طرز تهیه استانبولی پلو با گوجه، گوشت چرخ کرده، مرغ و …
به طور معمول غذاهای ساده طرفداران بیشتری در بین خانوادههای ایرانی دارند، برای مثال غذاهایی همانند استانبولی پلو با ترشی یا ماست موسیر یکی از غذاهای لذیذ و سادهای است که مورد علاقه افراد بسیاری قرار دارد. ناگفته نماند انواع طرز تهیه استانبولی پلو تا حدودی شبیه به یکدیگر است، ولی مواد اولیه و برخی از جزئیات آنها با یکدیگر فرق دارند. بنابراین، پیشنهاد میکنیم برای آشنایی با طرز تهیه انواع استانبولی پلو در ادامه با ما همراه باشید.
طرز تهیه استانبولی پلو |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 40 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
پلو استانبولی با گوجه
نام دیگر این پلو استانبولی، دمی گوجه است البته برخی از افراد این غذا را نام دمپخت نیز میشناسند. یکی از سادهترین و سریعترین غذاهایی است که شما بدون نیاز به مواد اولیه خاص میتوانید آن را تهیه کنید. در نظر داشته باشید این غذای لذیذ از کشور ترکیه به ایران وارد شده از اینرو به استانبولی پلو معروف است.
در ادامه به مواد لازم برای تهیه این نوع استانبولی اشاره شده است:
برنج | 3 لیوان |
گوجه فرنگی | 1 کیلو |
سیب زمینی | 4 عدد در سایز متوسط |
پیاز | 2 عدد در سایز متوسط |
نمک | به میزان دلخواه |
فلفل | به میزان دلخواه |
زردچوبه | به اندازه کافی |
روغن | به اندازه کافی |
طرز تهیه استانبولی پلو با گوجه
در قسمت قبل مواد لازم برای تهیه این غذای خوشمزه را عنوان کرده و حال نوبت به مراحل پخت آن میرسد:
- مرحله اول: گوجهها را بشورید، آنها را خرد و در نهایت در میکسر با هم ترکیب کنید تا پوره گوجه به دست آید. البته اگر میکسر ندارید، میتوانید از رنده نیز برای تهیه پوره گوجه استفاده کنید.
- مرحله دوم: پیازها را نگینی خرد کرده و در تابهای بریزید و روی حرارت قرار دهید. همچنین نمک، فلفل، و زردچوبه را نیز به پیازهای سرخشده اضافه کنید.
- مرحله سوم: سیب زمینیها را نگینی خرد کرده و تفت دهید. سپس پوره گوجه فرنگی را نیز به سیب زمینیهای سرخ شده، اضافه کنید.
- مرحله چهارم: برنجی که از قبل خیس کردهاید را به همراه کمی آب بر روی حرارت قرار دهید و سپس مواد آماده شده در مراحل قبلی را به قابلمه برنج خود اضافه کنید. در آخر باید برای 45 دقیقه منتظر دم کشیدن برنج بمانید.
طرز تهیه پلو استانبولی با گوجه، درست مانند طرز تهیه استانبولی پلو ساده است و قرار نیست مراحل آن تفاوتی داشته باشند. به علاوه شما میتوانید به جای گوجه فرنگی، طرز تهیه استانبولی با رب را دنبال کرده و همان طعم را شاید حتی خوشمزهتر تجربه کنید. همین طور در صورت تمایل میتوانید طرز تهیه استانبولی بدون گوجه را امتحان کنید که البته رنگ و لعاب این غذا با گوجه را ندارد.
پلو استانبولی با سویا
در طرز تهیه انواع استانبولی پلو دست شما بسیار باز است، زیرا در این غذا هم میتوان از گوجه، مرغ، سویا و هم از گوشت چرخ کرده استفاده کرد. در اینجا به معرفی مواد لازم در طرز تهیه استانبولی پلو با سویا میپردازیم:
برنج | 2 پیمانه |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
پیاز | 2 عدد |
سیب زمینی | 2 عدد |
سویا ریز | 250 گرم |
زعفران | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | به میزان کافی |
نمک | به میزان دلخواه |
فلفل سیاه | به میزان دلخواه |
مراحل پخت پلو استانبولی با سویا
طرز تهیه استانبولی پلو با سویا یا این که بخواهید به جای آن گوشت چرخ کرده استفاده کنید؛ جز در مرحله آماده کردن سویا، با هم یکی است. شما اگر به خوردن گوشت چرخ کرده علاقهای ندارید، میتوانید این غذای خوشمزه را با سویا نیز درست کنید.
- مرحله اول: در این مرحله شما باید مواد لازم برای استانبولی پلو خود را آماده کنید. برنج و سویا را در ظرفهای جداگانه خیس کرده و سیب زمینیها و پیازها را بشورید و به صورت نگینی خرد کنید.
- مرحله دوم: پیازها را در ماهیتابه تفت دهید، سپس سویا را به پیازهای سرخشده اضافه کنید و در نهایت سیب زمینیهای نگینی را به این ترکیب خود بیفزایید.
- مرحله سوم: رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید تا حسابی به خورد مواد استانبولی برود در ضمن گوجه فرنگیها را نیز به ترکیب مواد اضافه کنید. البته در نظر داشته باشید که گوجه فرنگی به تنهایی رنگ خیلی قرمزی به غذا نمیدهد، بنابراین بهتر است از رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
- مرحله چهارم: ادویههای مورد نظر را به همراه نمک به مواد اضافه کنید. در این مرحله کمی آب به قابلمه بیفزایید و منتظر بمانید این مواد همراه یکدیگر پخته شوند.
- مرحله پنجم: زعفران را دم کرده و برای استفاده آماده کنید.
- مرحله ششم: برنج را آماده کنید. به خاطر داشته باشید برای تهیه استانبولی پلو با سویا شما باید برنج را آبکش کنید.
- مرحله هفتم: ته دیگ مناسب برای غذا را انتخاب کنید و در کف قابلمه قرار دهید.
- مرحله هشتم: به صورت لایه به لایه برنج و مواد آماده را با هم ترکیب کرده و در کنار یکدیگر قرار دهید و برنج را دم کنید.
طرز پخت استانبولی با گوشت چرخ کرده
اگر میخواهید استانبولی پلو با گوشت چرخ کرده آماده کنید، کافی است که تمام مراحل بالا را دنبال کرده و تنها به جای سویا از گوشت چرخ کرده استفاده کنید. برای این منظور گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز داغ تفت دهید تا تغییر رنگ داده و با مواد دیگر مخلوط و به برنج بزنید. این را میتوان به شکلی طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی دانست که با اضافه کردن گوشت، رنگ و لعاب بهتری به خود گرفته است.
آشنایی با طرز تهیه استانبولی با مرغ
یکی دیگر از انواع استانبولیها، استانبولی پلو گیلانی یا استانبولی با مرغ است که روش تهیه آن در واقع شبیه به روش پخت استانبولی پلو با سویا یا گوشت چرخ کرده خواهد بود.
فراموش نکنید قبل از دست به کار شدن برای تهیه هر نوع غذایی بهتر است مواد اولیه را در ابتدا تهیه و آماده کنید و سپس برای پختن غذای دلخواهتان دست به کار شوید. استانبولی پلو با مرغ نیز از این قاعده مستثنی نیست و باید مواد لازم ذکرشده در بخش بعدی را آماده کنید و سپس مراحل زیر را پشت سر بگذارید.
سینه مرغ | نیم کیلو |
سیب زمینی | 2 عدد در سایز متوسط |
سیر | 2 الی 3 حبه |
لوبیا سبز خردشده (اختیاری) | 1 لیوان |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
پیاز | 2 عدد در سایز متوسط |
نمک | به مقدار کافی |
فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه | به مقدار کافی |
دارچین | به میزان کافی |
روغن | به میزان کافی |
مراحل مربوط به تهیه استانبولی پلو با مرغ
دستور پخت پلو استانبولی با گوشت، سویا، و مرغ یکسان است تنها تفاوت موجود در بین این غذاها، وجود گوشت، مرغ، یا سویا خواهد بود. افرادی که به دنبال خوردن غذایی گیاهی هستند، سویا را انتخاب کنند و کسانی که به گوشت چرخ کرده میل و علاقه ندارند، میتوانند از مرغ برای تهیه این غذای لذیذ استفاده کنند.
- مرحله اول: در طرز تهیه انواع استابولی پلو با مرغ شما باید در ابتدا مرغ را بپزید. توجه داشته باشید باید مرغ را به همراه 2 الی 1 پیاز در آب جوش و بر روی اجاق قرار دهید تا بپزد. البته بهتر است که ابتدا مرغ را در روغن و به همراه پیاز داغ سرخ کرده، سپس آن را بپزید تا طعم بهتری به خود بگیرد. آب پز کردن مرغ، آن قدرها جذاب نخواهد بود.
- مرحله دوم: پیازهایی که شستهاید را به صورت نگینی خرد کنید و سپس آنها را تفت دهید. همچنین مقداری زردچوبه به پیازهای خود اضافه کنید.
- مرحله سوم: اکنون نوبت به آماده کردن مواد میرسد. سیر رنده شده را به همراه رب گوجه فرنگی در پیاز و روغن تفت دهید. همچنین لوبیا سبز خرد و شسته شده را به مواد خود اضافه کنید. در ادامه نمک، فلفل، و دارچین را به مواد استانبولی پلو بیفزایید و در نهایت مرغهای ریز شده را درون ماهیتابه بریزید.
- مرحله چهارم: برنجی که از قبل خیس کردهاید را در قابلمه مناسب قرار دهید و در آب جوش بر روی اجاق بگذارید تا کمی نرم شود. سپس برنج خود را آبکشی کنید.
- مرحله پنجم: اکنون نوبت به ترکیب مواد استانبولی و برنج میرسد. شما باید مواد آماده شده را به صورت لایه لایه بین برنج قرار دهید. البته قبل از این کار میتوانید در کف قابلمه خود نان یا سیب زمینی به عنوان تهدیگ بگذارید. طرز تهیه استانبولی پلو با مرغ به پایان رسید.
طرز تهیه استانبولی با گوشت
استانبولی پلو با گوشت، طعم فوق العادهای داشته و به عنوان یک غذای مجلسی نیز میتوان از آن استفاده کرد. برای این که بتوانید استانبولی پلو با گوشت را تهیه کنید، همان مراحل بالا را باید پشت سر بگذارید؛ به جز این که به جای مرغ یا سویا، گوشت استفاده خواهید کرد. برای این منظور، گوشت را به شکل قیمهای خرد کرده و به همراه پیاز داغ تفت دهید و بپزید. سپس به موادی که قرار است به برنج بزنید، اضافه کنید. در تهیه استانبولی پلو با گوشت، حتما باید رب را تفت بدهید تا طعم خامی آن گرفته شود.
معمولا از گوشت در طرز تهیه استانبولی با لوبیا سبز استفاده میشود. طرز پخت استانبولی با لوبیا سبز به این شکل است که باید لوبیاها را پس از خرد کردن، تفت داده و در روغن سرخ کنید و به گوشت و رب که در بالا اشاره کردیم، بیفزایید. در کل مراحل کاملا مشابه با استانبولی پلو معمولی بوده و تنها این مواد به آن، اضافه میشوند.
نکته مهم: لازم به ذکر است که برای تهیه استانبولی پلو ساده یا با گوشت و لوبیا؛ باید حتما برنج را زودتر از شرایط معمولی آبکش کردن، آبکش کنید. به شکلی که برنج هنوز کمی سفت باشد تا پس از دم کشیدن با مواد دیگر، شفته نشود.
حالا طرز تهیه استانبولی پلو خوشمزه را می دانید
در بالا دیدیم که تنوع بالایی برای پخت استانبولی پلو وجود دارد که شاید شما زمان و حوصله کافی برای انجام آن در منزل نداشته باشید. با سفارش آنلاین غذا ، هر نوع غذایی از استانبولی پلو گرفته تا شیشلیک را میتوانید طی مدت زمانی نه چندان طولانی درب منزل یا هر محل دیگری دریافت کنید. کافی است در این سایت یا اپلیکیشن اسنپ فود، یک حساب کاربری برای خود بسازید و سفارشتان را ثبت کنید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402