به آن اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا آش اندکی دیگر بجوشد و در نهایت زیر آن را خاموش می‌کنیم. آش انار شما آماده است و می‌توانید آن را در کاسه با نعنا، پیاز و سیر داغ تزیین کرده و نوش جان کنید. البته اگر در فصل انار هستید، می‌توانید از دانه‌های انار هم برای تزیین آش استفاده کنید و از خواص انار در کنار طعم بی‌نظیر این غذا بهره ببرید. البته ناگفته نماند که طرز تهیه آش انار یزدی یا آش انار بختیاری نیز به همین روش است.

توجه داشته باشید که این طرز تهیه آش انار شمالی بدون گوشت بوده و در صورتی که مایل باشید می‌توانید گوشت قلقلی نیز اضافه کنید.

پیشنهاد می‌کنیم که طرز تهیه آش اسفناج را نیز به عنوان یک آش مقوی و خوشمزه در مجله اسنپ فود دنبال کنید.

طرز تهیه آش انارشیرازی به صورت مرحله به مرحله

طرز تهیه آش انار ساده

طرز تهیه آش خوشمزه انار را با هم دیدیم و حالا نوبت تهیه این آش به سبک شیرازی است. برای تهیه آش انار شیرازی، باید پیش از هر چیزی مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد اولیه میزان لازم
برنج نیم دانه 1 لیوان
لپه 1 لیوان
سبزی آش نیم کیلوگرم
پیاز 2 عدد بزرگ
رب انار 3/1 پیمانه
آب انار 4 لیوان
گوشت چرخ کرده 250 گرم
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان کافی

سپس مراحل زیر را برای طرز تهیه آش انار شیرازی، با دقت دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا لازم است که لپه را شسته و در یک تابه روی حرارت قرار دهید تا تفت بخورد و طعم خامی آن گرفته شود. دقت داشته باشید که نمی‌خواهیم لپه سرخ شده و سفت شود.
  • مرحله دوم: در همین حین، برنج را شسته و در آب و نمک خیس کنید. خیس کردن برنج، برای مدت یک ساعت کفایت می‌کند.
  • مرحله سوم: پیاز را نگینی خرد کرده و به همراه روغن در تابه تفت دهید تا طلایی رنگ شود. به پیاز زردچوبه و فلفل سیاه بزنید. اندازه ادویه، به همان اندازه‌ای است که در تهیه آش رشته خانگی استفاده می‌شود.
  • مرحله چهارم: حالا لپه و برنج را به همراه پیاز سرخ شده در قابلمه مناسبی ریخته و آب جوش اضافه کنید تا بپزند.
  • مرحله پنجم: پس از آن که برنج و لپه، حداقل نیم‌پز شدند، سبزی آش را نیز اضافه کرده و باز کمی آب جوش بریزید تا سبزی به همراه مواد دیگر پخته شوند.
  • مرحله ششم: زمانی که سبزی و دیگر مواد آش پخته شدند، نوبت به اضافه کردن آب انار می‌رسد.
  • مرحله هفتم: زمانی که کمی آب انار همراه با دیگر مواد جوشید، رب انار را اضافه کرده، حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا آش جا بیفتد.
  • مرحله هشتم: در همین حال یک پیاز دیگر را رنده کرده و با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید.
  • مرحله نهم: سپس به این مخلوط نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کرده و خوب ورز دهید.
  • مرحله دهم: حالا کوفته قلقلی‌های کوچک آماده کرده و در روغن داغ سرخ کنید.
  • مرحله یازدهم: گوشت قلقلی‌های سرخ شده را به آش اضافه کرده و بگذارید برای چیزی بین 7 تا 10 دقیقه روی حرارت ملایم مانده و جا بیفتد. آش انار به سبک شیرازی، آماده سرو کردن است.

آش انار شب یلدا

آش انار شب یلدا

اگر قصد دارید که آش انار شب یلدا تهیه کنید، پس از آماده شدن آش، مقداری دانه انار را روی آن ریخته و تزئین کنید. به این شکل یک آش خوشمزه با ظاهری جذاب برای سفره یلدای خود، خواهید داشت. به علاوه طرز تهیه آش لبو قرمز هم برای شب یلدا، با رنگ و لعابی که دارد، مناسب و جذاب به نظر می‌رسد.

آش انار، آشی برای شب های سرد پاییز و زمستان…

طرز تهیه این آش خوشمزه را برای شما توضیح دادیم و شما را با نحوه تهیه آن به طور کامل آشنا کردیم. پیشنهاد می‌کنیم که این آش را در شب‌های سرد سال تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر قرار است این آش را برای شب یلدا تهیه کنید و نگران این هستید که با تهیه این آش زمان کافی برای تهیه دیگر غذاها را نداشته باشید، می‌توانید از اسنپ فود کمک بگیرید. تنها کافی است به صفحه سفارش انلاین غذا بروید و هر غذا و پیش غذایی را که دوست دارید و آنلاین سفارش دهید.

نظرات کاربران