با انواع طرز تهیه استانبولی پلو آشنا شوید

طرز تهیه استانبولی پلو
5/5 - (1 امتیاز)

به طور معمول غذاهای ساده طرفداران بیشتری در بین خانواده‌های ایرانی دارند، برای مثال غذاهایی همانند استانبولی پلو با ترشی یا ماست موسیر یکی از غذاهای لذیذ و ساده‌ای است که مورد علاقه افراد بسیاری قرار دارد. ناگفته نماند طرز تهیه انواع استانبولی پلو تا حدودی شبیه به یکدیگر است، ولی مواد اولیه و برخی از جزئیات آنها با یکدیگر فرق دارند. بنابراین، پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی با طرز تهیه انواع مختلف استانبولی در ادامه با ما همراه باشید.

پلو استانبولی با گوجه

نام دیگر این پلو استانبولی، دمی گوجه است البته برخی از افراد این غذا را نام دمپخت نیز می‌شناسند. یکی از ساده‌ترین و سریع‌ترین غذاهایی است که شما بدون نیاز به مواد اولیه خاص می‌توانید آن را تهیه کنید. در نظر داشته باشید این غذای لذیذ از کشور ترکیه به ایران وارد شده از این‌رو به استانبولی پلو معروف است.

در ادامه به مواد لازم برای تهیه این نوع استانبولی اشاره شده است:

برنج 3 لیوان
گوجه فرنگی 1 کیلو
سیب زمینی 4 عدد در سایز متوسط
پیاز 2 عدد در سایز متوسط
نمک به میزان دلخواه
فلفل به میزان دلخواه
زردچوبه به اندازه کافی
روغن به اندازه کافی

4 مرحله پخت پلو استانبولی با گوجه

پلو استانبولی با گوجه

در قسمت قبل مواد لازم برای تهیه این غذای خوشمزه را بیان کرده و حال نوبت به مراحل پخت آن می‌رسد:

  • مرحله اول: گوجه‌ها را بشورید، آنها را خرد و در نهایت در میکسر خود آنها را با هم ترکیب کنید تا پوره گوجه به دست آید. البته اگر میکسر ندارید، می‌توانید از رنده نیز برای تهیه پوره گوجه استفاده کنید.
  • مرحله دوم: پیازها را نگینی خرد کنید و بر روی اجاق قرار دهید. همچنین نمک، فلفل، و زردچوبه نیز به پیازهای سرخ‌شده خود اضافه کنید.
  • مرحله سوم: سیب زمینی‌ها را نگینی خرد و سرخ کنید. در ادامه پوره گوجه آماده شده به سیب زمینی‌ها بیفزایید.
  • مرحله چهارم: برنجی که از قبل خیس کرده‌اید را به همراه کمی آب بر روی اجاق قرار دهید و سپس مواد آماده شده در مراحل قبلی را به قابلمه برنج خود اضافه کنید. در آخر باید برای 45 دقیقه منتظر دم کشیدن برنج بمانید.

طرز تهیه پلو استانبولی با گوجه در واقع همان طرز تهیه استانبولی پلو ساده است زیرا لازم نیست هیچ مواد غذایی و چاشنی متفاوتی در این غذا به کار برید. در بخش‌های دیگر طرز تهیه انوع استانبولی پلو را با مواد متنوع برای شما شرح می‌دهیم.

پلو استانبولی با سویا

در طرز تهیه استانبولی دست شما بسیار باز است، زیرا در این غذا هم می‌توان از گوجه، مرغ، سویا، و هم از گوشت چرخ کرده استفاده کرد. طرز تهیه انواع پلو مخلوط (بهترین غذاهای لاپلویی) با طرز تهیه انواع استانبولی پلو یکسان است که البته برخی از مواد اولیه این غذاهای ترکیبی با برنج متفاوت از یکدیگر خواهد بود. حال به مواد لازم برای استانبولی پلو با سویا اشاره خواهیم کرد:

برنج 2 پیمانه
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
پیاز 2 عدد
سیب زمینی 2 عدد
سویا ریز 250 گرم
زعفران 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه به میزان کافی
نمک به میزان دلخواه
فلفل سیاه به میزان دلخواه

8 مرحله پخت پلو استانبولی با سویا

پلو استانبولی با سویا

طرز تهیه استانبولی پلو با سویا با دستور غذا با گوشت چرخ کرده تا حدودی یکسان است در واقع تنها تفاوت موجود در مواد اولیه سویا و گوشت خواهد بود. شما اگر به خوردن گوشت چرخ کرده علاقه‌ای ندارید می‌توانید این غذای خوشمزه را با سویا نیز درست کنید.

  • مرحله اول: در این مرحله شما باید مواد لازم برای استانبولی پلو خود را آماده کنید. برنج و سویا را در ظرف‌های جداگانه خیس کنید. سیب زمینی‌ها و پیازها را بشورید و به صورت نگینی خرد کنید.
  • مرحله دوم: پیازها را در ماهی‌تابه تفت دهید، سپس سویا را به پیازهای سرخ‌شده اضافه کنید و در نهایت سیب زمینی‌های نگینی را به این ترکیب خود بیفزایید.
  • مرحله سوم: رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید تا حسابی به خورد مواد استانبولی برود در ضمن گوجه فرنگی‌ها را نیز به ترکیب مواد خود اضافه کنید البته در نظر داشته باشید که گوجه فرنگی به تنهایی رنگ خیلی قرمزی به غذا نمی‌دهد، بنابراین بهتر است از رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
  • مرحله چهارم: ادویه‌های مورد نظر را به همراه نمک به مواد خود اضافه کنید. در این مرحله کمی آب به قابلمه بیفزایید و منتظر بمانید این مواد همراه یکدیگر پخته شوند.
  • مرحله پنجم: زعفران را دم کرده و برای استفاده آماده کنید.
  • مرحله ششم: برنج را آماده کنید. به خاطر داشته باشید برای تهیه استانبولی پلو با سویا شما باید برنج خود را آبکش کنید.
  • مرحله هفتم: ته دیگ مناسب برای غذای خود را انتخاب کنید و در کف قابلمه قرار دهید.
  • مرحله هشتم: به صورت لایه به لایه برنج و مواد آماده را با هم ترکیب کرده و در کنار یکدیگر قرار دهید و برنج خود را دم کنید.

آشنایی با طرز تهیه استانبولی با مرغ

یکی دیگر از انواع استانبولی‌ها، استانبولی پلو گیلانی یا استانبولی با مرغ است که روش تهیه آن در واقع شبیه به روش پخت استانبولی پلو با سویا یا گوشت چرخ کرده خواهد بود. طرز تهیه لوبیا پلو یکی از روش‌های طرز تهیه انواع استانبولی پلو به حساب می‌آید که با مرغ نیز پخته می‌شود.

فراموش نکنید قبل از دست به کار شدن برای تهیه هر نوع غذایی بهتر است مواد اولیه را در ابتدا تهیه و آماده کنید و سپس برای پختن غذای دلخواهتان دست به کار شوید. استانبولی پلو با مرغ نیز از این قاعده مستثنی نیست و باید مواد لازم ذکرشده در بخش بعدی را آماده کنید و سپس مراحل زیر را پشت سر بگذارید.

سینه مرغ نیم کیلو
سیب زمینی 2 عدد در سایز متوسط
سیر 2 الی 3 حبه
لوبیا سبز خردشده (اختیاری) 1 لیوان
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
پیاز 2 عدد در سایز متوسط
نمک به مقدار کافی
فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه به مقدار کافی
دارچین به میزان کافی
روغن به میزان کافی

5 مرحله مربوط به تهیه استانبولی پلو با مرغ

پلو استانبولی با مرغ

 

دستور پخت پلو استانبولی با گوشت، سویا، و مرغ یکسان است تنها تفاوت موجود در بین این غذاها، وجود گوشت، مرغ، یا سویا خواهد بود. افرادی که به دنبال خوردن غذایی گیاهی هستند سویا را انتخاب کنند و کسانی که به گوشت چرخ کرده میل و علاقه ندارند می‌توانند از مرغ برای تهیه این غذای لذیذ استفاده کنند.

  • مرحله اول: در طرز تهیه انواع استابولی پلو یا طرز تهیه شیرین پلو؛ خوش عطر و خوش رنگ با مرغ شما باید در ابتدا مرغ را بپزید. توجه داشته باشید باید مرغ را به همراه 2 الی 1 پیاز در آب جوش و بر روی اجاق قرار دهید تا بپزد.
  • مرحله دوم: پیازهایی که شسته‌اید را به صورت نگینی خرد کنید و سپس آنها را تفت دهید. همچنین مقداری زردچوبه به پیازهای خود اضافه کنید.
  • مرحله سوم: اکنون نوبت به آماده کردن مواد می‌رسد. سیر رنده شده را به همراه رب گوجه فرنگی در پیاز و روغن تفت دهید. همچنین لوبیا سبز خرد و شسته شده را به مواد خود اضافه کنید. در ادامه نمک، فلفل، و دارچین را به مواد استانبولی پلو بیفزایید و در نهایت مرغ‌های ریز شده را درون ماهی‌تابه بریزید.
  • مرحله چهارم: برنجی که از قبل خیس کرده‌اید را در قابلمه مناسب قرار دهید و در آب جوش بر روی اجاق بگذارید تا کمی نرم شود. سپس برنج خود را آبکشی کنید.
  • مرحله پنجم: اکنون نوبت به ترکیب مواد استانبولی و برنج می‌رسد. شما باید مواد آماده شده را به صورت لایه لایه بین برنج قرار دهید. البته قبل از این کار می‌توانید در کف قابلمه خود نان یا سیب زمینی به عنوان ته دگ بگذارید.

انواع استانبولی پلوها را آنلاین بخرید

شاید باورتان نشود ولی با ظهور علم و تکنولوژی شما حتی می‌توانید انواع استانبولی پلوها را با استفاده از سرویس سفارش انلاین غذا خریداری و میل کنید. از این‌رو حتی نیازی به طرز تهیه انواع استانبولی پلو نخواهید داشت زیرا بهترین و معتبرترین رستوران‌های شهر از طریق اسنپ فود غذای دلخواه شما را برایتان ارسال می‌کنند.

به زبان ساده با سفارش و خرید آنلاین، هر نوع غذایی از استانبولی پلو گرفته تا شیشلیک را می‌توانید طی مدت زمانی نه چندان طولانی درب منزل یا هر محل دیگری دریافت کنید. کافی است در این سایت یا اپلیکیشن یک حساب کاربری برای خود بسازید و سفارشتان را ثبت کنید.

نظرات کاربران