آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه آش ماش پیازو قزوین
آموزش آشپزی
3.6/5 - (12 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه آش ماش پیازو قزوین و لذت یک طعم عالی

مینا اسماعیل بیگی 21 اردیبهشت 1402 4 دقیقه

اگر میانه شما با غذاهای محلی خوب است، در سفر به استان قزوین، با لیست طویلی روبرو خواهید شد که طرز تهیه آش ماش پیازو قزوین هم یکی از آن انتخاب‌های پرطرفدار و نوستالژیک است. آشی بدون سبزی با حبوبات متنوع و مزه‌ای دلپذیر که پیشنهاد می‌کنیم حتما طعم آن را امتحان کنید. برای دیدن طرز تهیه آش ماش پیازو قزوین، با اسنپ فود همراه باشید.

آش ماش پیازو قزوین

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی حداقل 6 ساعت برای خیساندن حبوبات
زمان پخت غذا حدود 3 ساعت
میزان سختی سختی متوسط

طرز تهیه آش ماش پیازو قزوین

آش ماش پیازو قزوین

برخلاف آش آلو ، در آش ماش پیازو قزوین، از هیچ نوع سبزی استفاده نمی‌شود. بنابراین، ظاهر این آش از نظر رنگ و لعاب، بیشتر شبیه حلیم است، با این حال، آش ماش پیازو در قزوین بسیار پرطرفدار است و از قدیم مرسوم بوده که مردم این آش را در روز شهادت امام حسن (ع) بپزند. به همین دلیل، به آن، آش امام حسن هم می‌گویند. مصرف این آش برای پاییز و زمستان بسیار مناسب است و به عنوان یک افطاری مقوی هم جای ویژه‌ای در سفره مردمان قزوین دارد. در ادامه می‌توانید مواد لازم و طرز تهیه این غذای محلی قزوینی را ببینید:

مواد لازم برای تهیه آش ماش پیازو قزوین

همان‌طور که می‌بینید، تنوع حبوبات در این آش محلی، نسبتا زیاد است و برای تهیه آن، لازم است مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
ماش نصف پیمانه
عدس نصف پیمانه
لوبیا قرمز نصف پیمانه
لوبیا چشم بلبلی نصف پیمانه
پیاز متوسط 5 عدد
کره 50 گرم
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
نمک و دارچین از هر کدام، یک قاشق مرباخوری
زردچوبه و فلفل سیاه از هر کدام، یک قاشق چایخوری

دستور تهیه آش پیازو قزوینی

دستور تهیه آش پیازو قزوینی

در دستور تهیه آش ماش پیازو قزوین می‌توان به صورت مراحل زیر عمل کرد:

  • مرحله اول: تمام حبوبات را از 6 ساعت قبل، در ظرف‌های جداگانه خیس کرده و در طول این مدت، چند بار آب آن‌ها را عوض کنید.
  • مرحله دوم: حبوبات را داخل قابلمه‌ای مناسب بریزید و روی آن‌ها تا جایی آب بریزید که سطح آب، دو بند انگشت بالاتر از محتویات قابلمه باشد. حرارت را زیاد کنید تا آب بجوشد.
  • مرحله سوم: پس از جوشیدن آب قابلمه، حرارت زیر آن را کمتر کنید و درب قابلمه را به صورت نیمه باز بگذارید و اجازه دهید حبوبات به مدت 1 ساعت با حرارت متوسط بپزند.
  • مرحله چهارم: پیازها را به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. سپس، داخل تابه‌ای مناسب مقداری روغن بریزید و زمانی که روغن داغ شد، پیازها را داخل آن تفت دهید.
  • مرحله پنجم: وقتی پیازها سبک و طلایی شدند، به اندازه 2 قاشق غذاخوری از آن‌ها برای تزئین آش کنار بگذارید و به باقیمانده آن، مقداری زردچوبه، نمک و فلفل اضافه کنید.
  • مرحله ششم: در این مرحله از طرز تهیه آش ماش پیازو قزوین، رب را کنار پیازها در تابه بریزید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس، با پیاز مخلوط کنید.
  • مرحله هفتم: حالا ترکیب پیازداغ و رب را به حبوبات اضافه کنید و پس از آن، در آش ماش پیازو، مقداری پودر دارچین بپاشید.
  • مرحله هشتم: حرارت شعله را کم کنید و اجازه دهید آش ماش پیازو برای 1 ساعت به آرامی بپزد و لعاب بیندازد. پس از این مدت، 50 گرم کره را داخل قابلمه آش بیندازید و 10 دقیقه بعد، گاز را خاموش کنید.

خب، آش ماش پیازو خوشمزه شما آماده سرو است. می‌توانید روی آن را پیازداغ‌هایی که کنار گذاشته بودید، تزئین کرده و همراه با نان بربری یا سنگک تازه، سرو کنید. نوش جان

چند نکته خواندنی در طرز تهیه آش ماش پیازو قزوین

چند نکته خواندنی در طرز تهیه آش ماش پیازو قزوین

در طرز تهیه آش ماش پیازو این نکات را هم در نظر داشته باشید:

  • سعی کنید در هنگام پخت آش، هر 10 دقیقه یک‌بار آن را هم بزنید تا ته نگیرد.
  • از زیاد کردن حرارت شعله گاز یا اضافه کردن آب بیشتر به آش، خودداری کنید.
  • در بعضی رسپی‌ها در آش ماش پیازو از گوشت سردست گوسفند هم استفاده می‌شود. در این صورت باید گوشت و پیاز را به صورت جداگانه بپزید و پس از آن، گوشت را ریش ریش کرده و آب گوشت را صاف کنید و هر دو را به حبوبات آش، اضافه کنید.

لذت طعم آش ماش پیازو قزوین را با اسنپ فود تجربه کنید

همان‌طور که دیدید، طرز تهیه این آش محلی، کمی زمان‌بر است. بنابراین، اگر ساکن قزوین یا مسافر این شهر هستید و دوست دارید طعم این غذا را بچشید، ولی وقت کافی یا امکانی برای طبخ آن را ندارید، لذت طعم آش ماش پیازو قزوین را با اسنپ فود تجربه کنید. برای این منظور، کافیست وارد سایت اسنپ فود شوید و با انتخاب قسمت سفارش آنلاین غذا در قزوین ، هر غذایی را که دوست دارید، به صورت اینترنتی سفارش دهید. البته ثبت آدرس دقیق مقصد هم لازم است تا پیک‌ها، در زمانی کوتاه، سفارش شما را به مقصد مورد نظرتان برسانند. شاد و برقرار باشید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود